Suersen Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Witam. Dostałem informację od ibuygou o częstotliwości pracy telefonu. Są to: Network Frequency: FDD-LTE: B1/B3/B7 TDD-LTE: B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz TD-SCDMA: B34/B39 WCDMA: B1/B2/B5/B8 CDMA 2000: BC0 GSM: B2/B3/B8 Zaznaczę, że nie znam się na tym, i nic mi to nie mówi. Czy ten telefon z tymi częstotliwościami będzie działać w Polsce? Czy obsłuży LTE?
tpawel Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Będzie działał. Z wyłączeniem lte800 jak każdy xiaomi oprócz redmi note 3 pro se.
Suersen Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Czyli taki telefon mogę zamawiać. To lte800 jest jakieś ważne? I on będzie działać normalnie, z polskim językiem w menu?
Acid Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 A jak chcesz Polski skoro go nie zrobiliśmy? Z Mi5 Pro
Suersen Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Czyli zostanie angielski lub chiński. I brakiem lte800 mam się nie przejmować?
Acid Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zostanie dopóki nie odblokujesz bootloadera i wgrasz MIUIPolska które kiedyś tam się pojawi na ten model. Lub Global który też może kiedyś będzie. Z Mi5 Pro
Jacky Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A jak to jest np. z pisaniem tekstu? Czy w takim angielskim menu da się jakoś uzyskać polskie znaki w tekście? Czy w przypadku poprzednich modeli dużo czasu musiało minąć do wydania wersji Global?
latet Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 4 minuty temu, Jacky napisał: A jak to jest np. z pisaniem tekstu? Czy w takim angielskim menu da się jakoś uzyskać polskie znaki w tekście? Abstrahując ot tego, że już jest MIUI.EU na ten model, to tak, zawsze możesz zainstalować klawiaturę taką jak np. SwitfKey i wybrać w nim dowolny język pisania jaki tylko chcesz. (P.S. nie mogę zrozumieć, czemu wiele osób nazywa język systemu operacyjnego w telefonie językiem 'menu'. To chyba jakaś zaszlość historyczna?).
Suersen Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Wiadomo coś odnośnie premiery tego telefonu?
Suersen Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Jednak na ibuygou jest jeszcze w preorderze. I nie wiem czy czekać aż będzie dostępny u nich...
latet Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 7 godzin temu, Suersen napisał: Jednak na ibuygou jest jeszcze w preorderze. I nie wiem czy czekać aż będzie dostępny u nich... Może źle rozumiem stronę Ibuygou, ale napis, że to tylko Preorder pojawia się tylko przy najdroższej z 3 wersji tego telefonu. Chyba więc już można po prostu go kupić.
Jacky Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 9 godzin temu, latet napisał: Abstrahując ot tego, że już jest MIUI.EU na ten model A co to praktycznie oznacza dla posiadacza takiego telefonu? Można ustawić od razu język polski systemu operacyjnego?
latet Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 39 minut temu, Jacky napisał: A co to praktycznie oznacza dla posiadacza takiego telefonu? Można ustawić od razu język polski systemu operacyjnego? Oczywiście, wersja MIUI.EU to najbardziej "polska" wersja MIUI, jaka jest i jaka będzie dla (wszelkich) telefonów Xiaomi. Jednak, i tu znów "oczywiście", jako wersja nieoficjalna, do instalacji wymaga wcześniejszego zdjęcia blokady Boot Loadera.
Jacky Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 1 minutę temu, latet napisał: do instalacji wymaga wcześniejszego zdjęcia blokady Boot Loadera Po zdjęciu blokady Boot Loadera zachowuje gwarancję? Jak technicznie wygląda zdjęcie blokady Boot Loadera? Jest to proste dla zwykłego użytkownika czy trzeba oddać telefon do serwisu? 4 minuty temu, latet napisał: Oczywiście, wersja MIUI.EU to najbardziej "polska" wersja MIUI, jaka jest i jaka będzie dla (wszelkich) telefonów Xiaomi. Jednak, i tu znów "oczywiście", jako wersja nieoficjalna A wiadomo cokolwiek o wersji oficjalnej? Czy taka się pojawi i ewentualnie kiedy?
latet Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 17 minut temu, Jacky napisał: Po zdjęciu blokady Boot Loadera zachowuje gwarancję? Jak technicznie wygląda zdjęcie blokady Boot Loadera? Jest to proste dla zwykłego użytkownika czy trzeba oddać telefon do serwisu? A wiadomo cokolwiek o wersji oficjalnej? Czy taka się pojawi i ewentualnie kiedy? Gwarancja nie ma z tym nic wspólnego. Czy proste? No cóż.. teoretycznie to proste, w praktyce ludzie mają z tym sporo różnych trudności. Są tu na forum ogromne wątki na ten temat, poczytaj. Większość problemów wynika z błędu użytkownika, czyli z niedokładnego stosowania instrukcji odblokowania. Nie wiem, czy będzie wersja Global dla tego telefonu, a tym bardziej - kiedy. Może lepiej poinformowani napiszą. Część telefonów nigdy jej nie dostało.
giedol Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Kiedy kupiłem mojego Redmi Pro zainstalowany na nim był chiński rom stable. Na obu kartach SIM miałem połączenie 3G(jednocześnie), po zainstalowaniu Xiaomi.eu 3G jest tylko n a jednej karcie. Czy to możliwe żeby tak się te dwa ROMy różniły?
Rekomendowane odpowiedzi