Problemy techniczne
424 topics in this forum
-
- 1 follower
- 5 replies
- 609 views
Witam dzisiaj po aktualizacji do (redmi note 3 pro) miui 8.1.1.0 stabilna . po podłaczeniu kabla z ładowarka wogóle się nic nie dzieje tak samo po podłączeniu do komputera . Macie jakieś pomysły co jest nie tak ? kabel sprawdzalem na innym tel wszystko elegancko dziala.
Last reply by Zexon72, -
-
- 0 replies
- 501 views
Witam Wczoraj zaaktualizowałem moje redmi note 3 pro do nowej wersji androida, ale po aktualizacji nie można dodawać codziennych tapet blokady.Nawet gdy dodam tapety ręcznie do katalogu t telefon ich nie wykrywa. Miał ktoś taki problem i go rozwiązał ?
Last reply by lolek102, -
- 0 replies
- 949 views
Chce skorzystać z glukometru contour plus one i telefon nie widzi urządzenia, inne telefony tablety widza w tym xiaomi note 1. Może ktoś ma pomysl?
Last reply by Watcher, -
- 6 replies
- 1.5k views
Wersja MIUI: MIUI 8.1 6.10.27 rozwojowa Posiadany smartfon: Redmi Note 3 Jakim użytkownikiem jesteś? Początkujący Opis znalezionego błędu Witam, kilka dni temu gdy zainstalowałem nowego roma napotkałem pewien problem, mianowicie przy odblokowanym ekranie gdy dotkne czytnika linii papilarnych działa on jako dotyk w centralnej części ekranu. Jest to bardzo przeszkadzające. Proszę o pomoc, a z góry dziękuję.
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 706 views
Witam! Jestem nowym użytkownikiem MIUI oraz smartfonów od Xiaomi w ogóle. Mam Note'a 3 od niecałego tygodnia i mam z nim dwa główne problemy, mianowicie nie mogę dodać odcisku palca oraz nie przychodzą mi powiadomienia z aplikacji, chyba że włącze którąś z nich (wtedy przychodzą wszystkie na raz). Gdy próbuję skonfigurować czytnik linii papilarnych ilustracja na ekranie sugeruje dotknięcie sensora lecz gdy przyłożę do niego palec nie dzieje się nic. Dodam tylko że czujnik działa jako touchpad. Co do powiadomień to nie dostaję ich np. z messengera, facebooka czy snapchata (możliwe że z innych też ale z tych najczęściej korzystam) jeżeli aplikacja nie jest włączona w tle. P…
Last reply by KubasPoland, -
- 2 replies
- 657 views
Tak jak w temacie niedziałające przyciski uśpienia oraz volume up (!przycisk volume Down działa!) oraz wejście na słuchawki. Telefon upadł mi parę razy, ale nie wtedy, został odłożony na blat posiadając silikonowy pokrowiec oraz szkło hartowane... Póki co da się z tym żyć... Ale obawiam się że gdy telefon mi się wyłączy, nie włączę go z powodu braku działania przycisku power on... Nie wiem czy jest to błąd systemu czy usterka fizyczna, proszę o szybką odpowiedź
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 648 views
Cześć wszystkim! Jako nowy posiadacz Redmi Note 3 mam pytanie. Mam nietypowy model Redmi. Wszystkie bebechy, jak i cena wskazuja na to, ze mam Redmi Note 3 z Androidem 5.1 i Miui 7.1. Nietypowosc tego telefoni jest taka, ze zainstalowany jest na nim Kenzo dla wersji pro. I teraz pytanie glowne: dla Kenzo jedyna aktualizacja miui 8 jest wersja dla Androida 6.0. Czy bedzie dzialac pod 5.1 a jezeli nie jak dokonac upgradu androida? Przejrzalem wszystkie watki i brak info w tym zakresie :/ Z gory dzieki za odpowiedz.
Last reply by Willow, -
- 3 replies
- 770 views
Xiaomi Redmi Note 3 Miui 8.2 6.12.1 tak jak w temacie. Brak możliwości przesuwania ikon na pulpicie przez długie przytrzymanie...
Last reply by fredek, -
- 0 replies
- 498 views
Cześć wszystkim. Mam problem, który dotyczy wifi. Od Wtorku używam smartwatch 3, połączony jest z telefonem Redmi note 3 (mtk) przez bluetooth. Od wtedy gdy chce włączyć wifi muszę wyączyć bluetooth, zakończyć proces Android Wear, zresetować telefon i dopiero wtedy mogę normlanie włączyć wifi, i to nie za każdym razem zadziała. Jeżeli tego nie zrobie tuż po kliknięci na właczenie wifi ono przez ~0,2 sekundy pokazuje dostępne sieci po czym się wyłącza. Gdy wifi jest już właczone to łączenie z zegarkiem przebiega normalnie, bez żadnych problemów. Czy ktoś wie czym to jest spowodowane? Miui : Aktualizowane dzisiaj 8 6.12.1
Last reply by JakeDaniels, -
- 1 follower
- 14 replies
- 2.6k views
sprawdzenie statusu bootloadera: - przez komendy adc niestety zwraca mi FAILED (remote: unknown command) - po wpisaniu *#*#6484#*#*, otrzymałem takie informacje: secureboot state On; fastboot state: unlock - zaś po uruchomieniu telefonu przez przyciski Vol up + power widze coś takiego https://miuipolska.pl/wp-content/uploads/2016/03/Unlock-Redmi-Note-3-Bootloader.jpg nie wiem w końcu czy jest zablokowany czy odblokowany?
Last reply by j00ker90, -
- 0 replies
- 642 views
Jest jakaś szansa, że na Xiaomi Mi 5 z MIUI POLSKA będzie działało Android Pay? Jak na razie pokazuje mi ciągle błąd, który pojawia się jej urządzenie nie jest kompatybilne. Root, custom rom albo kto wie co jeszcze. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by krzysztof1506, -
- 0 replies
- 797 views
Last reply by j00ker90, -
- 20 replies
- 5.2k views
Witam, mam problem z xiaomi redmi note 3. Nie reaguje na nic. Nie ładuje sie i nie chce sie włączyć. Wczoraj położyłem sie spać a jego położyłem na biurku, rano gdy chciałem sprawdzić godzinę on był już wyłączony.Co mogło się stać?
Last reply by pikustbg, -
- 0 replies
- 482 views
Witam. Mam problem mianowicie od aplikacji np. Whatsapp nie przychodzą powiadomienia od dostarczonej wiadomości mimo że w uprawnieniach ma zezwolenie. Druga sprawa to brak dźwięku przy sms i powiadomieniach mimo że są ustawione. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by MikserHardy, -
- 17 replies
- 916 views
Witam. Od jakichś dwóch miesięcy mam ten problem. Czasami bywa dzień że to się nie otwiera a czasami za każdym razem jak coś grzebię przy telefonie. Co jest powodem tego. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 6 replies
- 816 views
Witam, Właśnie kupiłam Redmi Note 3 gdzie jest rom MIUI 8.0 Stable 8.0.2.0(LHNCNDG). Chciałabym wgrać MIUIPolska lub jakikolwiek rom z językiem polskim. Robiłam wszystko z tej instrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/. Odblokowałam już bootloader ale mam problem z instalacją TWRP. Wszystko jest ok do momentu wpisania komendy fastboot boot twrp.img . Wtedy pojawia się coś takiego. Co mam zrobić żeby to zainstalować? Bo już nie mam pomysłu. Chciałam zainstalować MIUIPolska przez aplikację Updater ale jak wybieram paczkę to się pojawia komunikat " Couldn't verify update package". Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki co dalej. Lub czy da się jakoś zainst…
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 495 views
nieaktualne temat do usunięcia
Last reply by cynamon, -
- 1 follower
- 15 replies
- 1.5k views
Witam, posiadam Xiaomi redmi note 3 pro, 2GB, przechodząc do rzeczy, problem polega na aparacie, otóż, z tyłu aparat działa bez zarzutu, a natomiast, aparat przedni, się nie uruchamia, wyskakuje powiadomienie; "Błąd aparatu Nie można połączyć z Aparatem" Proszę o pomoc, telefon już resetowałem do ustawień fabrycznych i nic nie pomogło. Z góry dziękuję.
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 728 views
Witam Mam problem z telefonem, od jakiegoś czasu strasznie długo ładuje mi się telefon, fakt, że zgubiłem gdzieś ładowarkę "orginalną" dołączoną do telefonu, teraz używam jakiś kabel usb itp. Wymagany do tego telefonu jest o jakims okreslonym napięciu, czy jest możliwość "włączenia" jakiegos szybkiego ładowania ? Jakiś czas temu w miarę sprawnię telefon się ładował
Last reply by situ, -
- 1 follower
- 3 replies
- 609 views
Witam. Jestem od kilku miesięcy posiadaczem xiaomi redmi note 3 pro (akt. miui 8 global 6.10.13 beta, Android 6). Wczoraj postanowiłem odblokować sobie bootloader, wszystko poszło szybko i bez problemów. Niestety schody zaczęły się przy próbie zainstalowania twrp. Właściwie nie doszłem do tego etapu, ponieważ mój fon nie łączy się z laptopem w trybie fastboot. Postępowałem zgodnie z tutkiem z https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743. i nic... Zero reakcji,.żadnego połączenia. Laptop to Dell z Windows 10 Pro 64bit
Last reply by ahr, -
- 0 replies
- 880 views
Witam, Na wejściu powiem że spędziłem na tym forum kilka dni przejżałem kilkanascie tematow setki komentów i nadal nie jestem w stanie uwolnić się od śmieciowego softu na moim Remi Note 3 Wersja 7.0.19 tak dostalem smsa od chinoli ze moge odblokowac, tak miflash wczytuje moje konto i dopuszcza do odblokowania Odblokowanie bootloadera stoi na 50 %, tak mam konto na xiaomi, tak lokalizowalem po gpsie bez problemu, tak wciskałem \vol - nie + ale nadal nie moge odblokować. Tak wiem że musze miec wersje dev zeby wogole odblokowac, tak wiem jak to zrobić ale sciagnąłem 5 czy 6 wersji global dev chinskie wszystko i za kazdym razem to sa…
Last reply by propleja, -
- 1 follower
- 0 replies
- 703 views
Moj redmi Note 3 zawiesił się trzy razy jednego dnia ( wcześniej zdarzało się to bardzo rzadko- przez pół roku zaledwie kilka razy). Zrobiłam Reboota jak mi polecił znajomy. Po tym zabiegu nie mogę go odblokować, wszystkie funkcje typu odbieranie połączeń i wiadomości działają, tylko że nie mogę ich odczytać. Proszę o pomoc. Z góry dzięki
Last reply by rudawiewiórka, -
- 0 replies
- 388 views
Witam Jestem posiadaczem Redmi Note 3 od dwóch tygodni telefon działał świetnie, aż nagle bez żadnej przyczyny ekran się wyłączył, świecą się dolne przyciski, a ekran czasami się podświetli i gaśnie. Co zrobić pomóżcie??
Last reply by Javier04, -
- 9 replies
- 1.6k views
Witam. Jestem w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 3 z którego jestem zadowolony, ale dużo osób polecało mi zmienić ROM na MIUIPolska. Jestem aktualnie w 25% drogi, i te 75% czeka aż się wypełnią ale niestety mam dość duży problem jeśli chodzi o odblokowanie Bootloadera. Na chwile obecną mam tylko pozwolenie na odblokowanie Bootloadera, reszta rzeczy czyli instalacja China Dev Rom nie przebiega tak jak chciałem, ponieważ obie wersje czyli przez Updater jak i przez SP Flash Tool które okazały się niepowodzeniem, zatrzymały mnie przy dalszej próbie odblokowanie Bootloadera. Updater wmawia mi że nie mógł odczytać informacji, przed i po restarcie do ustawień fabryc…
Last reply by hasaniusz, -
- 0 replies
- 629 views
Witam serdecznie, Posiadam od niedawna Redmi Note 3. Po tym jak w nowym telefonie nie działał czytnik linii papilarnych skorzystałem z Waszego forum, upewniłem się u dystrybutora, że nie utracę gwarancji za sam fakt zmiany oprogramowania i na chwilę obecną mam: MIUI 8.1 by xiaomi.eu 6.9.29 (rozwojowa) na Androidzie 5.0.2 LRX22G. Doinstalowałem do niego aplikację Camera Zoom Fx (Pro). I tu pojawia się problem. Przy robieniu zdjęć bez flash'a wszystko działa świetnie. Niestety przy lampie pojawia się komunikat: Error Code 1 Failed to connect to Android camera (error code=1) Please exit this process by…
Last reply by sprin,