Mi Band 8
27 tematów w tym forum
-
- 3 obserwujących
- 50 odpowiedzi
- 26,3 tys. wyświetleń
Oto poradnik jak przekonwertować Mi band 8 CN do Global: Potrzebny telefon z Androidem. 1. Musisz usunąć sparowaną opaskę z telefonem. 2. Usuwamy aplikacje Mi Fitness 3. Pobieramy i instalujemy z Mi Fitness z linku. który podaje : https://1drv.ms/u/s!AgaLJYAgCKUfh0d8lnq3cjAVeWYy?e=FbwlRE lub https://miwatch.conversmod.ru/files/MiFitness_3.20.2i_m0tral_v130u.apk Plik ma rozmiar około 120 MB 4. Instalujemy plik na telefonie 5. ustawiamy region Chiński 6. logujemy sie do konta xiaomi 7.Parujesz opaskę Mi Band 8 8. Instalujesz aktualizacje global 2...... 9. Po aktualizacji - usuwamy zmodyfikowana apliakcje i pa…
Ostatnia odpowiedź: bobekos1, 7 Lipca 2024 -
-
Problem z opaską MI 8
przez riko- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Mam opaskę MI8, około roku działała całkowicie normalnie aż pewnego dnia zaczęła się sama restartować kilka razy i teraz wyświetla cały czas na ekranie tak jak na zdjęciu ale tylko jak jest podłączona do ładowania jak odłączysz gaśnie i koniec. Napisane jest tutaj aktualizacja oprogramowania ale nie można się z nią połączyć z telefonem po prostu aplikacja jej nie widzi. Czy szanowni koledzy mają jakiś pomysł na to, czy po prostu kaput, oczywiście gwarancji na nią już nie ma.
Ostatnia odpowiedź: riko, 22 Kwietnia 2025 -
- 1 odpowiedź
- 645 wyświetleń
Witam! Mam opaskę Mi Band 8 pro i nie mam tłumaczenia dni tygodnia ani nazw miesięcy na ekranie głównym. Próbowałem coś szukać ale nie znalazłem konkretów. Czy jest możliwość jakiejś edycji gotowego motywu tak aby pojawiły się poprawne nazwy?
Ostatnia odpowiedź: b4s1l, 24 Lutego 2025 -
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
Dzień dobry. Późnym wieczorem opaska zaczęła sama wibrować, zmieniać wyświetlacz ekranu głównego, przestając całkowicie reagować na dotyk. Połączyłam się z aplikacją, by sprawdzić, czy nie ma potrzeby jej zaktualizować - oprogramowanie jest aktualne. Próbowałam też rozłączyć opaskę ze smartphonem oraz wrócić do ustawień fabrycznych, jednak problem jest ten sam. Czy muszę zrezygnować z tej opaski? Mam ją dopiero rok.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 7 Lutego 2025 -
Ciemny motyw ekranu?
przez MiRo- 1 odpowiedź
- 393 wyświetleń
Witam Podczas wgrywania ekranu opaski jest pokazana opcja ciemnego motywu ( przekreślony kwadrat), tylko nie wiem jak go uruchomić. Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: bobekos1, 18 Stycznia 2025 -
hej, ogólnie to kupiłam zegarek chyba 2 tygodnie temu i codziennie, o 6 zegarek wibruje z ekranem "czas wstawać". nie jest to alarm ani nic takiego, przeszukałam każdą kategorie, żeby to wyłączyć i nic. miałam kiedyś 4, ale nie było takich problemów, proszę pomóżcie bo są wakacje i nie mogę się budzić o tej godzinie, potem znowu iść spać.
Ostatnia odpowiedź: AliGor, 14 Grudnia 2024 -
Aktywności: plywanie
przez Glider05- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
Cześć, nie mam pływania do wyboru w aktywnościach mi banda 8 active. Ktoś spotkał się z czymś podobnym?
Ostatnia odpowiedź: Angela Wierzbicka, 1 Grudnia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 496 wyświetleń
Witam, Czy na Mi Band 8 istnieje możliwość aby powiadomienia np. SMS czy Messenger znikały z telefonu po odczytaniu na opasce?
Ostatnia odpowiedź: Joanna P, 3 Października 2024 -
- 1 odpowiedź
- 684 wyświetleń
Witam od kilku dni mam problem ze swoja opaska. Moj smart band sam sie włacza po czym odblokowywuje czasami tez randomowo klika sobie po ekranie. I moje pytanie to glownie czy ktos wie moze dlaczego tak sie dzieje i jak to rozwiazac oraz czy gdy oddam go na gwarancje to uznadza mi taka awarie? Z gory dziekuje za pomoc lub jej brak.
Ostatnia odpowiedź: bobekos1, 2 Września 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 793 wyświetleń
Dzień dobry, Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem powiadomień z messengera. Opaska pokazuje powiadomienia, w tym ich treść choć niezawsze, ale dodatkowo opaska przesyła mi powiadomienie, mimo że nie dostałam żadnej wiadomości - tzn. wystarczy wejść w samą aplikacje lub dymek czatu i od razu na opasce pojawia się powiadomienie o treści "Dymki czatu są aktywne" i podana jest liczba konwersacji. Z pozostałymi aplikacjami nie mam tego problemu. Będę wdzięczna za wszelką pomocą, gdyż staję się to bardzo irytujące.
Ostatnia odpowiedź: Izabela Kurek, 5 Sierpnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Dwa dni temu zakupiłem Mi band 8 i mam problem.bo w statystykach nie ma już kilometrów a są tylko i wyłącznie kroki. Czy Xiaomi usunęło statystykę kilometrów? Czy jakoś można podejrzeć tą statystyke np w aplikacji. Bo przeliczanie krokòw trochę mija się z celem.
Ostatnia odpowiedź: kris68, 13 Lipca 2024 -
Ustawienia hasła
przez bobekos1- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 454 wyświetleń
Cześć czy macie problem z swoją opaską? Chodzi mi o to że jak uruchomię pin, jest kłódka i jak odblokuję hasłem to później nie chce się zablokować (kłódka 🔒)? 🤔
Ostatnia odpowiedź: bobekos1, 8 Lipca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 544 wyświetleń
Gdy ktoś do mnie dzwoni na normalnym telefonie to mi wibruje na zegarku i pokazuje że mogę się rozłączyć, natomiast gdy ktoś dzwoni do mnie na WhatsAppie to nic mi nie pokazuje na zegarku, a jak odbiorę telefon to pokazuje mi że rozmawiam
Ostatnia odpowiedź: Arnau Gregori i Navickas, 8 Czerwca 2024 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Mam opadkę mi band 7, jak przychodzi wiadomość (sms, WhatsApp, i tp) mogę odpowiadać (szablony oraz emotikony!) z opaski. A mając Mibanda 8 nie mam tej funkcji. Oczywiście w Mi band7 używam Zepplife, a a Mi BAND 8 ten mi fITNESS. Jak w MiBand 8 uruchomić tę funkcję?
Ostatnia odpowiedź: kris68, 2 Czerwca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Cześć, zegarek nagle przestał reagować na dotyk, kiedyś też tak miałam ale jakoś to naprawiłam tylko pamiętam jak to zrobiłam.
Ostatnia odpowiedź: Viki Jacak, 12 Maja 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Witam W dniu dzisiejszym zakupiłem Mi Band 8 i jeszcze poznaję to urządzenie. Mam problem z blokującym się ekranem. Mianowicie gdy chce coś zrobić na opasce ekran jest jakby zablokowany, mogę podświetlić aby zobaczyć godzinę ale żeby wykonać jakikolwiek ruch muszę kilka razy naciskać w ekran. Domyślam się, że to jakiś sposób blokady. Pytanie czy da się to wyłączyć? A jeśli nie, to jaki jest pattern na odblokowanie tego ekranu, bo aktualnie robię to na czuja.
Ostatnia odpowiedź: xQbaCraftPlayGames, 8 Maja 2024 -
Błędna ilość kroków
przez SebaRoz- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
Powiedzcie, czy ktoś się spotkał z taką sytuacją: opaska pokazuje np.: 590 kroków, a aplikacja Samsung health (telefon Samsung) - opaska sparowana z tym telefonem. Opaska na ręku, telefon w kieszeni. Równolegle inny smartwatch 1250. To jeden z przykładów - praktycznie za każdym razem porównując ilość kroków, to co pokazuje Mi Band 8 to około 1/2 w porównaniu z innymi urządzeniami. Tak było zarówno na sofcie CH, jak i na najnowszym global.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 21 Kwietnia 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Cześć, przesiadłem się z Mi Band 6 na 8, w modelu 6 miałem info podczas biegu co 1km o średnim tempie, w modelu 8 jest cisza, nie wiem kiedy kończę kolejny kilometr ani w jakim czasie go zrobiłem, muszę zerkać na zegarek co jest irytujące w porównaniu do modelu 6 w którym to słuchając muzy nawet miałem takowe info co 1km - pomóżcie jak to zrobić aby model 8 mnie również informował. Czy to może być wina aplikacji ? Model 6 obsługiwała aplikacja Zepp Life, natomiast model 8 Mi Fitness Dodam że inne powiadomienia ze sparowanego telefonu dostaje, od maila po komunikatory itd, dlaczego nie informuje podczas treningu o postępach co 1km ?
Ostatnia odpowiedź: Artur Bieniek, 18 Kwietnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 992 wyświetleń
Na urządzeniu nie widać treści powiadomień z messengera, a instragrama widać. Gdzie znaleźć ustawienia by to zmienić ?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 17 Kwietnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć. Szybkie pytanie, czy dostaliście może nowy firmware v2.3.14 na Wasze opaski? Ja mam dwie sztuki, jedna czarna i druga złota kupione na premierę i czarna kilka dni temu dostała aktualizację, natomiast złota do tej pory nie otrzymała nowej wersji firmware i cały czas pozostaje ja wersji 2.2.12
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 17 Kwietnia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 376 wyświetleń
Od 2 dni pokazuje 0, a winno inaczej. Co można zrobić?;
Ostatnia odpowiedź: Tom Done, 4 Stycznia 2024 -
- 28 odpowiedzi
- 11,2 tys. wyświetleń
Jak wiadomo, niektórym osobą konwersja poprzez zwykłą aplikacje przestała działać zgodnie z poradnikiem użytkownika @krzytofmazur, także postanowiłem uaktualnić procedurę jako nowy wątek na forum. Komplikacja wynika z winy kopiujących poradnik bez podawania autora, którym jest m0tral z Reddit, za co serdecznie dziękujemy. Zanim przystąpisz do procesowania, przeczytaj dokładnie poradnik od góry do dołu ze zrozumieniem. ENG bottom. Przed przystąpieniem do aktualizacji, upewnij się czy Twoje urządzenie jest naładowane minimum w 50%, ponieważ proces zajmuje +/- 30 minut (pobranie, przesył, aktywacja pakietu). Jeśli posiadasz już skonfigurowany smartband, przejdź …
Ostatnia odpowiedź: bartekffw, 2 Stycznia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
dzień dobry , chce zainstalować aplikacje mi Fitness na ios, potrzebna aplikacja od obsługi mi band 8 , w jaki sposób mozna zgodzić sie na warunki użytkowania jeżeli przycisk jest niedostepny . po przeczytaniu warunków użytkowania i polisy , nie ma opcji żeby ten przycisk być dostępny
Ostatnia odpowiedź: felipee, 25 Grudnia 2023 -
Liczenie kalorii
przez christianus- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Cześć. Od wczoraj jestem użytkownikiem Mi Band 8. O ile sam zegarek prezentuje się super, tak niestety aplikacja Mi Fitness bardzo mnie zawiodła. Utracona passa, brak możliwości ustawienia celu w krokach, jednak najbardziej zirytowało mnie zaniżanie kalorii. Dotychczas korzystałem z Mi Band 5. Przykładowo średnia kalorii za zeszły tydzień wyniosła 863 kcal, podczas gdy teraz, w Mi Fitness, po zsynchronizowaniu z poprzednią apką, wyświetla mi się, że spaliłem zaledwie 499 kcal. Która z tych wartości jest poprawna? Poprzednia aplikacja dodawała, czy ta niedoszacowuje wyniku? Z czego biorą się AŻ TAKIE różnice? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnia odpowiedź: christianus, 25 Grudnia 2023 -
- 2 obserwujących
- 8 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
Mam opaskę MI band 8. Na razie język chiński, chyba że w telefonie zrobię angielski to i opaska ma angielski. Działa bez zarzutów, ale nie specjalnie ją testuję. Przez tydzień ma 70% baterii. Ktoś słyszał kiedy będą dodatkowe języki, albo jak zrobić chociaż angielski?
Ostatnia odpowiedź: joncodiro, 21 Grudnia 2023