Skocz do zawartości

Redmi 3, potrzeba pomoc z odblokowaniem, rootowaniem, przywróceniem imei, Częstochowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy jest ktoś z Częstochowy kto mógł by mi pomóc z moim redmi 3, zakupiłem je na allegro ale niestety zrobiłem aktualizacje odrazu po odpaleniu i teraz nie widzi mi karty sim no i brak polskiego języka. Nie mam pc pod ręką aby to ogarnąć,  jeśli ktoś coś z Częstochowy najlepiej os północ to był bym wdzięczny bardzo. 

Edytowane przez Jakubski
Opublikowano

Kolejny problem, nie mogę zweryfikować konta w telefonie bo nie mam imei i nie mogę zalogować się na konto xiaomi,  żeby zmienić imei potrzebny jest root, żeby zrobić root muszę odblokować bootloadera którego mogę odblokować weryfikując konto czyli jestem w pętli. 

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Brak imei w systemie nie widzi karty sim ,  sam numer imei mam na naklejce ,  tylko jak wgrać poprawny imei bez roota i z bootloaderem? Próbowałem wgrać jak w Lenovo to robiłem ale to nie mtk

Opublikowano

Tylko telefon jest funkiel nówka, włączyłem i zanim wsadziłem sim zaktualizowem2do miui8dev i dopiero zorientowałem się że nie ma imei, jak wsadzam kartę to mam  Service not found 

Opublikowano
Dnia 12.07.2016 o 19:40, cukru napisał:

Tutaj masz poradnik jak przywrócić imei http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=299779&highlight=Redmi%2B3%2BIMEI Jeśli jesteś na romie China Dev to roota możesz włączyć w panelu sterowania.

Na globale jestem a china nie mogę zainstalować bo mam komunikat że nie może zweryfikować i jestem w kropce,  obecnie najważniejsze to przywrócić imei ale to nie mtk i do tego brak root i

Opublikowano
8 minut temu, Jakubski napisał:

Na globale jestem a china nie mogę zainstalować bo mam komunikat że nie może zweryfikować i jestem w kropce,  obecnie najważniejsze to przywrócić imei ale to nie mtk i do tego brak root i

To jak wgrałeś aktualizację i jakiego romu na jaki , bo to co masz to jakiś wynalazek. Przez MiFlasha możesz wgrać normalny rom i przypuszczam, że to naprawi problem, a jak nie to masz w poście wyżej link do tematu na en.miui.

Opublikowano

Tutaj masz poradnik jak przywrócić imei http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=299779&highlight=Redmi%2B3%2BIMEI Jeśli jesteś na romie China Dev to roota możesz włączyć w panelu sterowania.

Odpaliłem telefonu,  nie sprawdziłem czy sim działa, w opcji update zaktualizowalo się do najnowszej wersji chyba 7.5,  i okazało się że niemam imei, potem ze strony xiaomi zassalem miui 8 ale global i z update wybrałem paczkę,  zaktualizowałem i działa ale opcja root jest niedostępna, zassalem paczkę china i mam komunikat że nie pasuje, obecnie szukam jak zrobić root bez odblokowania żeby przywrócić imei bo później to i tak muszę czekać na odblokowanie bootloadera 

Opublikowano

Dokładnie to ten, nie jestem pewien czy był to global, ile jest języków w global i china?  http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6145087468

1 godzinę temu, cincin27 napisał:

Nie ma Globala na Redmi 3..

Co oznacza że miałem china dev ale tam jest w tylko info że ze względu bezpieczeństwa root i bootloader jest zablokowany, używałem Google translate bo komunikat jest po chińsku 

Opublikowano

To teraz zapoznaj się z terminem: china dev fastboot rom. Poradnik: instalowanie systemu na zablokowany bootloader.

Opublikowano
7 minut temu, cukru napisał:

@Jakubski Root jest zablokowany, ale zainstalowanie go to kwestia przeklikania paru okienek.

A da radę bez PC? Jeśli możesz to podeślij linka jeśli to tylko kilka okienek.^_^

Z mi2s,  Oppo czy OnePlusOne nie miałem takich problemów :-\

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...