Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Wczoraj wieczorem dostałem telefon od dostawcy z allegro z ROMem MIUI Global 7.1  7.1.9.0.0(LHOCNCL)  Nie wiem dlaczego gdy przechodzę w opcjach aparatu w ustawienia rozdzielczości maksymalną wartością jaka mogę ustawić jest 13 megapikseli (4:3) , druga wartość to 10 (16:9) . Czy jest możliwość, że dostałem podstawową wersje redmi note 3? Dodam, że w Antutu procesor pokazuje mi 6 Core ARMv8 , grafika Adreno 510 i kamera 15,9 mega pixel, wynik to 70 000 pkt więc teoretycznie wszystko powinno być ok.. W czym jest problem, że nie mogę robić zdjęć w jakości 16 MP?

Edytowane przez Karl
Opublikowano

Dostałeś telefon z syfiastą wersją MIUI i stąd ten problem, z tego co czytałem na forum i u siebie zobaczyłem (też miałem 2 dni tę wersję MIUI) to aparat robi zdjęcia w rozdzielczości 16 MP tylko ustawienia pokazują że niby 13, niemniej polecam zmianę systemu na Global Stable.

Opublikowano
6 minut temu, Karl napisał:

Dzięki :) A jakie są różnice pomiędzy moim obecnym syfiastym ROMem a tym Global Stable?

Brak wirusów(a tych pewnie masz tam niezły rój), zwiększona stabilność, brak PL (chyba, że już dodali :D).

Opublikowano

Jak na razie wszystko hula szybko i sprawnie, nie zauważam większych niedociągnięć, działa na dwóch kartach sim, na obu działa LTE, no ale to dopiero w sumie pierwszy dzień użytkowania. No i jest Polski :) Wkurza mnie jedynie, że pisząc smsa nie mogę pisać w poziomie. Troche nie mam czasu uczyć się i zmieniać tego roma ale w najbliżyszm czasie chyba bede musiał to zrobić :)

Opublikowano (edytowane)

@Karl na obecnym nie będziesz mieć też aktualizacji, po wgraniu MiFlashem Global Stable później przez aktualizację systemu możesz wgrać Global Dev (najnowszy 6.3.31) w którym masz j. Polski oraz pewność że to czysty oficjalny ROM który będzie aktualizowany przez OTA.

Edytowane przez Mark1991
Opublikowano
Dnia 15.04.2016 o 16:07, Mark1991 napisał:

@Karl na obecnym nie będziesz mieć też aktualizacji, po wgraniu MiFlashem Global Stable później przez aktualizację systemu możesz wgrać Global Dev (najnowszy 6.3.31) w którym masz j. Polski oraz pewność że to czysty oficjalny ROM który będzie aktualizowany przez OTA.

Mam dzisiaj wolny wieczór i zamierzam się z tym pobawić jednak nie chciałbym niczego popsuć bo będe robił to pierwszy raz. Mark1991 mógłbyś dać mi link do instrukcji krok po kroku, z której Ty korzystałeś? Czy ta instrukcja ze strony jest dobra? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Opublikowano (edytowane)

@Karl korzystałem z tej: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

oraz skróconej wersji tej samej instrukcji w tym temacie: 

Temat jest bardzo obszerny i chyba wszystkie możliwe problemy i ich rozwiązania zostały już w nim omówione. 

U mnie nic nie trzeba było grzebać ze sterownikami po zainstalowaniu programu MiPcSuite, polecam go zainstalować jako pierwszego, u mnie bez niego Windows nie umiał dobrze zainstalować sterowników do telefonu.

Edytowane przez Mark1991
Opublikowano

Na początek nic nie kombinuj. Ściągnij sobie najnowsze Mi Pc Suite  http://pcsuite.mi.com/  , zainstaluj i podłącz telefon w trybie recovery (wyłącz telefon a potem włączasz razem VOL+ i Power i trzymasz aż pojawi się obrazek telefonu z odłączonym kablem) Mi Pc Suite samo powinno pobrać najnowsz ROM Global Stable.

Opublikowano

Już zaczalem działać według instrukcji. Pytanie czy do wgrania ROMu przez MiFlash potrzebne jest odblokowanie bootloadera(co nie jest ujęte w instrukcji)??

Opublikowano (edytowane)

Dobra, wgrałem bez problemu wersje  Global Stable V7.1.8.0. Coś jeszcze grzebać czy najlepiej tak zostawić? Potrzebowałbym jeszcze język polski a w zasadzie tylko polską klawiature, czy ktoś się orientuje czy da się wgrać samą klawiature bez wgrywania polskiego romu? Bo dobrze rozumiem, że żeby wgrać polski Rom potrzebujemy odblokować bootloader?

Edytowane przez Karl
Opublikowano

Google App Store, klawiatura SwiftKey.

Dla języka polskiego wgraj przez systemowy updater Global Dev 6.3.31

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak wchodze w UPdater to pokazuje mi możliwośc akutualizacji do wersji V7.2.3.0.LHOMIDA..gdzie znajde opcje aktualizacji do Global Dev?

Opublikowano

3 kropki w prawym górnym rogu, druga opcja i wskazujesz paczkę z Global Dev.

Opublikowano (edytowane)

Aa..czyli ściągam i wrzucam paczkę z romem na telefon a potem wybieram :) Jesteś pewien, że nie trzeba nic więcej robić i że to zadziała na moim ROMie? Dodam, że mam nieodblokowany bootloader. Sorry, że tyle pytań ale nie chciałbym popsuć telefonu :)

Edytowane przez Karl
Opublikowano

@Karl

Nawet jeżeli wygrasz paczkę z niewłaściwym Romem, to wyskoczy Ci komunikat, że nie można zweryfikować paczki, niczego nie da się zepsuć. Śmiało.

Opublikowano

Przez updater nic nie popsujesz. Tylko oczywiście musi to być ROM Global (wersja developer albo stable-Twój wybór). Ale nawet jakbyś pobrał chiński to jak napisał Morvi nie uda Ci się go zainstalować.

Opublikowano
3 godziny temu, poldas napisał:

To jest inny ROM, nieoryginalny, więc musiałbyś odblokować bootloadera. Najnowsza wersja Global DEV to 6.3.31 - z praktycznie pełnym polskim.

29 minut temu, rzadzu napisał:

Bo na tej stronie nie ma rozróżnienia pomiędzy wersjami RN3. Pojawia się dopiero dalej.

Czyli dla Redmi Note 3 Pro wybierasz "Qualcomm Global".

Opublikowano (edytowane)

Kurczę dalej też nie widzę wersji dla Redmi Note 3 i Redmi Note 3 Pro, ściągam coś takiego:

miui_HMNote3ProGlobal_6.3.31_bdbd4cfe91_5.1.zip

Edytowane przez poldas
Opublikowano
10 minut temu, poldas napisał:

Kurczę dalej też nie widzę wersji dla Redmi Note 3 i Redmi Note 3 Pro, ściągam coś takiego:

miui_HMNote3ProGlobal_6.3.31_bdbd4cfe91_5.1.zip

Przeczytałeś to co napisaliśmy? Nie będziesz miał napisane "Pro" tylko "Qualcomm". Starsza wersja Redmi Note 3 (bez "Pro") to "MTK".

Opublikowano (edytowane)

Fakt  Qualcomm Sorry, chyba nie odświeżyłem strony i machnąłem odruchowo kolejnego posta

Próbowałem zainstalować  miui_HMNote3ProGlobal_6.3.31_bdbd4cfe91_5.1.zip ale wyskakuje info: Caouldn't verify update package

Edytowane przez poldas
Opublikowano

Ostatecznie spróbowałem chińskiego dev'a i poszedł, ale teraz mam problem żeby wrzuć global czy to stable czy dev Zawsze pokazuje  Couldn't verify update package, przez wciśnięcie Power + VOL- telefon pozwala na aktualizację jedynie do chinskich wersji stable i beta.

Jak mogę wrócić do wersji global z chinskiej?

Opublikowano

Wgraj Global Stable ,przez MiFlash, potem Global Dev przez systemowy updater.

PS. To chyba nie jest wątek o ROMach...

Opublikowano
53 minuty temu, poldas napisał:

Ostatecznie spróbowałem chińskiego dev'a i poszedł, ale teraz mam problem żeby wrzuć global czy to stable czy dev Zawsze pokazuje  Couldn't verify update package, przez wciśnięcie Power + VOL- telefon pozwala na aktualizację jedynie do chinskich wersji stable i beta.

Jak mogę wrócić do wersji global z chinskiej?

Wrócić? Przecież nie miałeś wersji Global tylko China. Jak chcesz wersję Global to:

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...