Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jak mam zainstalować oficjalny room na Xiaomi Redmi note 3 pro prime na zablokowanym bootloaderze (robiłem według tej instrukcji zawartej w FAQu i napis " Device unlocked" zwraca na false)?)(link skąd to robiłem: https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/

Do tego według tego podpunktu:

Cytat

ROM MIUIPolska/Xiaomi.eu (wiele języków w tym polski): tutaj (z opisem "Zablokowany").

musimy pobrać ROM zablokowany, problem jest taki, że wszędzie te ROM'y na tej stronie są odblokowane.

Ktoś pomoże jak się z tym uporać?

Dziękuję i pozdrawiam. Prosiłbym o wyrozumiałość, gdyż jest to mój 1 telefon od Xioami.

Edytowane przez spayker
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Acid napisał:

Jak masz zablokowany bootloader to na miuipolska.pl nic nie znajdziesz. Twoją stroną jest en.miui.com i romy Global

W takim razie czy romy z en.miui.com dadzą mi możliwość spolszczenia mojego telefonu czy nie? Poza tym jak za ich pomocą wgrać ROM? według tego co jest napisane w moim telefonie posiadam Miui polska w wersji 7

25 minut temu, ZduneX25 napisał:

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem.

Poprawione.

Edytowane przez spayker
Opublikowano

Wersje Global też mają język polski, więc jak nie chcesz odblokowywać telefonu i zależy Ci tylko na polskim języku, to śmiało korzystaj z Globala. A mogę wiedzieć, co powstrzymuje Cię przez odblokowaniem bootloadera? Gwarancji nie tracisz, a masz dużo większe możliwości personalizacji telefonu :)

I to, co masz wgrane na telefonie, to prawdopodobnie jakiś syfmiui, bo nigdzie w sklepach nie wgrywają tego softu. Czym prędzej wgraj sobie któryś Global i możesz zastanowić się nad MIUI Polska (oczywiście po wcześniejszym odblokowaniu).

Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłem do sklepu w którym kupowałem telefon i powiedzieli że po odblokowanie bootloadera tracę gwarancje;/ dlatego prosił bym jakiś tutorial jak mam zaktualizować miki do wersji 8 bo nigdzie nic znaleźć nie mogę.

Pozdrawiam

Edytowane przez spayker
Opublikowano
1 godzinę temu, spayker napisał:

Dzwoniłem do sklepu w którym kupowałem telefon i powiedzieli że po odblokowanie bootloadera tracę gwarancje;/

Czyli tak jakbyś nie miał gwarancji wcale, bo i tak będą za wszelką cenę próbowali odrzucić Twoją reklamację.

Spróbuj zainstalować globala dev, znajdziesz na en.miui.com.

Opublikowano
1 godzinę temu, Acid napisał:

To podaj tu ten sklep a przy okazji wpiszemy go na czarną listę ;)

LuxeShop :P

1 godzinę temu, ahr napisał:

Spróbuj zainstalować globala dev, znajdziesz na en.miui.com.

No tak, ale co i jak mam robić? Tego nie wiem, pierwszy raz mam ten telefon. Jakaś instrukcja?

Opublikowano

W poradniku o formatowaniu masz linka do strony z romami fastboot i tam znajdziesz tego globala stable.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No to mi coś nie idzie z poradnikiem... Jak wybieram folder to mam coś takiego:

flash.png

Nie chce mi przeflashować telefonu... Może mam podać jakies parametry telefonu?

Edytowane przez spayker
Opublikowano

ty masz zablokowany bootloader?  wszystkie stery masz dobre  ,wlaczone  opcje debugowania  i zdjecie  blokady w opcjach programistycznych  ?

Opublikowano

Zwróć też uwagę na folder który wskazujesz w Mi Flash. Powinien być poziom wyżej, czyli ten w którym się znajduje folder "images".

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, skay77 napisał:

ty masz zablokowany bootloader? 

Czytaj temat proszę...

18 minut temu, ahr napisał:

Zwróć też uwagę na folder który wskazujesz w Mi Flash. Powinien być poziom wyżej, czyli ten w którym się znajduje folder "images".

Próbowałem domyślny, rozpakowany i folder images, na wszystkim sypało błędami.

No nic będę musiał iść do serwisu, aby w ramach gwarancji odblokowali bootloader i zainstalowali najnowszą wersję, albo się będę męczyć jeszcze z tym przed zdalne odblokowanie urządzenia.

Dziękuję za porady.

Edytowane przez spayker
Opublikowano
1 minutę temu, primek napisał:

Zapewne próbujesz wgrać rom w trybie fastboot, a powinieneś w trybie EDL

A jak wejść w ten tryb? Power + volume up? Jeśli tak to mi nie wykrywa w ogóle telefonu, windows nie może znaleźć w ogóle sterownika :/

Opublikowano
2 minuty temu, spayker napisał:

A jak wejść w ten tryb? Power + volume up? Jeśli tak to mi nie wykrywa w ogóle telefonu, windows nie może znaleźć w ogóle sterownika :/

Przypięty temat:

Poradnik nr 3 to cały proces wgrywania softu przez MiFlash, w tym wyjaśnione jak wejść do EDL (komendą adb reboot edl) i skąd wziąć sterownik.

Poradnik nr 5 - dwie kolejne metody wejścia w EDL, z trybu fastboot i za pomocą klawiszy głośności.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po wielu zmaganiach uwaliłem fona. Włączam go i pokazuje się tylko na logu MI.com. Nie mam już na to siły ani pomysłu. miflash ciągle coś wykrzacza i tym razem wykrzaczył mi cały telefon -_- Co mogę w tym wypadku zrobić? A może ktoś to zrobi mi zdalnie przy pomocy teamveawera? Mogę tylko wejść w fastboot, ale miflash nie chce przeflashować, wywala błąd, że bootloader jest zablokowany. Jakieś rady?

Edytowane przez spayker
Opublikowano
1 minutę temu, Acid napisał:

No to jest zablokowany tak? Co to za filozofia? Skoro MiFlash mówi Device is locked to jest locked i tyle

No pisałem w pierwszym poście czy tam kolejnych. Tylko co mam teraz zrobić, żeby unbrickować fona?

Opublikowano (edytowane)

A co jeśli mi nie znalazło telefonu przez edl? W cmd nie pokazuje w ogóle urządzeń, a teraz z uwalonym fonem nic nie zrobię. Może jakiś teamviewer, @Acid?

Pomoże ktoś?

Edytowane przez spayker
Opublikowano (edytowane)

Cześc, po aktualizacji telefonu redmi 3 pro mam problem z listą kontaktów. Nie działa prawidłowo szybkie przewijanie kontaktów- mogę maksymalnie scrolować do litery K dalej tylko ręcznie więc jak szukam kogoś z nazwiskiem na W to robi się problem. Czy da się jakoś wrócić do fabrycznej wersji bez utraty danych?

obeznie mam soft miui 8 6.8.4

Edytowane przez Swider
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przebudowa indeksu T9 nic nie daje. Do zmiany miałbym dużo więcej niż tylko Łukaszów więc nie jest to opcja. Na MIUI7 spokojnie działało - może to jednak bug? 

Opublikowano (edytowane)

U mnie występuje to samo, ale do litery L. Siedzę na xiaomi.eu Stable 7.5.2, więc chyba nie ma reguły na jakim sofcie wystąpi błąd. Sam radzę sobie z tym z wpisywaniem u góry pierwszej litery bądź kilku pierwszych, ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę, bo trochę dłużej z tym schodzi. Pewnie jakiś bug i ponowne wgranie oprogramowania na czysto by pomogło, ale nie chce mi się robić obecnie kopii i sprawdzać, bo za długo by mi z tym zeszło, biorąc pod uwagę jak zapchany mam telefon.

Edit: Dodam, że zmiana wszystkich Łukaszów na Lukaszów u mnie nie pomogła, a na poprzednim sofcie nawet z "Ł" działało.

Edytowane przez PeepingTom
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...