Xiaomi Watch S1 / S1 Active
87 tematów w tym forum
-
Aktualizacje 1 2 3
przez romeoo- 1 obserwujący
- 98 odpowiedzi
- 32,8 tys. wyświetleń
Pojawiła się nowa aktualizacja naszego smartwatch. Jakie wrażenia?
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 27 Stycznia 2024 -
-
- 24 odpowiedzi
- 16,9 tys. wyświetleń
Witam mam problem z zegarkiem watch s1 dziś podłączyłem go do ładowania przy 20% przy 57% działał dalej gdy później chciałem zobaczyć ile procent jest naładowane ekran w ogóle się nie włącza w aplikacji pokazuje cały czas synchronizację jest jakaś możliwość resetu lub coś na BT pokazuję że połączono a ekran się nie włącza
Ostatnia odpowiedź: mihail1, 10 Października 2023 -
- 12 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
Witam od kilku dni mam problem tzn zegarek poprawnie liczy kroki lecz na aplikacji są zawyżane o jakieś 4k nie wiem czego jest to przyczyna bo wcześniej normalnie liczyło i na aplikacji i na zegarku czy ktoś miał podobne problemy ?
Ostatnia odpowiedź: Szymon Kapias, 21 Marca 2025 -
- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
Witam. Czy u was też się zdarza, że ekran samoczynnie się włącza? Jest opcja włączenia, po odpowiednim ruchu ręki, ale mi się włącza, nawet jak ta opcja jest wyłączona. W nocy razi po oczach.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 23 Listopada 2023 -
- 11 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
Podczas ładowania zegarka, mój syn ustawił na nim PIN, którego oczywiście nie pamięta. Czy wiecie jak zdjąć blokadę z tego zegarka?
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 31 Lipca 2024 -
Tarczę zegarka
przez tomblu3- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
Witam. Chciałem się zorientować (bo nie widzę bądź przeoczyłem temat) czy na S1Active są tworzone jakieś nowe tarcze na bieżąco, czy to co jest w aplikacji Mi fitnes to już wszystko? Bo nic w zakładce "nowe" się nie pojawia z tego co widać. Czy może ktoś ma jakąś aplikacje z tarczami? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Przemek Terlikowski, 17 Listopada 2024 -
- 8 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
Cześć, podczas połączenia przychodzącego na zegarku zamiast nazwy kontaktu z książki pojawia mi się jedynie numer osoby dzwoniącej. Uprawnienia do Kontaktów są przyznane aplikacji Mi Fitness. A przy próbie oddzwonienia na zegarku normalnie jest wyświetlana nazwa kontaktu. Jakieś rozwiązanie? Edit: Kontakty muszą być zapisane bez prefiksu +48 i wówczas nazwa kontaktu wyświetla się poprawnie
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 13 Maja 2022 -
- 2 obserwujących
- 9 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
Cześć, przymierzam się do zakupu S1 Active i mam jedno pytanie. Wiem, że do rozmów zegarek wymaga sparowania jak np. zestaw głośnomówiący z bluetooth telefonu nas sztywno. Ale czy bez takiego sparowania jest opcja, żeby pokazywał powiadomienia o połączeniu jak zwykłe opaski miband? Oczywiście wiem, że wtedy nie będę mógł prowadzić rozmów. Zależy mi na samym ciągłym powiadomieniu, że ktoś dzwoni.
Ostatnia odpowiedź: Leonfel, 24 Stycznia 2025 -
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
Witam, podzielcie się ludzie proszę, jaką aplikacje używacie, aby połączyć się z telefonem? Od jakiegoś czasu staram się sparować zegarek i telefon, jednak bez pozytywnego rezultatu. Aplikacja Zepp/Zepp life - nie widzi zegarka, mi fitnes - nie można zainstalować. Telefon Xiaomi 12 (MIUI 14.0.23.1.3 dev).
Ostatnia odpowiedź: korno, 20 Marca 2023 -
- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
1. Jest niby synchronizacja z Zeep Life, ale nie synchronizuje mi danych z trzech lat, można to jakoś zrobić, żeby wykonać pełną synchronizację ?? 2. Wagi Xiaomi nie można podpiąć pod Mi Fitness czyli mam trzymać apke Zeep life ?????! 3. Można pobrać tarcze poza Mi Fitness (nie znalazłem w Google sklepie, dziwne, Bandy mają trochę tego)? Na szybko z dwóch dni użytkowania. Z plusów: - niezła jakość rozmów, zarówno przez głośnik, jak i mikrofon, - można płacić telefonem bez zabierania ze sobą komórki (jak nie ma banku którego nie macie to Curve i tam podpinacie każdy bank), - super wyświetlacz - bdb gps jak na watcha Z mi…
Ostatnia odpowiedź: cwynu, 7 Lutego 2023 -
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
Zegarek zakupiony około 2 miesiące temu chodził bezbłędnie płynnie i nagle bez jakiegokolwiek powodu wczoraj wieczorem przestał działać stan baterii był około 80% w żaden sposób nie można go włączyć nie pomogło odkładanie na ładowarkę kompletnie żadnej reakcji czy ktoś może spotkał się już z takim przypadkiem i wie co z tym zrobić będę wdzięczny za pomoc
Ostatnia odpowiedź: linuxozaurus, 17 Czerwca 2022 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
Witajcie. Jestem posiadaczem S1 z oficjalnej dystrybucji od kilku dni. Wydaje mi się, że mam duży problem z baterią, a konkretnie w szybkim rozładowywaniu się jej. Niezależnie od ustawień zegarek dociąga ledwie do... doby od 100% naładowania (średnio spada o ok. 4% na godzinę, co daje +/- dobę). Przy czym są to dane praktycznie z trybu czuwania, bez korzystania z jakiejkolwiek funkcji (oprócz działających w tle, o czym poniżej), i podświetlania ekranu do sprawdzenia godziny. Ustawienia: - ekran zawsze włączony - wyłączone - jasność ekranu - poziom 2 (przy opcji auto bez różnicy w czasie rozładowywania) - wibracje - domyślne - tarcza - fabrycz…
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 22 Listopada 2023 -
- 12 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
Witam Czy działa wam synchronizacja alarmów z telefonem. U mnie mimo włączenia tej funkcji zegarek nie wibruje.
Ostatnia odpowiedź: 7073k, 28 Czerwca 2023 -
tarcze do s1
przez ropa2- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Witam, czy gdzieś są inne tarcze niż te skromne z aplikacji od xiaomi? żenująco mało ich
Ostatnia odpowiedź: ropa2, 11 Kwietnia 2023 -
auto pauza podczas biegu / jazdy rowerem / Połaczenie audio w samochodze / ze słuchawkami
przez third_eye- 15 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Cześć, Czy ktoś z was znalazł opcje do auto pauzy podczas biegu bądź jazdy rowerem? Drugi problem jaki mam z zegarkiem to połączenie przychodzące odbiera się w zegarku a nie po podłączonym przez BT samochodzie bądź słuchawkach. P.
Ostatnia odpowiedź: Wacho, 4 Stycznia 2024 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem przy zegarku Xiaomi watch S1 activ. Otóż niby zegarek jest zsynchronizowany z telefonem ale wogole nie mogę pobrać tarcz nowych. Ani w aplikacji Mi Fitness nie widać ikonki zegarka. Dodam również ze jeśli wejdę w uprawnienia w tle to bez przerwy ładuje się pasek, który i tak się nie zaladuje. Ratunku co robić??
Ostatnia odpowiedź: Michal Slaba, 12 Maja 2024 -
Witam Posiadam telefon Mi Note 10 Lite (android 12 i Miui 13 (global 13.0.2 SFNEUXM stabilna) – ok. 3 tygodni temu zakupiłem smartwach Xiaomi Watch s1. Pobrałem i zainstalowałem zalecaną aplikację Mi Fitness. Po sparowaniu go z moim telefonem pojawił się pierwszy problem – aktualizacja zegarka – po pobraniu kilkunastu procent nagle pojawił się komunikat, że aktualizacja nie może być pobrana – aktualizację wykonałem na innym telefonie (Samsung) – przebiegła bez żadnych problemów (szybko i sprawnie). Drugi problem jaki pojawił się po sparowaniu z moim telefonem to brak możliwości pobrania jakiejkolwiek tarczy online – podobnie jak w przypadku aktualizacji po …
Ostatnia odpowiedź: alek94, 28 Października 2022 -
- 5 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
Cześć, kupiłem dzisiaj smartwatcha Watch S1, pobralem aplikacje Xiaomi Fitness, skonfigurowałe wszystko działa, lecz gdy chce dodać kartę do Xiaomi Pay, wyskakuje błąd 3000 Karta: MasterCard Bank: PKO BP Telefon: Xiaomi Note 8 Pro Dzięki za pomoc z góry.
Ostatnia odpowiedź: demol, 20 Sierpnia 2022 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
Część, Czy są może tarcze spolszczone do tego zegarka? A dwa gdy daje na Watchface online dostaję komunikat about:blank, tak na być?
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 17 Sierpnia 2023 -
Brak powiadomień
przez Artek Ujda- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
Witam, mam problem, że zegarek nie pokazuje powiadomień, jedynie działa informacja kto dzwoni. Nie mogę zmienić uprawnień w aplikacji, w ustawieniach ogólnych telefonu wszelkie uprawnienia nadane.
Ostatnia odpowiedź: Mieczysław Pilch, 1 Grudnia 2023 -
Xiaomi Pay
przez Patryk100- 1 obserwujący
- 10 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z Xiaomi pay od kilku dni nie mogę płacić zegarkiem. Na terminalu wyświetla się komunikat proszę postępować z instrukcjami jak na telefonie, ale na telefon nic nie przychodzi. Jak wchodzę w apke xiaomi pay wyskakuje błąd. Zrobiłem wyczyścić dane, chwilowo pomogło, ale znowu błąd po wejściu w xiaomi pay. Ktoś może wie jak mi pomóc? Czy to po prostu coś od aplikacji i trzeba przeczekać.
Ostatnia odpowiedź: Patryk100, 12 Kwietnia 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
Hej wszystkim mam S1 i po wgraniu muzyki na zegarek pokazuje tylko ile pamięci ubyło w zegarku i że muzyka została zaimportowana do zegarka a jak chce włączyć muzykę w zegarku to piszę że jej niema... co robię nie tak,?
Ostatnia odpowiedź: ptb, 12 Maja 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
Zegarek zlicza wszystkie dane (kroki itp) ale nie przelicza wgl spalonych kalorii. Cały dzień przy kaloriach figuruje "--". Czy to kwestia włączenia odpowiedniej funkcji, czy coś jest nie tak?
Ostatnia odpowiedź: Adam Majer, 25 Stycznia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
Używam Xiaomi S1 Active od jakiegoś czasu. Jako że jestem hipochondrykiem 😅 analizuje pomiary pulsu. Ogólnie to sprawdzając to co pokazuje S1 w porównaniu np z pulsoksymetrem albo ciśnieniomierzem to w stanie spoczynku/braku aktywności jest względnie ok. Wyniki albo różnią się minimalnie. Ale już podczas byle jakiej aktywności, nawet typu spacer, potrafią pokazywać wyniki różniące się od pulsoksymetru o kilkanaście, a czasami nawet 20-30 uderzeń. To jeszcze nic. Jakiś czas temu idąc na spacer przeżyłem atak paniki, gdzie serce waliło mi jak oszalałe, byłem silnie zestresowany i przerażony tą sytuacją. Puls musiałem mieć kosmiczny, no ale według zegarka utrzymywał się…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 17 Grudnia 2022 -
- 4 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Hej. Miał ktoś może problem z sytuacją gdzie zegarek na ręku, podczas jazdy samochodem z Android auto i w sytuacji gdzie dzwoni telefon, rozmowa przekierowana jest na telefon i zegarek zamiast na głośniki w aucie? Podobnie z próbą dzwonienia przez Android auto. Też kieruje przez zegarek. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: zepal, 19 Lutego 2023