Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki  za rady

Udało mi sie to powiem jak zrobilem moze komuś sie przyda zaktulizowalem global do najnowszej wersji, mialem wlaczone debugowanie usb, i wszedlem w ustawienia>dodatkowe ustawienia>opcje programistyczne>Mi Unlock Status kliknalem add cos tam i poszło bez problemu Pozdrawiam

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

"Witam, mam Redi Pro 3/64 i dostałem pozwolenie na oblokowanie, zalogowany zarówno na PC i na telefonie na koncie które dostało pozwolenie

jak podłączam fastboota i wciskam unblock to przy 50% wyskakuje "Couldn't verify device not connected to Mi Phone" telefon ma wersję Miui 8.1 | Stable 8.1.2.0(MHQCNDI)"

w końcu udało mi się rozwiązać ten problem samemu, zainstalowałem MT65xx Preloader manualnie

Edytowane przez Kiub
Opublikowano
3 minuty temu, wwili napisał:

Witam, czy ktoś wie co może być przyczyną (zdjęcie)? 

miuiii.jpg

Jesteś zalogowany na telefonie i czy jest to to samo konto na którym jest pozwolenie? 

Pozdro

Opublikowano
Przed chwilą, JachuWojtan napisał:

Jesteś zalogowany na telefonie i czy jest to to samo konto na którym jest pozwolenie? 

Pozdro

Jestem zalogowany na telefonie + to samo konto na, którym mam pozwolenie :/

Opublikowano
9 minut temu, quick09 napisał:

Z komunikatu wygląda na to, że program nie widzi informacji o telefonie. Spróbuj z innego portu.

Nic nie dało

Opublikowano
1 godzinę temu, wwili napisał:

Nic nie dało

Spróbuj:

-włacz wifi lub przesył danych 

-włącz GPS, lokalizacje 

-roznych portów USB

-sprawdz i zainstaluj od nowa sterowniki USB (w poprzednich moich postach napisałem jak to zrobic) 

-gdy wejdziesz w fastboot, uruchom na PC program ADB/fastboot i wpisz komendę fastboot devices

-sprawdz czy czasem telefon nie restartuje się z trybu fastboot, musi być ciągle logo fastboot 

Pozdro

Opublikowano

@wwili podlacz telefon w fastboot nastepnie odinstaluj sterowniki w menadzer urzadzen. Odlacz telefon i podlacz jeszcze raz w trybie fastboot zeby zainstalowalo sterowniki. Jezeli to nie pomoze zainstaluj miflasha, instalator instaluje sterowniki przy okazji instalowania programu. 

11 godzin temu, JachuWojtan napisał:

-włacz wifi lub przesył danych 

-włącz GPS, lokalizacje 

W niczym to nie pomaga.

11 godzin temu, JachuWojtan napisał:

-roznych portów USB

-sprawdz i zainstaluj od nowa sterowniki USB (w poprzednich moich postach napisałem jak to zrobic) 

-gdy wejdziesz w fastboot, uruchom na PC program ADB/fastboot i wpisz komendę fastboot devices

-sprawdz czy czasem telefon nie restartuje się z trybu fastboot, musi być ciągle logo fastboot 

To jak najbardziej, to jest podstawa sprawdzic czy telefon jest prawidlowo wykrywany w trybie fastboot i czy z niego nie wychodzi. Wlaczenie wifi, gps, danych itp. itd. szkoda czasu i nadziei :)

Opublikowano
7 godzin temu, kamillm napisał:

@wwili

W niczym to nie pomaga.

Wlaczenie wifi, gps, danych itp. itd. szkoda czasu i nadziei :)

I nie zaszkodzi ;)

Poza tym czytałem wątki na angielski forum, że właśnie włączenie lokalizacji lub internetu pomagało. I tak z reguly kończy się na tym że trzeba zainstalować dev china ;)

Pozdro

Opublikowano

Hej hej, wertowałem forum od a do z i nic nie pomaga, mam Redmi Note 3, tutaj dane

d6578eb323d8f783c3449366a7daead6.jpg

0db734d7a6bfaca36b51a33ac56f0ab8.jpg

86ac9b8631e2712c8308f6331b54cf3c.jpg

SMS otrzymałem 2 dni temu, Lokalizacja włączona i telefon zlokalizowany na i.Mi.com .

Przy odblokowywaniu telefonu pojawia się error przy 50% że id na telefonie i MiUnlock jest inne, ma ktoś jakiś pomysł? Ewentualnie root bez bootloadera :(?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przepraszam za spam, natomiast już ręce mi opadają i chciałem info krótkiej"da się" bądź"nie da się" @majdan
Bo z jednego konta na forum w drugi i zgłupiałem już.

Pozdrawiam :-)

Opublikowano

Biję się w pierś - nie mam kiedy przeczytać 95 stron tego tematu

Szybkie pytania techniczne: Jak długo czekaliście na sms? Ja już 2 dzień bez wiadomości od xiaomi.

Opublikowano
Szybkie pytania techniczne: Jak długo czekaliście na sms? Ja już 2 dzień bez wiadomości od xiaomi.

2 dni, pozdrawiam

Opublikowano
37 minut temu, t.bone napisał:

1-3 dni ale może być i 5 minut :) ja mam taki przypadek że w poniedziałek wysłana prośba i nadal nie ma pozwolenia,bo sprawdzałem w aplikacji MiFlashUnlock.

Opublikowano
1 godzinę temu, t.bone napisał:

Ja sms od Xiaomi do tej pory nie otrzymałem.. 

A zgodę miałem po 2 dniach ;)

Sprawdzać MiUnlock, bo te powiadomienia rzadko przychodzą.

Pozdro

Opublikowano
5 godzin temu, ficek napisał:

Przepraszam za spam, natomiast już ręce mi opadają i chciałem info krótkiej"da się" bądź"nie da się" @majdan
Bo z jednego konta na forum w drugi i zgłupiałem już.

Pozdrawiam :-)

A włączyłeś debugowanie USB i OEM Unlock?

Spróbuj też odpalić MiFlashUnlock z uprawnieniami Administratora.

Ja własnie dostałem sms ze zgodą i też mi utykało na 50%.

Jednak po zrobieniu tego co wyżej poszło.

Opublikowano

Próbowałem, nic nie pomaga nawet próbowałem wgrać room dev

071223c79aac2c4d185472deb68e020d.jpg

Ale pojawia się error:/

f224164ca20f2ce4e4fdb7d932857497.jpg

Ktoś jakiś pomysł:(?

Oczywiście debugowanie, oem itd. Jest odblokowane

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, magik-thc napisał:

Zlokalizuj telefon na stronie mi.com

Telefon oczywiście zlokalizowany ;)

Przepraszam za Doubblepost, usuńcie to proszę bo był to jakiś Bug na tapatalku.

Więc kolejno: 

1. Sterowniki zmieniłem na wersję 7.1.1 - nie dało to żadnego rezultatu

2. Telefon oczywiście zlokalizowany na i.mi.com 

3. Próbowałem ściągnąć tego roma http://en.miui.com/download-301.html i niestety nie da się go zainstalować poniewaz pojawia się błąd nie można zweryfikować aktualizacji

4. Oczywiście wszystkie hasła, odciski palców zostały odpowiednio usunięte

5. MiFlashUnlock został uruchomiony z poziomu administratora i niestety dalej to samo. 

6. Próbowałem jeszcze telefon przywrócić do ustawień fabrycznych, niestety bez skutku. 

Jest ktoś z okoli Katowic - Gliwic ? Bo ręce opadają mi do kostek już.. :P

Edytowane przez ficek
Opublikowano

Witam wszystkich,

Chce wgrać najnowszy rom bo telefon otrzymałem z jakimś syfem((MIUI Global 7.4 Stabilny 7.4.9.0(LHOCNDD)) gdzie mam reklamy co 3 minuty na ekranie ale pojawia sie problem a w zasadzie kilka,

1.problem 50% 'couldnt verify device', próbowałem lokalizowac telefon i to też nie dało nic, co wazne konto mam bezpieczne w 75% ale nie jestem w stanie dojśc do 100 ponieważ nie mogę dodac adresu mail ponieważ nie przyjdzie mi kod weryfikacyjny na podanego maila, próbowałem juz kilkanaście razy w tym podać inny mail niż posiadam czyli onet, dałem gmail to samo

2.Chciałem spróbowac z rom dev ale z kolei nie moge bo jak klikam instalacja z pliku zip wyswietla mi komunikat "zainstaluj manager zadań" mimo iz mam owy zainstalowany od nowosci plus próbowałem do instalowac inny i dalej to samo.

Macie jakieś pomysły co robic? bo nie da sie spokojnie użytkować telefonu jak jestem bombardowany reklamami.

Opublikowano

@majdan12

Cytat

6. Wchodzę w Developer options > Mi Unlock status i klikam Add account and device a następnie dodaję konto Mi używając ID i akceptując każdy popup

ja niestety tej opcji nie mam :( thats sick.. 

Opublikowano (edytowane)

@ficek

nie znam się na RN3, ale tak na oko to próbowałeś na ROM global RN3 Special Edition wgrać ROM dev dla RN3 Qualcomm China według nazw na en.miui

Edytowane przez MiD
Opublikowano

Posiadam Redmi 4 Pro z wersją global stabilna, chce odblokować bootloader. Staje na 50 procent. Wyczytałem, ze podobno da się tylko odblokować na DEVach. Co w takim przypadku mam zrobić? Ściągnąć deva china i wrzucić przez aktualizacje w systemei czy ściągnąć paczke pod miflash i tam sflashować?

Opublikowano (edytowane)

26 minut temu, MiD napisał:

@ficek

nie znam się na RN3, ale tak na oko to próbowałeś na ROM global RN3 Special Edition wgrać ROM dev dla RN3 Qualcomm China według nazw na en.miui

@MiD

A jaki byłby właściwy ? Bo myślałem że nie ma różnicy większej a tylko taka że ze Stable zrobiłby Się Dev.

Edytowane przez ficek
Opublikowano (edytowane)

Jakieś alternatywne mirrory do zassania fastbootowego romu ? Strasznie ściąga z oficjalnej strony do końca ok 7h.

Dla wszystkich borykających się z podobnym problemem, mam rozwiązanie. Połączyć się przez VPN (używam HOLA) ze stroną na której znajdują się fastboot rom. Zamaist 7-10 h. Ściąga w ok 30-40 min.

Edytowane przez PRzepraszam_Cie
edit rozwiązano problem
Opublikowano
3 godziny temu, ficek napisał:

A jaki byłby właściwy ? Bo myślałem że nie ma różnicy większej a tylko taka że ze Stable zrobiłby Się Dev.

dev dla Twojego modelu telefonu

Opublikowano
3 godziny temu, ficek napisał:

Ty po prostu nie bardzo wiesz jaki masz telefon, albo nie do końca znasz jego nazwę. W stopce masz Redmi Note 3, w zrzucie o telefonie masz rom dla Redmi Noote 3 Pro SE, a próbujesz wgrać rom dla Redmi Note 3 pro. To są zupełnie inne telefony i mają inne wersje romów.