Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś już może kupował Xiaomi Redmi 3S i może podzielić się opiniami ? Zależy mi na informacji gdzie kupić (najlepiej na Allegro) no i ważne jest czy po zakupie da się bez problemu  zainstalować MIUI Polska, czyli żeby BL nie był zablokowany.

Opublikowano (edytowane)

Czyli MIUI Polska nie zainstaluję ?

Na Allegro wyszukałam aukcję: sprzedający Promotus - w opisie jest "zapewniamy polskie oprogramowanie". Czy to może być MIUI Polska czy oryginalne MIUI z językiem PL ?

Edytowane przez Mn1s1ek
Opublikowano
Czyli MIUI Polska nie zainstaluję ?

Na Allegro wyszukałam aukcję: sprzedający Promotus - w opisie jest "zapewniamy polskie oprogramowanie". Czy to może być MIUI Polska czy oryginalne MIUI z językiem PL ?

Raczej kombinowany soft. MIUIPolska.pl jest na ten model ale to wymaga odblokowania bootloadera czego ten telefon nie ma. A globala też nie ma.

Z Mi5 Pro

Opublikowano

A czy odblokowanie BL w "domowych warunkach" jest możliwe ? Czy może trzeba tak jak w innych przypadkach wysyłać SMS do Xiaomi i czekać na kod ?

No bo skoro jest oficjalne MIUI Polska dla tego modelu to chyba jest jakaś opcja aby zainstalować ten soft na tym telefonie.

Opublikowano

Chyba najwyższa pora poczytać trochę o tych telefonach.

Bo parę rzeczy może Cię zdziwić:

- tych telefonów nie ma oficjalnie w tym kraju

- w związku z tym nie ma do nich oficjalnego oprogramowania (świetna robota MIUI Polska i xiaomi.eu to tak naprawdę bardzo dobry custom)

- nie ma też oficjalnych serwisów

- gwarancja też jest taka nie do końca oficjalna.

Opublikowano

Ja z tych telefonów jestem bardzo zadowolony, poprzednio z Redmi 2, teraz z 3.

Tylko trzeba się liczyć z pewnymi niedogodnościami wynikającymi z tego co napisałem.

Może tylko zamiast 3S rozważyłbym zwykłe 3PRO (jeśli zależy Ci na czytniku i większej pamięci), bo do niego chociaż jakiś stable na xiaomi.eu jest.

Opublikowano

W sumie ten Redmi 3/Redmi 3 Pro też mógłby być. Różnice są minimalne. A czy z nimi nie będzie takich problemów jak z 3S z wgraniem MIUI Polska ? Mają odblokowany BL ?

Bo cały czas kusi mnie ten Redmi 3S: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-2-16gb-z-polski-faktura-vat-23-i6316275029.html -> System: Android z nakładką MIUI - WERSJA GLOBAL Z JEZYKIEM POLSKIM. To może być ten "kombinowany" soft ?

Opublikowano

Bez odblokowywania się nie obejdzie. Wszystkie modele z tego roku mają zablokowany bootloader.

A ten rom to może być ten robiony przez wietnamczyka (na zablokowany bootloader), albo cokolwiek. Nie ma oficjalnego globala na te telefony po prostu.

Opublikowano

Koledzy,chciałbym kupić znajomemu telefon od Chinczyka, bo wychodzi najtaniej, ale nie będę miał możliwości wgrania czystego Romu, a kumpel się zupełnie nie zna. GoldWay ma redmi3s, z romem global multilanguage,oryginalny z Ota, sklepem google itd. Jest w jego zasięgu cenowym 500-600zl.Mozna od biedy kupić, czy nie polecacie?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...