Jump to content

Ja-NOS

Użytkownicy
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ja-NOS

  • Rank
    Użytkownik

Dodatkowe

  • Smartfon
    Redmi Note 3 Pro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. WItam Dziś tel syna prawdopodobnie rozładował się do zera. Przyniósł mi i powiedział że się nie ładuje, po podłączeniu do oryginalnej ładowarki nic sie nie dzieje, do PC też brak reakcji ale się nagrzewa telefon i kabel, po podłączeniu do ładowarki samochodowej tak jak by się wyłącza (ładowarka), gaśnie dioda na ładowarce. Żadna kombinacja przycisków nie działa. Co to może być ? Do wymiany port usb czy może baterie trzeba pobudzić jakoś ?
  2. U mnie dokładnie telefon włączyłem, wszystko było ok, bateria jakieś 40%, następnie wyskoczyła aktualizacja do MIUI8 zainstalowałem i też było ok, dałem telefon młodemu a on na drugi dzień schodzi i mówi że na youtubie wyłączył mu się. Po podłączeniu do ładowarki mrugała tylko czerwona dioda, do komputera to samo. Po jakimś tam czasie telefon zaskoczył dał się włączyć ale były ciągłe restarty, jak zostawiałem go wyłączonego do ładowania to pokazywała się bateria ale tel ładował sie pare procent więcej i koniec. Odłaczałem go na pewien czas i znów pod ładowarke i kolejne pare procent , jakieś d
  3. Coś chyba goldway kombinuje, ja dzisiaj swój egzemplarz odesłałem, dostałem go 27 września i działał kilka godzin. Na dzień dobry też był problem z ładowaniem ale zaskoczył i się naładował, potem kombinacje różne robiłem o których jest na forum, aż dołożyłem go wyłączonego na 4 dni i już się nie włączył ani nie ladował. Dziś poleciał z powrotem do Chin.
  4. No to ja mam to samo po aktualizacji z MIUI 7 do MIUI 8, przy pierwszym restarcie po aktualizacji nie ma paska postępu, dopiero za drugim lub trzecim restarcie pokazuje się pasek postępu.
  5. Żaden inny system nie działa (po instalacji są ciągłe restarty) oprócz tego wymienionego w pierwszym poście ale ten ma "no service" Wczoraj jeszcze próbowałem na inny kompie ale jest to samo.
  6. To mój drugi post, telefon kupiony ponad tydzień temu a działał może kilka godzin (gsm też działało) Pierwszy post dotyczył ze po aktualizacji OTA do MIUI8 telefon dochodził do ekranu startowego i restart. Udało mi się znaleźć system "kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global" , który uruchomił się i działa normalnie z jednym wyjątkiem. A tym wyjątkiem jest brak sieci / no service. 1. IMEI jest na obu slotach 2. Wykrywa karte sim 3. Na pewno jest to Pro (kenzo) - sprawdzałem w cmd edl (chińskie napisy na pudelku, 150mm) Pokazuje gsm radio o
  7. Musisz użyć tego sposobu http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-reboot-to-edl-mode-fastboot-test-t3398718 U mnie właśnie było to samo po OTA do 8 tel startuje do ekranu startowego a potem się wyłącza lub restart. Wrzuciłem wersje kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global_19339c1a10 i tel działa ale nie łapie sygnału i jest no service. Nie mam już pojęcia co z tym zrobić
  8. Nic nie robiłem oprócz tego co napisałem w pierwszym poście. Sam nie odblokowywalem.
  9. A nawet nie zdążyłem sprawdzić, chciałem to właśnie zrobić w niedziele, potestować porównać z moim OPO ale nie zdążyłem. Tyle co aktualizacja się zrobiła do 8
  10. Uruchamiałem Vol Down + Power pojawiał sie fastboot, następnie podłączenie do kompa, uruchomienie programiku "fastboot_edl_v2", tel robił się ciemny, uruchamiałem miflash i wgrywałem. Nie było problemu. Soft brałem z tej strony http://en.miui.com/a-234.html Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File DownloadRedmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download A i zapomniałem dodać że fon się dość nagrzewa, przy tych restartach.
  11. WItam Redmi Note 3 Pro kupiłem tu , był to fon na prezent dla małolata. Po wyjęciu z pudełka zobaczyłem czy działa dłuzszą chwilę potestowałem, zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i schowałem. Po dwóch dniach młody dostał, od razu wyskoczyła aktualizacja, zrobiliśmy i tel działał dalej. Następnego dnia przy ogladaniu youtube fon się wyłączył, po podłączeniu ładowarki mrygała tylko czerwona dioda. Można było go włączyć ale się w kółko restartował. Dziś przez fastboot_edl próbowałem wgrać mu nowy soft (stable i dev), nawet z powodzeniem ale nadal się restartuje. Załączyłem dw
×
×
  • Create New...