eksiu Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Witam, mam wrażenie, że bateria w moim Note 3 Pro nie trzyma tak jak należy. Jednak jakby nie patrzeć jest to 4000 mAH. Trzyma mi jeden dzień maxymalnie a używam go normalnie nie grając za dużo, jedynie wysyłając czasem snapa czy odpisując w messengerze. Wczoraj starałem sie oszczędzać baterie to wytrzymał mi 5h na SOT przy jednym dniu na baterii. Czy to jest w normie ? Czy powinienem się martwić ? Ekran miałem na niskim podświetleniu, synchronizację tak pół na pół i wifi na zmiane z lte.
jack78 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Mało grasz?? to znaczy ile?, bo widać że telefon większość czasu jest wybudzony i ma aktywny ekran
eksiu Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) No max pół godziny grałem... Na pewno nie był tyle ekran wybudzony co na tym wykresie. Ekran był włączony tyle ile w SOT. Bo w sumie to wg tego wykresu to jak telefon leżał w nocy to miał cały czas wybudzony ekran :/ Edytowane 5 Listopada 2016 przez eksiu
jack78 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Coś go widocznie wybudza. Ewentualnie coś dziwnie się wykres rysuje, bo przy zgaszonym wifi masz większy spadek niż przy aktywnym
adrx Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Mnie dziwi pomarańczowa ikona baterii przy 89% naładowania, nie spotkałem się z czymś takim.
eksiu Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Ona jest pomarańczowa bo jest na oszczędzaniu energii ustawiona zeby ciagle było na oszczędzaniu wlasnie zeby dłuzej trzymalo :/ To co moge na to poradzić w takim bądź razie ?
adrx Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 @eksiu Zresetuj do ustawień fabrycznych, jak nie pomoże to zmiana romu np na global dev/stable przez miflash http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html u nas na forum też sa poradniki jak nie umiesz ang.
pawel0415 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Na oszczędzaniu wcale dłużej nie będzie trzymać bo w tle będzie agresywnie zabijać APKI i koło się zamyka. Proponuje w ustawieniach bodajże bateria zasilanie ustawić żeby apek w tle nie zamykało
eksiu Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Dobrze, wykonam zaraz przywracanie systemu, a jeśli to nie pomoże, to mam wgrać softa Dev ? Bo stable to mam aktualnie Czy muszę odblokowywać bootloadera ? I czy mógłbym prosić o link po polsku jednak ? Dziękuję z góry Czyli najlepiej nie właczać oszczędania baterii, rozumiem
eksiu Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 To może inaczej, bo znalazłem tutorial tu na forum jak wgrać na zablokowanym BL wersje. Prosiłbym tylko o link do downloadu romu DEV ponieważ w tym tutorialu wszystkie są wrzucone na odblokowany bl :/
adrx Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 @eksiu http://en.miui.com/a-234.html Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download Jednak polecam poradnik po angielsku, wspomagaj się translatorem w razie czego.
eksiu Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Mam problem, MiFlash nie widzi mojego xiaomi, jest w trybie Fastboot, a komputer w menadzerze urzadzeń ma go jako Android Bootloader Interface. Miflash daje komende "określone rzutowanie jest nieprawidłowe" gdy klikam refresh :/ Co jest nei tak ?
adrx Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 @eksiu Musisz wejść w tryb EDL ten poradnik gdzie są linki jest nieaktualny. Prawidłowy podałem kilka postów wyżej
eksiu Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 W tym co podałeś dokladnie w pkt 3 jest żeby wejść w fastboota volume - i power :/
adrx Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 @eksiu Tak, wchodzisz NAJPIERW w fastboot i jak już jesteś to odpalasz ten skrypt, albo tymi komendami jak w poradniku. Ja robiłem skryptem bo te komendy coś mi nie działały.
eksiu Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 Już mi się udało, teraz mam ten rom od Ciebie dev. Już jeden cykl przeleciał. Wynik niewiele lepszy równo 6h SOT przy 1d 6h na baterii (zostało 18%) przy takich samych ustawieniach jak tam, screenów nie zrobiłem niestety :/ wykresik juz nie pokazuje wybudzonego telefonu. Czy wpływ na to że nie trzyma mi tak jak innym moze mieć to, że ładuje go QuickChargem od Samsunga ? Spróbować zwykłą ładowarką czy to bez znaczenia ?
eksiu Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Naładowalem inną ładowarką i chyba to nie ma znaczenia :/ naładowałem do 100% i po 6h mam 75% z czego 1h 10min na sot :/ Edytowane 8 Listopada 2016 przez eksiu
szunaj4 Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Po każdej aktualizacji warto wyłączyć i włączyć telefon (nie resetowac - opcja uruchom ponownie nie pomaga). Możliwe ze nie wchodzi w deep sleep. Po za tym SOT 6h to wcale nie jest źle jeśli aktywnie korzystasz z telefonu (gry, dane mobilne, LTE...)
eksiu Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam, odświeżam temat, potestowałem na tym poleconym ROM'ie i poprawy nie ma :/ Koło 4/5h sot osiągam. Wyłączałem i właczałem telefon przed ładowaniem i nie ma poprawy. Jakieś sugestie ? Czy tak już musi być ?
Albin Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Podepne sie. Mi tez od jakiegos czasu bateria trzyma połowę tego co wcześniej. Poprzednio po całym dniu miałem ponad 60% i wytrzymała spokojnie kolejny dzień. Uzywam telefonu caly czas tak samo. Wchodzi w deep sleep i juz nie mam pomyslu co to moze byc. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi