Problemy techniczne
424 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 617 wyświetleń
Witam Od dzisiaj jestem posiadaczem telefonu xiamo redmi note 3 i mam problem ze sklepem play , otóż nie moge nic z niego sciagnac bo wyskakuje "Podczzas pobierania informacji z serwera wystapil blad. [DF-DLA-15]" Moja wersja MIUI to Global 7.2 7.2.5.0.0(LHCNDA). Czy to wina softu chcialbym obyc sie bez jego zmiany poniewaz jestem zielony w takich tematach. Z góry dziekuje za pomoc
Ostatnia odpowiedź: muszateq, 12 Lipca 2016 -
-
Znikający Root
przez wojnysz- 1 obserwujący
- 12 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam Dostałem zgodę na odblokowywanie boootloadera. Zrobiłem to tak: wgrałem chinski rom dev, następnie usunąłem root-a, wgrałem TWRP, przez TWRP wgrałem polski rom i po włączeniu telefonu z tym polskim romem okazuje się że znowu mam root-a. Co mogłem zrobić źle że mam ponownie zablokowany bootloader?
Ostatnia odpowiedź: luki!, 11 Lipca 2016 -
- 4 odpowiedzi
- 942 wyświetleń
Witam Mam system pobrany z poprzedniego f forum najnowsza wersja. Niestety po wgraniu wersji polskiej uruchamia mi się samo tethering kiedy czasami przeglądam Internet. Jak to poprawić ewentualnie wyłączyć tethering na amen? Dodam jeszcze że ten tethering nie działa. Dzięki za pomoc.
Ostatnia odpowiedź: kr3tzik, 10 Lipca 2016 -
Problem z wgraniem ROMu
przez Boyos- 17 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, wiem, ze ogolnie to dosc znany problem, ale niestety juz mi rece opadaja i musze sie zwrocic do Was. Sytuacja wyglada nastepujaco - zlozylem podanie zeby odblokowac telefon i dostalem zgode - jednakze przez przypadek przypisalem numer telefonu do innego konta, co sprawia ze przy probie odblokowania metoda oficjalna nie moze mi znalezc zgodnego urzadzenia. (problem: Couldn't verify device) Przez to zaczalem szukac mozliwosci obejscia tego i znalazlem nastepujacy temat : http://forum.miui.co.in/forum/mi-devices/redmi-note-3/tutorial-guides-aa/35165-redmi-note-3-snapdragon-unlock-the-beast i wszystko fajnie, az do momentu w ktorym doszedlem do miejsca …
Ostatnia odpowiedź: Tomaszek1999, 9 Lipca 2016 -
- 1 odpowiedź
- 506 wyświetleń
Siema, Wczoraj dotarł do mnie Redmi Note 3 Prime. Wszystko było ok, dopóki dziś nie zaczął wyświetlać się komunikat - wykryto więcej niż 1 kartę sim i prośba o aktywację. Klikam aktywuj i nic. Dalej - połączenia tylko alarmowe. Kartę mam włożoną tylko jedną. Jakieś porady ?
Ostatnia odpowiedź: situ, 8 Lipca 2016 -
- 3 odpowiedzi
- 952 wyświetleń
Witam serdecznie. Chciałbym podpytać czy także macie problem z dużą ilością wybudzeń telefonu. Za co odpowiada wakelock MSDC Transfer Lock? Jak mogę się go pozbyć? Chciałbym także zmniejszyć ilość pozostałych wybudzeń. Jest to możliwe? Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnia odpowiedź: lukaszop, 5 Lipca 2016 -
nie działa dotyk
przez mysek91- 5 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Witam, jestem nowym użytkownikiem Redmi Note 3, mam go dopiero 2 tygodnie. Problem polega na tym, że nie działa mi w ogóle panel dotykowy, łącznie z przyciskami na dole panelu. Dzisiaj rano korzystałem z telefonu jak zawsze i wyciągając go z kieszeni kiedy dzwonił telefon, nie mogłem odebrać. Działa czytnik linii papilarnych, działają boczne przyciski, mogę odblokować telefon z czytnika linii papilarnych ale nie mogę już nic włączyć. Wydaje mi się, że może być to jakiś problem systemu, bo ekran nie jest uszkodzony, mam case na telefon i chucham dmucham na niego. Ewentualnie czy jest jakaś kombinacja klawiszy na twardy reset telefonu? Bo mam świeżo naładowaną baterie …
Ostatnia odpowiedź: Bezimienny, 5 Lipca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 514 wyświetleń
Kupiłem telefon z ibiugou. Odblokowałem boota, zainstalowałem miui8 i dziś nagle nie mogę podłączyć komórki do ładowania/komputera. Czy ktoś się spotkał z takim czymś? Próbowałem kabel i mój Kindle ładował się normalnie. Ogólnie z tego co widzę to jest chyba jakieś zwarcie, bo i u mnie i u kumpla wywala myszkę na usb po próbie podłączenia do komputera. EDIT: Pomyliłem fora, proszę o przeniesienie do REDMI NOTE 3 PRO
Ostatnia odpowiedź: matek22, 4 Lipca 2016 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 932 wyświetleń
Witam, po przejściu na MIUI 8 wersje 6.6.17 Miui Polska cały czas mam ładowanie pulpitu po wyjściu z różnych aplikacji, czy jest to wina systemu
Ostatnia odpowiedź: lucas7911, 4 Lipca 2016 -
- 6 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam , posiadam urządzenie Xiaomi Redmi Note 3 w wersji 6.6.23 - MIUI v8 z odblokowanym bootloaderem. Problem mój polega na tym że do telefonu mam smartwatch Sony i po zainstalowaniu aplikacji na zegarek nie pokazują się one na zegarku. Miał może ktoś podobny problem ? Z góry dzięki za odpowiedź ! Pozdrawiam .
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 4 Lipca 2016 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 495 wyświetleń
Witam, Od kilku dni mam bardzo denerwujący problem. Chodzi o to, że gdy używam przeglądarki CHROME(którą mam ustawioną jako domyślną) pojawia się taka sytuacja, że przenosi mnie do przeglądarki podstawowej(Browser). Dzieje się tak np wtedy jak chce przejść z jednego konta gmail na drugie(w chrome) wtedy przełącza mnie na systemową przegladarke i musze na nowo hasło wpisywac itd. Jest to bardzo denerwujące ponieważ w systemowej przeglądarce jest duzo chinskich znaków i to mnie tak wkurza. Wersja : MIUI 8 6.6.30| Beta Błagam pomóżcie bo inaczej zwariuje...
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 4 Lipca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 393 wyświetleń
Witam Mam problem, otóż gdy dzwonie do kogoś kto posiada telefonu w innej sieci niż mojej, połączenia zostają zrywane po ok 2s, bez jakiego kolwiek bip czy cos w ten deseń. Gdy dzwonie do swojej sieci nie mam z tym problemu. Tak samo jak ktoś do mnie dzwoni. Wygląda mi na to, że któras apka blokuje połączenia płatne gdy mam mało na koncie (4zl przy 0.9gr to stosunkowo duzo). Kiedyś też to miałem, ale jakoś samo przeszło. Czym to może być spowodowane? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: XiaomiFan, 2 Lipca 2016 -
Zdjęcia w kontaktach
przez apiec2- 0 odpowiedzi
- 413 wyświetleń
Mam problem, który zauważyłem dzisiaj. Mianowicie gdy ustawiam zdjęcie w kontakcie, to to zdjęcie albo się mocno rozciąga albo ustawia nie to co wybrałem lecz kwadracik z dołu. Przypomnę też, że miesiąc temu instalowalem nowy rom od miui polska. Link do postu: Rom Od czasu wgrania tego romu dobrze pracowało mi się z telefonem, nie było także tego problemu. Dawno nie dodawłem kontaktu, więc problem zauważyłem dopiero dziś. Co robic? Za odpowiedź z góry dziękuję ☺
Ostatnia odpowiedź: apiec2, 1 Lipca 2016 -
- 6 odpowiedzi
- 762 wyświetleń
Witam, od pewnego czasu w moim rdm n3 nie działa mikrofon gdy odbieram rozmowy, rozmówca nie słyszy nic, po takiej rozmowie oddzwaniam i wszystko jest ok. Wnioskuje ze mikrofon jest ok i problem dotyczy softu. Może ktoś miał podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: Frycuu, 26 Czerwca 2016 -
- 8 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
Witam! Otóż posiadam Xiaomi redmi note 3 i chciałem odblokować bootloadera. Lecz gdy w instrukcji jest napisane by przełączyć w tryb fastboot czyli kombinacja przycisków (jak jest tel wyłączony) volume down oraz przycisk power to zamiast włączenia trybu fastboot normalnie włącza się telefon. Wiecie coś na ten temat ? Dziękuję za wszelką udzieloną pomoc!
Ostatnia odpowiedź: Ovchie, 27 Czerwca 2016 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 564 wyświetleń
Cześć, Wiecie może dlaczego po włączeniu dnaych pakietowych tel ich nie pobiera. WiFi chodzi dobrze a dane nie. Mam dostępnych jeszcze okolo 2GB od operatora a tel ich nie pobiera.
Ostatnia odpowiedź: situ, 20 Czerwca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 683 wyświetleń
witam, wcześniej wgrywałem normalnie nowe softy przez komputer i przez SP-Flash-Tool-v5.1532.00 i było wszystko git. teraz gdy chce wgrać wyskakuje mi komunikat cos o usb. kabel ten sam, komputer ten sam, sterowniki są.. :/
Ostatnia odpowiedź: czochero, 20 Czerwca 2016 -
Zbrickowany RN3
przez Mikołaj Koput- 5 odpowiedzi
- 910 wyświetleń
Witam , mam problem mianowicie dzisiaj przed południem dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera no to zabrałem się do roboty i odrazu wziąłem się za instalacje oryginalnego chińskiego softu w wersji dev. Użyłem do tego aplikacji SPflash tool .Telefon przeszedł cały proces instalacji system bez żadnych problemów . Po instalacji telefon nie chciał się włączyć ale co dziwne mogę dalej instalować softy przez SP flash tool ale telefon w żaden sposób nie reaguje na włącznie . Chciałem spytać czy to jest "brick" czy mogło się coś zepsuć w środku urządzenia . Z góry dzięki za odpowiedź !
Ostatnia odpowiedź: EnaM\, 19 Czerwca 2016 -
- 0 odpowiedzi
- 526 wyświetleń
Witam serdecznie, Jak w temacie mam problem z głośniczkiem, podczas dzwonienia czy odbierania nic nie słysze muszę włączać głośnio mówiący aby cokolwiek usłyszeć. Nie wiem co sie stało, może to mieć coś wspólnego z moim ostatnim wypadkiem samochodowym. i telefon mógł ulec wstrząsom i moje pytanie brzmi: Co moge zrobić? mam go odesłąć na gwarancje do chin? i rozstać się z telefonem na 2 miesiące, czy mogę coś sam zrobić. Czy kosz naprawy jest tak niski, że mogę go spokojnie wysłać do Wrocławia? Z góry dziękuje za informacje Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Reche21, 19 Czerwca 2016 -
- 3 odpowiedzi
- 512 wyświetleń
Witam, używam Miui 7.2 wersja Stable. Nie zmieniałem softu, bo jestem nieogarniety w tych sprawach, i nie chce nic popsuć. Mój problem polega na tym, ze większość aplikacji wylacza mi się po paru minutach/sekundach uzywania. Jest to bardzo denerwujące i nie wiem co zrobic, jestem zielony w tych sprawach, mógłby ktos mi pomoc? Kolejny problem to taki, że gdy uzywam snapchata (go też ciągle crashuje) i chce zrobic video to strasznie laguje, trzęsie sie obraz i przyciemnia sie obraz. Jezeli ktos mialby czas na wyjaśnienie mi jak mam uporać sie ze swoimi problemami, bylbym bardzo wdzięczny. Dodam ze próbowałem odblokować bootloader ale st…
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 15 Czerwca 2016 -
Zepsute recovery
przez PanKierowca- 2 odpowiedzi
- 644 wyświetleń
Witam ponownie! Za pomocą Mi PC Suite udało mi się ożywić mojego fabrycznie nowego Redmi Note 3, po tym jak xiaomi.pl przysłało go z uszkodzonym softem. Wgrałem chiński rom, jednak chciałem wgrać sobie polski. Poprosiłem nawet Pana Chińczyka tam z dalekiej Azji o odblokowanie bootloadera - pozwolił. Wydawało mi się, że się uda i wszystko będzie działać. Prawie. Telefon za wszelką cenę nie chce działać w recovery. Pozostaje jedynie telefon z kabelkiem na ekranie i tyle. Wgrywałem recovery TWRP zarówno przez konsole jak i przez Flashify według tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ . Przy pomocy opcji Update -> Recovery Flash w Mi PC Suite, pojawił…
Ostatnia odpowiedź: PanKierowca, 9 Czerwca 2016 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 805 wyświetleń
Witam, grzebalem w opcjach i nie mogę zmienić żeby lock screen był normalny tzn. taki jaki ustawiam a nie rozmazany. Jeżeli ktoś wie jak to naprawić proszę o pomoc, używam Miui 7.2 wersja Stable. Przy okazji czasem samoistnie wyłączają mi się aplikacje, w sumie to dosyć często, miał już ktoś taki problem? pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 9 Czerwca 2016 -
- 7 odpowiedzi
- 957 wyświetleń
Mam problem, chcialem przywrócic telefon do stanu fabrycznego i gdy już się zformatował to było pokazane zebym wybral jezyk polaczyl sie z wifi i jako iz mam dwie karty to kazał mi wybrac ktora to która i jak kliknąłem dalej to pokazał się błąd: niestety aplikacja com.android.provision została zatrzymana Co zrobic?
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 4 Czerwca 2016 -
- 8 odpowiedzi
- 708 wyświetleń
Witam serdecznie. Dnia 27. maja przyszedł do mnie w paczce piękny, nowy Redmi Note 3 32GB. Jednak do dziś nie udało mi się z niego skorzystać. Xiaomi Polska prawdopodobnie coś zepsuło i telefon nie uruchamia się prawidłowo. Po normalnym włączeniu pojawia się jedynie logo mi.com i tak w kółko. Czasami jeszcze telefon daje się wprowadzić w tryb recovery (wyświetla się wtedy telefonik z kabelkiem) oraz tryb fastboot, ale bez jakichkolwiek rezultatów. Kontakt z xiaomi.com.pl jest oczywiście tak wspaniały, że dodzwonić się nie da, a na maile odpisują opieszale i to w stylu jakby pisało je kilku letnie dziecko za karę. W związku z tym, stwierdziłem, że oddam sprzęt do serwisu…
Ostatnia odpowiedź: PanKierowca, 2 Czerwca 2016 -
Problem z SMS
przez piotrek_ustron- 2 odpowiedzi
- 677 wyświetleń
Po ostatniej aktualizacji MIUI Polska nie chcą w ogóle dochodzić do mnie SMS-y o dużej ilości znaków. Próbowałem z kilku numerów i niestety nie działa. SMS z 160 znakami dochodzi normalnie, a jeżeli ma 161 znaków lub więcej, to nie. Ktoś coś takiego zauważył?
Ostatnia odpowiedź: piotrek_ustron, 1 Czerwca 2016