Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daniel.swider79 napisał:

masz na mysli 100-150 tys?

XDDDDDDDDDDDD nie, 100/150 osób 

Edytowane przez Bobson
  • Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, m4ci3k_sz napisał:

Wszyscy macie jakiś dziwnie niski ten VAT, DHL nie chce się wysyłać pisma i czekać na dowód zakupu?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Pamiętajcie, że macie tu do czynienia ze światem DHL Express. Światem, w którym ta firma jest czymś innym niż DHL, światem w którym kurierzy nie mają służbowych telefonów i gdy Twój nr jest niewyraźny lub go brak na paczce to infolinia... nie skontaktuje się z kurierem. To świat, w którym kurier bez nr telefonu odbija się od drzwi w tych samych godzinach przez parę dni pod rząd gdy jesteś w pracy. To świat gdzie koniec końców musisz udać się na koniec miasta po paczkę do magazynu. To świat gdzie obsługa firmy nie wysyła maili z procedurą celną i należnościami do zapłaty. To świat gdzie kurier do Ciebie dzwoni i ... masz do zapłaty tyle i tyle (bo nikt z DHL Ex wcześniej ci o tym nie powiedział). Jak nie masz kasy przy sobie to sorry, do jutra... Długo by tak można wymieniać.

• Like 2
Opublikowano

hej właśnie dostałem mi5 pro ceramic 4gb z ibuygou :)

Wysłane z mojego S550 przy użyciu Tapatalka

w lutym 24 kupilem od razu za 1700zl

podrzucę potem linka na szybko Unboxing badmade

Opublikowano
7 minut temu, pawel.sierzant.h napisał:

hej właśnie dostałem mi5 pro ceramic 4gb z ibuygou :)

w lutym 24 kupilem od razu za 1700zl

podrzucę potem linka na szybko Unboxing badmade

Gratulacje! Czekamy.

Opublikowano
9 minut temu, pawel.sierzant.h napisał:

plik z Unboxing się zepsuł emoji14.png

jest jakiś soft od miuipolska.pl do wersji pro? najpierw idę odblokować loadera

Jest do mi 5, bez znaczenia czy standard prime czy pro

Opublikowano
ok ale i tak muszę mieć zgodę na odblokowanie tak? bo teraz nie wgram. czy jest jakaś opcja

kupiłeś go w lutym i do tej pory nic się nie zorientowałeś w temacie? Nieźle...

Wysłane z mojego Mi-4c

• Like 5
Opublikowano

Nooo w sumie ma Globala jak coś.

Ja na razie mam "zwykłego" 64G Black. Jak przyjdzie mi Pro to sprawdzę czy działa odblokowanie, a jak nie to poczekam.

Opublikowano

Pamiętajcie, że macie tu do czynienia ze światem DHL Express. Światem, w którym ta firma jest czymś innym niż DHL, światem w którym kurierzy nie mają służbowych telefonów i gdy Twój nr jest niewyraźny lub go brak na paczce to infolinia... nie skontaktuje się z kurierem. To świat, w którym kurier bez nr telefonu odbija się od drzwi w tych samych godzinach przez parę dni pod rząd gdy jesteś w pracy. To świat gdzie koniec końców musisz udać się na koniec miasta po paczkę do magazynu. To świat gdzie obsługa firmy nie wysyła maili z procedurą celną i należnościami do zapłaty. To świat gdzie kurier do Ciebie dzwoni i ... masz do zapłaty tyle i tyle (bo nikt z DHL Ex wcześniej ci o tym nie powiedział). Jak nie masz kasy przy sobie to sorry, do jutra... Długo by tak można wymieniać.

I tutaj pozwolę sobie nie zgodzić się. Jako, że adres dostarczenia mibanda 2 miałem mieszkanie, a byłem w pracy, kurier faktycznie odbił się od drzwi bez dzwonienia. Dostałem SMS, że przesyłka niedostarczona i mogę wybrać co z nią zrobić. Wybrałem odbiór "za miastem" jak to ująłeś. Po kilku godzinach uświadomiłem sobie, że ten punkt jest czynny tylko w godzinach mojej pracy. Dzwoniłem, ale infolinia czynna do 18.30. Na drugi dzień zadzwoniłem pi 8 rano, odebrał bardzo miły gość, wytłumaczyłem mu jaka jest rzecz i czy by się dało przeadresować. Okazuje się, że można, ale tylko mailowo i jeśli szybko napiszę to odnajdą mój mail i jeszcze tego samego dnia kurier zabierze przesyłkę. Napisałem mail, po 5 minutach gość zadzwonił do mnie, że wszystko załatwione i kurier o 10 zabierze przesyłkę. I tak też było ;-) wystarczy być miłym dla konsultanta. Rzadko im się to zdarza więc doceniają ;-)

I infolinia skontaktowała się z kurierem gdy zadzwoniłem i prosiłem by zadzwonił jak będzie dojeżdżał. I tak zrobił ;-)

Opublikowano
52 minuty temu, pawel.sierzant.h napisał:

mogę spróbować metody na rozblokowanie bootloader z wątku o mi4c?

Z Nokii Lumii jeszcze weź...

• Like 4
Opublikowano

Kolejne sklepy ktore maja na stan magazynowy:

http://www.honorbuy.com/688-xiaomi-mi5-pro-4gb-ram-128gb-rom-smartphone.html

http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-Pro-5-15inch-FHD-MIUI-V7-4GB-128GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C-3D-Ceramic-Back-Cover---Black-363212.html

http://nis-store.com/xiaomi-smartphones/xiaomi-mi-5-ceramic-exclusive-edition-4gb128gb-dual-sim-black/

http://www.oppomart.com/xiaomi/mi5/xiaomi-mi5-pro.html

Mozna? Mozna. Fakt ze cena na ibg korzystniejsza, ale dostaja pojedyncze sztuki i realizuja dopiero zamowienia z poczatku kolejki, czyli z konca lutego. Mozliwe ze dostali kupe zamowien i zaczeli obracac ta kasa od klientow, inwestowac w inny towar, bo telefon i tak byl niedostepny przez kilka miesiecy. Teraz zamiast miec juz na magazynie towar ktory powinni wysylac, to kupuja male partie z biezacych srodkow. Stara praktyka znana jak widac nie tylko w Polsce.

Opublikowano
Nooo w sumie ma Globala jak coś.

Ja na razie mam "zwykłego" 64G Black. Jak przyjdzie mi Pro to sprawdzę czy działa odblokowanie, a jak nie to poczekam.

nie wiem czy Global ale sklepy play nie ma :) czekam na zgodę na odblokowanie. chyba że będzie tak że zgodę dostane a na 50 procent verysifkacji się zatrzyma?!

Opublikowano
3 minuty temu, pawel.sierzant.h napisał:

no i co wiedzialem że tak będzie. robię unlock dostałem permission loguje się i odblokowuje 50 procent i could not verify. tunnel bear na hk też nie pomaga! help?

gówno jak mi 4c

Litosci...

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Najpierw przeczytaj calosc. Po przeczytaniu zastanow sie czy zrozumiales. Jezeli zrozumiales, postepuja zgodnie z instrukcja. Jezeli zrobisz tak, jak jest tam napisane, to zainstalujesz poprawnie Miui. Jezeli nie zrozumiales, kup Samsunga.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szakal88 napisał:

Przed chwilą dostałe maila od Isabelli, że do 3 dni dostanę zwrot VATu :D

Powiedz mi tylko, od kuriera dostałeś jakiś rachunek potwierdzenie że musiałeś zapłacić VAT? Później wysłałeś ticet do supportu czy pw do isabelli z skanem tego paragonu/rachunku plus Twój numer bankowy czy jak?

Opublikowano

Dostałem od kuriera rachunek, ale miałem go też na mailu w pdf od działu rozliczeń DHL, wysłałem ten pdf w załączniku do ticketu, Isabella wysłała mi maila, że pdfów nie mogą otwierać :) to zrobiłem print screen i wysłałem w treści maila. Tyle :D

Opublikowano

Ja 5 minut ;-)

A sobie nawet skrypt w bashu zrobiłem. Odblokowujesz urządzenie, reboot do fastboota, odpalasz skrypt i tyle. Wracasz za 15 minut i ekran na wyborze języka.

Skrypt wspiera gemini, libra, virgo, cancro, leo, aqua ;-)

Z MI 5

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, Acid napisał:

Ja 5 minut ;-)

A sobie nawet skrypt w bashu zrobiłem. Odblokowujesz urządzenie, reboot do fastboota, odpalasz skrypt i tyle. Wracasz za 15 minut i ekran na wyborze języka.

Skrypt wspiera gemini, libra, virgo, cancro, leo, aqua ;-)

Z MI 5

Po co się chwalić czymś jeśli nie udostępniasz tego? Nie rozumiem za bardzo. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...