Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Snaco napisał:

A ja wciąż nie mam kasy na PayPal. Rezygnowałem w poniedziałek zeszły . Zaczynam się lekko martwić. Czy miał ktoś już problemy ze zwrotem kasy przy rezygnacji z zamówienia?

Napisz do nich. Ja czekałem jakieś 1,5 godziny na zwrot kasy.

Odpisują bardzo szybko i szybko dzialają.

Opublikowano
49 minut temu, m4ci3k_sz napisał:

Ale wiesz że jak będzie dostępny od ręki to zapłacisz sporo więcej? Tym bardziej jeśli kupowałeś w dniu premiery bo wtedy było naprawdę tanio

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka

56 minut temu, wtbn napisał:

No nie wiem, ja tam czekałem i się doczekałem. (no, czekam teraz aż dojdzie). Widać że mają już prawie codziennie dostawy po kilkanaście-kilkadziesiąt sztuk.

no zobaczymy.. czekam do końca przyszłego tygodnia bo później mam wakacje i nie chcę być bez smartfona.. obecnie jadę na galaxy S3 - tragedii nie ma ale chciałbym już mieć coś dobrego na wyjazd. Jak nie przyjdzie do 10 lipca MI5 to wycofuję kasę i kupuję coś w PL, choć nie mam na razie pomysłu co by to miało być.. może iphona 6

Opublikowano
9 minut temu, stanislaw.stepniak napisał:

no zobaczymy.. czekam do końca przyszłego tygodnia bo później mam wakacje i nie chcę być bez smartfona.. obecnie jadę na galaxy S3 - tragedii nie ma ale chciałbym już mieć coś dobrego na wyjazd. Jak nie przyjdzie do 10 lipca MI5 to wycofuję kasę i kupuję coś w PL, choć nie mam na razie pomysłu co by to miało być.. może iphona 6

Racja. Kup iPhone 6. Pozniej mi wyslesz Bluetoothem zdjecia z wakacji;)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Poohacz79 napisał:

Napisz do nich. Ja czekałem jakieś 1,5 godziny na zwrot kasy.

Odpisują bardzo szybko i szybko dzialają.

No dzisiaj mi odpisali po tygodniu że "wkrótce" ..... normalnie jaja.... sprawdzę jutro rano...bo teraz zaraz pracy wychodze....(nie dość że tyle czasu obracali moim chajsem to teraz jeszcze zwlekają żeby mi go oddać)

edit...........jest kasa! thank god

Edytowane przez Snaco
Opublikowano

No i mój plan wypalił zgodnie z założeniem.. tzn. napisałem o rezygnacji z zamówienia a Oni żeby się nie denerwować i że postarają się przyspieszyć realizację.. No i mam dziś maila o nadaniu przesyłki :D

Teraz powiedzcie mi proszę ile dni idzie paczka..?

Opublikowano
2 minuty temu, stanislaw.stepniak napisał:

czyli za tydzień powinieniem mieć tel.. uff jaka to już jest ulga.. chociażby dzięki temu że nie będę już słuchał tekstów: jak tam Twój telefon z chin :)

Skąd ja to znam :D "Ile już czekasz? 4 miesiące? To już na pewno nie dostaniesz..." :D:D:D Mój miał status shipped w poniedziałek, a dziś drugi dzień dalej wisi że jest procesowany w sortowni w hong-kong. Ale liczę na to ze na piątek może się udać że będzie jak go na cle długo nie przytrzymają, zobaczymy.

• Like 1
Opublikowano

A to ciekawe. Dostałem maila dziś od DHL z treścią mniej więcej taką, że za kilka dni dojdzie paczka o nr takim i takim i już mają skany listu przewozowego i już chcą się dowiedzieć co w paczce. A jak sprawdziłem tracking to paczka jest w HK jeszcze.

Opublikowano
jak to jest z tym cłem? dostaje f-rę i muszę zapłacić (przelewem?) a następnie wysyłam skan na support i mam zwrot kasy?

Płacisz kurierowi. Bo inaczej nie da Ci przesyłki. Wysyłasz skan faktury do IBG i otrzymujesz zwrot, np. na PayPal'a. Po 2 dniach otrzymałem zwrot.

Sent using Tapatalk

• Like 1
Opublikowano

@stanislaw.stepniak

Z cłem jest tak, że nie płacisz, bo od elektroniki nie ma. Za to VAT płacisz. W 80% przypadków nawet DHL z Tobą się nie skontaktuje, że masz coś do zapłaty. Niektórzy konsultanci na infolinii powiedzą,że nie mają dostępu do wysokości opłaty, ale mogą zadzwonić do działu księgowego i Ci powiedzieć. W skrócie zalecam kontakt z infolinią w dniu dostawy.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bohyn napisał:

@stanislaw.stepniak

Z cłem jest tak, że nie płacisz, bo od elektroniki nie ma. Za to VAT płacisz. W 80% przypadków nawet DHL z Tobą się nie skontaktuje, że masz coś do zapłaty. Niektórzy konsultanci na infolinii powiedzą,że nie mają dostępu do wysokości opłaty, ale mogą zadzwonić do działu księgowego i Ci powiedzieć. W skrócie zalecam kontakt z infolinią w dniu dostawy.

Racja VAT* u mnie wyglądało to tak, ziomeczek zadzwonił i zapytał czy miedzy 10 a 11 ktoś będzie w domu, dzwonił w ten sam dzień około 8/9. Powiedziałem ze nie i niech idzie do sklepu obok ktoś tam za mnie odbierze, przez telefon powiedział mi ze będzie do zapłaty chyba 83 zł. Powiedziałem ze ktoś to tam odbierze i zapłaci. Cała historia ;D  

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, stanislaw.stepniak napisał:

No i mój plan wypalił zgodnie z założeniem.. tzn. napisałem o rezygnacji z zamówienia a Oni żeby się nie denerwować i że postarają się przyspieszyć realizację.. No i mam dziś maila o nadaniu przesyłki :D

Czytalem, ze czekales 4-ty miesiac a tak dokladnie to kiedy zamowiles? Chcialbym miec chronologiczny plan wysylek, bo ostatnio wysylali ludziom ktorzy zamowili jeszcze w lutym.

Opublikowano
No i mój plan wypalił zgodnie z założeniem.. tzn. napisałem o rezygnacji z zamówienia a Oni żeby się nie denerwować i że postarają się przyspieszyć realizację.. No i mam dziś maila o nadaniu przesyłki

Jest czwartek, w weekendy kurierzy nie pracują więc możesz spodziewać się paczki w poniedziałek

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, pawel.sierzant.h napisał:

miałem dziś niechcianego przypadkowego crash testA mi5 pro. spadł zesliznal bo on leży jak poduszkowiec mi się z grzejnika 1m na kafelki ryjkiem i nic mu się nie stało 5e1ce878c4e4b136bd3d450cb7252183.jpg

Bosz.........

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, daniel.swider79 napisał:

Czytalem, ze czekales 4-ty miesiac a tak dokladnie to kiedy zamowiles? Chcialbym miec chronologiczny plan wysylek, bo ostatnio wysylali ludziom ktorzy zamowili jeszcze w lutym.

Zamówiłem dokładnie 7 kwietnia.

Opublikowano (edytowane)

To jakoś dziwnie te miesiace liczysz, bo ja zamówiłem 27 lutego i też 4 miesiące czekałem na wysyłke :P ale spoko, jak wysłali.

Moja paczka ma epicką podróż. Właśnie dotarła do Terminala Przeznaczenia.

Edytowane przez wtbn
Opublikowano
15 godzin temu, Bobson napisał:

Racja VAT* u mnie wyglądało to tak, ziomeczek zadzwonił i zapytał czy miedzy 10 a 11 ktoś będzie w domu, dzwonił w ten sam dzień około 8/9. Powiedziałem ze nie i niech idzie do sklepu obok ktoś tam za mnie odbierze, przez telefon powiedział mi ze będzie do zapłaty chyba 83 zł. Powiedziałem ze ktoś to tam odbierze i zapłaci. Cała historia ;D  

ok dzięki.. czyli trzeba naszykować komuś w domu około 100pln do zapłaty..

Następnie będzie jeszcze kwestia wgrania aktualizacji..

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. 

Śledzę forum od jakiegoś czasu, a przede wszystkim dział poświęcony Mi 5. Postanowiłem tez się pochwalić :-D otóż moje zamówienie po chwilach zwątpienia,  w pewnym momencie nawet chęci rezygnacji i zwrotu pieniążków, zostało zrealizowane :-) 

shipment.png

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, patrykboj napisał:

Witam wszystkich forumowiczów. 

Śledzę forum od jakiegoś czasu, a przede wszystkim dział poświęcony Mi 5. Postanowiłem tez się pochwalić :-D otóż moje zamówienie po chwilach zwątpienia,  w pewnym momencie nawet chęci rezygnacji i zwrotu pieniążków, zostało zrealizowane :-) 

shipment.png

Kiedy zamowiles kolego?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daniel.swider79 napisał:

Kiedy zamowiles kolego?

29.02.2016, cztery miesiące czekania

Edit: Mój Mi 5 Pro właśnie do mnie dotarł. Pierwsze wrażenia- naprawdę ładny jeśli chodzi o wygląd, ale tył,  palcuje się strasznie. Po uruchomieniu i po przejściu wstępnej konfiguracji stwierdzam, że jest bardzo szybki, odblokowanie poprzez odcisk palca- to są ułamki sekund. Wersja miui; 7.3.9.0.

Pozdrawiam 

Edytowane przez patrykboj
  • Like 2
Opublikowano
Dnia 29.06.2016 o 10:24, Acid napisał:

A to ciekawe. Dostałem maila dziś od DHL z treścią mniej więcej taką, że za kilka dni dojdzie paczka o nr takim i takim i już mają skany listu przewozowego i już chcą się dowiedzieć co w paczce. A jak sprawdziłem tracking to paczka jest w HK jeszcze.

"Halo, to ja. Pedze do Ciebie swiatlowodem..." :))))

Opublikowano

Dotarł do mnie Mi5 Pro. Piękne urządzenie :) Odblokowanie bootloadera nie trwało minutę (wcześniej zalogowałem się na konto miui na telefonie i poweryfikowałem co tam chciał). Chwilę trwało wgrywanie oprogramowania, no ale to wiadomo, musi trwać. Wystarczy robić z instrukcja i wszystko gra... nie miałem zainstalowanego żadnego syfskiego romu, bo telefon był z IBG.

• Like 4
Opublikowano
Dnia 30.06.2016 o 19:39, wtbn napisał:

Dotarł do mnie Mi5 Pro. Piękne urządzenie :) Odblokowanie bootloadera nie trwało minutę (wcześniej zalogowałem się na konto miui na telefonie i poweryfikowałem co tam chciał). Chwilę trwało wgrywanie oprogramowania, no ale to wiadomo, musi trwać. Wystarczy robić z instrukcja i wszystko gra... nie miałem zainstalowanego żadnego syfskiego romu, bo telefon był z IBG.

Hej,

też już jestem szczęśliwym posiadaczem MI5 Pro.

Powiedzcie mi gdzie jest ta instrukcja do odblokowania bootloadera itd.

Opublikowano

No i stalo sie:) Jako zalozyciel tego tematu pragne uroczyscie poinformowac, ze moje zamowienie osiagnelo status "on the way". Zamowienie na ibuygou z 12 maja. Prawdopodobnie ruszylo sie na dobre i na ibg. Nikt na forum sie nie zglaszal ze zamawial pozniej niz ja, wiec zakladam ze wszyscy przede mna juz dostali swoje telefony, lub maja zamowienie w realizacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...