emwu13 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Tu masz wszystkie wersje http://91.205.75.29/?dir=miui-v5/
michu1210 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ps. Na angielskim forum ktoś pisał, że ponowne zainstalowanie aplikacji pomaga. Zainstalowałem drugi raz SwiftKey, reboot i znowu aplikacja zniknęła. Chlast z RR:-)
latet Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 MIUI powinien mieć zawsze konto Xiaomi. Nie czuję potrzebny mieć konto Xiaomi – ale wynika to z mojej niewiedzy na temat korzyści, jakie to daje. Ekran startowy aktywacji tego konta mówi ogólnikowo o "Usługach w chmurze", ale jakoś chyba nie za bardzo są mi one potrzebne, bo nie mam nic, co chciałbym w tej chmurze koniecznie trzymać, za cenę zżerania baterii w tel. przez kolejną usługę korzystający w wi-fi...
Zenek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Na razie pomaga instalowanie apek z karty sd, a nie z google play, ja mam zainstalowany program ROM toolox pro i robię kopię aplikacji, które lądują na sd, wchodzę do tego katalogu i instaluję drugi raz, pomaga.
Acid Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 Nie czuję potrzebny mieć konto Xiaomi – ale wynika to z mojej niewiedzy na temat korzyści, jakie to daje. Ekran startowy aktywacji tego konta mówi ogólnikowo o "Usługach w chmurze", ale jakoś chyba nie za bardzo są mi one potrzebne, bo nie mam nic, co chciałbym w tej chmurze koniecznie trzymać, za cenę zżerania baterii w tel. przez kolejną usługę korzystający w wi-fi... Korzystanie z poszczególnych funkcji chmury jest dobrowolne ale przede wszystkim umożliwia pobieranie motywów więc chyba warto prawda? Nie ma przeciw wskazań by nie ustawiać konta Xiaomi. Jeśli np. nie chcesz synchronizacji sms czy galerii to to można w prosty sposób wyłączyć w menu synchronizacji Xiaomi. Warto zostawić sobie synchro ustawień WiFi i oczywiście kontaktów (ze zdjęciami w HD).
michu1210 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 com.modaco.xposed.phonesky.noencryption.apk.zip. Skoro tamte sposoby nie działają sprawdziłem jeszcze jeden podawany sposób. Zainstalowałem podawany moduł do wsmtool i po jego instalacji i reboocie, płatne aplikacje, SwiftKey i Auto Mapa w moim przypadku tym razem nie zniknęły. Podany wyżej plik można pobrać, zmienić nazwę, czyli usunąć cztery ostatnie znaki ". zip", a następnie zainstalować. Mam nadzieje, że podana aplikacja nie łamie zasad forum, jeśli tak proszę o usuniecie postu i pliku przez moderatora. Pozdrawiam. Ps. Gdyby nie można było otworzyć pliku, nie chciał się instalować, czy coś, to można go pobrać stąd : http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=511173. Pozdrawiam Chlast z RR:-) Lalo: Nie piszemy posta pod postem, edytujemy.
Endriu Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Nie czuję potrzebny mieć konto Xiaomi – ale wynika to z mojej niewiedzy na temat korzyści, jakie to daje. Ekran startowy aktywacji tego konta mówi ogólnikowo o "Usługach w chmurze", ale jakoś chyba nie za bardzo są mi one potrzebne, bo nie mam nic, co chciałbym w tej chmurze koniecznie trzymać, za cenę zżerania baterii w tel. przez kolejną usługę korzystający w wi-fi... Tylko jedno "ale": synchro z chmurą następuję pod ładowarką, wówczas gdy telefon jest widoczny w sieci
latet Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Warto zostawić sobie synchro ustawień WiFi i oczywiście kontaktów (ze zdjęciami w HD). O, i to jest argument, który mnie przekonuje (zdjęcia kontaktów w HD), bo normalny backup do pliku vcf uwzględnia tylko miniaturki zdjęć. Tylko jedno "ale": synchro z chmurą następuję pod ładowarką, wówczas gdy telefon jest widoczny w sieci I jak tu nie kochać MIUI?
Acid Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 Tylko jedno "ale": synchro z chmurą następuję pod ładowarką, wówczas gdy telefon jest widoczny w sieci Owszem tylko w przypadku synchronizacji aplikacji (kopii) to tak bo tak ma być. Ale chmura Xiaomi to też Galeria, Kontakty, SMS, Notatki, Ustawienia SMS, Wiadomości w chmurze, Baidu Online Music i usługa lokalizacji telefonu. Te rzeczy robią synchro bez konieczności ładowania (za to można wybrać czy tylko przy WiFi czy 3G).
Endriu Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 A dajcie mi przykład jak to wygląda na przykładzie zdjęć. Załóżmy, że kupię Hongmi i zrobię zdjęcie z wsadzoną kartą Aero2. Po zrobieniu zdjęcia leci ono automatycznie do chmury, czy co jakiś czas a może to ja w jakiś sposób muszę wymusić ?
michu1210 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Czy ktoś poza mną sprawdził działanie modułu w wsmtools? Czy dzięki temu, komuś poza mną przestały znikać płatne aplikacje? Chlast z RR:-)
Zenek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Sprawdziłem i działa, aplikacja nie zniknęła.
Acid Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 Wygląda na to, że problemem jest szyfrowanie na /mnt/asec czyli katalog na SD gdzie idą płatne aplikacje. Ten moduł to apk i on ma za zadanie to wyłączyć: This Xposed module disables the use of encryption (/mnt/asec) for paid apps in the Play Store. I MIUI w Hongmi ma z tym problem. Nic dziwnego, Chińczycy mają gdzieś Google Play...
michu1210 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Hehe... Acid, jest to jakiś znak jednak, żeby pozostawić angielskie cwm, by móc swobodnie zrobić roota i zainstalować aplikacje takie jak wsmtools . Pozdrawiam Chlast z RR:-)
latet Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Wygląda na to, że problemem jest szyfrowanie na /mnt/asec czyli katalog na SD gdzie idą płatne aplikacje. Ten moduł to apk i on ma za zadanie to wyłączyć: I MIUI w Hongmi ma z tym problem. Nic dziwnego, Chińczycy mają gdzieś Google Play... W takiej sytuacji może nie byłoby od rzeczy udostępnić w dziale DOWNLOAD także wcześniejszą wersję (4), która tego problemu nie miała, z opisem, że wersja 5 ma problem z płatnymi apkami.
Acid Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 W download nie przewiduję umieszczania starszych wersji. Starsze wersje są wg. tego co jest napisane na stronie na: http://roms.miuipolska.pl/miui-v5
DjLeo Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jak mi się nie chce kolejny raz instalować miui. Ale spróbuję jeszcze raz z 5.0 i tym policzkiem. Sama instalacja spoko, gorzej później z ustawieniami telefonu. BTW. da się jakoś zapisać ustawienia telefonu?
goromadska Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 @DjLeo @michu1210 [attachment=0]com.modaco.xposed.phonesky.noencryption.apk.zip[/attachment]. Skoro tamte sposoby nie działają sprawdziłem jeszcze jeden podawany sposób. Zainstalowałem podawany moduł do wsmtool i po jego instalacji i reboocie, płatne aplikacje, SwiftKey i Auto Mapa w moim przypadku tym razem nie zniknęły. Podany wyżej plik można pobrać, zmienić nazwę, czyli usunąć cztery ostatnie znaki ". zip", a następnie zainstalować. Mam nadzieje, że podana aplikacja nie łamie zasad forum, jeśli tak proszę o usuniecie postu i pliku przez moderatora. Pozdrawiam. Ps. Gdyby nie można było otworzyć pliku, nie chciał się instalować, czy coś, to można go pobrać stąd : http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=511173. Pozdrawiam Chlast z RR:-) Lalo: Nie piszemy posta pod postem, edytujemy. A u mnie nie działa... jest root, aplikacja instalowana przed apkami
DjLeo Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 ehh dzięki za info. Już miałem instalować, ale nie wiem czy to ma sens.
pilz Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Hejka! Oprócz tego pliczku musisz mieć zainstalowany WSM Tools.apk, wpisz w google i dociągnij. Jak to zainstalujesz, musi być root, no i ta aplikacja kolegi wyżej, wtedy to zadziała. Gdy otworzysz wsm tools aplikacja podana powyżej jak już ja zainstalujesz ma być nie załączona. Sposób na pewno działa:)
DjLeo Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Hehe ale mieszacie Dobra spróbuję jednak, tylko @pilz dla pewności, najpierw WSM Tools.apk i ta apka? Kolejność ma znaczenie?
goromadska Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 no a skąd ja to biedny miałem wiedzieć, dzięki, zaraz przetestuję a wsm tools jest na MIUI polska dostępne z linku jakby ktoś szukał: https://github.com/BurgerZ/WSM-Project/raw/gh-pages/modules/framework/pro.burgerz.wsm.manager_v210_dfac98.apk
DjLeo Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 No dobra udało się działa, "WSM Manager 2.1.2.apk" plus "pro.burgerz.wsm.manager_v215_c368bd.apk". W samym WSM musimy włączyć obsługę "pro.burgerz.wsm.manager_v215_c368bd.apk". Szkoda tylko, że to pewne zasoby zużywa, no ale dobre i to. Oby w następnej wersji problem się nie powtórzył. Mam nadzieje, że kiedyś Xioami wejdzie lepiej na europejski rynek i będzie się bardziej liczyć z resztą świata. Tym samym soft będzie bardziej europejski
goromadska Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 No dobra udało się działa, "WSM Manager 2.1.2.apk" plus "pro.burgerz.wsm.manager_v215_c368bd.apk". W samym WSM musimy włączyć obsługę "pro.burgerz.wsm.manager_v215_c368bd.apk". Szkoda tylko, że to pewne zasoby zużywa, no ale dobre i to. Oby w następnej wersji problem się nie powtórzył. Mam nadzieje, że kiedyś Xioami wejdzie lepiej na europejski rynek i będzie się bardziej liczyć z resztą świata. Tym samym soft będzie bardziej europejski Mi rownież chodzi. Także polecam przesiąść się tym sposobem na 5.0 z 4.0. Jest wiele poprawek. Ponadto, jak już wrzucicie sobie to wsm manager i dociągniecie w opcjach moduł "Mi-Tools", to dojdzie jeszcze wiele opcji konfiguracji interfejsu
latet Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Także polecam przesiąść się tym sposobem na 5.0 z 4.0. Jest wiele poprawek. A możesz z tych wielu wymienić 3 najważniejsze?
goromadska Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 A możesz z tych wielu wymienić 3 najważniejsze? Nie ma problemu z czujnikiem zbliżeniowym (występował u mnie), nie ma powrotu dźwięków po restarcie, dioda działa właściwie (wcześniej u mnie przechodziła przez wszystkie wybrane kolory), brak błędu graficznego w menu sim, są dodatkowe opcje w systemie z których jestem zadowolony: - możliwość regulacji siły wibracji klawiszy, - możliwość włączenia wygaszacza ekranu, - w aplikacji motywy w końcu jest zakładka "darmowe", a sama aplikacja chodzi lepiej, - wiele drobnych dodatków, ale ich nie kojarzę, lecz są pozytywne i mogą się przydać
DjLeo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 "- możliwość regulacji siły wibracji klawiszy, " To już było w 4.0 Jak dla mnie kilka ciekawych opcji jest bardziej w MiTools. Jak zmiana kolorów belki, czy nadanie kolorów ikoną zasięgu sieci. Kolor baterii. Czy chociażby możliwość usunięcie nazw sieci i zastąpienia ich logiem operatora. Choć tutaj akurat brakuje możliwości dodania własnego :/. Ale może w plikach się jakoś da dodać logo np. Aero2. Fajną rzeczą jest możliwość włączenie 30 stopniowej regulacji głośności . To akurat rewelacyjna rzecz. I sporo innych ciekawych bajerów. Polecam sprawdzić. Tylko musi być root i WSM Tools, a potem dociągamy z opcji MiTools Samo 5.0 jakoś specjalnie wiele nie zmienia w moim odczuciu. Tzn. jest tego sporo, ale to raczej drobne rzeczy.
latet Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Fajną rzeczą jest możliwość włączenie 30 stopniowej regulacji głośności . To akurat rewelacyjna rzecz. Gdzie znaleźć tę opcję? Czy dzięki niej można ustawić głośność rozmów na większą niż możliwa defaultowo? Bo dla mnie główny problem z tym telefonem to zbyt cichy dźwięk podczas rozmowy tel. Muszę używać trybu głośnomówiącego jak normalnego - czyli z głośniczkiem tylnym przy uchu.
Endriu Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Co Ty mówisz, jest aż tak okropnie ?
latet Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Co Ty mówisz, jest aż tak okropnie ? Zależy, są lepsze i gorsze połączenia, ale ogólnie jest dużo ciszej niż na Xperii NeoV, której używam na zmianę z tą samą kartą SIM.
DjLeo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Gdzie znaleźć tę opcję? Czy dzięki niej można ustawić głośność rozmów na większą niż możliwa defaultowo? Bo dla mnie główny problem z tym telefonem to zbyt cichy dźwięk podczas rozmowy tel. Muszę używać trybu głośnomówiącego jak normalnego - czyli z głośniczkiem tylnym przy uchu. Ja mówię o skali głośności, czyli np. jak chcesz podgłosić multimedia, to masz powiedzmy 7 kliknięć od 0 do 7, aby zwiększyć głośność. Teraz masz 30 stopni. Dzięki czemu możesz precyzyjniej dobrać głośność. Jednak nie ma to przełożenia na mocniejszy dźwięk i dotyczy wyłącznie multimediów. Jak widać powyżej, stopnień głośności to 1/30, normalnie jest chyba 7 lub 10. Co do NeoV to jest ewenement, tam głośność jest zabójcza. Każdy inny telefon jaki miałem, nie miał takiej głośności. Np. Xperia P, ma porównywalny dźwięk do Hongmi. No cóż teraz takie robią telefony, żeby ludziom bębenków nie powybijać, a ja właśnie chce mieć większą głośność! I jeżeli chodzi o rozmowy to nie narzekam, jednak o głośnik i dźwięk dzwonka to według mnie mogło by być lepiej. Może będzie się dało jakoś softowo zwiększyć dźwięk bardziej.
mono65 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 W pierwszym poście jest paczka do recovery- ROOT. Czy ona jest do tej wersji ROM MIUIPolska Stable 5.0 ? Pytam, bo zainstalowałem najpierw nowy rom a później w recovery dodałem roota. Wszystko zainstalowało się bez błędu jednak nie mam dostępu do roota. Niby wydaje się to proste, wrzucić przez recovery (i tu nie ma problemu) więc czemu nie mam roota?
michu1210 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 A masz aplikacje Superuser? Chlast z RR:-)
Damikor Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam, Posiadam najnowszy soft 5.0. Miałem wcześniej też 4.0 i 3.0. Telefon jest super, ale występuje parę wkurzających usterek, które w moim mniemaniu są jakąś wadą softu. - Brak możliwości kalibracji kompasu. Macham tak jak jest pokazane w appce i nie działa. Przez niewykalibrowany kompas mi Google Maps świruje jak stoję w miejscu, bo on bierze pod uwagę koordynaty, ale także wskazania kompasu. - Dźwięk nagrywany do filmów ma jakiś beznadziejny bitrate i 8kHz częstotliwość próbkowania przez co jest strasznie kiepskiej jakości. Nie dotyczy to aplikacji Recorder. Wyłącznie Camera. - Na sofcie 4.0 i starszych aparat czasami gdy wybierał tryb focus (tj. wtedy gdy wyskakuje ten kwadracik do wycelowywania) to jak trzymałem paluch na ekranie to w pewnym momencie mrugał i można było zobaczyć zdjęcie na ekranie (tj. obraz się zatrzymuje i przestaje się zmieniać), ale po chwili na moment zamieniał się na czarny, i zapisane zdjęcie też zostało czarne. Teraz wydaje mi się, że to nie występuje. Czy ktoś moze potwierdzić, że ma takie same objawy, i czy jest na to jakieś lekarstwo oprócz czekania na nowy soft? Coś straciłem wiarę, bo Hongmi ma chyba kiepski support MIUI. :/
Rekomendowane odpowiedzi