Problemy techniczne
424 topics in this forum
-
- 11 replies
- 1.2k views
Witam To mój pierwszy smartfon z xiaomi i mam taki drobny problem w 2 dniu użytkowania (może ktoś mi pomoże lub wyjaśni o co biega), a mianowicie nie mogę zainstalować niektórych programów takich jak np skype, adobe reader (i coś tam jeszcze czego w tej chwili nie pamiętam). Ściągam instalke, czy raczej na stronie klikam opcję instaluj i pojawia mi się info że oprogramowanie zostanie zainstalowane wkrótce i "lypa" Czy ktoś może jest w stanie zdiagnozować mój problem? pozdrawiam Tupta.
Last reply by hhunter22, -
-
- 2 replies
- 947 views
Witam mam taki problem jak na screenie: Ostatnio miałem problem z brakiem numeru IMIEI. Skorzystałem z poradnika który dostałem na forum ( Metoda ta polegała na stworzeniu nowego pliku z numerem IMEI o nazwie MP0B_001 który trzeba było podmienić na oryginalny w katalogu "/ data/ nvram / md / NVRAM / NVD_IMEI" ) i udało się naprawić lecz przy każdej próbie instalacji nowego romu problem powtarzał się. Przy którymś razie powtarzania podmieniania nowego pliku z IMIEI niechcący skasowałem drugi plik który był w tym katalogu (nazwa pliku: ST6TA001 ) i od tego czasu mam taki problem z Wi-Fi. Czy można to jakoś naprawić ?? Dodam tylko że instalowałem kilka razy o sto…
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 35 replies
- 3.8k views
Witam, jako iż pomogliście już jednej osobie to może i umnie coś się uda zdziałać Wersja 3/32 GB. Pierwsza próba z pomocą poradnika http://miuipolska.pl/forum/topic/8409-wgrywanie-czystego-romu-miui-stable-7019-z-ka%C5%BCdej-nieznanej-wersji/ i wszystko było dobrze zrobiło Download DA 100% i wycrashowało program. Telefon nie reaguje na przycisk power ani na ładowarkę. Próbowałem potem wgrać jeszcze takim samym sposobem na wersji 5.1532, ale nic nie rusza na żadnej. Za każdą pomoc z góry dziękuje.
- 1 reply
- 2.9k views
Chcę wejść do trybu reboot i dostaję taki oto ekran- zarówno chcę wejść z updatera jak i z kombinacją power i głośność up . Kabel podłączam i ni dalej jest obraz telefonu z podłączonym kablem. Proszę o pomoc co dalej ? Pytanie z gatunku noob, więc z góry proszę o wyrozumiałość :).
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.7k views
Dzisiaj wyszedł ROM, mam wersje DEV 5.12.31 i niestety podaje z pozycji udpate plik z MIU Polska i "can't verify". Wie ktoś może jak zainstalować Polski ROM?? Pozdrawiam
Last reply by leonov, -
- 2 replies
- 5.1k views
Witam Mój rn3 wysyła smsy wyłącznie aplikacją miui 'sms'. Próba wysyłania każdą inną kończy się niepowodzeniem. Próbowałem handcenta, próbowałem Go SMS. Uprawnienia dla aplikacji przyznane ręcznie dla pewności (wysyłanie/odbieranie sms/mms). Oczywiście bez problemu każda z tych aplikacji odbiera. Próbowałem wysyłać przy włączonym transferze Internetowym (GSM) jak i przy dostępie do sieci wyłącznie po WIFI. Bez różnicy.
Last reply by Charvel, -
- 3 replies
- 4.3k views
Witam, jak można wyłączyć wibracje przy odbieraniu połączenia? Mam język angielski, czy może ktoś pokierować? Dzięki
- 4 replies
- 1.8k views
Dzień dobry. Czy ktoś ma problem z jakością rozmów w telefonie ? Dzwoniąc do kogoś ledwo mnie słychać, ja słyszę wszystko dobrze. ( zasięg jest na 5 kresek w obu kartach i na obu to samo ) Sprawdzałem mikrofon dyktafonem, wydaje się ze jest ok. Myślałem ze może to wersja miui krzak z multilanguage więc przeinstalowałem na wersję oryginalną miui 5.12.24 ale nie pomogło.
- 17 replies
- 5.6k views
Cześć, mam problem z aparatem w Xiaomi Redmi Note 3 32GB. Mianowicie podczas robienia zdjęć z włączonym trybem HDR kółeczko zaczyna się długo kręcić po czym wyskakuje mi błąd, który załączam w obrazku. Proszę o pomoc.
Last reply by Szczubi, -
Nie działają przyciski nawigacji
by Guest- 6 replies
- 3.7k views
Cześć, tak się składa, że mój pierwszy post związany jest z problemami Dzisiaj dostałem Redmi Note 3 i na początku wyskoczyła mi prośba o aktualizację do najnowszej wersji MIUI. Skorzystałem z tej opcji ale niestety przestały działać przyciski nawigacyjne. Blokada i przyciski głośności działają poprawnie. Spotkał ktoś się z tym problemem? Jak sobie z tym poradzić?
-
- 6 replies
- 2.1k views
Witam , mam telefon redmi note 3 i smartwatch sony. Problem pojawia się wtedy gdy chcę poprzez telefon na zegarek pobrać aplikacje i domyśle otwiera mi sklep xiaomi - app store zamiast google play!Ma ktoś na to radę ? Wie ktoś może jak zmienić domyślny sklep na google play dla pobieranych aplikacji na zegarek ?
Last reply by wensz, -
- 6 replies
- 1k views
Chciałbym pobrać aplikację (sklep Play) poprzez sieć operatora, ale pisze mi że czeka na wi-fi. Odznaczenie opcji w ustawieniach sklepu nic nie daje, pogrzebałem w ustawieniach telefonu i nic.
- 6 replies
- 3.4k views
Cześć, mam następujący problem - próbuje ustawić odblokowanie z użyciem palucha. W ustawieniach blokady ekranu przechodzę procedurę skanowania palca- wszystko git działa, mój odcisk pozostaje zapamiętany. Niestety po zablokowaniu ekranu nie działa ni w ząb odblokowywanie czujnikiem - pozostaje "swipe" ekranu po staremu... Czy jest jakieś ustawienie które mogłem pominąć? Czy spotkaliście się z tym przypadkiem? Jak aktywowac uzycie skanowania palca do odblokowania? Czujnik działa.. odblokowanie - nie, czyli to nie hardware... Pozdrawiam serdecznie właścicieli Notki.
- 2 replies
- 1.3k views
Witam. Po kolei: Wgrałem Sphinxa V1c beta po wielu próbach na windows 10 i w końcu się udało najnowszym flashtoolem z końcówką 32. Miałem battery draina także postanowiłem wgrać najnowszy stable rom od MIUI V7.0.19.0 na windows 10, flashtoolem 32 i zaznaczając wszystko (preloader itd, cala lista) Odłączam telefon a tu psikus, nie chce się odpalić, no to próbuję wgrać flashtoolem 32 znowu V1c beta (tym razem bez preloadera itd) wszystko tak jak jest w poradniku na angielskim MIUI, na początku trochę błędów itd ale w końcu się udaje wgrać, odłączam telefon i dalej sie nie chce odpalić. Próbowałem różnymi flashtoolami, różne romy, na przemian stockowe MIUI i s…
- 1 follower
- 7 replies
- 1.2k views
Witajcie. Mam taki problem, mój stary chinol (Innos D10 - u nas pentagram monster X5) wyrobił swoje i chcę przenieść z niego wszystkie dane i aplikacje do jego następcy. Niestety program do backupu u mnie na Xiaomi nie działa (Titanium backup - brak roota). Testowałem też Helium - App Sync and Backup ale on przy xiaomi woła o podłączenie do PC, po podłączeniu do kompa telefon nie jest widziany. Z tego co wyczytałem to chodzi o "specyficzną" partycję linuxa ext4 której Windows nie obsługuje. I tak mam błędne koło. Czy ktoś wie jak przenieść te dane z jednego telefonu do drugiego ? Pomijam robienie roota na Xiaomi bo był kupiony w PL na alle i nie chcę tracić gwarancji.
- 1 follower
- 35 replies
- 6.3k views
Witam, jestem nowym użytkownikiem xiaomi i MIUI, niedawno otrzymałem redmi note 3. Po zrootowaniu systemu i reboocie telefon nie chce się zbootwać, tzn ciagłe widać ekran ładowania. Jak mogę rozwiązać ten problem? Jakieś recovery reset? Chciałem uczynić to poprzez VOL+ i PWR jednak widzę tylko obrazek, który sugeruje podłączenie telefonu do komputera. Nie zależy mi na danych, które tam posiadam więc wchodzi w grę każde rozwiązanie, również flash jeśli jest już możliwy.
- 1 follower
- 31 replies
- 10.9k views
Witam, To mój pierwszy post, i mój pierwszy telefon z Chin, próbowałam szukać jakiś informacji w wyszukiwarce ale poległam, więc jak już taki temat był, to z góry proszę o wybaczenie. Dzisiaj przyleciał do mnie mój Redmi Note 3 3GB, już z zainstalowanym językiem polskim i Google Play, ale... w przeglądarce jest pełno chińskich zakładek, do tego na ekranie kilka jakiś aplikacji z chińskimi znakami. Jak robię zdjęcia, żeby je obejrzeć każe mi wyrażać zgodę na połączenie z Internetem (?). Nie bardzo wiem jak się do tego telefonu dobrać, czy wszystko akceptować, czy może zostały tam jakieś aplikacje których wolałabym nie mieć Czy zanim zacznę zabawę z telefonem pow…
- 9 replies
- 2.8k views
A wiec tak po wgraniu obojetnie jakiego romu czy SphinX V1B czy SphinX V 1C czy chinskiego V7.0.16.0.LHNCNCJ telefon nie odpala , a romy sie ładuja wszystkie- żółty pasek i download .ok. , już mi rece opadaja nie wiem jaka może być przyczyna .dodam tyle że pierwszy telefon smiga jak lala na SphinX V 1C.a z drugim problem mam,Czy istnieje szansa żeby go do życia przywrócić.?
hard reset?
by zlo- 2 replies
- 3.1k views
ktos wie moze jak w RN3 zrobic hard reset? puscilem szyfrowanie i juz wiem ze ta opcja nie dziala... potem menu nawet sie nie laduje
Last reply by leonov, -
- 1 follower
- 11 replies
- 2.3k views
cześć, jak zsynchronizować kontakty z Google?
- 3 replies
- 2k views
Czesc, j/w po wlozeniu karty sim mam tylko polaczenia alarmowe i nie mozna sie tez do mnie dodzwonic. Mozliwe ze musze gdizes PIN podac, tylko gdzie? W Nexus 5 pokazywalo mi sie okienko, a tutaj nic...
- 6 replies
- 2.2k views
Witam tak jak w temacie wczoraj wgrywalem nowy rom i po wgraniu pokazuje mi się obok zasięgu napis "unknown Imei" to samo jest w ustawieniach i informacji o tel . Obecnie posiada rom SphinX . prubowalem już kodem aplikacja mobileuncle MTK ale bez rezultatu. Bardzo będę wdzięczny za jaką kolwiek pomoc.[emoji4] Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- 1 follower
- 5 replies
- 1.3k views
Witam, mając RN1 miałem w opcjach dźwiękowych ustawienia Viper. W RN3 po podłączeniu słuchawek BT mam w opcjach wszystko wyszarzone. Mogę jedynie edytować przypisanie klawiszy funkcyjnych. Equalizer oraz wybór słuchawek są niedostępne Używam nausznych, zamkniętych słuchawek BT Xqisit LZ380 Dopiero po podłączeniu jackiem 3,5 ustawienia są dostępne, ale są one dosyć ubogie. Nie ma "wzmacniaczy" jak w ViperFx. Telefonu jeszcze nie rootowałem, więc nie działa mi wersja Viper z GP.
Last reply by ddr, -
- 1 follower
- 6 replies
- 24.5k views
Cześć, jako że głównym celem zakupu tego telefonu, była konieczność używania dwóch kart SIM, właśnie do tego doszło, i tutaj mała "zagwózdka". Do tej pory nie miałem styczności z dual sim i mam problem, jak w dialerze wybrać z której karty ma nasąpić wybranie konkretnego numeru ? Robię tak, wchodzę w dialer, zaczynam wybierać numer, pojawiają mi się kontakty odpowiadające do wpisywanego numeru i ... co dalej ? bo jak schowam klawiaturę i zlisty wybiorę pasujący kontakt to od razu wybiera ten numer, ale z której karty SIM dzwoni ? Kiedyś kolega miał jakiś myPhone dual sim, i jak on wybierał jakiś kontakt to wyskakiwało mu okienko z wyborem SIM1 lub SIM2 ? …
Last reply by ZduneX25,