Recommended Posts

Witam,

Telefon mam od niedawna, a już nie mogę go ani włączyć ani naładować, ładowarkę mam 2 A, oryginalną do Xiaomi  z zestawu.

Jak telefon jeszcze działał pokazywał się komunikat " Zbyt wysokie napięcie ładowarki; odłącz ładowarkę!", jak padł został komunikat Error Please plug out charger!

Pomocy!!!

WP_20160305_22_53_25_Pro.jpg

WP_20160305_23_01_04_Pro.jpg

WP_20160305_22_54_04_Pro.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomocy!

Najpierw podłącz pod inną ładowarkę i inny kabel, może to być wina tej co masz. Ewentualnie pod komputer, ale innym kablem niż z ładowarki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coś mi się wierzyć nie chce, przecież telefon ma układ co stabilizuje i zbija napięcie i natężenenie do takich aby bezpiecznie naładować baterię (1,5A i 3,6V z 2A i 5V). Tak jak wyżej zmień ładowarkę/kabel, jak nie poskutkuje to sflashuj rom/factory reset 

Edited by Accro

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Accro napisał:

Coś mi się wierzyć nie chce, przecież telefon ma układ co stabilizuje i zbija napięcie i natężenenie do takich aby bezpiecznie naładować baterię (1,5A i 3,6V z 2A i 5V). Tak jak wyżej zmień ładowarkę/kabel, jak nie poskutkuje to sflashuj rom/factory reset 

Chyba, że ma wadliwy model z zepsutym układem ;) Ale ciężko ocenić, jak nawet nie spróbował pod komputer podłączyć albo od sąsiada pożyczyć na 5 minut ładowarkę.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeżeli nie ustąpi to ja bym oddawał na gwarancję (u sprzedawcy jeżeli kupowałeś na allegro). :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrobiłem to co napisałeś, wcześniej. Podłączałem pod różne ładowarki, do komputera też. Wgrywany był też rom polski i bez nadziei...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Port nie jest zakurzony/zabrudzony? Styki nie wygięte? MiFlash, jak to nie pomoże to serwis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oddaj do serwisu najpewniej, widocznie coś się..coś się popsuło w układzie zasilania :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, misuszatek napisał:

Wszystko w środku czyste... Dodam że telefon z Chin...

A skąd chciałeś mieć telefon :D Jakbyś kupił z Allegro to też by był z Chin xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak się spaliło to może nie być widać. Ew. zimne luty i totalnie nie zobaczysz oznak

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Accro napisał:

Jak się spaliło to może nie być widać. Ew. zimne luty i totalnie nie zobaczysz oznak

Raczej chodziło mi o zabrudzenie kłakami, kiedyś w L5 nie chciało mi ładować, a po prostu kłaczki się tak ubiły :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale to kłaczki raczej nie mają wpływu na napięcie ładowania. Autorze, weź miernik i przerób jakiś nieużywany kabel aby sprawdzić jakie napięcie idzie do telefonu. Ew. rezystor i zbijasz do 3,6v xD

A tak całkowicie na serio (z tym rezystorem to żart oczywiście :P) to przedmuchaj gniazdo USB, może pomoże

Edited by Accro

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, galakty napisał:

A skąd chciałeś mieć telefon :D Jakbyś kupił z Allegro to też by był z Chin xD

Oczywiście nie dodałem Aliexpress Honk Kong...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A może problemem w tym przypadku jest bateria?

Czytałem coś przy użyciu google translatora z miui.com, tu jest jakieś rozwiązanie ale nawet przy tłumaczeniu google nie rozumiem dokładnie i to dla innego telefonu z roku 2013 :P

http://www.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1416554&page=0#pid33184962

Edited by Daluqen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z telefonem jest raczej wszystko Ok.

 

Miałem też taki komunikat kilka razy, aż ładowarka się skończyła. Na innych ładuje bez problemu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.