Popa Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Witam. Jak u Was wygląda połączenie z wifi? Wczoraj do mnie przyszedł router xiaomi ten z 4 antenami i pasmami 2,4 i 5ghz i jest to pierwszy router z którym mógłbym się połączyć za pomocą 5ghz. Niestety w statystykach routera widzę że mi5 łączy się po 2,4ghz i jak w ustawieniach wifi w mi5 ustawie że ma się łączyć po 5ghz, to nie widzi żadnej sieci. W routerze na pewno 5ghz działa, ponieważ podłączyłem się w ten sposób innymi urządzeniami i wszystko jest w porządku, z tego też wygląda że problem może być po stronie mi5. Oczywiście próbowałem restartu wifi w telefonie, restartu telefonu jak i restartu routera. Edytowane 25 Września 2016 przez Popa
ZduneX25 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
zibi_k Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 pasmo 5g ma bardzo różne zakresy ustaw na wszędzie eu/polska Pozdrawiam ZibiK
andrzej78 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Dnia 24.09.2016 o 11:23, Popa napisał: Witam. Jak u Was wygląda połączenie z wifi? Wczoraj do mnie przyszedł router xiaomi ten z 4 antenami i pasmami 2,4 i 5ghz i jest to pierwszy router z którym mógłbym się połączyć za pomocą 5ghz. Niestety w statystykach routera widzę że mi5 łączy się po 2,4ghz i jak w ustawieniach wifi w mi5 ustawie że ma się łączyć po 5ghz, to nie widzi żadnej sieci. Tak jak podpowiadał już @zibi_k spróbuj zmienić kanał. Maiłem ten sam problem z tym routerem. Po zmianie kanału na 36 sieć 5GHz śmiga bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi