Gaidden Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 1 godzinę temu, Wogidek napisał: Jutro ma wyjsc nowa wersja, wstrzymaj się. Trochę nowości będzie http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=324950&extra=page%3D1&mobile=2 Tapnięte z Redmi Note 3 Pro 32GB może, sie mylę ale kolega chciał wgrywać globala, a podałeś link do china dev. zmiany w globalu sa troche inne. http://en.miui.com/thread-324623-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
taba19 Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 (edited) Właśnie a mi zależy na tym by to miało choć trochę polskiego i teraz pytanie czy mogę do tego wgrać sobie jeszcze root ?? jeśli tak to według jakiego poradnika Edited August 11, 2016 by taba19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Kolejność taka na global dev -odblokowujesz bootloader (po wcześniejszym wysłaniu prośby ze swojego MI konta i otrzymaniu zgody) -wgrywasz TWRP i root https://goo.gl/b33chy a wracając do tematu tego wątku na najnowszym MIUI 8 global dev uzyskałem SOT 9 godzin (stan baterii 11%) po czym musiałem już podłączyć ładowarkę. Telefon z 2 kartami sim włączoną synchronizacją gmaila głównie na wifi trochę na LTE. Mój pierwszy Redmi Note 3 trafi do goldwaya na naprawę gwarancyjną (prawdopodobnie fizyczny feler baterii - rozładowywała się w jeden dzień nawet przy wyłączonym telefonie). Z drugiego jestem wreszcie zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
taba19 Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 czyli najpierw muszę na świeży telefon ( bo taki mam ) wgrać global dev i potem lecę z koksem Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 E moment global dev może od tak sobie wgrać na miui polska ? Wydawało mi się że ORYGINALNE romy tylko przez mi flash przez twrp też go wrzuci ? Nie usunie twrp ? A dwa wgrywał ktoś nowe miui polska z piątku? 2 tygodnie temu był problem z drenażem baterii przez czytnik palca. Jak to wygląda teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 E moment global dev może od tak sobie wgrać na miui polska ? Wydawało mi się że ORYGINALNE romy tylko przez mi flash przez twrp też go wrzuci ? Nie usunie twrp ? A dwa wgrywał ktoś nowe miui polska z piątku? 2 tygodnie temu był problem z drenażem baterii przez czytnik palca. Jak to wygląda teraz? Nie wgrywałem ale chyba można, jest specjalna wersja do instalacji przez recovery dostępna na stronie miui. Ale podmienia twrp, choć to przecież nie problem można wgrać przez fastboot twrp na nowo. Bootloader się nie blokuje przy oryginalnym oprogramowaniu. Co do drenażu baterii, od dwóch wersji włącznie z tą ostatnią jest dobrze, nie ma już tego problemu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkm Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 To prawda, nie ma problemu drenażu baterii przy włączonym odcisku palca, ponieważ drenaż baterii jest cały czas (przynajmniej u mnie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 No bateria musi się rozładować ... A tak serio, masz jakiegoś konkretnego wakelocka czy po prostu system żre zbyt dużo energii? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joobo Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Miałem ciągłe problemy z baterią, od momentu wgrania 6.8.11 z xiaomi.eu problemów nie mam. Wczoraj włączyłem pierwszy raz czytnik linii papilarnych i przez noc spadło mi 2% baterii. Narazie wszystko działa bardzo dobrze. Po 17 godzinach od ładowania mam 77%, dwie karty, wifi ciągle włączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wogidek Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Miałem ciągłe problemy z baterią, od momentu wgrania 6.8.11 z xiaomi.eu problemów nie mam. Wczoraj włączyłem pierwszy raz czytnik linii papilarnych i przez noc spadło mi 2% baterii. Narazie wszystko działa bardzo dobrze. Po 17 godzinach od ładowania mam 77%, dwie karty, wifi ciągle włączone. Jaka wersja stable czy DEV? Mówisz lepiej trzyma niż miui polska 6.8.4? Tapnięte z Redmi Note 3 Pro 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Zainstalowałem dev 6.8.11. W nocy zeszło 8%. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joobo Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Dev, a czy lepiej to nie wiem bo przeskoczyłem z wersji 6.5.5, która dobrze trzymała baterię, ale zdarzyło mi ze 3 razy, że się wykrzaczyła. Przeprasza, zapominałem dopisać, że zainstalowałem też kernel z XDA - "Radon Kenzo V.2.2" i być może to pomogło. Polecam sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Ja jestem na 6.5.5 i też mam kernela random v 1.7 i bateria jest oki wyciosane z RN3P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zed Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 (edited) U mnie ciągle Usługi Google zżerają za dużo baterii. Edited August 14, 2016 by Zed Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 6.8.11 to miui 7 czy miui 8 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuaQ Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Mi na najnowszym dev 6.8.11 z (włączonym fp) bateria trzyma około 6-7 sotu, przez noc nie schodzi nawet 1% baterii Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 17 godzin temu, homman napisał: 6.8.11 to miui 7 czy miui 8 ? 8 Mi na tej wersji trzyma 5-6h na wifi, więc dalej coś nie tak. Przechodziłem z czyszczeniem danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Wgrałem znów bo was posłuchałem update z piątku. I co 4 5h max. Dobrze że święta... miałem zajęcie znowu. Baterie je. AF się zacina. I błędy kolorów. Ostatni dobry soft miui polska to ten z przed miesiąca. A ostatni dobry dev to 6.5.5 miu 7 12h SOT 0 błędów NIC SIĘ OD miesiąca nie zmieniło. I przestaje was słuchać normalnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaro Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Sam mam 6.5.5 i polecam. Dobry rom, mi nawet sie udało raz uzyskac na nim przeszło 15 SOT. Włączyłem ekran i nic nie robiłem, tylko co jakis czas w ustawieniach grzebałem ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Tez mam 6.5.5 instalowany na czystym systemie, po wipach i factory resecie i nie ma mowy o 10 a co więcej 15 godzinach SOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konradol Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 (edited) Mogą Panowie szybko podpowiedzieć jak z Miui 8 (6.8.11) powrócić do 6.5.5? To będzie dobre? http://en.miui.com/a-232.html Nie złapię bootloopa? Z góry dzięki. Edited August 16, 2016 by Konradol Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeepingTom Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Ja bym robił przez MiFlash, a wcześniej wykonał kopię w TWRP. Nie spotkałem się chyba, by ktoś w ten sposób bootloopa złapał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konradol Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 A da radę z poziomu telefonu przez aktualizator? Najłatwiejszym sposobem chcem... ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Mógłby ktoś napisać jaka globalna wersja dev jest najlepsza? Mi także trzyma max 5h na 6.8.11 i to na 30% jasności. Coś jest nie tak chyba? Ja z 7 na 8 aktualizację robiłem przez "Aktualizacje" W tej sytuacji też tak się da czy nie bardzo? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 6.8.4 u mnie wypadała dużo lepiej niż aktualna 6.8.11 ale teraz tragedii też nie ma Tapnięte z RN3Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp1204 Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 (edited) U mnie na global dev 6.8.11 trzyma dużo lepiej, zrzut ekranu z dzisiaj, głównie Youtube i Chrome ale też trochę grania Na tym devie u mnie z reguły 8-11h SOT w zależności od używanych aplikacji, jasność automatyczna na 90-100% Edited August 16, 2016 by sp1204 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Tylko WiFi czy też może dane komórkowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp1204 Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Większość WiFi, LTE to było tak około 30% z tego czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Z moich obserwacji wynika, że im więcej używany jest telefon, tym lepszy wynik SOT. Jeśli mało telefonu używam, to wytrzyma spokojnie 3 dni przy SOT na poziomie 5-6h. Jeśli używam go intensywnie (dużo internetu, messengera, czasem gra, itp), to często przy 50% baterii mam już SOT na poziomie 4h. Wniosek z tego taki, że nie należy się cackać, przejmować i oszczędzać baterii, tylko po prostu używać i się nie przejmować. P.S. Co nie zmienia faktu, że sam SOT wg. mnie jest zupełnie nietrafionym parametrem do porównywania pomiędzy użytkownikami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Od 23:00 do 9 rano poszło 2% myślę że super wynik global stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamer Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Witam wszystkich. Chcialem zapytac czy macie jakies doswiadczenia z najnowsza wersja global stable ( Version: V7.5.2.0.LAIMIDE (MIUI7) ) dostepna na miui.com Czy na wersjach global stable jest normalnie dostepny sklep google play i nie ma wiekszych bugow ? Dziekuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
taba19 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Witam udało mi się nareszcie zainstalować nowe oprogramowanie na fonie to jest nowe miui polska praz nowy global w kolejności odwrotnej oczywiście ale ku mojemu zdziwieniu bateria ginie w oczach to jest wytrzymuje póki co 6 godzin przy 2 rozmowach i łączonym lte . w ciągu godziny leżenia na zablokowanym spada 7% i ogulnie telefon jest mocno ciepły czemu tak się dzieje ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Czy u was także sklep Play ma wysokie zużycie baterii poprzez lokalizację? Może dlatego bateria tak krótko trzyma. Jak można zmienić uprawnienia tej apki? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
taba19 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 umnie system android 58 % Android OS 33.1 % Inne 3.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Ok, a mógłbyś zobaczyć mój poprzedni post i napisać jak jest u ciebie? Najlepiej jakby kilka osób się wypowiedziało Co do zużycia baterii to u mnie system android ma ok 14% Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts