Mi TV i Mi Soundbar
Telewizory Xiaomi i Soundbary
70 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam. Jakiś czas temu zakupiłem telewizor 4S 43 cale i ściągnąłem sobie grę Asphalt 8. Można co prawda sterować pilotem, ale zastanawiam się nad zakupem pada do gier. Czy najprostszy pad z allegro.pl posiadający bluetooth nada się, czy trzeba szukać czegoś lepszego? Są jeszcze pady podłączane przez USB jak myszki, który lepszy? Ktoś używa takiego sprzętu? Gry będą odpalane sporadycznie dlatego nie chcę wydawać 200 zł na pada... https://allegro.pl/oferta/gamepad-kontroler-bluetooth-bt-terios-android-ios-10144283815 https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-pad-kontroler-ps3-android-pc-tv-box-10450294791?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery…
Ostatnia odpowiedź: Coolek33, 12 Marca 2021 -
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
Witam, kupiłem teściowej TV 4S 43, niestety po krótkim czasie od zakupu okazało się ze po okolo 3-5 minutach oglądania tego samego programu ekran zaczyna skakać / klatkować. Po zmianie kanału i powrocie na ten sam jest Ok przez chwile i znowu po kilku minutach zaczyna skakać coraz bardziej. soft w TV jest najnowszy, telewizja jest z UPC przez kartę CI+ Tesciowa dzielnie znosi niedogodności, ale widzę ze już ja to wkurza, dajcie znać czy coś trzeba zmienić w ustawieniach czy do serwisu złomka oddać
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 18 Lutego 2021 -
- 5 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
Witam. Jestem nowym posiadaczem Mi TV 4s 43" użytkuję dosłownie 3 dni. Dzieciaki oglądały bajki z USB. wszystkie filmy działały. naszlo mnie żeby zaktualizować Androida bo fabrycznie z 2019 roku. Od tej pory większość bajek nie działa - pojawia się komunikat " ten format wideo nie jest obsługiwany" Szok.. działało i przestało -- na innym forum dotyczacum Philisa i samsunga wyczytałem że to może być wina kodeków - i powiązanych z nimi praw autorskich... Proszę o potwierdzenie. aktualna wersja android 9 3.53 (157) 2. jak cofnąć aktualizację androida? - przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga.. - …
Ostatnia odpowiedź: Coolek33, 6 Lutego 2021 -
Dodatkowe konfiguracje - automatyczny start / zmiana konfiguracji pilota xiaomi Mi LED TV 4S 65"
przez XIAOOO- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
Cześć mam Xiaomi Mi LED TV 4S 65" Chciałbym trochę bawić się konfiguracją tego telewizora. Ale nie udaje mi się. Mam kilka drobnych problemów: 1. Chciałbym skonfigurować go tak aby automatycznie się uruchamiał po tym jak do urządzenia wpłynie prąd. Mam mini inteligentny dom i kiedy wydam polecenie do Alexa aby włączyła TV muszę jeszcze znaleźć pilot aby uruchomić telewizor. Wiem, że mogę zaprogramować odpowiednią rzecz w broadlink'u ale wolał bym zrobić to tylko na poziomie TV. Da się tak zrobić? 2. Czy umiecie zmienić konfiguracje klawiszy w pilocie? Nie korzystam z Amazon Prime, ale z chęcią skonfigurował bym tam np aplikacje Youtube. Da się takie machlo…
Ostatnia odpowiedź: Coolek33, 6 Lutego 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
Witam mam problem przez przypadek wyłączyłem bluetooth i teraz nie mam pojęcia jak włączyć z powrotem nie mogę sterować pilotem ani nie wiem jak zrobić reset mi tv Stick jest podłączony do tv macie jakieś pomysły
Ostatnia odpowiedź: MatixYo, 31 Stycznia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 772 wyświetleń
Witam. Podczas oglądania meczów występuje miganie. Obraz momentami staje się jaśniejszy, by po chwili przyciemnić. Głównie podczas szybszych ruchów kamery, ale nie jest to regułą. Czasem zdarza się to 3-4 razy w przeciągu dosłownie sekundy. Używam dekodera Zgemma H9.2S. Czyżby wadliwy produkt? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 19 Stycznia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Nie wiem co może być przyczyna i jak rozwiązać ten problem Czasami tak się zawiesza po czym daje again i Android startuje Wczoraj tv sam się włączył a dziś całkowicie zawiesił ciemny obraz.. System jest zaktualizowany.. Nie wiem czy tv nie jest wadliwy...
Ostatnia odpowiedź: DamianDamian, 17 Stycznia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
Witam jak wyłączyć HDR w TV za każdym razem włączając film na Netflix włącza się HDR i podświetlenie na 100% co jest dla mnie uciążliwe i muszę za każdym razem zmieniać na ustawienia własne obrazu ... Nawet jak zatrzymam na chwilę film i włączę automatycznie przeskakuje na HDR...
Ostatnia odpowiedź: klucznik, 1 Stycznia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 593 wyświetleń
Czy jest możliwość wyświetlania informacji o obrazie jak rozdzielczość, tryb HDR itp. W wielu tv jest przycisk "display" "i+" który wyświetla takie informacje.
Ostatnia odpowiedź: everardo, 29 Grudnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
Telewizor 4K Xiaomi Mi TV 4S 55" - ma ten sam problem co miał do pewnego czasu Mi Box S. Jeżeli ma coś wetknięte w USB podczas uruchamiania to nie rejestruje dźwięku z mikrofonu. Nie można nic wyszukać głosowo, Asysten Google nie reaguje na nasz głos. W Mi Box Xiaomi zareagowało i dało aktualizacje usuwające ten problem, a w TV Mi aktualizacje nie naprawiły tego buga. Czyli jak masz AirMouse, lub klawiaturę, czy pada z czujnikiem na USB to TV cię nie będzie słyszał. Myślałem że TV coś się zepsuł w tym zakresie, do czasu gdy robiłem aktualizację w MI Box S i tam w opisie aktualizacji zapisano że właśnie aktualizacja naprawia ten bug. Gdzie można zgłosić to do…
Ostatnia odpowiedź: tata1, 20 Grudnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 889 wyświetleń
Dzień dobry, Mam problem z dźwiękiem z soundbar, mianowicie dźwięk z kablówki różni się od dźwięku z aplikacji YouTube Netflix itp. dźwięk z soundbara w aplikacjach jest super, mega bass, natomiast z kablówki jest conajmniej 2 razy ciszej a basu praktycznie brak. Czy ktoś zna rozwiązanie?:( Dodam, że próbowałem podłączenia dźwięku przez kabel oraz bluetooth. Tv Xiaomi 4S 55 cali Soundbar Samsung t550
Ostatnia odpowiedź: Mariuszp12, 3 Grudnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 700 wyświetleń
mimo aktualizacji nie dziala dzwiek, ani wyjscie skuchawkowe? zwrot? czy sa jakies ustawienia zaawansowane
Ostatnia odpowiedź: szefiq, 30 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 603 wyświetleń
Witam, W sieci znajduję sprzeczne i niezbyt świeże informacje na ten temat. Jak jest naprawdę? Czy są problemy z Netflixem na telewizorach Mi TV?
Ostatnia odpowiedź: latet, 28 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
Witam Mój problem dotyczy TV 43. Nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem opcji, gdzie się ustawia daną godzinę włączenia oraz wyłączenia TV. W Samsungu to się nazywało timer jak dobrze pamiętam, tutaj znaleźć tego nie mogę, jest jedynie opcja wyłączania jak się pilota nie dotyka a to nie to samo. Druga sprawa, to przycisk mute, nie ma. Ktoś wie jak ściszać TV do zera jednym kliknięciem? Ścisza do zera, ale tylko trzymając minus w dół. Ktoś pomoże?
Ostatnia odpowiedź: Mi Ri, 27 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 703 wyświetleń
Witam Jestem świeżo po zakupie telewizora od Xiaomi i nie mam w ogóle opcji Chromcast zarówno z telefonu jak i z laptopa. Ktoś wie jak to rozwiązać ?
Ostatnia odpowiedź: exe90, 23 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Cześć, Ledwo kupiłem i od razu coś mi sie wydaje że Chyba źle robię. Otóż telewizor został uruchomiony - Internet łączy po wifi-chciałem natomiast żeby działało po kablu ethernet. Po podłączeniu kabla do tv nic się nie dzieje. Może jest tam jakiś tajemniczy włącznik w ustawieniach? Ktoś cos podpowie? Model tv to: L43M5-5ASP 43 " 4K UHD
Ostatnia odpowiedź: lukasz_01, 20 Listopada 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Mam Xiaomi mi TV A4. Za nic nie jestem w stanie zainstalować apki HBO GO na tym TV. Ale to nie byłby taki problem, gdyby nie to, że rzut aplikacji HBO GO z telefonu, co prawda wychodzi, pojawia się na TV, ale przy uruchomieniu jakiegokolwiek serialu czy filmu (pobranego czy streamingowanego) po prostu przerywa zanim zacznie stream. Kółko się kręci i wywala do ekranu głównego HBO GO. Ktoś to przechodził? Jakieś pomysły?
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 12 Listopada 2020 -
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Posiadam od niedawna tv Xiaomi 55 cali. Podłączony jest do amplitunera. W ustawieniach włączyłem obsługę przez HDMI , amplituner wyłącza się i włącza z tv, przełącza tryb jak zmieniam na funkcje Smart. Niestety zauwazylem, se po włączeniu tej opcji nie jestem w stanie robić głośności pilotem od tv, dodatkowo oglądając Tv przez HDMI nie działa Setings. Muszę przejść na funkcje Smart. A tam jest stoper żeby odbiornik wyłączył się sam. Czy Wy też zauważyliście taki problem? Co z dodaniem tv do aplikacji Xiaomi? Ściągnąłem pilot od Xiaomi też nie działa. Proszę o info
Ostatnia odpowiedź: janow, 8 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam. Uruchamiałem dzisiaj po raz pierwszy Xiaomi Mi TV 4S 43". Konfiguracja za pomocą telefonu wykonała się bez problemu. Niestety w powiadomieniach mam informację, że wymagane jest działanie na koncie Google. Gdy w nie klikam, pojawia się biały ekran z komunikatami "coś poszło nie tak" i "spróbuj później". Czy miał ktoś podobny problem i sobie z nim poradził? Może ktoś wie, co może być przyczyną? Dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: wolczan, 24 Października 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem z mikrofonem w Mi TV Stick. Mianowicie przy próbie wyszukiwania głosowego wyskakuje błąd mikrofonu i każe sprawdzić ustawienia. Żadnych ustawień z tym związanych nie znalazłem. Dodam że kilka razy zadziałał mi ten mikrofon. Da się coś z tym zrobić czy tylko reklamacja?
Ostatnia odpowiedź: Pier_pe, 19 Września 2020