Skocz do zawartości
  • 0

Google Now - jak ?

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

W iOS przytrzymujesz "Home"...

W WP 8 przytrzymujesz "lupę" (w W10 wywalili)

A jak to w MIUI? :D Wiem że na pewno proste, ale nie mam bladego pojęcia jak Androida/MIUI zmusić do tego bym mógł mu podyktować SMS'a, powiedzieć by puścił muzykę, by zadzwonił... nieważne czy po PL czy ENG. 

Preferowane oczywiście działanie offline... ewentualnie online. Help :P

Edytowane przez Eragon

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Któraś z apek Google ze sklepu, nie wiem która, może Google lub Google Now, ale generalnie caly pakiet najlepiej pobrac, nie ma go fabrycznie na MIUI. 

• 0
Opublikowano

Zgadza się. Do tego musisz zmienić launcher na taki, który obsługuje google now. Wtedy działa to w ten sposób, że mówisz "ok google" (nic nie trzeba wciskać) i uaktywania się funkcja asystenta głosowego.

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, Albin napisał:

Zgadza się. Do tego musisz zmienić launcher na taki, który obsługuje google now. Wtedy działa to w ten sposób, że mówisz "ok google" (nic nie trzeba wciskać) i uaktywania się funkcja asystenta głosowego.

Zgaduję że taki ficzer (ciągły nasłuch) zżera szybciej bateryjkę?:D

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Eragon W ustawieniach przycisków możesz definiować działania na long press. Ja mam np. ustawione, że long press na home uruchamia mi Google Now. Działa, chociaż nie uruchamia od razu funkcji rozpoznawania mowy. Najpierw musisz powiedzieć "ok google". Można w ustawienia google now zrobić nasłuch ciągły dla tej komendy. Można też w tych ustawieniach wybrać języki offline.

Edytowane przez Segor
  • 0
Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam głupie pytanie... Jak zmienić kolejność/ miejsce rozlokowana przełączników z belki górnej ? :P (Standardowy motyw)

• 0
Opublikowano
25 minut temu, Eragon napisał:

Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam głupie pytanie... Jak zmienić kolejność/ miejsce rozlokowana przełączników z belki górnej ? :P (Standardowy motyw)

Ustawienia -> Powiadomienia -> Układ przełączników
o to chodziło?

• Like 1
  • 0
Opublikowano

zainstalowałęm google now, skonfigurowałem karty i powiadomienia i otrzymuję tylko info o pogodzie i nic poza tym. Co zrobić żeby działały wskazówki dojazdu do pracy/domu itd żeby informował o wyjściu i korkach?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...