Bartek Książek Posted February 28 Share Posted February 28 Cześć, czy ktoś z Was miał może problem z przewyższeniami podczas treningu? Podczas jazdy na rowerze prawidłowe przewyższenia wyszły ok. 650m (tyle pokazała strava i licznik garmin), a zegarek pokazał jakieś dziwne liczby bo ponad 3000m przewyższenia. Dziś pierwszy raz biegałem z zegarkiem, wszystkie inne wartości ok, a przewyższenie znowu jakieś dziwne. Zamiast 10m ponad 130, widzę, że na zegarku pokazuje mi, że najniższy punkt w jakim dziś byłem to -40m, a najwyższy 245m co jest oczywiście kłamstwem. Czy w zegarku da się ustawić, żeby wysokość ustalało na podstawie GPS?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol P. Posted August 1 Share Posted August 1 Cześć, Również posiadam problem ze złym zliczaniem przewyższenia. Podczas wejścia na Baranią Górę wyszło 85000 m przewyższenia. Czy komuś udało się rozwiązać problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrezesASR2 Posted August 1 Share Posted August 1 ja mam to samo, podczas ostatniej jazdy na velo czorsztyn wyszło mi 16km przewyższeń, jak spojrzysz na zegarek to zobaczysz jak skacze wysokość n.m.p. pop prostu słaby zasieg GPS, taki urok tego modelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 1 Share Posted August 1 On ma czujnik ciśnienia (przynajmniej tak ze specki wychodzi) tak jak AmazfitBip, i teoretycznie pomiar wysokości powinien z niego iść a nie z GPS. W Bip`e potrafiły być jaja ze wskazaniami jak się otworek wlotowy zanieczyścił, i nie chodzi nawet o bród a o wilgoć, otwór jest tak mały że podwyższona wilgotność powietrza potrafiła "zaczopować" wlot.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts