penguino Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Witam, Mam pytanie jak w tytule - da się gdzieś jeszcze kupić Redmi 2 od w miarę sprawdzonego sprzedawcy? W tych czasach najlepiej wersję 2/16GB. To schodzący model więc nie powinien być droższy niż Redmi 3 (105-110$ od Goldwaya za podstawową wersję 2GB). Dlaczego nie Redmi 3? Rozmiar. Już 4,7" będzie naciąganiem na zasadzie "faktu dokonanego", a Redmi 2 jest raczej lepszym wyborem niż Moto E2. Na rynku raczej nie ma nic lepszego w tym rozmiarze i pieniądzach.
tpawel Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 W cenie takiej że od Goldwaya kupi r3 i jeszcze zoatanie. Wg mnie kompletnie bez sensu już kupować r2. R3 to dużo lepszy telefon. A bez przesady- do rozmiaru szybko się przyzwyczaisz. To nie 5,5 cala.
penguino Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 Telefon nie będzie dla mnie. 5 cali nie wchodzi w rachubę. Jak nie uda się kupić R2 to zostaje Moto. 33 minuty temu, Nezumi napisał: xiaomi.com.pl ma w ofercie. Mają na stronie, ale wersja 2GB już wyszła, a 1GB to za mało dla MIUI (8GB wewnętrznej tez się szybko zapcha, a w Chinach cena tej wersji to poniżej 100$).
ahr Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 29 minut temu, Redmi2 napisał: Ja miałem redmi 2 1GB i działała ok. A ja miałem 2/16 i było ok, ale raz miałem w ręku 1/8 i powiem krótko: nie działała ok. Serio. Byłem w szoku że może tak zamulać. R3 jest ok, sam się obawiałem 15 minut temu, tpawel napisał: Kilka mm rożnicy raptem. ale idzie się przyzwyczaić, chociaż 4,7 lepiej ogarnia się jedną łapką moim zdaniem.
penguino Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 17 minut temu, tpawel napisał: Kilka mm rożnicy raptem. Po kilka mm w każdą stronę robi różnicę. Tym bardziej gdy już Moto E została określona jako duża.
bergmen Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 redmi 3: 139,3 x 69,6 x 8,5mm redmi 2: 134 x 67,2 x 9,4 mm Nie róbmy tragedii. Redmi3 ma 2x większą baterię a jest smuklejszy. 2,5 mm na szerokości to żadna różnica. 1
penguino Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 Moto E2 129,9 x 66,8. To wzorzec (wymiarów). Redmi 2 jest naciąganiem, a Redmi 3 przesadą: Spoiler
bergmen Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) jakie inne parametry ma mieć telefon? ejj, ale moto e ma 12,30 mm grubości Edytowane 4 Września 2016 przez bergmen
penguino Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 12mm grubości i zaoblone plecki dzięki którym się ja lepiej trzyma niż coś większego i płaskiego. Inne parametry? Ma nie mulić. Użytkowanie bardzo podstawowe, komunikatory (whatsapp, skype) czy odrobina internetu przez wifi, poza tym aparat i rozmowy. Dlatego nie ma się co szarpać. Redmi 2 jest o tyle lepsze niż Moto że ma nieco lepszy aparat i diodę LED, która może robic jako latarka.
bergmen Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Xiaomi MI-2S? Meizu MX2 xperie z? iphone 5s? moto x?
penguino Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) To potworne starocie, w większości regenerowane padło/ponad budżet. Lepiej nie ryzykować. Za 113$ wychodzi mi w Gearbest, Dealsmachine chce 120$: Edytowane 4 Września 2016 przez penguino
penguino Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 To już lepsza jest Moto mimo braku diody.
bergmen Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 i to o wiele lepsza jest moto. I o wiele droższa Blackview A5 kupisz za niecałe 200 zł
penguino Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 Nie chodzi o samo uparcie się na Redmi 2 tylko o rozmiar. 5 cali nie wchodzi w grę i tyle. 3 godziny temu, bergmen napisał: i to o wiele lepsza jest moto. I o wiele droższa Blackview A5 kupisz za niecałe 200 zł Oba mieszczą się w budżecie więc wygrywa Moto. Redmi 2 wychodzi trochę drożej (w cenie Redmi 3, myślałem że będzie taniej), zobaczymy czy uda się coś dołożyć.
tpawel Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 A weź i Znajdź coś dobrego w 5calach.
mrosi Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 21 godzin temu, penguino napisał: Witam, Mam pytanie jak w tytule - da się gdzieś jeszcze kupić Redmi 2 od w miarę sprawdzonego sprzedawcy? W tych czasach najlepiej wersję 2/16GB. To schodzący model więc nie powinien być droższy niż Redmi 3 (105-110$ od Goldwaya za podstawową wersję 2GB). Dlaczego nie Redmi 3? Rozmiar. Już 4,7" będzie naciąganiem na zasadzie "faktu dokonanego", a Redmi 2 jest raczej lepszym wyborem niż Moto E2. Na rynku raczej nie ma nic lepszego w tym rozmiarze i pieniądzach. Da się: https://www.spemall.com/Xiaomi-Redmi-2-Hongmi-2-pro-4G-LTE-Smart-Phone-with-MIUI-V6-OS-Snapdragon-Qualcomm-Quad-Core-1-3GHz-4-7-Inch-1280-720-pixels-IPS-Screen-GPS-8-0MP-Back-Camera-2GB-16GB_g.html Spemall jest dobrym sklepem, sam z niego zamawiałem pierwszy swój telefon, a ten model jest najsilniejszą wersją Redmi 2. Są jeszcze modele z 1/8 GB pamięci, ale nie polecam. Potrafią nieźle przymulić. Dostępne jednak są: https://www.spemall.com/Xiaomi-Hongmi-2-4G-LTE-Smart-Phone-with-MIUI-V5-OS-Snapdragon-Qualcomm-Quad-Core-1-3GHz-4-7-Inch-1280-720-pixels-IPS-Screen-GPS-8-0MP-Back-Camera-1GB-8GB_g.html Niestety, spemall nie oferuje (tak jak ibuygou) serwisu w Polsce i ubezpieczenia "anty VAT". Nie mniej jest sprawdzony. Obawiam się, że taniej, a przy tym ze sprawdzonego sklepu nie kupisz. Mylisz się natomiast w kwestii tego, że skoro jest to wychodzący model, to będzie tańszy od aktualnego. Z różnych powodów Redmi 2 jest wciąż popularny. Stąd też jego stosunkowo wysoka cena. Swoją drogą, nieco się spóźniłeś, bo sprzedawałem w maju taki sam model.
penguino Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 O taką odpowiedź chodziło, dzięki. Spemall oferuje dwuletnia gwarancje w EU (za dodatkowe 10$), maja też wysyłkę omijającą VAT: https://www.spemall.com/help/shipping.html Cena podobna jak w Banggood po zniżkach (kuponów Spemall za bardzo nie znalazłem). To już wiem na czym stoję. 5 godzin temu, Redmi2 napisał: No ale xiaomi zreszta jak reszta teraz producentow nie robi juz 4.7 a jak robia to niezwykle zadko, bo popularne sa 5.5 i 5 calowce. Popularne? A znajdź coś atrakcyjnego poniżej 5 cali. Nie ma. Nie ma podaży to i nie ma popytu.
tpawel Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Kilka osób już widziałem doświadczyło tej pięknej gwarancji EU. Na telchine jest gość, który kupił telefon w kwietniu, za kilku dniach się popsuł, odesłał na gware do Hiszpanii a Ci wysłali do Chin. Telefonu do dziś nie ma.
penguino Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 Więc tak, byliśmy w Mediaexpert i był tam ZTE Blade V6. 5 cali, 69,5mm szerokości, dość cienki i mama powiedziała, że ten rozmiar od biedy może być. Czyli nie trzeba się wykosztowywać na Redmi 2. I tu mam pytanie - co jest bardziej przyszłościowe (dla mało wymagającego użytkownika) na lata: mocniejszy procesor czy możliwość rozszerzenia pamięci? Apek nie będzie dużo, ale raczej nie zmaleją. Zdjęć powoli będzie przybywać. W skrócie: Redmi 3 czy Mi4c?
Rekomendowane odpowiedzi