Vergiliusz Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Witam, poszukuje motywu z zegarem HTC, ma on aktywną tapetę i jeżeli jest np burza to są pioruny. MOtyw ten był dostępny w sklepie z motywami do pobrania ale po aktualizacji zrobiłem wipe data i skasowałem sobie a nie pamietam nazwy. Był fajny bo na stronie blokady ekranu miał pogodę, kalendarz i odtwarzacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Dobra już mam, motyw się nazywa Buisens Style Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 45 minut temu, Vergiliusz napisał: Dobra już mam, motyw się nazywa Buisens Style Ta pogodynka jest animowana, tak jak w HTC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Nie ma tu literówki? Żadnego Buisens mi nie znajduje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Sprawdź tutaj http://en.miui.com/thread-265428-1-1.html Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 O, no widzisz, Bóg ci zapłać Tylko czemu mi tego nie znajduje przez apkę motywów...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 O, no widzisz, Bóg ci zapłać Tylko czemu mi tego nie znajduje przez apkę motywów...? Też mi nie znajduje. Chyba trzeba ściągać plik mtz. Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 (edited) No ja właśnie ściągnęłam, fajny Zobaczymy, jak się ta pogoda na tapecie będzie sprawować, jakiś czas można poużywać Tylko po pierwsze - czy ten kalendarz na blokadzie jest w stanie pokazać coś dalej niż do końca bieżącego tygodnia (co mi po strzałkach przy nazwie miesiąca, jak nie wskakują wydarzenia z następnego), a po drugie, jeśli odblokowanie działa faktycznie tak, jak mi się wydaje, tzn. przez zwykłe maźnięcie w dowolnym miejscu, to to nie jest najfajniejsza opcja... @Vergiliusz, mógłbyś to jakoś skomentować? Edited August 3, 2016 by magyarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 (edited) @magyarek @Tomaszek1999 @mrosiPogoda działa super, motyw robi się ciemny lub jasny w zależności od pory dnia no i od pogody.Zegar HTC działa tak jak powinien, karty godziny i minuty przeskakują. NIestety z odblokowaniem jest jak piszesz ale kalendarz działa poprawnie tyle że wyświetla najbliższe wyderzenia. Edited August 3, 2016 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 2 godziny temu, Vergiliusz napisał: Pogoda działa super, motyw robi się ciemny lub jasny w zależności od pory dnia no i od pogody. Zegar HTC działa tak jak powinien, karty godziny i minuty przeskakują. W oryginalnej pogodynce HTC, efekty pogody - promienie, chmury, etc. - na widżecie były animowane. O to pytam. Tutaj też tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 (edited) @mrosiTO może opiszę motyw mimo że chyba wiem o co Ci chodzi. A więc, karty zegara przeskakują jak na zegarze dworcowym. Samo słoneczko czy księżyc które są po środku zegara nie są animowane ale zmieniają się w zależności od pogody i pory dnia. Animowane jest tło czy tapeta i jeżeli np jest burza masz pioruny, jeżeli deszcz to padają krople, jak mgła no to takie prawie na całym ekranie rozmycia itp. Edited August 4, 2016 by Vergiliusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 44 minuty temu, Vergiliusz napisał: A więc, karty zegara przeskakują jak na zegarze dworcowym. Samo słoneczko czy księżyc które są po środku zegara nie są animowane ale zmieniają się w zależności od pogody i pory dnia. Animowane jest tło czy tapeta i jeżeli np jest burza masz pioruny, jeżeli deszcz to padają krople, jak mgła no to takie prawie na całym ekranie rozmycia itp. I o to chodziło. Podziękował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 No generalnie rzecz biorąc efekty na tapecie działają świetnie, włączyłam dziś wyświetlacz, zobaczyłam, że takie białe maziaje po nim latają, spojrzałam w niebo i dopiero się zorientowałam, że faktycznie się zachmurzyło Ale mam jeszcze pytanie - w sumie ogólnie do motywów, nie tylko do tego jednego. Czy jest możliwość, żeby na ekranie blokady pokazywał domyślny odtwarzacz muzyki? W moim wypadku chodzi o Walkmana od Sony. Ewentualnie czy zacznie tak robić, jeśli zamrożę stockowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 (edited) @magyarekNie wiem czy nie ma innego sposobu ale musiała byś na utworze przytrzymać długo palec i z menu jakie się pojawi wybrać opcję: " otwórz za pomocą" i jeżeli masz swój odtwarzacz zainstalowany to najpierw wybrać przycisk by stosował się do tego rodzaju plików a później z listy swoją aplikację. Zupełnie jak w Windows. Ale czy on się pojawi na ekranie blokady...hmmm...tego nie wiem, niech się wypowiedzą mądrzejsi. Na ekranie blokady tego motywu to za każdym razem włącza się domyślny widget chyba Edited August 4, 2016 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Hej, chyba nie zrozumiałeś Ja mam ustawiony Walkman jako domyślny, z tym nie mam problemu. Chodzi tylko o to, żeby na tym kawałku ekranu blokady, który jest odpowiedzialny za odtwarzacz, wyświetlał się właśnie Walkman, a nie stockowy odtwarzacz. Bo co mi po sterowaniu odtwarzaczem z blokady, skoro nie mogę sterować tym, czego na codzień używam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 Skoro nie mam pewności to nie powinienem zaśmiecać forum ale tego odtwarzacza a raczej widgetu chyba nie da się zmienić na ekranie blokady. No chyba że jest tu ktoś kto już grzebał w ROMie i wie jakie ścieżki podmienić w którym pliku żeby widoczny był nie domyślny ale ten co chesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Hmmm... To jeszcze jakby mi ktoś powiedział, jak to uruchomić... Mam RN3P 3/32 z MIUI v7 6.5.19. Wczytuję motyw przez aplikację motywy. Instaluję. Do tego momentu jest OK. W chwili kliknięcia przycisku "Zastosuj", wywala komunikat o tym, że "Nie ma możliwości stosowania motywów pochodzących spoza sklepu". O co kaman? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 (edited) @mrosiA masz połączenie z internetem? Ja tak miałem zaraz po wgraniu global i już się załamałem że żadnego motywu nie wgram. Uruchomiłem ponownie, włączyłem wifi i dopiero wszedłem do zakładki motywy i samo z siebie poszło. Edited August 4, 2016 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 3 minuty temu, Vergiliusz napisał: @mrosiA masz połączenie z internetem? Ja tak miałem zaraz po wgraniu global i już się załamałem że żadnego motywu nie wgram. Uruchomiłem ponownie, włączyłem wifi i dopiero wszedłem do zakładki motywy i samo z siebie poszło. Mam. Cały czas to samo: "Motywy ze źródeł trzecich nie są wspierane. error: download/auth rejected 402" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 (edited) Kurna miałem dokładnie to samo...nie wiem jak Ci pomóc bo nie pamiętam co zrobiłem że w końcu mi to poszło. Żadnego motywu no ROMie Global nie mogłem wgrać i już mnie wkur.. brał i miałem na xiaomi.eu wrócić ale jakoś mi to poszło. Teraz działa każdy Edited August 4, 2016 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Na MiNote nie ma takiego problemu. Gdzieś czytałem, że na niektórych telefonach jest blokada instalacji z pliku.mtz, trzeba jakąś prośbę pisać o jej zdjęcie. Wysłane z Mi Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 2 minuty temu, Vergiliusz napisał: Kurna miałem dokładnie to samo...nie wiem jak Ci pomóc bo nie pamiętam co zrobiłem że w końcu mi to poszło. Żadnego motywu no ROMie Global nie mogłem wgrać i już mnie wkur.. brał i miałem na xiaomi.eu wrócić ale jakoś mi to poszło. No właśnie mam ROM MIUI Polska/eu. Tym bardziej dziwne jest to, że nie wchodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 (edited) @mrosi https://drive.google.com/open?id=0B0IycTNp5FszTnZrMXBOS0xHdUU Może to pójdzie Edited August 4, 2016 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 7 minut temu, Vergiliusz napisał: Może to pójdzie Niestety... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Polecam zarejestrować się jako designer xiaomi. Nie trzeba publikować nic swojego natomiast można zastosować każdy motyw bez żadnych problemów. Można modyfikować istniejące lub tworzyć swoje i zawsze da się taki motyw zastosować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgreta36 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) Ja ciągle mam "Motywy ze źródeł trzecich nie są wspierane" mimo rejestracji na http://zhuti.xiaomi.com ;( Tam trzeba mieć jakieś punkty ? Edited August 4, 2016 by mgreta36 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 (edited) 19 minut temu, mgreta36 napisał: Ja ciągle mam "Motywy ze źródeł trzecich nie są wspierane" mimo rejestracji na http://zhuti.xiaomi.com ;( Tam trzeba mieć jakieś punkty ? Polecam rejestrację tutaj. Rejestracja a w sumie logowanie na zhuti niczego nie zmieniają po za możliwością pobrania motywów z poziomu przeglądarki na kompie. Edited August 4, 2016 by fyme Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 No aż tak bardzo, żeby przy rejestracji podawać wszystkie swoje dane, włącznie z numerem konta w banku, to mi nie zależy na możliwości zmiany motywu... :/ 10 minut temu, fyme napisał: Polecam rejestrację tutaj. Rejestracja a w sumie logowanie na zhuti niczego nie zmieniają po za możliwością pobrania motywów z poziomu przeglądarki na kompie. OK. Doszedłem. Coś oprócz samej rejestracji trzeba zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Nie, wystarczy rejestracja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Panowie, nie napinajcie się tak, motyw jest śliczny, ale ta animowana tapeta baterię wchrzania jak chomik sałatę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 5, 2016 Author Share Posted August 5, 2016 Aż tak nie zjada ale trochę na pewno, w końcu jest animowana.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 żeby zainstalować wszelkie motywy musicie wrzucić xposed przez RECOVERY (xposed-v86-sdk22-arm64-MIUI-edition-by-SolarWarez-20160710.zip) stąd: http://forum.xda-developers.com/xposed/unofficial-xposed-miui-t3367634, potem zainstalować MiThemesv2.4.apk stąd: http://goo.gl/g0yIKj i aktywować go po instalacji w XposedInstaller_3.0_alpha4.apk stąd: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3383776&d=1435601440 Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Dlaczego nie mogę wogóle pobrać? Wchodząc w link odsyła mnie do aplikacji "motywy", coś tam mieli kręcące się kółeczko po czym dostaję informację że "nie udało się wczytać zasobu"..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 9 godzin temu, santos napisał: Dlaczego nie mogę wogóle pobrać? Wchodząc w link odsyła mnie do aplikacji "motywy", coś tam mieli kręcące się kółeczko po czym dostaję informację że "nie udało się wczytać zasobu"..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Dziękuję Kamilu za podpowiedź, poradziłem sobie troche inaczej ale jednak nie jestem do końca zadowolony z motywu i wróciłem na High Life z custom ikonkami =P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts