Jump to content

Dobór słuchawek dousznych

Mark1991

Recommended Posts

Witajcie

Jakie słuchawki są najbardziej optymalne do Xiaomi Redmi Note 3 Pro? Zależy mi na słuchawkach dousznych z wbudowanym mikrofonem, cena też jest ważna, nie chcę przepłacać oraz trwałość. Obecnie posiadam oryginalne od Sony Xperii E i są dla mnie bardzo dobre ale niestety jedna już zaczyna przerywać właśnie dlatego nie kupię ich jeszcze raz bo jakość tych przewodów przy słuchawkach jest kiepska i szybko się psują mimo delikatnego używania. Audiofilem nie jestem, jednak czegoś płytkiego i płaskiego w brzmieniu jak te za parę złotych w kiosku też nie chcę, priorytet to jak najniższa cena, trwałość i jakość dźwięku przynajmniej taka jak te które mam obecnie.

Edited by Mark1991

Hej. Ja zamówiłem słuchawki również do tego modelu stąd: http://xiaomi.com.pl/produkt/sluchawki-dokanalowe-piston-v3-xiaomi/

Cena naprawdę niska, wierzę, że słuchawki xiaomi sprawdzą się w stu procentach i mnie nie zawiodą. 

Co do samego sklepu to powiem tak, zamówiłem w środę, a w poniedziałek będę miał przesyłkę pod drzwiami, więc sam zweryfikuj czy chcesz czekać na paczke 5-7 dni. 

@tpawel Rozumiem, że mówisz o Xiaomi Piston V3? Wszystko bardzo fajnie tylko, że to dokanałowe, wolał bym coś douszne, ale te sprawiają dobre wrażenie i cena jest ok, jak nic innego dousznego się nie znajdzie to trzeba będzie się przekonać do dokanałowych.

@Piter9702 Na allegro te same można dostać za 50-55 z przesyłką, ale fakt lepiej to kupić w takich cenach u nas niż czekać na paczkę z Chin, różnice w cenach minimalne a przesyłka z Polskiego sklepu wiadomo że szybsza niż z drugiej części globu. :)

Póki co 2 głosy na Piston V3. 

Edited by Mark1991
poprawka

1 godzinę temu, Mark1991 napisał:

Już nie ważne, okazało się że to zamiennik, więc pozostaje mi brać w xiaomi.com.pl

xiaomi.com.pl ma najniższe ceny i ma oryginalne, dlatego Ci to polecam. Wiem, że mają słuchawki na stanie bo kupowałem u nich w środę i nie ma żadnego problemu, minusy sklepu to realizacja zamówienia 1-4 dni (u mnie to były 2 dni zamawiając telefon etui szkło i słuchawki) oraz zerowy kontakt ze sprzedawcą. 

Polecam zamawianie za pobraniem, wtedy masz pewność, że sie doczekasz słuchawek. Pozdrawiam 

Mogę poczekać te 2-3 dni za tę cenę to nie będę narzekał. Pytanie jeszcze czy są to piston v3 czy też słabsza wersja z dopiskiem simple, bo wielu sprzedawców o tym dopisku "zapomina". A ta cena raczej sugeruje wersję simple niż zwykłą v3, za tą inni sprzedawcy powyżej 85zł chcą.

Edited by Mark1991

• 2 months later...

Jak już dobierzecie słuchawki to proponuje zainstalowanie VIPER FX, najlepiej wersję pod TWRP czyli spakowany zip.

Nie wyobrażam sobie słuchania muzyki bez niego - equalizer, sopran, środek , bass, dźwięk przestrzenny , po prostu full wypas.

Zastanawiam się - na ile soft jest w stanie podciągnąć braki sprzętowe.

RN3p gra całkiem przyzwoicie i bardzo dobrze zgrywa się z Jays A-Jays Three - słuchawki te, pomimo swojego dość zimnego brzmienia i oszczędnego basu, brzmią bardzo dobrze i słyszę wyraźną poprawę względem poprzedniego telefonu.
Z kolei z Panasonic RP-DJ300 już "szału nie robi" i radzi sobie gorzej (zwłaszcza z szerokością i separacją).

Z Bose QC25 RN3p brzmi bardzo dobrze, ale w sumie o to nie trudno. :)

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...