Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No właśnie przez wyłączoną optymalizację Miui. Włącz i znajdzie aktualizację.

Mam włączoną. Wyłączyłem ją raz jakieś dwa tygodnie temu i 3 dni temu ją włączyłem aby znalazł aktualizacje.

Czytałem twoje posty o tym że jak wyłączyłeś to nie znajdowało aktualizacji

===

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

Opublikowano
2 minuty temu, [email protected] napisał:

Mniej więcej oo jakim czasie global stable się pojawia ?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Dokładnie to tego nikt nie wie, ale myślę że w ciągu tygodnia powinien się pojawić. Ale nie wiem czy warto czekać, bo wersje global dev też są już stabilne. Może się okazać że global stable nie będzie bardziej stable.

Opublikowano
1 minutę temu, grzegorz.lki napisał:

Jak masz xiaomi.eu to nie, tylko Miflash

===

Zdecydowanie najlepiej Miflashem, a znalazło ci aktualizację 6.8.25?

Opublikowano
10 minut temu, grzegorz.lki napisał:

Nie. Pobieram zip i aktualizuję przez updter

===

Czyli nadal mogę cytować "wiem że nic nie wiem ' w kwestii miui 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, grzegorz.lki napisał:

tak

===

Pocieszam się tym że nie jestem odosobniony. "Niezbadane są wyroki Miui"

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
Przed chwilą, grzegorz.lki napisał:

Na stronie en.miui.com download wyświetla wersję 6.8.18.

Natomiast w wątku

http://en.miui.com/thread-336307-1-1.html

Jest wersja 6.8.25

i stąd pobieram zip

===

Bo oni sami nie nadążają, ale "wszystkie drogi prowadzą do celu" a jest ich sporo tak jak w ustawieniach Miui.

• Like 1
Opublikowano

Obecnie mam wersję 7.5.9.0 global przy próbie wgrania 6.8.25 pokazuje że to starsza wersja i dane użytkownik a będą wykasowane. To jest starsza wersja bo już się pogubilem ? Jakie dane będą usunięte?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To nie jest starsza wersja, nowsza ale inna. Widać nie napisali odpowiedniego komunikatu. Najlepiej ze stable na dev i odwrotnie przechodzić miflashem, a potem odtworzyć dane. 

Opublikowano
37 minut temu, grzegorz.lki napisał:

@FromWP nie brakuje tobie na global wyszukiwania w dialerze z polskimi znakami? Chyba jedyny minus globala. Może kiedyś to ogarną.

===ll

Przed chwilą sprawdziłem i u mnie wyszukiwanie z polskimi znakami działa. Może musisz użyć "Przebuduj słownik T9"  w menu wyświetlania kontaktów. 

Opublikowano
3 minuty temu, grzegorz.lki napisał:

Robiłem już to że trzy razy

===

To może klawiatura? Ja używam SwiftKey-a. 

Opublikowano
Przed chwilą sprawdziłem i u mnie wyszukiwanie z polskimi znakami działa. Może musisz użyć "Przebuduj słownik T9"  w menu wyświetlania kontaktów. 

A powiedz jeszcze czy kontakty masz na koncie xiaomi czy Google. Czy tu i tu.

Opublikowano
19 minut temu, grzegorz.lki napisał:

A powiedz jeszcze czy kontakty masz na koncie xiaomi czy Google. Czy tu i tu.

Mam na Googlu, Xiaomi i jeszcze koncie MS, dodatkowo Skype i Whatsapp. Przy wyszukiwaniu pokazuje na jakim koncie dany kontakt jest. Może powinieneś spróbować wgrać jeszcze raz rom miflashem z opcją zachowania wszystkich danych?

Screenshot_2016-08-28-14-44-58-388_com.android.contacts.pngScreenshot_2016-08-28-14-46-36-710_com.android.contacts.png

Opublikowano
Mam na Googlu, Xiaomi i jeszcze koncie MS, dodatkowo Skype i Whatsapp. Przy wyszukiwaniu pokazuje na jakim koncie dany kontakt jest. Może powinieneś spróbować wgrać jeszcze raz rom miflashem z opcją zachowania wszystkich danych?

Screenshot_2016-08-28-14-44-58-388_com.android.contacts.pngScreenshot_2016-08-28-14-46-36-710_com.android.contacts.png

Ok dzięki, ale chodzi mi o wyszukiwanie w dialerze a nie w kontaktach - w kontaktach też mi wyszukuje z polskimi znakami. Na przykład jak w dialerze w piszę 976 - to znajduje mi wszystkich z 976 i z "WRO" ale nikogo z "WRÓ".

spróbuję jeszcze skopiować na konto xiaomi może tu leży problem

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, grzegorz.lki napisał:

Ok dzięki, ale chodzi mi o wyszukiwanie w dialerze a nie w kontaktach - w kontaktach też mi wyszukuje z polskimi znakami. Na przykład jak w dialerze w piszę 976 - to znajduje mi wszystkich z 976 i z "WRO" ale nikogo z "WRÓ".

spróbuję jeszcze skopiować na konto xiaomi może tu leży problem

Tak mi się pokazuje jak wyszukuję w dialerze. Jak wpiszę cyfry (jako fragment nr telefonu) to kontakty z polskimi znakami też pokazuje.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
6 minut temu, grzegorz.lki napisał:

O tak 

Czyli jak wpiszesz cyfry to pomija kontakty z polskimi znakami? Teraz ja nie rozumiem problemu, bo tam Łódź widzę.

Opublikowano
Czyli jak wpiszesz cyfry to pomija kontakty z polskimi znakami? Teraz ja nie rozumiem problemu, bo tam Łódź widzę.

Tak pomija. Ta łódź ma w numerze tel 976, tak jak wpisałem w dialerze.

Opublikowano
5 minut temu, grzegorz.lki napisał:

Tak pomija. Ta łódź ma w numerze tel 976, tak jak wpisałem w dialerze.

Odpadam, nadal nie rozumiem,. Jak wpisałeś 976 to wyszukuje wszystkie wpisy z takim ciągiem znaków, czy to w nr telefonu czy tekście, niezależnie od tego czy są polskie znaki w kontakcie.

Opublikowano

Jest już global stable 8.0.2.0.

Wgrałem global stable 7.5.2.0 i po uruchomieniu telefonu i przejściu całej początkowej konfiguracji wyskoczyło od razu że jest aktualizacja systemu do 8.0.2.0

Screeny po aktualizacji

21f8af2bdebbc973c9afde9e754e473a.jpg

bbe6abd9e4c6d7fc307eba5d51555a13.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...