Problemy techniczne
424 topics in this forum
-
- 3 replies
- 748 views
Witam, Mam problem podobny do tego: Jednak dotyczy on Redmi Note 3 a nie 2, no i głośnika, a nie mikrofonu. Problem jest taki sam, tylko w drugą stronę - mnie wszyscy dobrze słyszą, natomiast ja niektóre rozmów totalnie nie mogę zrozumieć bo coś tam przerywa, coś tam trzeszczy. Problem występuje totalnie losowo. Raz jest super dobrze i czysto, innym razem jest tragedia. Dmuchanie, uciskanie itd nic nie daje, więc nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Od razu mówię, że mam nowego Redmi Note 3, więc na pewno nic nie uszkodziłem. Jak już, to dostałem jakiś wadliwy technicznie. I tak też pomyślałem, że po prostu dostałem zepsuty głośnik. Zwątp…
Last reply by kd501, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 660 views
Siema siema po odblokowaniu ekranu mam to coś zamiast normalnego panelu do odblokowania normalnie palcem mogę odblokować telefon ale jak to usunąć wpisanie nazwy konta xiaomi i restart nic nie daje //Nezu: Kultury troszkę....
Last reply by ZduneX25, -
- 20 replies
- 4.3k views
Cześć, Mam problem z zasięgiem PLUSa w moim Redmi Note 3 2GB/16GB. Na LTE działa super i na 2G też, ale jak tylko przęłaczy się na 3G w miejscu gdzie nie ma LTE to pomimo, że wyświetla pełny zasięg nie można się nigdzie dodzwonić, nie mowiąc o połaczeniu z internetem. Na karcie TMobile nie ma problemu, łaczy się z siecią w każdym trybie. Dzwoniłem już do plusa i zresetowali mi konto abonenckie. Mam odblokowany bl i wgrane najnowsze miui polska. Telefon kupowałem na allegro od sklepu z Nowej rudy SATNET. Wcześniej jak było wgrane miui.eu nie zauwazyłem takiego problemu. Jakies pomysły gdzie może być problem, poza wgraniem starego romu? Ustawienia w *#*#4636#…
Last reply by mrDarknes, -
- 1 reply
- 789 views
Witam Ostatnimi czasy mój Redmi Note 3 samoczynnie usuwa kontakty... Czy ktoś z użytkowników forum spotkał się z takim przypadkiem, ma pomysł co jest przyczyną usuwania kontaktów z telefonu?
Last reply by leonov, -
- 1 follower
- 2 replies
- 633 views
Sprawa wygląda tak że moja siostra ma Redmi note 3 MDK, w serwisie zainstalowali jej jakię Epic MIUI, ale że gubi strasznie zasięg chciałem zienić jednak na miuipolska, aprawdzając czy bootloader jest odblokowany dostałem komunikat FAILD(remonte; unknown commant) Jak się do tego zabrać i co zrobić? POMOCY
Last reply by mariusz.ur, -
- 0 replies
- 517 views
Witam. Posiadam xiaomi.eu (najnowszą wersję). Od momentu zainstalowania wersji 7.3.23 mam problem dotyczący jasności wyświetlacza. Zdarza się że odpalając np. Chrome wyświetlacz jest bardzo jasny i po chwili wraca do normalnych kolorów. Wcześniej nie zauważyłem takich problemów. Druga sprawa. Wybudzając telefon odciskiem palca czy chcąc sprawdzić godzinę wyświetla mi się ikonka bluetooth. A jest on wyłączony. Jak dla mnie nie jest to normalne zjawisko :/ Czy ktoś miał podobne problemy?? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by EnJoy89, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.1k views
Cześć, mam pewien problem z wyłączeniem aplikacji od Google w moim Redmi Note 3. Zacznę od tego, że po kupieniu go w x-komie, bez problemu mogłem odinstalować aktualizacje takich aplikacji jak Muzyka Play, FIlmy i TV Play, Hangouts i mogłem je wyłączyć, żeby mi zniknęły z pulpitu. Wtedy miałem jeszcze MIUI w wersji 7. Natomiast po ostatniej aktualizacji MIUI, do wersji 8.2.1.0, możliwość wyłączenia tych aplikacji zniknęła... A dlaczego w ogóle o to pytam, skoro od razu po zakupie powyłączałem te aplikacje? A no dlatego, że po tej aktualizacji systemu zdarzyła się ciekawa historia, bo po zaktualizowaniu telefon uruchomił się ponownie, i w momencie prośby o odblokowani…
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 524 views
Witam, mam problem, jak wyżej. Od dwóch tygodni mam redmi note 3 no i na początku wszystko było ok, a od wczoraj dioda powiadomień przestała świecić. Po prostu nie działa. Czy ktoś z Was miałby może pomysł jak to naprawić? Co się mogło stać? Pozdrawiam
Last reply by nena ino, -
- 1 follower
- 4 replies
- 3.4k views
Witam, posiadam xiaomi redmi note 3, chce przenieść smsy ze starego telefonu (goclever) do xiaomi, próbowałem już to zrobić za pomocą kilku aplikacji sms backup, ale nie udało się. Czy możecie podpowiedzieć jak można to zrobić?
Last reply by mrosi, -
- 6 replies
- 808 views
Witam jestem od niedawna użytkownikiem smartfona xiaomi redmi note 3 jest to mój pierwszy smartfon. Posiadam wersje z 3gb pamięci RAM i 32gb pamięci masowej ale przy nie uruchamianiu żadnej aplikacji najwięcej pamięci mam 1.7-1.9gb tak samo z pamięcią pisze że mam dostępne 25 GB a w opisie jest 32gb wie ktoś dlaczego ?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1k views
Witam! Posiadam telefon Xiaomi Redmi Note 3. Niestety przypadkowo wpadł on do wody, oczywiście od razu go wyciągnąłem. Na początku działał normalnie, lecz po około minucie ekran zaczął migać, aż w końcu zgasł. Wydawało się, że telefon działa, tylko wyświetlacz padł. Chwilę po tym wyłączyłem go i zacząłem suszyć suszarką. Niestety nie ma możliwości otworzenia go ponieważ stare pęknięcie po upadku znalazło się w tak niefortunnym miejscu, że po próbie rozebrania go pękła kolejna część ekranu i nie ma opcji, by otworzyć go całkowicie i wyjąć baterię.... Po suszeniu i trzymaniu smartfona na kaloryferze postanowiłem go uruchomić. Po jakimś czasie prób wyśweitliło się logo Xiaom…
Last reply by Kriys95, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.8k views
Witam kupiłem smartwatch Alcatel OneTouch Watch i mam taki problem że zegarek łączy sie z telefonem i wszystko ogólnie działa poza powiadomieniami.Wyczytałem że może pomóc aplikacja bt notification ale mi ona nie pomogła (a próbowałem kilka aplikacji jak ta) Co można jeszcze zrobić?Telefon to RN3 2/16 Mediatek (dzisiaj był wipe i też nie pomogło)
Last reply by Skoriowch, -
- 9 replies
- 4.3k views
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi Note 3. Dziś kupiłem do niego smartwatch Alcatel Onetouch Watch. Mam z nim mały problem. Zegarek łączy się z telefonem, ale brakuje mi powiadomień m.in. z Facebook'a, Messnegera, Instagram i co najgorsze powiadomień SMS. Reszta funkcji działa. Ma ktoś może jakiś pomysł ?
Last reply by Skoriowch, -
- 3 replies
- 671 views
Witam serdecznie, od jakoś tygodnia może dwóch zaczął mi wariować dotyk. Może spróbuje wyjaśnić o co chodzi. Na wstępie zaznacze, że nie dzieje się to cały czas tylko raz działa, raz nie. Co jakiś czas jak próbuje uruchomić na przykład messengera to on sie uruchamia i jak zaczynam coś pisać to mi sie wyłącza ten messenger. Co jakiś czas też mam tak, że gdzie nie dotknę tam jest klikane "cofanie". Telefon spadł mi raz (pół roku temu), ale po tym upadku nic się nie działo. Dopiero teraz zaaczęły się jaja. Napisałem do sklepu w którym kupowałem z pytaniem o gwarancję. Powiedzieli abym spróbował przywrócić ustawienia fabryczne na początku. Naprawdę dziwnie się to zachowuje bo…
Last reply by maniol12, -
- 7 replies
- 1.9k views
Cześć Mam problem z ładowaniem tego telefonu w aucie Mam wejście USB w schowku i ten telefon nie chce się z tego ładować, widać jakąś reakcję ale włącza się ładowanie i wyłącza - i tak cały czas. Inne telefony się ładują. Czy jest możiliwe, że ta (raczej spora) bateria wymaga innego podłączenia? Z góry dzięki za wszelką podpowiedź.
Last reply by himek72, -
- 1 follower
- 1 reply
- 453 views
Cześć,telefon spadł mojemu synowi, niby nic się nie stało ale po zakończeniu rozmowy ekran nie aktywuje się tylko pozostaje czarny co uniemożliwia rozłączenie rozmowy i inne czynności.Po przyciśnięciu bocznego przycisku pojawia się info żeby przycisnąć powrót i boczny żeby powrócić do ekranu.Macie pomysł co z tym zrobić czy może trzeba do serwisu oddać?
Last reply by Zexon72, -
- 0 replies
- 525 views
Witam! Od wgrania ostatniego roma (7.1.5) mam problem z oblokowaniem mojego Redmi Note 3 przy pomocy palca, ale tylko przy wyłączonym ekranie. Gdy kliknę fizyczny guzik by go wybudzić i wtedy użyję czytnika linii papilarnych to zadziała on, lecz jest to niekomfortowe przy potrzebie szybkiego użycia. Proszę o pomoc! Z góry dziękuje!
Last reply by apiec2, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.1k views
Witam ! Otóz moj problem polega na tym ze nie działa mi wi-fi w telefonie oraz bloototh . Po wlaczeniu suwaczka wi-fi nic sie nie dzieje suwak nie chce sie przesunac ? Wiecie moze co zrobic ? Telefon na pewno oryginalny.
Last reply by Zexon72, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.4k views
Witam, próbowałem bawić się w Xposed Framework. Niestety podczas instalacji wystąpił błąd i po restarcie urządzenia telefon zatrzymywał się na logo Mi. Udało mi się wejść w Recovery i zrobić Full Wipe (Pozaznaczałem tam wszystko) Teraz nie mam systemu. Nie wiem co dalej robić? Jak wgrać MIUI? Wystarczy zwykły ROM czy trzeba coś jeszcze? Pomocy
Last reply by mrosi, -
- 13 replies
- 2.8k views
Po uruchomieniu filmu na youtube po kilku sekundach film się zatrzymuje i wywala nastąpił błąd odtwarzacza. Reinstalacja apki nic nie daje. Soft Miui Polska - najnowszy. Jakieś rady?
Last reply by RalF, -
- 1 follower
- 6 replies
- 6.6k views
Od wersji 6.3.11 mam problem z ustawieniem własnej tapety na ekranie blokady. Jakieś sugestie jak rozwiązać problem? Problem rozwiązany.
Last reply by g.abriella, -
- 1 follower
- 13 replies
- 1.9k views
Witam, czy da się odblokowywać telefon bez włączania blokady na kod? Chciałbym móc odblokowywać telefon poprzez linie papilarne nie musząc wpisywać żadnych kodów, wzorów, pinów przy standardowym odblokowywaniu przez guzik, da sie to zrobic?
Last reply by situ, -
- 2 replies
- 739 views
Witam mam problem z bardzo powolnym ładowaniem baterii pomimo podłączonego telefonu poziom naładowania baterii nie wzrasta (bądź powoli rośnie) a ni kiedy maleje.Myślę że nie jest to wina kabla bo sprawdzałem to na innych ładowarkach i efektów też nie było widać.Aktualnie posiadam wersje MIUI 6.12.22 Proszę o pomoc @edit wrzucam screen z ampere
Last reply by tomekgb0, -
- 0 replies
- 475 views
Witam, Bawiłem się opcjami w telefonie. Włączyłem tryb lite, czekałem aż się włączy parę godzin ale nic z tego. Wyłączyłem go i od kilku godzin pokazuje się logo MI ( w dołu wyświetlacza jest pasek ładowania , jest on załadowany). Jak go włączyć aby był w poprzednim stanie?
Last reply by lovelas89, -
- 3 replies
- 488 views
Żaden sms nie dochodzi do odbiorców, nie pomogły restarty telefonu, zmiana softu na starszy, najnowszy. Nie pomogła również zmiana slotu karty SIM, pobranie 3 aplikacji alternatywnych do sms-ów ze sklepu też nie zdało egzaminu. Jakieś pomysły? Pozdrawiam i wesołych świąt! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mrosi,