Problemy techniczne
233 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
Otóż problem jest dość dziwny- przy temperaturze nawet 35 stopni Celsjusza wyskakuje mi komunikat o niskiej temperaturze baterii i urządzenie wyłącza się. Jedynie przy zasilaniu nie wyłącza się- choć wyskakują powiadomienia, żeby odłączyć ładowarkę. Nie pomaga factory reset lub czyszczenie cache. Telefon nigdy nie był zalewany itd. Kupiony ok 7 miesięcy temu. Wersja Androida 7.1.2 Miui Global 9.6 | Stabilna 9.6.5.0 ScreenShoty wrzuciłem na serwis imgur - https://imgur.com/a/vD9pgxP
Ostatnia odpowiedź: alk80, 9 Października 2018 -
-
- 8 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
Witam, Posiadam problem ze swoim redmi 4x. Ostatnimi czasy ekran nagle mi przyciemnia na 10-15 minut.. nic nie mogę zrobić, ledwo widzę. Nigdy tak nie miałem wcześniej, zdarzyło się teraz ze 4-5 razy już. Nic nie zmieniałem w opcjach, nie mam włączonej opcji Jasność, żadnych automatycznych zmian. Raz jak wszedłem w Ustawienia wyświetlacza i zmieniłem kontrast na standardowy to się rozjaśnił z powrotem. Ogólnie trzeba poczekać ok. 10-15 minut jak już wspominałem. Wersja MIUI 9.6.1 @edit, teraz już mam to od ok. 1,5 godziny i nie chce się rozjaśnić Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: massive, 7 Października 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 750 wyświetleń
Witam po aktualizacji do MIUI 9 mam problem z GG tzn. gdy ktoś pisze mi wiele wiadomości to mam straszny spam na telefonie, cały czas wibruje itd. po prostu powiadamia dla każdej wiadomości pomimo wyłączonej opcji "Powiadamiaj o każdej wiadomości" w GG. Próbowałem aktualizować GG i przeszukałem ustawienia jednak nic nie znalazłem. Wcześniej było tak że przychodziło jedno powiadomienie i tyle, gdy ktoś spamował to już więcej mi nie wibrował telefon. Na np. messengerze jest ok, gdy ktoś pisze wiele wiadomości to powiadomienie jest jedno a kolejne dopiero gdy np. minie trochę czasu. Wcześniej podobnie było na GG, teraz dostaję ciągły spam wibracjami. Czy ktoś miał …
Ostatnia odpowiedź: mrrobot, 27 Września 2018 -
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam, odkąd mam Redmi 4X i włączony tryb cichy z wibracjami nie jestem w stanie wyczuć jakiejkolwiek wibracji z powodu na to że są one strasznie słabe. Czy jest jakaś możliwość zwiększyć ich moc, tak żebym mógł spokojnie je wyczuć mając telefon w kieszeni?
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 22 Września 2018 -
- 10 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Po aktualizacji telefonu do wersji 9.6.4 nie znajduje on innych sieci niż 4G. Niestety uniemożliwia to dzwonienie i z telefonu można tylko wysyłać SMSy oraz łączyć się z internetem. Nie jest to wina karty, ani operatora. W telefonie jest karta Play, przełożona do innego telefonu prawidłowo loguje się do wszystkich rodzajów sieci. Do 4X włożyłem też drugą swoją kartę z Orange i tak samo jak wcześniej, loguje się tylko do LTE, nie znajduje 2G, ani 3G. Czy ktoś się już spotkał z podobnym przypadkiem? Wiadomo jak to naprawić?
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 22 Września 2018 -
- 5 odpowiedzi
- 948 wyświetleń
Witam, W redmi4x korzystam z dwóch kart plus i orange. Gdy z kimś rozmawiam i w tym samym czasie ktoś inny próbuje się do mnie dodzwonić osoba dzwoniąca dostaje komunikat, że jestem poza zasięgiem, natomiast ja nie dostaję żadnego powiadomienia, że ktoś próbował sie do mnie dodzwonić. Nie ma znaczenia czy rozmawiam z kimś z karty plusa czy orange. Proszę o pomoc jak sobie z tym poradzić.
Ostatnia odpowiedź: Kanio, 20 Września 2018 -
- 3 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
Czołem społeczności, nadzieję straciłem ale jak by ktoś mógł pomóc to bardzo proszę: przy dodawaniu wielu zdjęć do albumu zobaczyłem po chwili, że nadal są po stronie galerii, więc dałem "dodaj do albumu" jeszcze raz. Po chwili komunikat że tam już te zdjęcia są. I znikły zewsząd. Zapis w pamięci telefonu bo karta SD akurat mi się przepełniła, próbowałem wyszukiwać, odzyskiwać, wszystkim co nie wymagało roota bom laik i się boję. Na telefonie i przez kompa. Ani śladu. Ciekawe że nie pozostał ani ślad po około 300 zdjęciach... Czy to znany problem...?
Ostatnia odpowiedź: Kajetan Gołębiowski, 7 Września 2018 -
- 1 odpowiedź
- 856 wyświetleń
Jak chcę przywrócić telefon do ustawień fabrycznych, telefon przechodzi do TWRP. Co muszę w nim zrobić, aby usunąć wszystkie moje pliki, oraz dane telefonu, aby go sprzedać bez moich danych?
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 5 Września 2018 -
- 4 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
Witam, jak ustawić własną tapetę na ekran blokady?
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 30 Sierpnia 2018 -
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
Witam, telefon mojej ukochanej szwankował, więc postanowiłem go sformatować w oparciu o tutorial W operacji z 3 minuty filmiku wyskoczył mi komunikat o blokadzie urządzenia, wyglądający jak poniżej Telefon został kupiony na alexpress od " Xiaomi Sales.", telefon nie został po zakupie sprawdzony ani zarejestrowany na stronie https://account.xiaomi.com/pass/serviceLogin?callback=http%3A%2F%2Fwww.miui.com%2Fextra.php%3Fmod%3Dxiaomi%2Fauthcallback%26followup%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.miui.com%2Funlock%2Fapply.php%26sign%3DYzdhOGVjM2ExNDg0YWJlMGUyYTk4NTUwZDY4OGIyZmI5ZmFmZjEzMw%2C%2C&sid=miuibbs&_locale=en Teraz czytam po fakcie ze powinie…
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 25 Sierpnia 2018 -
- 2 odpowiedzi
- 793 wyświetleń
Dzień dobry! Mam problem nie tylko z kontem Gmail, ale z każdą aplikacją na telefonie która do działania wymaga zalogowania na konto Google, Youtube, sklep play, płatnośc blik. Wszystko działa przy włączonym Wi-fi, ale kiedy przełączę sie ba transmisje danych, nie działa konto Youutube, gmail nie ściąga maili, nie mogę korzystać z aplikacji Blix.Macie pomysł co się stało i jak to rozwiązać?
Ostatnia odpowiedź: preston2009, 22 Sierpnia 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 669 wyświetleń
Czy u kogoś z Was występuję problem z Google Ok, chodzi mi mianowicie że gdy zadaję pytanie w aplikacji Google znajduję ona odpowiedź i ją wyświetla ale nie odpowiada głosem lektora. Czy jest na to jakieś rozwiązanie ? Proszę o pomoc Obecnie posiadam MIUI 9.6.4.0 NAMMIFD Wersja Android 7.1.2 N2G47H
Ostatnia odpowiedź: marekkozlo, 21 Sierpnia 2018 -
- 20 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
Witam, przychodzę z problemem z pobieraniem większych plikow czy aktualizacji systemu. Problem zaczyna się z plikami około 1 GB i powyżej. Czy ktoś wie co może być przyczyną i jak można to naprawić? Z góry dziękuję za wszystkie rady ☺️
Ostatnia odpowiedź: sprzetowiec90, 18 Sierpnia 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 661 wyświetleń
Witam! Chciałem podłączyć garmina edge 705 z tel. kablem w celu synchronizacji. Ale ta sztuka mi się nie udała. Tel garmina widzi, ale systemu plików już nie i z uporem maniaka chce go formatować. Program do synchronizacji wyrzucił, taki log: tablet model: N2G47H os: 7.1.2 usb device found T app version: 8.6 T debug: false T build: QC_Reference_Phone / unknown / Xiaomi / arm64-v8a / / santoni / N2G47H / Xiaomi/santoni/santoni:7.1.2/N2G47H/V9.6.2.0.NAMMIFD:user/release-keys / qcom / mi-server / N2G47H / Xiaomi / Redmi 4X / santoni / 6b785377d440 / release-keys / user T data: DISCONNECTED T wifi: CONNECTED T Manager is: android.hardware.usb.UsbManager@6ed2931 T Devices…
Ostatnia odpowiedź: kszymony, 18 Sierpnia 2018 -
- 4 odpowiedzi
- 912 wyświetleń
Kupiłam rok temu opaskę sportową na klatkę piersiową (czujnik tętna), wówczas bez problemu łączyło mi w Endomondo - telefon LG Leon. Niestety na Redmi 3S czy 4X wykrywa opaskę, łączy z nią ale nie odbiera informacji - w aplikacji widzę, że jest połączenie ale brak informacji o wysokości tętna. Ciężko mi ćwiczyć na dwa telefony stąd pytanie jak to zrobić aby 4X współpracował z opaską? W opasce jest informacja że współpracuje z android/IOS i bluetooth powyżej 4.1 i zastanawiam się czy problem nie jest w MIUI.
Ostatnia odpowiedź: Kanio, 15 Sierpnia 2018 -
- 13 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
od jakiegoś czasu mam problem z telefonem Redmi 4x a dokładnie z wi-fi mam bardzo słaby sygnał spina mi się na poziomie -90db w odległości 2m od rutera bez żadnych przeszkód jak podejdę pod sam router jest ok. Dodam że na innych telefonach nie ma tego problemu czy ktoś też ma taki problem najnowsza wersja MIUI
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 3 Sierpnia 2018 -
- 3 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Od kilku dni zmagam się z problemem blokowania się telefonu. Gdy zawsze rano próbuje włączyć telefon logo MI i Androida długo się ładuje, po czym okazuje się na jedną sekundę ekran blokady i telefon się wyłącza. Zrobiłem test i telefon sprzętowo jest sprawny. Dopiero po włączeniu fastboota i wejścia do twrp mogę zrobić reset systemu. Po resecie, telefon pokazuje komunikat że jest zablokowany i prosi o hasło do Mikonta. Aby wpisać hasło trzeba mieć dostęp do internetu, lecz dane pakietowe z karty SIM nie działają i trzeba skorzystać z wifi. Aby połączyć się z wi-fi potrzeba hasła, lecz klawiatura się nie wyświetla. Dlaczego Xiaomi blokuje mi t…
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 17 Lipca 2018 -
- 1 odpowiedź
- 607 wyświetleń
Witam . mam taki problem na xiaomi 4x na słuchawkach bluetooth podczas słuchania np muzyki po np godzinie ścina mi głos zcisza . testowałem na kilku słuchawkach i ten sam efekt nie daje nic podgłosnienie na telefonie do ful. jest jaka blokada jak tak to proszę o doradę jak to wyłączy
Ostatnia odpowiedź: sprzetowiec90, 13 Lipca 2018 -
- 54 odpowiedzi
- 34,1 tys. wyświetleń
Redmi 4x (wersja global )nie łączy sie np. przez Bluetooth z czujnikami prędkości i kadencji ( Bluetooth smart Bluetooth Smart B’TWIN i BBB BCP-61 nadajnik prędkości i kadencji BLUECOMBO bluetooth 4.0) które współpracują z aplikacja Strava czy Wahoo . Sa dwa i z dwoma jest problem z łaczeniem wiec to nie przypadek. Bluetooth z słuchawkami bezprzewodowymi działa (testowałem tylko na jednych ) a z tymi czujnikami łączy na kilkanaście sekund i przerywa , tak w kółko . O co tu chodzi, co trzeba zmienić w ustawieniach ? Nadmieniam iz Strave i Wahoo już w dodałem do wyjątków w ustawieniach baterii bo tez na początku system je pauzował po wygaśnięciu ekranu a teraz pojawił sie …
Ostatnia odpowiedź: karolff, 29 Czerwca 2018 -
- 28 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
podczas wysłania MMS w Virgin Mobile wyrzuca błędem "proces com.android.phone przez co nie widzi karty SIM a telefon restartuje sie co kilka minut jedyyne co pomaga to reset do ustawień fabrycznych jednak po wysłaniu MMSa problem dalej się pojawia
Ostatnia odpowiedź: Mkaczy, 28 Czerwca 2018 -
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam, Jestem użytkownikiem Redmi 4x. Przestały dzisiaj mi działać funkcje przycisków "menu" i "ekran główny". Przy ich wciskaniu telefon ani nie uruchamia już sekcji menu, ani nie minimalizuje do pulpitu, jak przedtem. Poprawnie i bez zarzutu działa mi tylko przycisk "wstecz". Mechanicznie przyciski są sprawne, ponieważ wszystkie reagują wibracjami podczas dotyku. Ponadto, kiedy ściągam pasek z góry ekranu, mogę go zamknąć bez problemu owymi przyciskami. Zauważyłem, że kiedy korzystam z aplikacji systemowych typu : "telefon" lub "wiadomości sms" i przytrzymam przycisk "menu" to uruchamiają sie opcje danej apki, tak jak powinno być. Telefon był restartowany…
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 22 Czerwca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 565 wyświetleń
Gdy łączę się z internetem po 1-2 minutach internet przestaje działać jak zgaśnie ekran ale jak nacisnę przycisk wybudzenia ponownie wraca transmisja. Wyłączyłem usypianie i oszczędzanie baterii. Model Redmi 4X. android 7.1.2 N2G47H, MIUI 9.5.4.0
Ostatnia odpowiedź: wkazim, 18 Czerwca 2018 -
Problem z aktualizacją / TWRP 1 2 3
przez maneq- 1 obserwujący
- 89 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
Witam! Zauważyłem, że ostatnio wyszła aktualizacja MIUI, więc chciałem zrobić aktualizację. Chciałem wejść przez twrp, lecz okazało się, że było tylko ori TWRP (Był ten z lewej, a nie z prawej) Postanowiłem wgrać od nowa twrp z filmiku Pirzu (od 3:25 aż do końca) i teraz mam takie okno: TWRP Co zrobić? Wyłączyłem i włączyłem telefon i wszystko się usunęło, tak jakbym zrobił hard reset. Dodam, że zip wrzuciłem dla pewności i na kartę i na telefon. Z góry dzięki za pomoc!
Ostatnia odpowiedź: bartex1996321, 17 Czerwca 2018 -
- 4 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, Pojawiła mi się taka usterka w Redmi 4x: Uruchamiam telefon i pokazuje się logo Mi, potem the system has been destroyed i telefon się wyłącza. Gdy go podłączam kablem usb do laptopa to się uruchamia z tym wykrzyknikiem a za chwile wyłącza i tak w kółko. Telefon został wyłączony wieczorem, a rano po włączeniu takie coś. Telefon był odblokowany, wgrany TWRP i xiaomi.eu Można go uruchomić w trybie fastboot, ale nie można wprowadzić w EDL, pokazuje FAILED (remote: device locked, oem edl is not allowed), Miflash pokazuje critical partition flashing is not allowed Wszystkie próby naprawy były robione na Windows 10 64bit i Wi…
Ostatnia odpowiedź: Elegist, 11 Czerwca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 900 wyświetleń
Witam. Zakupiłem nowy zestaw głośnomówiący Jabra Drivre Bluethooth. Jakość dźwięku jest poniżej satysfakcjonującej. Wgrane najnowsze miui polska. Miał ktoś podobny przypadek?
Ostatnia odpowiedź: alvaro, 2 Czerwca 2018