Kupiec_1985 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Witam zakupiłem dwa redmi 4 Dwa równolegle odblokowalem i wgrywalem twrp oraz miuipolska. Jeden działa bez zastrzeżeń a z drugim są ciągle problemy z FC praktycznie wszystkiego. Robiłem w nim wipe wszystkiego (nawet system) na nowo instalowałem china dev przez miflash ( Rom ten działał stabilnie ale tylko ang język był) później znów twrp i znów miuipolska i znów FC. Jakieś rady?? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Format userdata zgodnie z instrukcją był? Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted December 25, 2016 Author Share Posted December 25, 2016 Oczywiście przed zainstalowaniem naszego romu był format. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted December 26, 2016 Author Share Posted December 26, 2016 A ktoś miałby linka do romu xiaomi Eu którego mógłbym wgrać z przez miflash?? Może to coś da bo teraz.dalej mnie to nie śmiga jak powinno Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 1 godzinę temu, Kupiec_1985 napisał: A ktoś miałby linka do romu xiaomi Eu którego mógłbym wgrać z przez miflash?? Niestety nie wykonalne bo taki nie istnieje, tylko pod recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted December 27, 2016 Author Share Posted December 27, 2016 A jest taki Rom z pl np. Global? Bo udało mi się znaleźć tylko chiński i ang Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 5 godzin temu, Kupiec_1985 napisał: A jest taki Rom z pl np. Global? Bo udało mi się znaleźć tylko chiński i ang Bo tylko takie na razie od Xiaomi są. Z pl jedyny rozsądny to eu/pl z miuipolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Dalej mam ten problem. Jak instaluje przez miflash chiński Rom działa normalnie. Po wgraniu twrp zaczynają się FC a po instalacji miuipolska nawet potrafi się nie uruchomić Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka takie błędy się pojawiają. Nawet wipa nie chce czasami zrobić. Co jest nie tak? Doradzi ktoś?? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 @Kupiec_1985 próbowałeś innego TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted December 29, 2016 Author Share Posted December 29, 2016 @Kupiec_1985 próbowałeś innego TWRP?No właśnie nie bo na tym bez problemu postawiłem inna sztukę redmi 4. Spróbuję inne może coś to da Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 zauważyłem też że problem wyskakujących FC pojawia się dopiero wtedy kiedy wpisze konto xiaomi ( obojętnie czy moje czy kolegi) Podczas wpisywania w kreatorze lub po ponownym miflashu -TWRP - xiaomi.eu po wpisaniu w ustawieniach konta xiaomi, wtedy nawet po restarcie telefon potrafi tylko wyświetlać logo MI i nie uruchomić się za pierwszym razem . wchodząc ponownie w TWRP znów trzeba zmieniać jezyk z chinskiego oraz potwierdzić nie zachowywanie systemu tylko do odczytu . W akcie desperacji robiłem tez wipe : system - mogło to mieć na to wpływ ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted December 31, 2016 Author Share Posted December 31, 2016 Próbowałem inne twrp z innych źródeł i to samo. Wgrałem china stable przez edl i działało to normalne. Ale po wrzuceniu w fastboot twrp i restarcie z twrp do system stoi na logo mi. I tak w kółko Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 A jak można naprawić pamięć w telefonie? Bo chyba tu jest problem. Nie może mi jej zamontować w twrp ani cokolwiek z nią zrobić. Zachowuje się jak tylko do odczytu mimo tego że ta opcja nie jest zaznaczona. Po każdym uruchomieniu twrp trzeba wybrać na nowo język pl. Wgrywanie przez fastboot nie idzie zatrzymuje się. Przez edl idzie ale nie ma żadnego rezultatu. Zatrzymuje się też e mi suite. Jak no fotoWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Zdaje się, że musisz go postawić raz jeszcze, MiFlash flashall i china dev. Napewno wygrywasz odpowiednie TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 Zdaje się, że musisz go postawić raz jeszcze, MiFlash flashall i china dev. Napewno wygrywasz odpowiednie TWRP?Chodzi o to że biorę miflash i flashall i Roma china dev i on się już nie chce wgrać. Zatrzymuje się. Wgrywa się przez edl ale jak by go dalej nie było. Ten twrp był wcześniej wgrany ja teraz żadnego nie wgrywam on nawet po flashowaniu jest. Nie może zamontować żadnej pamięci. Nie widzi też pamięci mpt w komputerze. Ręce już mi opadają Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Która wersja MiFlash? Co to za Windows? Sterowniki masz dobrze poinstalowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 Która wersja MiFlash? Co to za Windows? Sterowniki masz dobrze poinstalowane?Windows 7 64bit. Miflash 2016.04.0 64bit. Robiłem na nim Mi5 inne redmi 4 redmi note 3 i nie było problemu. Problem mam z tym jednym redmi 4. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 A sterowniki? Widać co masz menadżerze urządzeń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 A sterowniki? Widać co masz menadżerze urządzeń?Tak. Z komunikacją nie ma problemu Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 (edited) To jest dość częsty błąd 0x80004005 pojawiający się przy niekompletnej poprzedniej instalacji. Sprawdź jeszcze czy aby flashujesz dobrym ROMem. Gdzieś na "oficjalnym" forum czytałem, że komuś pomogła zmiana katalogu w którym znajduje się ROM. Edited January 12, 2017 by bird1003 Dodatkowa treść 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 To jest dość częsty błąd 0x80004005 pojawiający się przy niekompletnej poprzedniej instalacji. Sprawdź jeszcze czy aby flashujesz dobrym ROMem.Próbowałem romem dev z 5 stycznia oraz stable .świeżo ściągane. Do redmi 4 Prada i taki mam tel. To samo w mi pc suite do 17% i nie chce dalej Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Spróbuj jeszcze jak pisałem powyżej zmienić folder. Rozpakuj obraz bezpośrednio na dysk tak jak poniżej na zdjęciu. Oczywiscie litera dysku zgodna z twoja. i flash rób w trybie edl jak poprzedni a MiFlash uruchamiaj w trybie administratora. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 @bird1003 Niech zaznaczy Flash_All. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Zaznacza. To poglądowa fotka związana z umiejscowieniem katalogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owczar13 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 A tak w sumie poza tematem to czym się różnią te trzy opcje w MiFlash? (Flash all; Flash all except storage; Flash all except data and storage) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bishop Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 59 minut temu, Owczar13 napisał: A tak w sumie poza tematem to czym się różnią te trzy opcje w MiFlash? (Flash all; Flash all except storage; Flash all except data and storage) Cyt.: " 5. Zaznaczamy też którąś z dolnych opcji - "Flash all" (wszystko - zalecane) "Flash all except storage" (nie flashuje pamięci/karty) "Flash all expect data and storage" (nie flashuje pamięci/karty i pamięci wewnętrznej - nie zalecane)" źródło:https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/#comment-151516 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 13, 2017 Author Share Posted January 13, 2017 Spróbuj jeszcze jak pisałem powyżej zmienić folder. Rozpakuj obraz bezpośrednio na dysk tak jak poniżej na zdjęciu. Oczywiscie litera dysku zgodna z twoja. i flash rób w trybie edl jak poprzedni a MiFlash uruchamiaj w trybie administratora. Zrobiłem tak jak napisałeś i dalej to samo. Nawet zrobiłem filmik by to zobrazować: Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owczar13 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Cytat 3. Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie Przedostatni podpunkt, robiłeś format data? Najpierw naciśnij "Formatuj data", wpisz yes, restart i dopiero wipe. Acid się o to pytał na początku posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 13, 2017 Author Share Posted January 13, 2017 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ 3. Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie Przedostatni podpunkt, robiłeś format data? Najpierw naciśnij "Formatuj data", wpisz yes, restart i dopiero wipe. Acid się o to pytał na początku postaRobiłem Pierwsze co robiłem. Wtedy zrobiło teraz wyskakuje że nie może zamontować pamięci i jest niepowodzenie Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bird1003 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 (edited) Niestety, nie mam wiecej pomysłów. Przykro mi, że nie udało się pomoc:-( jeszcze jedno...dlaczego robisz wipe bez wejścia w ustawienia zaawansowane? Edited January 14, 2017 by bird1003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 14, 2017 Author Share Posted January 14, 2017 Zrobiłem tak o tego wipa na potrzeby pokazania tych błędów. masakra jakaś ten telefon. I tak dzięki za pomoc. Może ktoś jeszcze coś podsunie by spróbować pozdrawiam Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts