OviMater091 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Witam ! Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Posiadam RedmiNote 2 i wgrał mi się jakiś wirus, więc wiadomo pierwsze co przyszło do głowy to format telefonu. Jak pomyślałem tak zrobiłem, niestety po włączeniu telefonu czkała na mnie przykra niespodzianka - to świństwo zostało. Po każdym odblokowaniu telefonu pojawia mi się banner reklamowy (na cały ekran), który informuje mnie że mój telefon zostanie zniszczony, wygrałem i pada air itp. oczywiście nigdy w takie coś nie klikam, zawsze zamykam.Dodam rówież,że dzieje się to tylko kiedy mam włączony internet Tym razem niestety nie mogę sobie poradzic, mimo formatu. Proszę o pomoc ! pozdrawiam Edytowane 8 Września 2016 przez OviMater091
wtbn Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Może po prostu sobie wgraj xiaomi.eu (miuipolska), co?
ZduneX25 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 9 hours ago, wtbn said: Może po prostu sobie wgraj xiaomi.eu (miuipolska), co? Mam MIUI Polska. Chodzi ci o to,że mam wgrać jeszcze raz ?
mrosi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 15 minut temu, OviMater091 napisał: Mam MIUI Polska. Chodzi ci o to,że mam wgrać jeszcze raz ? Na pewno? Wklej zrzut ekranu z Ustawień, z sekcji Informacje o telefonie.
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 Czasami zamiast reklamy pojawia się to co widać na screenie
mrosi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Zaktualizuj system i zrób reset fabryczny.
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 Juz pisałem, że format nic nie daje. Update'a nie mogę zrobić bo pokazuje błąd pobierania
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 Pomoże ktoś z tą aktualizacją?
mrosi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 1 godzinę temu, OviMater091 napisał: Pomoże ktoś z tą aktualizacją? Po pierwsze, pobierz odpowiedni ROM przez komputer. Wgraj go do telefonu i z aplikacji Aktualizacje wybierz u góry trzy kropki i "Zainstaluj z pliku .zip." Potem wskaż ROM w pamięci telefonu i tyle. Tu masz poradnik: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ I jedna, ważna sprawa: nie pisz posta za postem. Nie jesteś pępkiem świata, na który wszyscy patrzą kiedy tylko zada pytanie. Napisz i cierpliwie czekaj. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie.
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 Ok przepraszam, pomyślałem że to inny wątek więc założę nowy temat. Pobrałem om 6.9.1 wgrałem i zainstalowałem tak jak mówisz. Niestety to nie działa ponieważ pojawia się błąd o którym pisałem w tamtym poście:("Install update.zip failed! update.zip signature verification failed"). Co do poradnika to nie działa link twrp.,a z tego co tam czytam to jest mi on konieczny (?).
mrosi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 Tylko wgraj właściwy dla Twojego modelu telefonu...
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 A który jest właściwy ? bo widziałem gdzieś wcześniej zdjęcie na którym to było rozpisane co do jakiego modelu,ale teraz od pół godziny nie mogę tego znaleźć
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 Jestem totalnie zielony, więc opiszę co pobrałem i robiłem (wszelką pomoc możliwie łopatologicznie proszę). TWRP_hermes.zip xiaomi.eu_multi_HM1SWC_6.9.1_v8-4.4.zip flashify.apk Zainstalowałem flashify,nadałem mu uprawnienia roota. Wszedłem w niego i wybrałem opcję Recovery img, wskazałem plik (hermes) i telefon się wyłączył. po chwili logo MI i pasek ładowania, przenosi mnie do MI - recovery 2.0.1 i tam pokazuje mi wcześniej wymieniony błąd ( "Install update.zip failed! update.zip signature verification failed") . Identyczna sytuacja dzieje się w przypadku wybierania pliku zip (romu) z poziomu Aktualizacji (i potem 3 kropki). Nie wiem czy to ma znaczenie, ale moje recovery obsługiwane jest vol+/vol- , a to w poradniku normalnie - dotykowo
mrosi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 4 minuty temu, OviMater091 napisał: Jestem totalnie zielony, więc opiszę co pobrałem i robiłem (wszelką pomoc możliwie łopatologicznie proszę). TWRP_hermes.zip xiaomi.eu_multi_HM1SWC_6.9.1_v8-4.4.zip flashify.apk Zainstalowałem flashify,nadałem mu uprawnienia roota. Wszedłem w niego i wybrałem opcję Recovery img, wskazałem plik (hermes) i telefon się wyłączył. po chwili logo MI i pasek ładowania, przenosi mnie do MI - recovery 2.0.1 i tam pokazuje mi wcześniej wymieniony błąd ( "Install update.zip failed! update.zip signature verification failed") . Identyczna sytuacja dzieje się w przypadku wybierania pliku zip (romu) z poziomu Aktualizacji (i potem 3 kropki). Nie wiem czy to ma znaczenie, ale moje recovery obsługiwane jest vol+/vol- , a to w poradniku normalnie - dotykowo Nie czytasz poradników. Albo nie umiesz czytać, albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem. ROM dla Redmi Note 2 to HMNote2, a nie HM1SWC : http://miuif.celogeek.com/6.9.1/xiaomi.eu_multi_HMNote2_6.9.1_v8-5.0.zip Tak ciężko jest zajarzyć? Usiłujesz instalować zły ROM, więc nic dziwnego, ze nie możesz. Ech...
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 Gdyby głupota umiała fruwać, niektórzy ludzie ścigaliby się z orłami... - ja poleciałem dzisiaj wyjątkowo wysoko, nie wiem jak mogłem to przeoczyć. Niestety mimo pobrania dobrej wersji ROMu nadal pojawia się ten sam błąd
magyarek Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 1 godzinę temu, OviMater091 napisał: po chwili logo MI i pasek ładowania, przenosi mnie do MI - recovery 2.0.1 i tam pokazuje mi wcześniej wymieniony błąd ( "Install update.zip failed! update.zip signature verification failed") . Nie żebym się znała, ale problem zaczyna się chyba na poziomie recovery? Z tego co wiem, to romy xiaomi.eu nie instalują się przez Mi...
mrosi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 38 minut temu, OviMater091 napisał: Gdyby głupota umiała fruwać, niektórzy ludzie ścigaliby się z orłami... - ja poleciałem dzisiaj wyjątkowo wysoko, nie wiem jak mogłem to przeoczyć. Niestety mimo pobrania dobrej wersji ROMu nadal pojawia się ten sam błąd Ech... Spróbuj z tym poradnikiem: Tylko najpierw dokładnie przeczytaj kilka razy, a potem zacznij to robić.
Acid Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Myślę, że kolega skoro nie ogarnia twrp i instrukcji to powinien lepiej wgrać rom Global z MiFlash. Pobiera tylko rom, wskazuje w MiFlash, telefon do fastboota i tyle. 10 minut roboty a przy okazji MiFlash robi pełny format. Z Mi5 Pro
OviMater091 Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 3 minutes ago, Acid said: Myślę, że kolega skoro nie ogarnia twrp i instrukcji to powinien lepiej wgrać rom Global z MiFlash. Pobiera tylko rom, wskazuje w MiFlash, telefon do fastboota i tyle. 10 minut roboty a przy okazji MiFlash robi pełny format. Z Mi5 Pro Mogę prosić o dokładniejsze instrukcje? Ponieważ w tamtym poradniiku też nie działają linki, sam pobrałem wymienione sterowniki oraz program niestety przy punkcie 4 pojawia się problem - nie ma u mnie pliku MT6795_Android_scatter.txt.
mrosi Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 10 minut temu, Acid napisał: Myślę, że kolega skoro nie ogarnia twrp i instrukcji to powinien lepiej wgrać rom Global z MiFlash. Pobiera tylko rom, wskazuje w MiFlash, telefon do fastboota i tyle. 10 minut roboty a przy okazji MiFlash robi pełny format. Z Mi5 Pro Do Redmi Note 2...?
Acid Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Tak. Redmi Note 2 działa z MiFlash fastboot pomimo bycia MTK. Zaskoczony? Z Mi5 Pro
mrosi Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 8 godzin temu, Acid napisał: Tak. Redmi Note 2 działa z MiFlash fastboot pomimo bycia MTK. Zaskoczony? Z Mi5 Pro Zaskoczony. W takim razie trzeba by z tego tutoriala: Usunąć wpis, że nie dotyczy Redmi Note 2.
OviMater091 Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) 59 minutes ago, mrosi said: Zaskoczony. W takim razie trzeba by z tego tutoriala: Usunąć wpis, że nie dotyczy Redmi Note 2. Przecież w tym poradniku właśnie to jest napisane. Nie działa z MTK (oprócz RM Note 2). Jeśli dobrze rozumiem mam lecieć wg tego poradnika? Edytowane 9 Września 2016 przez OviMater091
mrosi Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 1 godzinę temu, OviMater091 napisał: Przecież w tym poradniku właśnie to jest napisane. Nie działa z MTK (oprócz RM Note 2). Jeśli dobrze rozumiem mam lecieć wg tego poradnika? Jeśli Acid napisał, że działa z Redmi Note 2, to tak jest. Postępuj zgodnie z tym poradnikiem.
OviMater091 Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 Wszystko się udało. Wirus usunięty. Dziękuję wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia 1
mrosi Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi