Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Witam. Wczoraj dostarczono do mnie mój telefon i już po niedługim czasie zauważyłem, że bateria strasznie szybko się rozładowywuje. Gdy go włączyłem pierwszy raz miał 42% około 9 rano a około 14 już był niemal rozładowany. Używałem go tylko do pobrania kilku aplikacji i częściowej modyfikacji wyglądu co zajęło max 1,5-2h. Naładowałem go później do pełna i po niespełna 20 minutach używania messengera na prawie najniższej możliwej jasności ekranu zleciało 8%. Telefon odłączyłem od ładowania około 18:30 a na stan teraźniejszy mam już 16% a używałem może go z 4h z użyciem internetu. Pojedyncze 2-3 minutowe sprawdzenie fb lub np insta od razu zżera 1%. Nie wiem w czym tkwi problem i chciałbym się dowiedzieć co jest nie tak. Zalecono mi wgrać roota i pousuwać niepotrzebne systemowe aplikacje, co wy na to? Dzięki z góry za odpowiedzi. Telefon: Xiaomi Redmi Note 2 Edytowane 5 Marca 2016 przez Karoleq121
fatall1ty Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) @Karoleq121 Wgraj Miui Polska, zrób pełny wipe, nie baw się w usuwanie aplikacji systemowych, bo i tak system jest bardzo odchudzony Edytowane 5 Marca 2016 przez fatall1ty 1
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 To znaczy mam już polski język i wgl. Mógłbyś jaśniej mi to napisać? Jestem zielony w bawieniu się z telefonem, nie wiem nawet co to wipe. ;x
d3tr0 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Ja tu widzę że wszystko w normie, nie wiem o co chodzi. Bateria w tym telefonie tak działa 4h na ekranie to standard. Kilka minut internetu -1% baterii to normalne. 1
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Myslalem ze to cos zlego bo gralem u kolegi na takim samym modelu 5 minut i zjadlo tylko 1 % a mi przez 5 minut pobierania aplikacji YT 5% Nie mam routera i nie mam jak w tel sciagnac z miuipolska aktualizacji a jest s pora 700mb, moge pobrac ja na kompie i wrzucic na tel i wtedy zupdatowac?
fatall1ty Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 3 minuty temu, Karoleq121 napisał: Myslalem ze to cos zlego bo gralem u kolegi na takim samym modelu 5 minut i zjadlo tylko 1 % a mi przez 5 minut pobierania aplikacji YT 5% Nie mam routera i nie mam jak w tel sciagnac z miuipolska aktualizacji a jest s pora 700mb, moge pobrac ja na kompie i wrzucic na tel i wtedy zupdatowac? Tak 1
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 https://basketbuild.com/uploads/devs/Acid/6.3.3/MIUIPolska_hermes_6.3.3_d219d61d6c-5.0.zip Dobrą wersję pobieram? Sory za takie pytania ale wole być pewny xD
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Update mam zrobić według tego poradnika? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Sposobem drugim? Edytowane 5 Marca 2016 przez Karoleq121
meszach Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Obawiam się że w redmi note 2 to norma . Niby bateria spora ale zżera ją niemiłosiernie. Mam najnowszy soft Miui Polska ( któryś tam z kolei ) większej różnicy nie widzę . Radzę po prostu zaopatrzyć się w power bank. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 noo wlasnie ale chcialbym sie zaopatrzyc w to miui polska i chcialbym wiedziec czy sposob ktory podalem wyzej jest ok i czy jest do wykonania nawet dla takiego laika jak ja xD
miroz81 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Update mam zrobić według tego poradnika? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Sposobem drugim? Tak Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Mam problem. Kolega, z którym zamawiałem telefon już zrobił wszystkie punkty Sposobu drugiego i ostatni punkt wybrał w recovery rom miuipolska do instalacji, w trakcie instalacji wyskoczyło Failed, i że brakuje jakiegoś pliku MD5, jakieś pomysły na rozwiązanie tego?
marcin19883 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Wejdz w opcje systemowe i wyłacz co zbędne i z czego nie korzystasz typu GPS, synchronizacja Wysłano z Xiaomi Redmi 2
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 13 minut temu, Karoleq121 napisał: Mam problem. Kolega, z którym zamawiałem telefon już zrobił wszystkie punkty Sposobu drugiego i ostatni punkt wybrał w recovery rom miuipolska do instalacji, w trakcie instalacji wyskoczyło Failed, i że brakuje jakiegoś pliku MD5, jakieś pomysły na rozwiązanie tego? Porównaj sobie MD5 paczki na PC/tel i na stronie, pobierz ponownie jeżeli jest inna..
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 52 minuty temu, Nezumi napisał: Porównaj sobie MD5 paczki na PC/tel i na stronie, pobierz ponownie jeżeli jest inna.. Po tym jak wystąpił błąd kolega wyszedł z recovery i uruchomił telefon ponownie. Pisało przy włączaniu MIUIPolska przez minutę a następnie się normalnie włączyło, to znaczy ze instalacja się powiodła czy co?
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 22 minuty temu, Karoleq121 napisał: Po tym jak wystąpił błąd kolega wyszedł z recovery i uruchomił telefon ponownie. Pisało przy włączaniu MIUIPolska przez minutę a następnie się normalnie włączyło, to znaczy ze instalacja się powiodła czy co? Nie, nie zainstalowała się jeżeli proces instalacji nie przeszedł...
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Tak, nie moze pobierac z google play i innych rzeczy nie moze robic. Co zrobić by ten błąd nie wyskakiwał? ROM pobierał dzisiaj z tej strony najnowszy ten co podawałem wyżej, co jest nie tak.
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Przed chwilą, Karoleq121 napisał: Tak, nie moze pobierac z google play i innych rzeczy nie moze robic. Co zrobić by ten błąd nie wyskakiwał? ROM pobierał dzisiaj z tej strony najnowszy ten co podawałem wyżej, co jest nie tak. po prostu się źle pobrało... niech pobierze jeszcze raz ;-;. Podałem Ci wyżej co ma z tym zrobić...
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Ok. Porównałem. Na stronie pisze 716MB i przy pobieraniu też tyle pisało, ale na PC pokazuje 715MB, czy to robi różnicę? http://scr.hu/9s98/xfvmz
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 4 minuty temu, Karoleq121 napisał: Ok. Porównałem. Na stronie pisze 716MB i przy pobieraniu też tyle pisało, ale na PC pokazuje 715MB, czy to robi różnicę? http://scr.hu/9s98/xfvmz Pobierz jeszcze raz. W czasie tej "rozmowy" maiłbyś to pobrane już kilkukrotnie i pewnie zainstalowane . Nie rozumiem o co tyle "niepokoju". To zwykła aktualizacja, wrzucasz i instalujesz, jeżeli nie idzie przez apke na pulpicie, to robisz to przez recovery, jeżeli tam wywala "invalid" to TWRP i do przodu...
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) no właśnie nowy telefon to boje sie troche bawić w to instalacja chińskiego romu poźniej flashify i potem polski rom, nie chce nic zepsuć 12 minut temu, Nezumi napisał: Pobierz jeszcze raz. W czasie tej "rozmowy" maiłbyś to pobrane już kilkukrotnie i pewnie zainstalowane . Nie rozumiem o co tyle "niepokoju". To zwykła aktualizacja, wrzucasz i instalujesz, jeżeli nie idzie przez apke na pulpicie, to robisz to przez recovery, jeżeli tam wywala "invalid" to TWRP i do przodu... Pobieram od nowa. Edytowane 5 Marca 2016 przez Karoleq121
galakty Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 7 minut temu, Karoleq121 napisał: no właśnie nowy telefon to boje sie troche bawić w to instalacja chińskiego romu poźniej flashify i potem polski rom, nie chce nic zepsuć Pobieram od nowa. Trzeba było kupić Samsunga, wyciągasz z pudełka i grasz. Przy chińczykach takie TWRP i aktualizacje "nie po bożemu" są codziennością i koniecznością przede wszystkim.
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 1 minutę temu, galakty napisał: Trzeba było kupić Samsunga, wyciągasz z pudełka i grasz. Przy chińczykach takie TWRP i aktualizacje "nie po bożemu" są codziennością i koniecznością przede wszystkim. Samsunga? W życiu. Kupiłem to co chciałem i miałem zamiar kupić. Czekam, aż kolega zda mi raport z ponownej instalacji i zabieram się do działania.
galakty Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 1 minutę temu, Karoleq121 napisał: Samsunga? W życiu. Kupiłem to co chciałem i miałem zamiar kupić. Czekam, aż kolega zda mi raport z ponownej instalacji i zabieram się do działania. Poprawna reakcja Jak już to jakiegoś LG / HTC / Sony. Słyszeliście o S7 co ma chłodzenie cieczą bez cieczy? Co za marketing ... Tak czy siak, polecę Ci wgranie TWRP. Przyda się, jak MIUI będziesz miał dosyć
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 2 minuty temu, galakty napisał: Poprawna reakcja Jak już to jakiegoś LG / HTC / Sony. Słyszeliście o S7 co ma chłodzenie cieczą bez cieczy? Co za marketing ... Tak czy siak, polecę Ci wgranie TWRP. Przyda się, jak MIUI będziesz miał dosyć Tak zrobię. Zrobię wszystko według tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ sposobem drugim. Zaczynam zaraz po tym jak kolega mi napisze, że jemu się udało.
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 13 minut temu, galakty napisał: Poprawna reakcja Jak już to jakiegoś LG / HTC / Sony. Słyszeliście o S7 co ma chłodzenie cieczą bez cieczy? Co za marketing ... Tak czy siak, polecę Ci wgranie TWRP. Przyda się, jak MIUI będziesz miał dosyć Już nie trzeba się bawić w dogrywanie TWRP, MIUIPolska zamienia już MiRecovery na TWRP . Co do chłodzenia Samsunga... no przecież prawdę mówią.. chłodzenie cieczą= dziennikarska papka (jak czytasz recenzje to chłoniesz ). Wszystkie "większe" serwisy ma Samsung podkupione, PCLab, AntyWeb, Bench, wszystkie związane z Onetem i WP stronki tech.... Tyle płacić muszą, aby ich produkt coś znaczył .
galakty Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: Już nie trzeba się bawić w dogrywanie TWRP, MIUIPolska zamienia już MiRecovery na TWRP . Co do chłodzenia Samsunga... no przecież prawdę mówią.. chłodzenie cieczą= dziennikarska papka (jak czytasz recenzje to chłoniesz ). Wszystkie "większe" serwisy ma Samsung podkupione, PCLab, AntyWeb, Bench, wszystkie związane z Onetem i WP stronki tech.... Tyle płacić muszą, aby ich produkt coś znaczył . Ktoś po prostu wziął i rozebrał heatpipy Na XDA się śmieli "Liquid cooling without liquid, wow!"
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Kolega postanowił sobie przesunąć instalację tego na później, a ja nie wiem czy zaczynać to bez wiedzy czy dobrze się to skończy. Coś może pójść nie tak podczas instalacji tego? 40 minut temu, Nezumi napisał: Pobierz jeszcze raz. W czasie tej "rozmowy" maiłbyś to pobrane już kilkukrotnie i pewnie zainstalowane . Nie rozumiem o co tyle "niepokoju". To zwykła aktualizacja, wrzucasz i instalujesz, jeżeli nie idzie przez apke na pulpicie, to robisz to przez recovery, jeżeli tam wywala "invalid" to TWRP i do przodu... Pobrałem ponownie, dokładnie taki sam rozmiar jak przedtem. http://scr.hu/9s98/buwwv
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 2 minuty temu, Karoleq121 napisał: Kolega postanowił sobie przesunąć instalację tego na później, a ja nie wiem czy zaczynać to bez wiedzy czy dobrze się to skończy. Coś może pójść nie tak podczas instalacji tego? Pobrałem ponownie, dokładnie taki sam rozmiar jak przedtem. http://scr.hu/9s98/buwwv Rób wszystko według instrukcji, nic nie skopiesz, zacznij od instalacji TWRP.
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) 6 minut temu, Nezumi napisał: Rób wszystko według instrukcji, nic nie skopiesz, zacznij od instalacji TWRP. Zrobię według Sposobu drugiego bo przez terminal wolę się nie bawić. Czyli pierwsze chiński rom a później Flashify i TWRP. Kolega zainstalował drugi raz, znów wyskoczylo ze brakuje pliku MD5 ale przeszło i wyskoczyło Succesful - teraz jest ok? Edytowane 5 Marca 2016 przez Karoleq121
galakty Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 2 minuty temu, Karoleq121 napisał: Zrobię według Sposobu drugiego bo przez terminal wolę się nie bawić. Czyli pierwsze chiński rom a później Flashify i TWRP. Kolega zainstalował drugi raz, znów wyskoczylo ze brakuje pliku MD5 ale przeszło i wyskoczyło Succesful - teraz jest ok? Jak masz apkę Updater to nie musisz chinola wgrywać, od razu Flashify.
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Updater czyli Aktualizacje? 1 minutę temu, galakty napisał: Jak masz apkę Updater to nie musisz chinola wgrywać, od razu Flashify.
galakty Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 2 minuty temu, Karoleq121 napisał: Updater czyli Aktualizacje? To znaczy tfu. Do Flashify musisz mieć ROOT. Jeśli masz na tym MIUI czy co tam masz ROOT, to instalujesz Flashify, dajesz uprawnienia w panelu i tam instalujesz TWRP zgodnie z instrukcją. A potem z TWRP robisz co chcesz. Ja nie musiałem chinola wgrywać właśnie.
Karoleq121 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 1 minutę temu, galakty napisał: To znaczy tfu. Do Flashify musisz mieć ROOT. Jeśli masz na tym MIUI czy co tam masz ROOT, to instalujesz Flashify, dajesz uprawnienia w panelu i tam instalujesz TWRP zgodnie z instrukcją. A potem z TWRP robisz co chcesz. Ja nie musiałem chinola wgrywać właśnie. roota nie mam, to muszę chinola xd
Rekomendowane odpowiedzi