kamoO94 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam, czy ktoś próbował instalować na naszych ustrojstwach linucha? obojętnie jaką dystrybucje. Próbowałem instalacje wg tego poradnika klik, jednak nie chciało pójść. Czy warto się w to bawić i jak z wydajnością? Prosiłbym o wypowiedzi
Marvinka Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 22 minuty temu, kamoO94 napisał: Witam, czy ktoś próbował instalować na naszych ustrojstwach linucha? obojętnie jaką dystrybucje. Próbowałem instalacje wg tego poradnika klik, jednak nie chciało pójść. Czy warto się w to bawić i jak z wydajnością? Prosiłbym o wypowiedzi To nie jest instalacja Linuxa, tylko dodanie wirtualnej dystrybucji przez Linux Deploy. Marvinka nie ruszała tego na Xiaomince, bo sensu w posiadaniu dwóch systemów nie widzi sensu, ale na swoim leciwym Samociągu S3 śmigała na KALI i Backtracku dla ich narzedzi penetracyjnych. Śmigało to całkiem szybko, swoje funkcje spełniało, więc do czegoś takiego czemu nie?
kamoO94 Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 o widzisz, kali poszedł, bo debian ani ubuntu nie chciały
rawyolks Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 A po co chciałbyś to robić? Czy Android to nie jest właśnie Unix dostosowany do telefonów?
Antyhaker Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Nie warto - chyba, że faktycznie tego potrzebujesz. Ani to interfejsem przystosowane, ani aplikacjami - jak nie wiesz co i jak to nic z tym nie zrobisz (a po poście zakładam, iż jednak nie wiesz :P).
kamoO94 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 tylko i wyłącznie w celach naukowych. chciałem się pobawić w łamianie haseł wifi w różnych miejscach
rawyolks Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 To może najpierw poczytaj jak działa WPA i AES. Z użyciem potężnej karty graficznej (mam na myśli potwora do kopania krypto-walut) może to potrwać sekundę dla hasła "Neo12345" (słownik), albo kilka dni dla "e!013K2$k1Pzo" (brute-force). Nawet na najszybszej komórce, co najwyżej możesz dostać się do jakieś firmowej sieci, gdzie hasła są typu "admin123", "password", "p@$$w0rd" itp itd I to ślęcząc w zasięgu wifi, aż do następnego tzw. hand-shake'u (zazwyczaj 12 godzin). Nie wspominając już jak trafisz na świadomego użytkownika, z hasłem typu "iId@749m6@6879m8x34r4H*UFJHCDuKW@fCX6QnvpCxJYsRkm4vKp19dGG^vrEp" Szyfrowaniem TKIP + AES i handshake'm co 24h. (czyli na przykład mnie) 1
galakty Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Za dużo filmów. Łamaniem haseł zajmują się całe grupy komputerów, a raczej serwerów
ddr Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Może miał na myśli WEPy? Wciąż jest wykorzystywane w firmach bo stare drukarki wi-fi inaczej się nie podłączą. Podobnie z repeaterami. Kiedyś myślałem o kieszonkowym linuxie do którego mógłbym się podłączyć z laptopa po VNC i robić bezpieczne zakupy, ale.. Na smartfonie pójdą tylko dystrybucje pod ARM, a tym samym odpalą się tylko programy skompilowane pod ARM. Wydajność kiepska. Strasznie wolny przesył obrazu.
Rekomendowane odpowiedzi