mast0505 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Witam, kupiłem redmi 4 pro od polskiego sprzedawcy. Telefon dotarł bardzo szybko ale okazało się ze jest bez piskiego polskiego menu. Poczytałem trochę i postanawiam sam odblokować i wgrać polski soft. 1. Korzystając z wcześniej posiadanego konta Mi napisałem do chińczyka o odblokowanie bootloader 2. Po uzupełnieniu profilu do 75% i trzech dniach czekania dostałem SMS zgodę na odblokowanie (niestety nie mogłem uzupełnić profilu aby 100% dostać zabezpieczenia) 3. Zalogowałem się na nowym telefonie kontem Mi 4. Przechodzę w tryb fastboot i podłączam pod PC do zalogowanego unlocka 5. I gdy naciskam żeby odblokowało wyskakuje przy 50 procentach "couldn't verify device" i "current account is different from the account info on the device" i generalnie wiem ze chodzi o to ze program nie widzi ze jestem zalogowany na telefonie kontem Mi ale jestem, Kto ma pomysł co z tym zrobic? mrosi:// o Puszczy Piskiej słyszałem, ale o ROMie...? Chyba jedynie polskim...
Szyszonek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mam to samo i od dwóch dni siedze na anglojęzycznym forum i pokolei rypię tutoriale z poradami, póki co nic...
jozek661 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 zabezpieczenia na 100% na koncie xiaomi muszą być, włączona lokalizacja, uruchomiona opcja find device ze stronki, a rano po tej operacji odblokujesz bez problemu
MiD Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Szyszonek napisał: Mam to samo i od dwóch dni siedze na anglojęzycznym forum i pokolei rypię tutoriale z poradami, póki co nic... jakią masz wersję miui? oficjalne china? jeśli tak to najprawdopodobniej masz problem ze sterownikami, poszukaj na forum, nawet w dziale redmi 4 masz poradniki co trzeba zrobić
majdan12 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 3 godziny temu, jozek661 napisał: zabezpieczenia na 100% na koncie xiaomi muszą być, włączona lokalizacja, uruchomiona opcja find device ze stronki, a rano po tej operacji odblokujesz bez problemu Nic nie trzeba wykonywać takiego,wiem bo trochę Xiaomi odblokowałem bez takich kombinacji.
jozek661 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 10 godzin temu, majdan12 napisał: Nic nie trzeba wykonywać takiego,wiem bo trochę Xiaomi odblokowałem bez takich kombinacji. Pewnie że nie trzeba, tylko że w ten sposób system xiaomi "szybciej" powiąże telefon z kontem
majdan12 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 2 minuty temu, jozek661 napisał: Pewnie że nie trzeba, tylko że w ten sposób system xiaomi "szybciej" powiąże telefon z kontem No,ale jak można zrobić to bez tego błyskawicznie,to warto się męczyć?
lukiszpp Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Miałem ten sam problem dopóki nie wyczytałem że żeby odblokować bootloader trzeba mieć wersję DEV systemu. Sprawdź jaką wersję masz Ty i jak coś to zmień na właściwą.
jozek661 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 24 minuty temu, lukiszpp napisał: Miałem ten sam problem dopóki nie wyczytałem że żeby odblokować bootloader trzeba mieć wersję DEV systemu. Sprawdź jaką wersję masz Ty i jak coś to zmień na właściwą. wcale nie trzeba dev, ja odblokowałem na syfmiui od goldiego z ali
Szyszonek Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 17 godzin temu, MiD napisał: jakią masz wersję miui? oficjalne china? jeśli tak to najprawdopodobniej masz problem ze sterownikami, poszukaj na forum, nawet w dziale redmi 4 masz poradniki co trzeba zrobić Posiadam MIUI Global 8.0 Stabilna 8.0.5.0.0 (MBECNDG), z tego, co czytałem - jakaś śmieciówka... Nie udaje mi się jej sflashować MiFlashem do DEV, ciągle jakieś błędy wyskakują przy tym (brak komunikacji z portem USB). Próbowałem na kilka sposobów. Jakiś pomysł? Byłbym wdzięczny
MiD Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Szyszonek napisał: Posiadam MIUI Global 8.0 Stabilna 8.0.5.0.0 (MBECNDG), z tego, co czytałem - jakaś śmieciówka... Nie udaje mi się jej sflashować MiFlashem do DEV, ciągle jakieś błędy wyskakują przy tym (brak komunikacji z portem USB). Próbowałem na kilka sposobów. Jakiś pomysł? Byłbym wdzięczny wszystko zależy od tego co już próbowałeś, ale standardowo - sterowniki, róźne usb i kable, bez komunikacji miflasha z telefonem nic nie zrobisz 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Wyslij mi,zrobie to szybko i bezbolesnie Sent from my MI 4LTE using Tapatalk daj się ludziom pobawić, nie wszystko musi być szybko i bezboleśnie...
Szyszonek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 19 godzin temu, MiD napisał: wszystko zależy od tego co już próbowałeś, ale standardowo - sterowniki, róźne usb i kable, bez komunikacji miflasha z telefonem nic nie zrobisz próbowałem flashować zgodnie z tym: próbowałem także flash z en.miui, z jakiegoś tutoriala, ale też nie wyszło. Dziś spróbuję zrobić jeszcze z tym tutkiem: ale mam raczej mieszane uczucia czy się uda... Dam znać i ewentualnie będziemy walczyć dalej, może coś pomożesz :)
majdan12 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) 23 godziny temu, jozek661 napisał: wcale nie trzeba dev, ja odblokowałem na syfmiui od goldiego z ali Nieprawdą jest że miałeś ''Syf MIUI'' ten sprzedawca od jakiegoś czasu instaluje oryginalny system,ja na swoim Mi Max miałem Global Stable a dostałem go na początku września. @Szyszonek Użyj poprawnej wersji MiFlash https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 tyle że jestem ciekaw czy jak usuniesz tą wersje aplikacji na której ty testowałeś to wszystko uda się,bo tą aplikacje którą użyłeś używa się w ostateczności,więc nie marnuj sobie czasu i idź do innego komputera i zainstaluj tą aplikacje do której podałem adres i włącz EDL w telefonie a w MiFlash zaznacz na dole Flash_All i zainstaluj system. Jak coś możesz się do mnie na GG zgłosić,dam ci numer na PW,jak ci się nie uda po wykonaniu tej instrukcji z mojego postu. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez majdan12
MiD Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 @Szyszonek dlaczego metoda z yt nie zadziałała? zrób według wskazówek kolegi @majdan12
Szyszonek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 1 minutę temu, MiD napisał: @Szyszonek dlaczego metoda z yt nie zadziałała? zrób według wskazówek kolegi @majdan12 Robię, a z YT nie zadziałała, bo był problem z połączeniem USB - taki error mi wyskakiwał w czasie flashowania
majdan12 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 22 minuty temu, MiD napisał: @Szyszonek dlaczego metoda z yt nie zadziałała? zrób według wskazówek kolegi @majdan12 Na PW mu przesłałem instrukcje bardziej szczegółową (mojego autorstwa) i zobaczymy co to będzie. 1
Szyszonek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) działa! znaczy na razie się sflashował i się teraz włącza komórka ale zakończyło sie powodzeniem majdan12 - jesteś wielki!! Dziękuje Panowie za pomoc Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Szyszonek
Thedomel Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Z góry jak ktoś ma problem z wgraniem china dev polecam włączyć debugowanie usb, zdjęcie blokady oem w ustawieniach developerskich i dać rom na telefon. Wejść w aplikacje updater nacisnąć 3 kropeczki i bodajże druga opcja (tam pisze żeby wybrać plik .zip) i potwierdzić wszystko i koniec, zacznie sprawdzać telefon i instaluje china dev. Sposób polecam sam korzystałem, szybki i bezbolesny.
majdan12 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 10 minut temu, Thedomel napisał: Z góry jak ktoś ma problem z wgraniem china dev polecam włączyć debugowanie usb, zdjęcie blokady oem w ustawieniach developerskich i dać rom na telefon. Wejść w aplikacje updater nacisnąć 3 kropeczki i bodajże druga opcja (tam pisze żeby wybrać plik .zip) i potwierdzić wszystko i koniec, zacznie sprawdzać telefon i instaluje china dev. Sposób polecam sam korzystałem, szybki i bezbolesny. Jeśli masz podrobiony system to nie zadziała i trzeba MiFlash z zaznaczonym Flash_All i telefon w trybie EDL.
Thedomel Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 11 godzin temu, majdan12 napisał: Jeśli masz podrobiony system to nie zadziała i trzeba MiFlash z zaznaczonym Flash_All i telefon w trybie EDL. Mówię tutaj jak mamy china stable.
seler Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Próbuję od kilku dni wysłać prośbę o odblokowanie bootloadera, wpisuję kod z sms i wyskakuje mi komunikat po chińsku Cytat 您所在的IP申请次数超标 google tłumaczy to tak: Cytat Liczba żądań IP, które zostały przekroczone Próbowałem z chińskiego proxy ale niestety strona się nie chce załadować. Co mam zrobić?
Vergiliusz Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Ale to już było, zaraz admin wyrzuci Ci to do kosza. Przeciazone serwery w Chinach albo spróbuj z innego Komputera może u znajomych bo chodzi o to żeby miał inne zewnętrzne IPWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
seler Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) To słabo przeszukałem forum :/ Jak będę mógł u kogoś znajomego to sprawdzę. Dzięki za odpowiedź. Edit Udało się przez przeglądarkę w telefonie po internecie z sieci. Edytowane 1 Września 2017 przez seler
Vergiliusz Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 No niestety słabo, zaraz byłby wpis że to już było poruszane i do kosza a Ty radź sobie sam. To dobrze że się udało. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi