Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mój telefon to ten ze zrzutów ekranu, podrzuci ktoś adekwatnego roma?

/Przepraszam za nadgorliwość

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

/edit 

Double post, chyba można usunąć, jakiś bug tapatalkowy, przepraszam.

Edytowane przez ficek
Opublikowano
36 minut temu, ficek napisał:

Czyli Redmi Note 3 SE, zmień w stopce to przy następnych postach inni będą wiedzieć o czym piszesz.

http://en.miui.com/a-234.html  Ale china dev dla twojego nie ma, jedynie global dev, czyli pobierasz Redmi Note 3 Special Edition Latest global developer.

Opublikowano
42 minuty temu, ficek napisał:

/Przepraszam za nadgorliwość emoji42.png

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Możesz też spróbować zrobić aktualizację z global stable na global dev z poziomu aplikacji aktualizacje z pliku zip.

http://bigota.d.miui.com/7.1.12/miui_HMNote3ProtwGlobal_7.1.12_7569cf2a0c_6.0.zip

Opublikowano
Możesz też spróbować zrobić aktualizację z global stable na global dev z poziomu aplikacji aktualizacje z pliku zip.
http://bigota.d.miui.com/7.1.12/miui_HMNote3ProtwGlobal_7.1.12_7569cf2a0c_6.0.zip

Czyli Redmi Note 3 SE, zmień w stopce to przy następnych postach inni będą wiedzieć o czym piszesz.
http://en.miui.com/a-234.html  Ale china dev dla twojego nie ma, jedynie global dev, czyli pobierasz Redmi Note 3 Special Edition Latest global developer.

Dzięki chłopaki, tak zrobiłem i mam dev. Dziękuję za pomoc, zaraz będę próbował odblokować bootloader :-)

Stopki nie potrafię zmienić a faktycznie mam Pro Se :)
Opublikowano (edytowane)

Tutaj znów dublepost ode mnie, za którego bardzo przepraszam.. 

53 minuty temu, FromWP napisał:

Edytowane przez ficek
Opublikowano

Dzięki chłopaki, tak zrobiłem i mam dev. Dziękuję za pomoc, zaraz będę próbował odblokować bootloader :-)

Opublikowano

Opublikowano (edytowane)

Mały followup, bootloadera mimo to nadal nie jestem w stanie odblokować :( no i tak, drugi raz 2x ten sam post.

edit/ Bootloder odblokowany, uff no to mam nadzieję że teraz już z górki.

:)

Edytowane przez ficek
Opublikowano

Nie mogę wysłać zgłoszenia do odblokowania bootloadera dla MI5 wyskakuje taki komunikat

f6af355f0634.jpg

około pól roku temu bez problemu dostałem zgodę dla Redmi 3s na tym samym koncie. Ktoś miał podobny przypadek??

Opublikowano

Panowie, przychodzi SMS z potwierdzeniem zgody na odblokowanie bootloadera czy nie ? Jedni piszą tak, inni inaczej. U mnie nie przyszło jeszcze nic (na 3 różnych kontach do 3 telefonów Xiaomi) w programie MiFlashUnlock po zalogowaniu na jedno z konto mam Your device isn't supported by Mi Unlock. Dziękuję z góry za info.

Opublikowano

@Duris Ostatnio zaobserwowałem, że raz przychodzi, raz nie. Warto po kilku dniach bez odzewu zalogować się na MiUnlock. W Twoim przypadku jeszcze zgody nie ma. Trzeba czekać dalej.

Tapatalking z Mi Note 2 6/128

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie, dostałem zgodę i odblokowałem BL na jednym telefonie, ale gdy zalogowałem się to tk jak bym mogł odblokować kolejny, czy mysliscie że moge podpiąc drugi telefon i odblokować na jednym koncie i jednej zgodzie? i pytanie czy musze byc zalogowany na telefonie ktory chce odblokowac na konto xiaomi?

Opublikowano
13 minut temu, Ostry777 napisał:

Witam,

Mam pytanie, dostałem zgodę i odblokowałem BL na jednym telefonie, ale gdy zalogowałem się to tk jak bym mogł odblokować kolejny, czy mysliscie że moge podpiąc drugi telefon i odblokować na jednym koncie i jednej zgodzie? i pytanie czy musze byc zalogowany na telefonie ktory chce odblokowac na konto xiaomi?

Zgode dostajesz na konto nie na urządzenie, możesz odblokowac jedno urządzenie na 30 dni

Opublikowano
Przed chwilą, kamillm napisał:

Zgode dostajesz na konto nie na urządzenie, możesz odblokowac jedno urządzenie na 30 dni

Odblokowałem jedno urządzenie ale jak się loguje od noa do programu to nadal mam możliwośc odblokowania kolejnego bo sprawdza zgodę i zaraz pisze mi żeby podłączyć telefon, dlatego pytam czy jak sprobuje to sie nic nie stanie?

Opublikowano
5 minut temu, Ostry777 napisał:

Odblokowałem jedno urządzenie ale jak się loguje od noa do programu to nadal mam możliwośc odblokowania kolejnego bo sprawdza zgodę i zaraz pisze mi żeby podłączyć telefon, dlatego pytam czy jak sprobuje to sie nic nie stanie?

Próbuj nic sie nie stanie :)

Opublikowano

Witajcie,
Dostałem zgodę od xiaomi. Szybkie pytanie, czy mogę odblokować bootloader, jeśli mam poniższą wersję oprogramowania?
2c85ae54458bc703e9abaa8af581d28c.jpg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witajcie,
Dostałem zgodę od xiaomi. Szybkie pytanie, czy mogę odblokować bootloader, jeśli mam poniższą wersję oprogramowania?
2c85ae54458bc703e9abaa8af581d28c.jpg

Tak, ten soft najlepszy do tego celu ale również nadaje się do codziennego użytkowania.

Wysłane z MI5

• Like 1
Opublikowano

Dzięki. Awansem powalczę i odblokuje BL, jak czas przyniesie jakiś dobry alternatywny rom to wtedy pomyślę o zmianie.

Opublikowano

Voilla! Dziękuje za dobre tutoriale i podpowiedzi.

Przechwytywanie.JPG

Po drodze chińczyk straszy, że telefon jest teraz bez żadnej ochrony. Mój Mi3 w sumie też nie miał :)

Opublikowano
25 minut temu, t.bone napisał:

Voilla! Dziękuje za dobre tutoriale i podpowiedzi.

Przechwytywanie.JPG

Po drodze chińczyk straszy, że telefon jest teraz bez żadnej ochrony. Mój Mi3 w sumie też nie miał :)

To tylko takie pozorne strasznie, z xiaomi.eu bedzie tak samo bezpieczny jak z softem en.miui ;)

Opublikowano

Witam. Mam taki problem. Odblokowałem bootloadera, zainstalowałem TWRP, ogólnie postępowałem wg poradnika. Niestety podczas gdy jestem w TWRP system nie widzi pamięci wewnętrznej telefonu aby wrzucić tam nowy ROM.

Opublikowano
55 minut temu, shark31 napisał:

Witam. Mam taki problem. Odblokowałem bootloadera, zainstalowałem TWRP, ogólnie postępowałem wg poradnika. Niestety podczas gdy jestem w TWRP system nie widzi pamięci wewnętrznej telefonu aby wrzucić tam nowy ROM.

Zainstalowałeś MiFlash i wszystkie sterowniki? Połączenie po kablu masz przez MTP?

Opublikowano
9 godzin temu, shark31 napisał:

ewentualnie mozesz jeszcze przeniesc plik przy uzyciu polecenia 

adb push nazwaplikuzromem /sdcard

Wejdz w TWRP a nastepnie wydaj powyzsza komende 

Opublikowano
15 godzin temu, shark31 napisał:

• Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych.
  • Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie
Opublikowano
4 godziny temu, majdan12 napisał:
  • Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych.
  • Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie

Ofc tak jak napisałem, robiłem wszystko zgodnie z tymi poradnikami. Musiałem wejść w opcję MOUNT, zmontować pamieć i dopiero podłączyć. ROM zainstalowany, ale dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Witam,

Próbowałem założyć konto Mi już dwa dni temu. Dalej nie otrzymałem linku aktywacyjnego a ponowna próba utworzenia konta dla tego maila wywala, że użytkownik istnieje. Czy to norma czy na innego maila próbować?