Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracając do tematu Androida 6.0.1 po aktualizacji OTA u mnie występuje problem z szybkim rozładowywaniem baterii jak słucham muzykę. Korzystając z programu DS Audio łącząc się z moim domowym Synology. Baterie zjada to ze 4x szybciej jak przed aktualizacją. Telefon podczas odtwarzania leży obok wyłączony ekran i się grzeje jak przy graniu albo i lepiej. 

Przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomaga, restart urządzenia też nie, ale z tego co zauważyłem to jak wyłączę i włączę urządzenie to wszystko jest w normie. Tak jak było przez aktualizacją.

Przy sprawdzaniu co najwięcej zjadało baterie było tylko DS Audio i żądne inne aplikacje. Wyłączyć i włączyć urządzenie muszę za każdym razem jak rano wypinam z ładowania kiedy dojdzie do 100%.

Może to komuś z podobnym problemem pomoże, rozwiązanie tymczasowe miejmy nadzieje, że w następnej aktualizacji to naprawią.

Opublikowano

Witajcie Panowie, 

Najlepsze życzenia noworoczne!

Od kilku dni jestem posiadaczem Redmi Note 3 Pro 3/32GB w wersji Global z MIUI 7.3. Telefon zamówiłem w Chinach. Pracuje na Androidzie 6.0.1. Przesiadłem się z Nokii Lumia. Jestem super zadowolony :) Telefon jest taki jak dostałem od sprzedawcy. Nic w nim nie zmieniałem.

Nakładka MIUI pasuje mi i nie chce na razie od niej odchodzić. Chce jednak przejść na wersję MIUI 8. Najnowsza wersja 8.1.1.0 wydaje się jeszcze niedopracowana. Chciałbym zainstalować wersję 8.0.6.0.

Moje pytanie brzmi czy mogę to zrobić pracując na Android 6? Jeśli tak czy powinienem to zrobić pobierając plik instalacyjny w wersji .zip i wgrywając go następnie na pamięć telefonu? Dalej otworzyć plik .zip z poziomu aktualizacji i niech się dzieje wola Boga?

Na chwilę obecną dostaję powiadomienie o możliwości aktualizacji do wersji 8.0.5.0 Wysyłam Wam zdj do wglądu. 

Będę wdzięczny za radę. Mam trochę mętlik w głowie bo w sieci jest natłok informacji konieczności rootowania i różnych instalacjach. 

Tomek

Screenshot_2017-01-03-22-55-49_com.android.settings.png

Screenshot_2017-01-03-22-56-07_com.android.updater.png

Opublikowano

Używam 8.1.1 prawie że od kiedy wyszedł i wszystko gra nie narzekam.

Spoiler

unnamed (1).pngunnamed.png

Bateria mam ustawione "Nie blokuj ( Bez ograniczeń aplikacji w tle)" jedynie fb i messengera mam zablokowane aby nie działał w tle, Renderowanie na GPU, automatyczną synchronizację mam wyłączoną bo nie jest mi potrzebna.

Opublikowano

wygląda na reklamę, chyba masz tz. syfmiui, powinieneś sformatować telefon poradnik jest na samej górze naszego forum w dziale tutoriale

Opublikowano

Wg screena najnowszy stable. Mam tak samo. Może to powiadomienie było z jakiejś aplikacji wbudowanej?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobry wieczór. Mam taki problem ze chciałabym zaktualizować system na V8 ale nie wiem jak to zrobić , nie wiem także czy mam odblokowanego bootloadera - zamawiałam telefon na allegro , nie było wzmianki o bootloaderze bynajmniej nie pamiętam. Czy mógłby mi ktoś pomóc ? 

Z góry dzięki :)

Screenshot_2017-01-09-22-38-22_com.android.settings.png

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Redmi2 napisał:

Wgraj oficjalne miui moz byc stable lub dev i bedziesz mial ota. Co to za roznca od jakiego sprzedawcy... A jak sie nie czujes na silach ja moge to zrobic.za kase

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Wgraj oficjalne miui moz byc stable lub dev i bedziesz mial ota. Co to za roznca od jakiego sprzedawcy... A jak sie nie czujes na silach ja moge to zrobic.za kase

No ja tego sama raczej nie ogarnę ..

Edytowane przez Panikha
Opublikowano
14 minut temu, Redmi2 napisał:

Hehe to wyslij mi telefon lub jak jestes z Lbn to na zywo :-)

Niestety odpada bo nie jestem z okolic a telefonu nie wysyłam ;(

Może by mi ktoś wytłumaczył co pobrać jak zrobić itp ? Albo strony po polsku na których jest to wytłumaczone ?

Opublikowano

@Panikha Dlatego też pytam który sprzedawca bo sam kupiłem taki syf na allegro. Jak napisałem do typa że coś jest nie tak to w ciągu kilku minut odesłał mi linki do poradników jak samemu wgrać wersję stabilna.  Pomijając fakt że spokojnie ogarniam sprawę zmiany softu to w opisie aukcji było wyraźnie napisane "najnowsza wersja oprogramowania oraz aktualizacja oto"  Nie mogę się zgodzić że dostaję nowy telefon i samemu muszę wgrywać coś co miało być na starcie lub płacić komuś na forum za pomoc.  Pamiętaj też że każdy flash jest obarczone ryzykiem uwalenia telefonu. Ja zadzwoniłem do mojego sprzedawcy i jak tylko powiedziałem że towar jest niezgodny z opisem negatyw oraz spór to kazał odesłać i oddał kasę. 

Opublikowano

Ja się na tym wszystkim nie znam , nie wiedziałam że sprzedał mi taki telefon bo się na tym nie znam . I teraz mam problem bo tak jak jeden Pan napisał czuję się to że ten system jest syfiasty .. chciałabym powiew jakiejś świeżości bo mi się już znudziła ta 7... 

Opublikowano

@Redmi2 Co ty się tak ciskasz. Nie widziałem odpowiedzi pisząc swój post. Masz że sobą jakieś problemy?  Jak Ci ktoś pisze że nic z tego nie rozumie to podeślij mu poradnik krok po korku i telefon też może uwalić. Zwrot to najbezpieczniejsza metoda. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Panikha napisał:

No nie skorzystam z tego żeby wysłać swój telefon, ale jakby mi ktoś wytłumaczył krok po kroku co zrobić to byloby miło.

Tu masz poradnik

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/&ved=0ahUKEwjTt96l9bfRAhWLWSwKHRfiA0gQFggaMAA&usg=AFQjCNH-8W1NzhVN6pfopBeqrwprt4MNCw

W 4 punkcie dodatkowo wychodzisz w edl tym skryptem

http://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/guide-how-to-reboot-to-edl-fastboot-t3394292 lub z tego co @Pako123456 podlinkował

Pobierasz tam w poradniku z link a oficjalny system redmi note 3 qualcomm last global  stable lub developer chyba że masz na naklejce z tyłu model (2015161) to inny soft

Edytowane przez Snajper
Opublikowano
2 godziny temu, Panikha napisał:

No nie skorzystam z tego żeby wysłać swój telefon, ale jakby mi ktoś wytłumaczył krok po kroku co zrobić to byloby miło.

Zawsze jest opcja pomocy zdalnej przy użyciu np. TeamViewera. Sam bym pomógł, gdyby nie to, że jestem ostatnio trochę zapracowany. Może ktoś z kolegów na forum pomoże?

• Like 1
Opublikowano

Boję się sama coś robić na tym telefonie.. chyba jedynym wyjściem będzie oddać go do kogoś kto się na tym zna i mu poprostu zapłacę , tyle że najbliższa taka osoba jest 100 km ode mnie a jechać tyle specjalnie żeby odblokować bootloadera i wgrać nowy soft to mija się z celem.. no ale dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Opublikowano

Zauważacie po przejęciu na Andka 6.0 ten problem z drenowaniem baterii po odpięciu telefonu od ładowarki przy 100% ? Poprawili coś w tej aktualizacji?

Ja dla pewności restartuje wtedy, ale dziwne to bo raz po restarcie mi odrazu spada na 99%, innym trzyma 100% jeszcze chwilę.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 godzin temu, rubajticos napisał:

Ja dla pewności restartuje wtedy, ale dziwne to bo raz po restarcie mi odrazu spada na 99%, innym trzyma 100% jeszcze chwilę.

Też czasem mi spada do 99%, ale zauważyłem że zależy to od tego jak długo pozostawię podpięty do ładowarki telefon przy 100%.

Opublikowano

Widzę, że to nie ściema z tym gadaniem o baterii przy każdej możliwej okazji XD o tym już legendy krążą w internecie, użytkownicy Xiaomi mają z tym jakiś dziwny problem, mimo że mamy za***iste baterie, których 90% użytkowników komórek w PL może nam pozazdrościć. #fuckLogic

• Like 1
Opublikowano

No właśnie robiłem tak, że instalowałem z TWRP z wipe i bez potem z poziomu aplikacji Aktualizacje z pliku .zip gdzie też wchodziło w TWRP i nic.

Opublikowano

Witam.

Nagle zauważyłem problem z ładowaniem. Mianowicie w ciągu 1,5h naładował jakieś 12% , musiałem zostawić na noc , rano było 100%.

Jakieś sugestie , ktoś miał podobny problem?