Mikołaj Koput Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Witam , mam problem mianowicie dzisiaj przed południem dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera no to zabrałem się do roboty i odrazu wziąłem się za instalacje oryginalnego chińskiego softu w wersji dev. Użyłem do tego aplikacji SPflash tool .Telefon przeszedł cały proces instalacji system bez żadnych problemów . Po instalacji telefon nie chciał się włączyć ale co dziwne mogę dalej instalować softy przez SP flash tool ale telefon w żaden sposób nie reaguje na włącznie . Chciałem spytać czy to jest "brick" czy mogło się coś zepsuć w środku urządzenia . Z góry dzięki za odpowiedź ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Spróbuj wgrać rom z tego tematu. A przy wgrywaniu romu odznaczyłeś proloaddera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikołaj Koput Posted May 14, 2016 Author Share Posted May 14, 2016 próbowałem już wgrywania romu z tego tematu , tak odznaczałem preloadera Nie rozumiem tylko tego że jakby telefon był zbrickowany to nie mógłbym raczej instalować softów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubusieggg Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Może piszę trochę późno, ale jak gdyby ktoś miał taki sam problem napiszę jak ja go rozwiązałem. http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html , leciałem tym poradnikiem, wszystko tak jak tutaj, tylko w SP-FlashTool zmieniłem tryb na Format All + Download. Telefon wystartował na chińskim romie, ale zniknął IMEI co wiązało się z niemożliwością wysyłania SMS/dzwonienia. Na to też jest rozwiązanie, a mianowicie : http://en.miui.com/thread-198578-1-1.html . W ten sposób rozwiązałem sprawę ze swoim RN3, który zachowywał się tak samo, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikołaj Koput Posted June 18, 2016 Author Share Posted June 18, 2016 Telefon aktualnie w naprawie ale jak naprawa nic nie da to spróbuję tego rozwiązania . Dziękuję za odpowiedź! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnaM\ Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Miałem to samo ale mi telefon sam wystartował po około 6h bez dotykania go na sofcie który był oryginalnie na telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts