Skocz do zawartości

Problem w czasie twrp, telefon wisi na logo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zająłem się dziś ogarnięciem MiuiPolska w moim Redmi Note 3 pro 3/32. Robiłem wszystko z poradnika aż dotarłem do tego momentu

Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie

Podłączyłem telefon znowu do kompa ale nie widziało żadnej partycji, na ekranie była tylko animacja. Jak tel był odłączony to animacja pokazywała odłączony telefon, a gdy podłączony to już pewnie wiecie. 

Zacząłem szukać porady w internecie, i doczytałem gdzieś żeby przez adb wpisać komendę adb reboot i teraz telefon wisi na logo mi.co cały czas.

Co mam zrobić Panowie ?

Edit: dodatkowo teraz po wykonaniu komendy adb reboot telefon nie jest widziany przez adb, komenta adb devices daje pustą listę urządzeń 

Opublikowano

Sterowniki , sterowniki i jeszcze raz sterowniki a dopiero potem bierzemy się za cokolwiek, dopóki abd devices nie pokaże telefonu to nic nie zrobisz.

Opublikowano

Sterowniki mam zainstalowane

PS: Udało mi się wyjść z tego że wisi na logo mi. Ale nadal adb nie widzi urządzenia, pokazuje tylko ścianę tekstu 

Opublikowano (edytowane)

Telefon jest włączony, na ekranie widać obrazek podpiętego przez kabel telefonu dodatkowo napis pcsuite.mi.com. Wpisując w konsoli adb device wywala ogroną ścianę tekstu. Żadna kombinacja vol+,power/vol-, power nie działają. Nie mam pojęcia co mogę zrobić z tym fantem 

Dodatkowo w menadżerze urządzeń jest teraz android phone

Edytowane przez PanOrzech
Opublikowano

Tak

Próbowałem kilka razy pod rząd vol-,power i jest jestem w fastbocie(napis + obrazek elegancko) Tylko nadal jest problem że nie widzi urządzenia jak wpisuje w adb. Wywala ścianę teksu przy komendzie adb device i fastboot device 

Opublikowano

Ma być fastbot devices 

Jeśli znajdzie Ci urządzenie to pobierz sobie poniższe archiwum, rozpakuj i uruchom plik "instaluj_recovery_windows.bat" i postępuj zgodnie z komendami na ekranie. Po chwili telefon właczy się w trwp. Nie wiem po "kiego grzyba" wszyscy się męczą tymi komendami adb skoro jest genialny gotowiec - trzeba tylko trochę poszukać :P

https://www.dropbox.com/s/d55fuljjgvpkqja/kenzo_twrp_install.rar?dl=0

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wersja 7.7.20 global Dev

Gdy wgrałem recovery do telefonu to telefon się teraz nie uruchamia , mam tylko sam napis mi, czy da rade jakoś telefon odpalić żeby danych nie stracić

Recovery oficjalne. 3.1.1.0

Opublikowano

Po co wgrywales recovery? Generalnie podmiana na twrp+ xiaomi.eu bez wipe data iraczej pójdzie, ale może nie chodzić zbyt dobrze. Ale dane sobie zrzucisz i najwyższej full wipe zrobisz i już. Bootloader odblokowany?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Przez przypadek usunąłem system. Twrp nie działa,nie mam jak wgrać systemu. 

przy próbie włączenia mam logo mi,a przy skrócie do TWRP mam animacje i nic.

Wie ktoś jak mam zainstalować system i twrp?

Z góry dziękuje za pomoc :)

Edytowane przez Knaga
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 11.11.2016 o 19:46, Zexon72 napisał:

po "kiego grzyba" wszyscy się męczą tymi komendami adb skoro jest genialny gotowiec - trzeba tylko trochę poszukać

Po kiego grzyba szukać po internetach jakichś gotowców, które nie wiadomo co zrobią, skoro wpisanie komendy zajmuje 5 sekund, daje większe możliwości i pozwala zrozumieć co się robi ;-)

"Flash", albo... "boot". Ta druga pozwala w pełni korzystać z TWRP, ale zachowuje oryginalne recovery. Dzięki temu można wciąż korzystać z aktualizacji OTA.

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam pytanie jak włączyć opcje programistyczne w telefonie Xiaomi Redmi Note 3 (nie posiada systemu ponieważ niechcący usunąłem)?

Z góry dzięki :)

dodam,że Tryb Recovery nie działa (przy przyciśnięciu przycisków animacja się crashuje)

Edytowane przez Knaga
Opublikowano

Jak mozna usunac te opcje jak wchodzisz informacje o telefonie/ naciskasz pare nr kompilacji/ tego nie da siw usunac, sprzedaj mi ten patent (:

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

Wez mi flash, tylko sterowniki sprawdz czy wykrywaja telefon i wgraj od poczarku, apki powroca ci jezeli zrobiles synchronizacje na koncie Mi i zawsze sprawdzaj md5 jak sie nie zgadza pobierasz od nowa do skutku (: do tego masz romtoolbox lite, mdsum olline

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...