Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Czy ktoś z Was może korzystał z zakupów od tego sprzedawcy z Ali - Xiaomi Authorized Store? http://pl.aliexpress.com/store/2178148 Mam dylemat jaką przesyłkę lepiej wybrać  tak żeby było najmniejsze prawdopodobieństwo nałożenia opłat celnych vat-u i cła, bo do wyboru jest DHL, EMS i Aliexpress shiping standard.

Edytowane przez kamilo23
Opublikowano
11 minut temu, kamilo23 napisał:

Witajcie,

Czy ktoś z Was może korzystał z zakupów od tego sprzedawcy z Ali - Xiaomi Authorized Store? http://pl.aliexpress.com/store/2178148 Mam dylemat jaką przesyłkę lepiej wybrać  tak żeby było najmniejsze prawdopodobieństwo nałożenia opłat celnych vat-u i cła, bo do wyboru jest DHL, EMS i Aliexpress shiping standard.

Nie ma takiej możliwości, żeby zminimalizować ryzyko doliczenia VAT. To loteria. Niektóre sklepy oferują wysyłkę z magazynów europejskich i to jedyny gwarant tego, że UC nie doliczy opłat. Niektóre sklepy oferują ubezpieczenie, po którego wykupieniu sklep zwraca ewentualne, doliczone opłaty.

Złotego środka na uniknięcie nikt Tobie nie poda, bo go po prostu nie ma.

Opublikowano

Teraz jest promo na globala, złoty za 165,23$ u tego sprzedawcy. No ale ryzyko VATu jest i długo idzie w porównaniu do Goldwaya. Aczkolwiek jeśli naliczyliby VAT tylko od wartości podanej na deklaracji, czyli ok 45$ to byłoby taniej. Ahhh kombinuj....

Opublikowano

Jeśli idzie pocztą a nie kurierem to będziesz musiał podac wartość przesyłki. I wyjdzie VAT ok 170zl. U Goldway jest już gold i Grey. Do tego sellers shiping method i za 700zl masz telefon(gold) szybko i bez VAT

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 5.09.2016 o 18:06, kamilo23 napisał:

Zależy mi na modelu RN3Pro w wersji special w kolorze silver nigdzie nie ma. Goldway ma grey ale nie podoba mi się czarny przód.

Popatrz sobie tutaj na porównanie cenowe

Opublikowano

20 września w promocji zamówiłem redmi 3s int 3/32 gold, dziś wysłali. Dostałem info, że zadeklarują 30$ i jako phone case. Zobaczymy czy obejdzie się bez VAT. Korci mnie zamówić też RN3Pro po tym jak goldway mnie wyrolował.

Opublikowano
5 godzin temu, tpawel napisał:

Te deklaracje nic nie dają. Celnicy to nie idioci.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Może i nie dają nic ale raz się udaje bez vatu a raz nie.

Opublikowano

Celnik jak już weźmie w rękę to koniec:) a przechodziły mi bez VAT telefony opisane Android smartphone 150$. Nie ma reguły niestety

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jest w miarę świeży sklep, więc ciężko cokolwiek rzetelnego i miarodajnego powiedzieć o nich. Sporo osób u nich ostatnio kupiło, negatywów nie słychać....Ale może dlatego że telefony jeszcze nie dotarły do celu :-D

Opublikowano

Swojego czasu sklep miał bardzo dobra promocję na "kate" bo złoty w wersji 32Gb kosztował 160$ sporą ilość zamówień sobie tym nabili. Zanim zakupiłem swoją sztukę prowadziłem z nimi rozmowę i napisano, że normalnie deklarują jako gift phone ale oczywiście mogą zmienić deklarację jeśli ktoś sobie tego życzy oraz zmienić wartość zadeklarowanej kwoty.

Opublikowano

Ja od nich zamówiłem Redmi 3S 3GB/32GB w wersji international (LTE 800MHz, ładowarka EU, instrukcja i napisy na opakowaniu po angielsku).
Była lekka obniżka i zapłaciłem coś koło $135. Niestety celnicy dorwali się do paczki i VAT musiałem dopłacić. Sumarycznie wyszło w okolicach 650zł.

Telefon oryginalny, wgrany fabrycznie był Global stable.

Z zakupu ogólnie jestem zadowolony, więc ze swojej strony mogę sprzedawcę polecić.

Opublikowano

Mój redmi 3s też dostał vat, łącznie z opłatami coś ok 133 zł. Tak się zastanawiam czy aby na pewno ten telefon obsługuje band B20. Jest jeden komentarz do transakcji od jakiegoś francuza, że chyba jednak nie ma. Szukałem w necie po numerze modelu i tez nie mogę znaleźć. Jest jakaś metoda, żeby z poziomu telefonu sprawdzić jakie LTE on obsługuje?

Opublikowano

Zamówiłem 17 października u nich telefon.

Mija tydzień a w dhlu jest tylko informacja, że

Otrzymano informacje o przesyłce HONG KONG - HONG KONG

15:14 (18 października)nic więcej nie  ma stronie DHLU wynika to, ze zrobili list, a kurier nic nie odebrał. też tyle czasu czekaliście na zaktualizowanie?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podzielę się wrażeniami na temat zakupów w tym sklepie. Kupiłem Redmi 3S. Po miesiącu od zakupu telefon doszedł, oczywiście + VAT. Okazało się, że wibracja w telefonie nie działa. Założyłem spór na Ali, że chcę odesłać i zwrot kasy. Sprzedawca woli jednak, abym oddał telefon do naprawy w Polsce i odda mi koszty naprawy. Ponieważ nie mogliśmy dojść do porozumienia Ali zaproponowało dwie opcje: zwrot 25 USD i zatrzymanie telefonu lub odesłanie i całkowity zwrot. Odesłałem więc telefon i teraz czekam na pieniądze. Czyli, podsumowując, można kupować bez obaw pod warunkiem, że telefon przyjdzie sprawny. W przeciwnym razie trzeba uzbroić się w cierpliwość. U mnie spór trwał prawie 5 tygodni.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 27.11.2016 o 22:28, nash3 napisał:

Podzielę się wrażeniami na temat zakupów w tym sklepie. Kupiłem Redmi 3S. Po miesiącu od zakupu telefon doszedł, oczywiście + VAT. Okazało się, że wibracja w telefonie nie działa. Założyłem spór na Ali, że chcę odesłać i zwrot kasy. Sprzedawca woli jednak, abym oddał telefon do naprawy w Polsce i odda mi koszty naprawy. Ponieważ nie mogliśmy dojść do porozumienia Ali zaproponowało dwie opcje: zwrot 25 USD i zatrzymanie telefonu lub odesłanie i całkowity zwrot. Odesłałem więc telefon i teraz czekam na pieniądze. Czyli, podsumowując, można kupować bez obaw pod warunkiem, że telefon przyjdzie sprawny. W przeciwnym razie trzeba uzbroić się w cierpliwość. U mnie spór trwał prawie 5 tygodni.

No to kończę swoją opowieść... Pieniądze za telefon zwrócone przez Ali pod koniec grudnia. Decyzja z UC o unieważnieniu zgłoszenia celnego pod koniec stycznia. Teraz czekam na pieniądze ze zwrotu VAT - mają być pod koniec lutego. Czyli od zakupu telefonu do zwrotu wszystkich kosztów prawie pół roku.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...