Oświetlenie smart
Lampy i oświetlenie Xiaomi
20 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 417 views
Witam Posiadam bramkę M1s, chciałem dokupić włączniki na ścianę h1 AQARA, lecz są niekompatybilne z systemem Xiaomi home w programie Xiaomi podaje że są niekompatybilne w AQARA home działają, lecz ja chcę ustawić w automatyce programu xiaomi kilka rzeczy, Aqara nie wie które to są na liście włączników w dodaj urządzenie w Xiaomi Home, a Xiaomi mówi że włączniki aqara nie są ich więc mają to w d. A ja się tak bujam. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by dejavu13, -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 253 views
Przestały działać żarówki podłączone do bramy Mesh, ktoś ma coś podobnego u siebie? Przy próbie zresetowania żarówki i ponownym podłączeniu jest problem z uwierzytelnieniem siatki, co to?
Last reply by MarioLi, -
Dzień dobry, Potrzebuję systemu przywoławczego. Pomysł był taki, że w gabinetach jest przy biurku po 1 szt przycisku Mi Smart Wireless Switch, w recepcji żarówka wifi (kupiłem Yeelight W1 LED GU10 RGB). Każdy pokój ma przydzielony inny kolor świecenie lampki, tak aby recepcja widziała który pokój potrzebuje wsparcia. Do tego zakupiłem bramkę GATEWAY Xiaomi Mi Smart HOME HUB, bo (chyba) tylko w ten sposób da się obsługiwać przyciski. Przy konfiguracji akcji w apce Xiaomi home - mogę wybrać akcję - np. włącz/wyłącz światło, czy zmień kolor. Niestety nie da się ustawić koloru oczekiwanego koloru - zmienia na losowy. Czy jest jakiś sposób, aby tym tak sterować…
Last reply by maciomat, -
- 1 follower
- 0 replies
- 384 views
Cześć. Czy możecie doradzić mi, jak to zrobić, aby automatycznie załączać i wyłączać oświetlenie ogrodowe? Nie chcę instalować czujnika zmierzchowego, pomyślałem o podłączeniu się odpowiednim urządzeniem (właśnie jakim?) albo do sieci WiFi (routery Xiaomi) albo do działających w pobliżu kamer Xiaomi. Mają one opcję punktu dostępu bluetooth. Urządzenie najchętniej umieszczę zamiast typowego włącznika podtynkowego. Ma ktoś koncepcję, jak to rozwiązać?
Last reply by czach, -
- 1 follower
- 0 replies
- 580 views
Witam czy może ktoś wie czym się różnią te taśmy yeelight lightstrip 1s od yeelight lightstrip plus.
Last reply by Majami26, -
- 1 follower
- 2 replies
- 330 views
Witam. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc z określeniem rozmiaru końcówek od zasilacza DC. Chodzi o to że chciałbym kabel puścić w ścianie i potrzebuje dokupić przedłużkę do kabla zasilającego. Kupiłem już dwa rozmiary 3.5x1.35 oraz 2.1x5.5 całkowicie w ciemno i żaden nie pasuje. Poniżej zdjęcia poglądowe aby wyjaśnić o co mi chodzi. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by TED, -
- 0 replies
- 566 views
Witam, Mam pytanie czy mogę żarówkę Mi Smart LED Bulb Essential zainstalować razem z innymi (zwykłymi) żarówkami? Tzn w jednej lampie mam zainstalowane cztery zwykłe żarówki i w miejsce jednej chcę zainstalować żarówkę Smart.
Last reply by KoKuciK, -
- 1 reply
- 229 views
Cześć, czy ktoś z Was próbował połączyć żarówki Osram/HUE z bramką HH v3? Ja próbuje już któryś raz i nic nie mogę się połączyć. Wprowadzam bramkę (3 x szybko naciskam przycisk) w tryb parowania i nic nie łączy się ani z gniazdkiem ani z żarówkami Osram. Proszę o jakaś podpowiedz, może komuś się udało.
Last reply by andzyb, -
- 0 replies
- 538 views
Witam, mam problem z żarówkami Xiaomi Mi Led Bulb Essential, a mianowicie. Siedziałem w pokoju i zgasiłem światło za pomocą aplikacji Xiaomi Home, gdy ponownie włączyłem żarówki, działały tak jakby osobno, gdy próbowałem zmienić temperaturę światła, jedna z żarówek działała prawidłowo a druga zmieniała kolory tak jak widać na filmiku. Próbowałem resetować wyłączeniem i włączeniem 5 razy i nic nie pomogło. Czy to możliwe że w tej drugiej żarówce spaliła się dioda odpowiedzialna za białe światło, czy coś takiego? Dziękuję, pozdrawiam. https://youtu.be/ppwZs9lclbg
Last reply by krvlxd, -
- 6 followers
- 80 replies
- 19.6k views
Żarówki IKEA ( Zigbee) pojawiły sie w MiHome. Kupiłem jedną na próbę 1000 lumenów. Czy komuś udało się ją dodać ? Mi sie nie udało. Gateway 2 soft 1.4.1_164.0158. Nie widzi zarówki podczas próby dodawania
Last reply by kazim.k, -
- 4 replies
- 435 views
cześć, Jako totalny nowicjusz w temacie Smart Home - próbuję zainstalować (podłączyć do prądu) najprostszą z najprostszych lamp z rodziny Yeelight - chodzi o model: YEELIGHT CRYSTAL LED CEILING LIGHT MINI pytanie brzmi: jak podłączyć przewód (3 żyłowy - na zdjęciu: czarny, czerwony, ten trzeci, który nie ma "koloru") z kostką, na której są symbole: L, N i Uziemienia. Nie chciałbym czegoś "skopać" stąd liczę na poradę, za którą z góry bardzo dziękuję. Jacek
Last reply by JacekStr, -
- 1 follower
- 11 replies
- 9.9k views
Dzień dobry, kupiłem wczoraj lampkę Mi LED DESK LAMP. Przy próbie połączenia z aplikacją MIHome oraz Yeelight pojawia się problem przy połączeniu z wi-fi- wyskakuje komunikat:,,internet niedostępny dla yeelight....``. Próbowałem na dwóch sieciach wi-fi, ale problem nie zniknął. W MiHome zmieniłem serwer z Niemieckiego na Amerykański i Singapurski, ale dalej nic. Z kolei w Yeelight na Rosyjski, Chiński i nic to nie dało. Pomożecie?
Last reply by maczek, -
- 5 replies
- 1.2k views
Czołem! Jestem nowy na forum i nie ukrywam, że nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w korzystaniu z urządzeń Xiaomi. Od pewnego czasu interesuję się kupnem lampy Mi Smart LED Ceiling Light (takiej jak pod tym linkiem) i poszukuję informacji na temat tego, czy działa ona w połączeniu ze zwykłym, standardowym włącznikiem/wyłącznikiem do lamp, przy pomocy którego obsługujemy regularne żyrandole? Po drugie, czy urządzenie z powyższego linku można sparować z Yeelight Wireless Smart Dimmer? Z góry dziękuję odpowiedzi.
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 388 views
Cześć, Mam problem z dwoma żarówkami Xiaomi mi kolor essential. W salonie mam 3 punkty świetlne, każdy przypisany do innego pomieszczenia, działka w jednej się i i pod tą samą bramka aqara ( polski serwer). Problem w tym, że na komendę głosowa (google home za pomocą telefonu) dwie żarówki włączają i wyłączają się jednocześnie, np. na komendę "włącz światło w kuchni" uruchamia się żarówka w kuchni i jadalni. Trzeci punkt świetlny reaguje poprawnie. Robiłem reset żarówek. Przypisywałem do różnych lokalizacji, nic nie pomogło. Macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? Pozdrawiam, Kamil
Last reply by XKamil, -
- 4 replies
- 1.4k views
Witam, Posiadam dwie żarówki Yeelight RGB Bulb wkręcone do żyrandola i poszukuje do nich jakiegoś fizycznego włącznika który przy wyłączeniu nie będzie mi odcinkach od nich zasilania a tym samym rozłączał ich z WiFi jak ma to miejsce przy standardowym przełączniku. Bardzo przypadł mi do gustu ten przełącznik który mogę przykleić na taśmie do ściany i nie muszę wpinać go w kable w ścianie. https://m-pl.gearbest.com/smart-lamp-controllers/pp_009704918964.html Niestety po głębszym poszperaniu w internecie dowiedziałem się że nie współpracuje on z moimi żarówkami... I tutaj moje pytanie czy istnieje coś podobnego co mógłbym połączyć przez WiFi z żarówkami bez…
Last reply by Kuba, -
- 3 replies
- 1.7k views
hej mam Yeelight 1s color, która nie chce się łączyć ani z MiHome ani z Yeelight. wiecznie time out, albo na appce Yee dochodzi do 40% i puff znikło. iOS 13.6, siec 2.4, próbowałam zmiany usera na proponowany na forum nick (nie działa), zmiany regionu, hot spota na inny iOS też nie pomaga… samo MiHome nie może automatycznie wykryć żarówki, dodaję ręcznie. już nie wiem co zrobić
Last reply by Kuba, -
- 0 replies
- 2.4k views
Problem mam z połączeniem, żarówki takiej jak w temacie (xmbgdp01ylk). Nie wiem co się dzieje ale chyba nie umiem jej zresetować, po włączeniu po kilku sekundach świecenia zaczyna pulsować i tak już zostaje, Próbuję ją zresetować, włączając 5 razy ale nic to nie daje, a łączenie ręczne nic nie daje bo nie znajduje jej sieci wifi. Czy żarówka jest zepsuta?
Last reply by kamipawel, -
- 0 replies
- 541 views
Hej Wam Poddaję się, potrzebuję pomocy! Kupiłem https://mi-home.pl/inteligentne-urzadzenia/mi-led-ceiling-light Zainstalowałem https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaomi.smarthome&hl=pl i połączyłem tak, że mogę obsługiwać telefonem, za żadne skarby nie mogę połączyć z alexą, pomimo dodania skill, alexa w ogóle nie widzi mi Mi LED Ceiling Light Need help
Last reply by [email protected], -
- 2 replies
- 3.1k views
Cześć, Kupiłem lampę sufitową Yeelight YILAI YlXD05Yl i nie mogę jej sparować z apką home. Szuka, szuka i nic, ani po wifi, ani po bluetooth. Z apką yeelight łapie od razu i bez problemów, ale nie potrzebuję oddzielnych apek do każdego urządzenia. Miał ktoś podobny problem u siebie i udało się z tego wybrnąć? Ewentualnie czy można to w jakiś sposób przenieść dane pomiędzy apkami?
Last reply by tropok, -
- 2 replies
- 3.7k views
Witam Mam problem ze skonfigurowaniem lampy Xiaomi Bedside Lamp oraz Xiaomi Yeelight JIAOYUE 650 + oczyszczacz powietrza tak by działało to z polskim asystentem google. Na początku miałem samą Bedside skonfigurowane konto pod MI HOME oraz oczyszczacz pod tą samą aplikacją. Wszystko działało dobrze. Słowie mogłem włączyć lampę oraz zmieniać kolor. Działało zawsze w 100%. Polecenie typu: Włącz "lampkę" w sypialni, zmień kolor lampki na niebieski, ściemnij lampkę itd.... Oczyszczacz też działał. Dokupiłem duży plafon JIAYUE 650 i zaczął się problem. Aplikacja MI HOME nie widzi go w ogóle. Reset nie pomaga. Nie ma go w spisie w ogóle urządzeń a na wielu filmikach w sieci…
Last reply by bonykrk,