Mi TV i Mi Soundbar
Telewizory Xiaomi i Soundbary
69 topics in this forum
-
- 1 reply
- 103 views
Po aktualizacji z dnia 01.01.2025.telewizor nie widzi dekodera z Orange.Po zmianie wejścia np na tv pilotem i ponownym wejściu no HDMI obraz powraca.Drugi telewizor odbiera normalnie.Jest jakiś na cofnięcie aktualizacji?
Last reply by Netoper, -
-
Xiaomi 55" 4S Śruby
by Guest- 1 follower
- 1 reply
- 1.2k views
Czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić śruby do nóżek? Zgubiłem je gdzieś przy przeprowadzce i nie mam pojęcia jakie miały wymiary, a niestety to nie był gwint metryczny.
Last reply by Dariusz Sroka, -
- 2 followers
- 7 replies
- 1.5k views
Witam. Jaka jest najnowsza wersja oprogramowania dla tego Tv . U mnie od dawna nic nie było a jest do poprawy kilka rzeczy. Posiadam teraz wersje Pl.4663 zabezpieczenia. 5 lipca 2020
Last reply by LexMartin, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Witam wszystkich. Czy ktoś mógłby podesłać ustawiania obrazu w celu kalibracji Telewizora Xiaomi TV S Mini LED 75'' 2025? Zakupiony tydzień temu Google TV. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Last reply by Paweł Piwko, -
- 0 replies
- 318 views
Witam, po ok tygodniu użytkowania, w pewnym momencie wyłączył mi się tv i ponownego jego włączenie nie jest możliwe. Na pilot, oraz poprzez przycisk w tv nie reaguje. Światełko standby świeci się normalnie. Próbowałem resetować, lecz nic z tego. Ktoś miał może podobną sytuację?
Last reply by Kamcio Pancio, -
- 1 reply
- 128 views
Siemka mam problem kupiłem Tv Stick Wszystko pięknie ładnie dział poza jedną rzeczą. Jeśli chce połączyć głośnik JBL go 3 za pomocą bluetooth to połączy się odrazu ale chodzi o to że jak puszczę muzykę z YouTube to tak jak by dźwięk przycinał się.... Jakieś sugestie jak to rozwiązać? Będę wdzięczny
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 702 views
Mój mi box po pobraniu ostatniej aktualizacji następnego nią wpadł w bootloop a wsęsie pokazuje się na 2s logo Mi a następnie Czerny ekran i tak w kółko, probowałem już odłączać go od zasilania i podłączać, klikałem przycisk ok+ back, ale nie działa i zasilania + głośność -/+ też nie działa, nie jestem wstanie nic zrobić, baterię w pilocie wymieniłem, kabel HDMI zmieniłem, ale nadal nic nie działa, telewizor też na innym próbowałem ale nie dział nic , czy ktoś ma jakiś pomysł? Co mogę zrobić? Z góry dziękuję
Last reply by Wsad Wsadowski, -
- 1 follower
- 2 replies
- 973 views
Cześć. Mam starszy telewizor Sony Bravia i od niedawna podłączony do niego Stick 4k od Xiaomi. Wie ktoś może jak udostępnić przez niego obraz (filmy) z laptopa?
Last reply by grzegorzTST, -
- 2 replies
- 612 views
Cześć, lewa strona telewizora MiTV-MSSP3 dzisiaj zaczęła mrugać. Próbowałem restartować, przywracać ustawienia fabryczne i niestety nic nie pomaga. Nie jest to wina kabla HDMI, ponieważ mruganie lewej strony występuje wszędzie np youtube, ustawienia, hdmi. Czy to oznacza uszkodzone podświetlenie matrycy? Czy da się gdzieś kupić tą część (jak się nazywa?) i wymienić samemu? Podgląd usterki (migotania co sekundę tylko lewej strony telewizora):
Last reply by kosa94, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam zniknął + (dodaj do ulubionych) w aplikacjach czy na głównym menu Dla ciebie jak i Aplikacje. Czyli mam wszystkie aplikacje w jednym ciągu jakieś np 30, jak nacisnę jakąś i przytrzymam to mam przenieś i otwórz (a było jeszcze dodaj do ulubionych czy jakoś tak) tak to wygląda Ktoś wie jak to naprawić bym miał tylko na ekranie 6 aplikacji a resztę po naciśnięciu + jak miałem to poprzednio?? nie mam pojęcia jak to zniknęło co dzieciak nacisnął itp
Last reply by TediPower, -
- 3 replies
- 2.4k views
Witam, Mam problem z Mi LED TV 4S 43" - Smart TV. Nagle w większości aplikacji streamingowych (poza prime video) filmy zaczęły odtwarzać się w czarno-bieli(youtube, netflix, hbo max). Menu poszczególnych aplikacji, oraz miniaturki filmów są w kolorze, ale po wybraniu materiału wyświetlany jest on w trybie monochromatycznym. Czy ktoś spotkał się z taką przypadłością i ma jakąś radę jak rozwiązać ten problem ?
Last reply by azba, -
- 0 replies
- 461 views
mam problem z moim mi box MDZ-22-AB a dokladniej urzadzenie bylo wlaczone i nie uzywane teraz jak chcialem je podlaczyc do innego telewizora urzadzenie nie reaguje na nic nie wlacza sie a lampka sie swieci pilot ma nowe baterie ale nie wiem czy jest w ogole polaczony z urzadzeniem mi box na nic nie reaguje nie da sie doslownie nic z nim zrobic i pytanie czy jest jakis sposob aby je wyresetowac albo co kolwiek zeby zaczelo dzialac
Last reply by Andzrzej sss, -
- 1 reply
- 324 views
Witam po włączeniu po jakimś czasie gdy oglądałem tv wyskoczyło okienko że włączył się tryb awaryjny i po chwili już nie miałem szansy nic zrobić zawiesił się uruchamiam to nie reaguje na pilota reset nic nie daje bo nawet nie idzie zrobić resetu
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 369 views
Witajcie Jestem tutaj swiezakiem. Posiadam mi tv stick i podczas aktualizacji oprogramowania zawiesil sie. Parę godzin kręcił i kręcił. Po odlaczeniu od zasilania i ponownym uruchomieniu wyskakuje logo mi i zawias. Jak mogę się z tym uporać?
Last reply by cookiemonster, -
Cześć, zakupiłem urządzenie Mi Stick TV 4K parę dni temu, niestety podczas próby podłączenia do sieci wifi widnieje jako "zapisano" (już po wpisaniu hasła, sieć normalnie wyszukuje, z hotspotem z telefonu normalnie się łączy, to samo dzieje sie na telefonie xiaomi mi8, inny telefon z androidem i ios normalnie się łączy), próbowałem już wszystkiego od zabawy z routerem, po restart urządzenia do fabrycznych ustawień i nic nie pomaga, tv do którego podłączyłem sticka normalnie łączy się z wifi (ale z racji na stary system nie używam wbudowanego smarttv) o co może dokładnie chodzić? powoli opadają mi ręce.
Last reply by Test, -
- 0 replies
- 669 views
Witam. Po zmianach w nadawaniu która nastąpiła dziś w nocy postanowiłem wyszukać na nowo kanały. Problem po wyszukiwaniu jest taki że Tvp2 jest na pozycji 2 Tvp1 jest na pozycji 19 i nie można zmienić a pozycje 1 - brak jej na liście. Nie ma mozliwosc ręcznej zmiany tvp1 na pozycję jeden ponieważ się nie wyświetla. Jaka jest możliwość alby tvp 1 była pod przyciskiem nr1? Resetowałem tv W Innym tv lg jest normalnie na tej samej antenie Po naciśnięciu przycisku 1 wyswietla się taki komunikat. Próbowałem kilkukrotnie szukać kanały. Brak pozycji 1.
Last reply by adziu86, -
- 0 replies
- 506 views
Chce urządzenie co może netflix, youtube i niektóre gry z chromecasta, ale TV Box S jest mały i ma port USB po myśle że będzie lepsze, co lepsze? TV Box S nowy 250 używany 150 TV Stick nowy 200 używany 110 (zauważyłem na olx)
Last reply by quaqek osu, -
- 2 replies
- 689 views
Hej, Mam do Was pytanie - Xiaomi Mi Android TV ma podłączonego tylko kompa do wyświetlania treści po HDMI, nie chce go podłączać pod internet. Co parę chwil wyskakuje mi "Waiting for Network Connection" na dole ekranu. Jak się tego pozbyć i używać go bez internetu? PS. Był podłączony kablem do netu, ale zmieniła mi się koncepcja i nie chce żeby był podłączony.
Last reply by jarusss, -
Dzień dobry Jestem tutaj po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam nowy TV MI 75 ". Proszę o pomoc. Korzystam z aplikacji OTT Netflix i inne oglądając programy TV (IPTV) oraz filmy. Jednak po zmianie tv z sony z androidem 65" na obecny także na androidzie obecnie obraz się zacina, kręci się kółko na środku ekranu i po 15-25 sek wskakuje i znów się zacina i tak w koło. Internet mam ten sam , zmieniłem tylko tv , a na poprzednim tego nie miałem. Zastanawiam się czy ten tv ma może za mało pamięci, za słaby procesor bądź może można coś w nim niepotrzebnego powyłączać. Proszę o pomoc. Zmieniłem z myślą że będę miał lepszy nowszy telewizor , a tym czasem wielka…
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 3.1k views
Od jakiegoś czasu nie działa mi PatchWall na MiTV-MSSP3. Wszystko było ok przez ostatnie dwa lata, a teraz wyskakuje info, że jest niedostępny w moim regionie. Co ciekawe, byłem teraz na urlopie i w domku był dwudzistoparo calowy TV Xiaomi i tam PatchWall działał. Ktoś się z tym spotkał lub zna rozwiązanie?
Last reply by kiniecki, -
- 1 reply
- 1.5k views
Cześć kupilem uzywany Telewizor Xiaomi P1 L50M-6AEU50 i brakuje srubek do przykrecenia nozek, wie ktos moze jaki maja rozmiar? Chcialbym dokupic...
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 642 views
Witam wszystkich. Niedawno kupiłem telewizor firmy Xiaomi, model Q1E. Problem jest z wyszukiwaniem głosowym. Wszystkie wyniki wyszukiwane są w YouTube. Jest opcja wyboru, w jakich aplikacjach asystent ma szukać wyników, aczkolwiek są tu tylko 3 do wyboru (zostawiłem 1 opcje, w której i tak nie wyszukuje - Player). Jeśli powiem żeby asystent otworzył konkretną aplikację, zrobi to, ale wyników w niej nie wyszuka. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Druga sprawa, to wyświetlanie obrazu aplikacji, nad inną aplikacja. Taki mały prostokąt z obrazem w górnym rogu, a za nią np aplikacja do przeglądania www. Tu również jest problem. W ustawieniach TV oznaczyłem,aby wsz…
Last reply by ozazel, -
- 2 replies
- 1k views
czesc moze ktos z was wie jak pomóc, pilot w ogóle nie reaguje, baterie nowiutkie wymieniałem z 10 razy, te tricki z yt na trzymanie dwóch przycisków nie działają, myszki ani klawiatury nie podepnę bo stick nie ma wejścia usb... może ktoś z was ma jakiś pomysł co mogę jeszcze zrobić. Pilot działa bo jest wykrywany na bt w telefonie a sam stick nie ma żadnych śladów po upadkach ani nic więc to też nie jest przyczyną.
Last reply by kubadynda1497, -
- 1 reply
- 701 views
Mam problem z wykryciem tv jako zewnętrznego monitora. Tel też Xiaomi, oba urządzenia w tej samej sieci wifi, wszystkie uprawnienia dla projekcji na telu nadane, a mimo to nie odnajduje tv. Obecnie mam Mi 11T Pro, wcześniej na Mi 9T Pro miałem ten sam problem. Gdzie szukać przyczyny?
Last reply by Antek Szprycha, -
- 1 reply
- 702 views
Witam! Od około 2 tygodni posiadam Xiaomi Mi Tv P1 43 całe. Problem mam z dźwiękiem oglądając YouTube. Otóż raz na jakiś czas telewizor jakby gubił dźwięk, nie ma nawet dźwięków systemowych. Vol + i - nic nie zmieniają, jedynym sposobem jest restart TV. Jakieś pomysły?
Last reply by Krzysztof 68,