Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam

Redmi Note 3 Pro kupiłem tu , był to fon na prezent dla małolata. Po wyjęciu z pudełka zobaczyłem czy działa dłuzszą chwilę potestowałem, zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i schowałem. Po dwóch dniach młody dostał, od razu wyskoczyła aktualizacja, zrobiliśmy i tel działał dalej. Następnego dnia przy ogladaniu youtube fon się wyłączył, po podłączeniu ładowarki mrygała tylko czerwona dioda. Można było go włączyć ale się w kółko restartował. 

Dziś przez fastboot_edl próbowałem wgrać mu nowy soft (stable i dev), nawet z powodzeniem ale nadal się restartuje. 

Załączyłem dwa filmiki pierwszy jest po wgraniu stable a drugi dev.

Film1

Film2

Wszystko robiłem zgodnie z poradnikami , ale wgrywanie działa tylko przez fastboot-edl, w innym trybie nie wykrywają mi kompy fona.

Aha telefon ciężko wyłączyc, więc wszedłem na jakiś tryb testowy (vol up + down +power) i tam wyłączyłem, podłączyłem ładowarkę ale niestety troche się podładuje a potem stoi (teraz na 11%) już godzinę.

Opublikowano

Jeżeli rzeczywiście wgrał ci się rom i plik romu był odpowiedni, to chyba tylko reklamacja pozostaje. Nie jest to normalne zachowanie. Tylko w jakim trybie wgrywałeś, w fastboot, czy edl (download) bo to dwa zupełnie różne tryby i fastboot powinien być w twoim telefonie zablokowany, chyba że sam odblokowywałeś bootloader.

Opublikowano

Są metody na unbrick w zależności od użytego procesora w tym telefonie, tylko telefon musi wejść w tryb download i/lub fastboot. Tutaj jest opisana metoda dla wersji ze Snapdragonem, a tutaj z MediaTekiem. Warto jeszcze tego spróbować, a jak nie pomoże, to tak jak kolega wyżej wspomniał, chyba tylko reklamacja.

Opublikowano (edytowane)

Uruchamiałem Vol Down + Power pojawiał sie fastboot, następnie podłączenie do kompa, uruchomienie programiku "fastboot_edl_v2", tel robił się ciemny, uruchamiałem miflash i wgrywałem. Nie było problemu.

Soft brałem z tej strony http://en.miui.com/a-234.html

Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download

Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download  

A i zapomniałem dodać że fon się dość nagrzewa, przy tych restartach.

Edytowane przez Ja-NOS
Opublikowano

A nawet nie zdążyłem sprawdzić, chciałem to właśnie zrobić w niedziele, potestować porównać z moim OPO ale nie zdążyłem. :(

Tyle co aktualizacja się zrobiła do 8

Opublikowano
A nawet nie zdążyłem sprawdzić, chciałem to właśnie zrobić w niedziele, potestować porównać z moim OPO ale nie zdążyłem.
Tyle co aktualizacja się zrobiła do 8

Nadal nie odpowiedziałeś co z bootloaderem.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, dzisiaj wylączyłem mojego xiaomi na około 30 min potem chciałem go włączyć no i już sie nie włączył, przy uruchamianiu restartuje się co chwile zaczął sie pojawiać jakiś pasek ładowania. nie wgrywałem żadnego softu a ni nic z tych rzeczy od nowego mam wersje beta na androidzie 6.0 jakieś półtora roku. Co mu sie stało ? Jeśli był podobny temat to proszę o linka plss potrzebuje go szybko uruchomić

Pozdrawiam

poniżej video

video-1510855977.mp4

Opublikowano (edytowane)

nic za każdym razem pasek się ładuje od 0 do końca i na przemian znika i pojawia sie z napisaem powered by android , 

edit: próbowałem wgrać na nowo przez miflash global dev ale po instalacji romu to samo.... ;/

może macie jakieś tricki na hard wipe czy coś unbirck.

Edytowane przez HemuS666
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...