penetratore Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Witam Jak mam sprawdzić jaką mam model telefonu? W informacjo o telefonie mam: Wersja Android. 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: Miui Global 7.3 (stabilna) 7.3.1.0.0 (LHPCNDD) Z góry dzięki za inforarmacje. MK Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Chyba chodzi my bardziej o wersję telefonu. Na górze w informacjach o telefonie masz jaki model - redmi 3 albo redmi 3s (nie jestem pewien czy wyświetla pro) Patrzysz jeszcze na ilość ramu i obecność czytnika - 3gb to wersja pro. Redmi 3 (nie pro) jako jedyny nie ma czytnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Dołączam się do pytania odnośnie ROMu. Znajomy kupił telefon i posiada taką wersje, jest ona lepsza/gorsza od xiaomi.eu ? (jestem zielony jeśli chodzi o telefony marki xiaomi) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) ok rozumiem ale bez OTA, tzn trzeba je robić ręcznie ? Jest jakaś wersja xiaomi.eu na Redmi 3 na zablowowany bootloader żeby można było wgrać miflashem i mieć te aktualki ? Pozdrawiam Edited August 1, 2016 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Jak chcesz aktualki na zablokowanym to global dev. Xiaomi.eu jest jeden rom 7.1.3, dość stary, ale wielu go chwali za stabilność i baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Ok a da radę na nim odblokować BL czy trzeba się bawić w zmiane na chiński rom ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Trzeba. Zawsze trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Trzeba się bawić, albo wgrać global dev i będą aktualizacje ota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Hej, Jestem szczęśliwym posiadaczem od 2 dni Redmi3 Pro. Wgrałem rom za pomocą MiFlash. Powiedzcie proszę czy mam obecnie najlepszą dostępnych wersji romu? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Masz obecnie jedyną dostępną oficjalną najnowszą wersję global i będziesz miał aktualizacje automatyczne przez ota. A czy to jest najlepsza wersja? Trudno po kilku dniach to ocenić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted August 2, 2016 Author Share Posted August 2, 2016 (edited) Dzięki za odpowiedzi. Tak jak wskazywaliście. Mam Wersje Redmi 3 pro na bazie Miui 7 To co mam to faktycznie jest trochę zasyfione dlatego też pytanie od razu o ROM. Pytanie. 1. Czy mogę wgrać Rom z działu "Pobierz Miui" -> "MIUI 6.7.28 ANDROID 5.1.1 ROZMIAR 651MB ROM HM3" i wgrać go przez Aktualizuj z ZIP-a czy muszę przez MiFlash? PS. Nie zależy mi na OTA. 2. Ten MIUI 6.7.28 to już MIUI 8? Edited August 2, 2016 by penetratore Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 1. Jeśli masz odblokowany bootloader i wgrane TWRP. 2. Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabik Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 5 godzin temu, Kropek napisał: Hej, Jestem szczęśliwym posiadaczem od 2 dni Redmi3 Pro. Wgrałem rom za pomocą MiFlash. Powiedzcie proszę czy mam obecnie najlepszą dostępnych wersji romu? :> Hej. Mam prośbę. Czy mógłbyś mi podać link do tego romu i ewentualnie opisać jak go wgrałeś? Ja swojego Redmi 3 pro kupiłem parę dni temu i mam w tej chwili taki ROM co na screenie. Chciałem odblokować bootloaudera (otrzymałem zgodę sms) ale wyskakuje komunikat, że nie mogę tego zrobić (chyba, że coś źle robię). Ogólnie to jestem z tego romu zadowolony ale chciałbym mieć w przyszłości automatyczne aktualizacje a z tego co się orientuję teraz nie będę ich miał. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 22 godziny temu, cincin27 napisał: To jest Xiaomi.eu przerobione przez Wietnamczyka żeby dało się zainstalować na zablokowany bootloader. Może głupie pytanie, ale po co przerabiać xiaomi.eu jak normalnie można wgrać przez miflash ? Dostałem właśnie dzisiaj Redmi 3 z 6.5.12 od ManhiTa. To jest stabilna wersja skoro w "()" jest napisane rozwojowa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 1 minutę temu, cincin27 napisał: MiFlashem wgrasz tylko 1 wersję 7.1.3.0 a nowsza jest potrzebna do obsługi czytnika linii papilarnych w Redmi 3 Pro. Ale to jest stabilna/bezpieczna wersja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 (edited) Czyli A4Y zrobił mnie trochę w bambuko, bo pytałem specjalnie czy będzie stabilny. To drugi Redmi 3, który kupiłem u niego. Pierwszy dostałem z 7.1.3.0 i nie powiem działa wszystko i bateria też trzyma fajnie. MIUI8 nie chcę chyba, że któraś wersja trzyma tak dobrze jak na 7.1.3.0? Edited August 2, 2016 by Waterloo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 4 godziny temu, gabik napisał: Hej. Mam prośbę. Czy mógłbyś mi podać link do tego romu i ewentualnie opisać jak go wgrałeś? Ja swojego Redmi 3 pro kupiłem parę dni temu i mam w tej chwili taki ROM co na screenie. Chciałem odblokować bootloaudera (otrzymałem zgodę sms) ale wyskakuje komunikat, że nie mogę tego zrobić (chyba, że coś źle robię). Ogólnie to jestem z tego romu zadowolony ale chciałbym mieć w przyszłości automatyczne aktualizacje a z tego co się orientuję teraz nie będę ich miał. Z góry dziękuję. Cześć, Wgrywałem identycznie z opisem tutaj: https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/ Mówiąc szczerze trochę nie świadomie zainstalowałem MIUI 8... Teraz się zastanawiam czy nie lepiej przeinstalować na 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabik Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 A co jest nie tak z tym romem? W tym opisie z linku i przekierowaniu do strony z romami nie widzę aktualizacji z dopiskiem "zablokowany". Czy pobrać w takim razie mimo wszystko i się załaduje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Mówiąc szczerze nie wiem po co pobierać ROM z miuipolska, ja pobrałem tylko z: http://en.miui.com/a-234.html i wszystko zadziałało Hmm czasami przy odblokowywaniu telefonu czytnikiem linii papilarnych telefon się odblokowuje i gaśnie na czarno i tak kilka razy. Nie wiem czy to wina ROMu czy ... palca Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabik Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Który pobrałeś? I jak to jest z tym opisem firmware. Czy nie powinno być napisane Redmi 3 pro w nazwie? Redmi 3 Latest China Developer Version Fastboot File DownloadRedmi 3 Latest Global Developer Version Fastboot File DownloadRedmi 3 Latest China Stable Version Fastboot File Download Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 6 minut temu, gabik napisał: Który pobrałeś? I jak to jest z tym opisem firmware. Czy nie powinno być napisane Redmi 3 pro w nazwie? Redmi 3 Latest Global Developer Version Fastboot File Download No nie powinno, te telefony mają te same romy, a wybrać masz ten którego link zostawiłem. Chyba że mieszkasz w Chinach i znasz mandaryński, to możesz wybrać któryś z pozostałych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabik Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Dzięki. Sam juz nie wiem czy kombinować z ta zmianą romu bo mam też problem z odblokowaniem bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 2 minuty temu, gabik napisał: Dzięki. Sam juz nie wiem czy kombinować z ta zmianą romu bo mam też problem z odblokowaniem bootloadera. No to tym bardziej powinieneś ten zainstalować bo to rom na zablokowany bl i na nim można potem ten bl odblokować. Tylko przeczytaj dokładnie ze zrozumieniem poradnik jak to robić miflashem, ze szczególnym uwzględnieniem tego co jest na czerwono! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabik Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Uff. Pierwszy wgrany soft za mną. Poszło dość gładko ale myślałem, że zawału dostanę gdy wisiał z 20 minut przy pierwszym uruchomieniu. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 ^^ Miałem tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon61 Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 ten drugi rom moge zainstalowac od razu z tego romu ? Przez miflash ? Czy musze cos jeszcze zrobic? (zablokowany bootloader) ew. podeslijcie tutorial Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 4 minuty temu, szymon61 napisał: ten drugi rom moge zainstalowac od razu z tego romu ? Przez miflash ? Czy musze cos jeszcze zrobic? (zablokowany bootloader) ew. podeslijcie tutorial No przecież toturial masz, MiFlashem możesz na każdy rom instalować, na zablokowany bl też, tylko musisz pobrać wersję romu fastboot i instalować w trybie download, wszystko czarno na białym napisane w lokalnym poradniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon61 Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 (edited) 16 minut temu, FromWP napisał: No przecież toturial masz, MiFlashem możesz na każdy rom instalować, na zablokowany bl też, tylko musisz pobrać wersję romu fastboot i instalować w trybie download, wszystko czarno na białym napisane w lokalnym poradniku. Pobieram ten Redmi 3 Latest Global Developer Version Fastboot File Download (to jest ten z poprzednich komentarzy) i z mojego aktualnego romu moge MiFlashem wgrac tamten przez tryb download tak? Edited August 28, 2016 by szymon61 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 17 minut temu, szymon61 napisał: Pobieram ten Redmi 3 Latest Global Developer Version Fastboot File Download (to jest ten z poprzednich komentarzy) i z mojego aktualnego romu moge MiFlashem wgrac tamten przez tryb download tak? Tak, oczywiście według poradnika, czyli win64bit, rozpakowany, wgrany na c: itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon61 Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Przed chwilą, FromWP napisał: Tak, oczywiście według poradnika, czyli win64bit, rozpakowany, wgrany na c: itd. Nie ma w nim plikow .bat i .sh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Oczywiście, że są. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 4 minuty temu, szymon61 napisał: Nie ma w nim plikow .bat i .sh Ciekawe, a rozpakowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon61 Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 2 minuty temu, FromWP napisał: Ciekawe, a rozpakowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Przed chwilą, szymon61 napisał: Nie wiem co tu wkleiłeś, ale na pewno nie jest to folder z romem który miałeś pobrać! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon61 Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 No raczej nie pobieralbym nie wiadomo skad teraz pobralem inny ( ten z poradnika i tam juz sa te pliki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts