boombella23 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Pojawia mi się taki monit jak na załączonym obrazku. Gdy próbuję pominąć ten krok i przejść dalej do wrzucania aktualizacji z zipa pojawia się informacja o problemie zweryfikowania paczki. Zabawa z tunnelbearem też nie pomogła. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez boombella23
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Pojawia mi się taki monit jak na załączonym obrazku. Gdy próbuję pominąć ten krok i przejść dalej do wrzucania aktualizacji z zipa pojawia się informacja o problemie zweryfikowania paczki. Zabawa z tunnelbearem też nie pomogła. Bo nie można pominąć tego kroku. Jak masz język polski w telefonie to masz pewnie wgrane jakieś gówno, zmień na china dev albo global i wtedy odblokujesz Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
lendymen Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) cześć i mnie przyszedł sms odpaliłem mi unlock ver 1.1 wpisałem numer mojego konta i hasło , noastąpiło sprawdzenie , program poprosił o podpięcie do kabelka. Wszedłem w odpowiedni tryb dałem unlock i podczas odblokowywania ok 40% program komunikuje mi couln~t verify device Jakieś sugestie? może coś nie tak robię? telefon mi note pro ok problem rozwiazany faktycznie wystarczy wgrac inny soft Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez lendymen problem rozwiazany
djaro Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Bardzo dobry i poprawny tutorial! Pozdrawiam autora! Oby więcej tak świetnych poradników na tym forum!
lendymen Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 no to dalej. Wgrałem soft miui 8 6.811 i nie mam poolskiego ani dostępu do sklepu i znowu nie mogę zrobić aktualizacji ( brak weryfikacji ) Help !!!!!
m4ci3k_sz Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 no to dalej. Wgrałem soft miui 8 6.811 i nie mam poolskiego ani dostępu do sklepu i znowu nie mogę zrobić aktualizacji ( brak weryfikacji ) Help !!!!! Jakbyś łaskawie przeczytał 2-3 ostatnie strony to byś wiedział że zainstalowanie miflasha może pomóc Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
Artorias Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Dnia 10.08.2016 o 08:47, Redmi2 napisał: Moze podales zly numer, albo zle wypelniles formularz. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Jak słusznie zauważył kolega @okulowiec, otrzymałem kod weryfikacyjny na wskazany numer i złożyłem wniosek poprawnie i do dnia dzisiejszego dalej nie otrzymałem zgody na odblokowanie... Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Artorias
arti.sa Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Jak już wcześniej wspomniałem instalacja miflash i inne cuda w moim przypadku nie pomogły. Zainstalowałem w końcu na zablokowany!!! @sent1nel Instalujesz rom taki sam jak na odblokowany przez EDL. Do pobrania w download.
lendymen Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 12 godzin temu, m4ci3k_sz napisał: Jakbyś łaskawie przeczytał 2-3 ostatnie strony to byś wiedział że zainstalowanie miflasha może pomóc Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka MiFlash wywala mi komunikat "nie można znalesć określonego pliku. Rozumiem , że próbujemy zainstalować rom w trybie fastboot??
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 MiFlash wywala mi komunikat "nie można znalesć określonego pliku. Rozumiem , że próbujemy zainstalować rom w trybie fastboot?? Nie nie nie, tylko zainstalować. Problem 50% może dotyczyć sterowników a miflash właśnie je instaluje. Spróbuj odblokować teraz Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
lendymen Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 18 minut temu, m4ci3k_sz napisał: Nie nie nie, tylko zainstalować. Problem 50% może dotyczyć sterowników a miflash właśnie je instaluje. Spróbuj odblokować teraz Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka nic to nie dało. Próba odblokowania znowu 50% zainstalowania romu innego też błąd weryfikacji
a3z4 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Właśnie odblokowałem bootloader w Mi5. Wgrany był global: Całość poszła w miarę szybko, pozwolenie załatwiłem sobie 4 dni wcześniej. Za pierwszym razem program stanął na 50%, ale po przestawieniu języka na angielski i aktywacji numeru wszystko ruszyło. Dzięki za fajny poradnik.
don_kamillo Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 20 godzin temu, boombella23 napisał: Pojawia mi się taki monit jak na załączonym obrazku. Gdy próbuję pominąć ten krok i przejść dalej do wrzucania aktualizacji z zipa pojawia się informacja o problemie zweryfikowania paczki. Zabawa z tunnelbearem też nie pomogła. Żeby zweryfikować paczkę musisz mieć połączenie z internetem. Nie wiem, czy ma to znaczenie, ale moja kolejność była taka: wgranie stable china, wgranie china dev (który robi wipe całego telefonu - usuwa wszystkie dane), zalogowanie na konto Xiaomi na tym telefonie i dopiero unlocker. Dopiero wtedy przeszła weryfikacja.
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 15 godzin temu, arti.sa napisał: Jak już wcześniej wspomniałem instalacja miflash i inne cuda w moim przypadku nie pomogły. Zainstalowałem w końcu na zablokowany!!! @sent1nel Instalujesz rom taki sam jak na odblokowany przez EDL. Do pobrania w download. Jeżeli mam wersję MIUI 8 by xiaomi.eu 6.8.4 (rozwojowa) to mogę czy nie odblokować bootloader bo już gdzieś wyczytałem, że wersja zainstalowanego MIUI nie ma znaczenia.
Artorias Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ponownie chciałbym zapytać, co mogę zrobić w sytuacji gdy po prawie 3 tygodniach dalej nie otrzymałem zgody na odblokowanie? Zamieściłem już posty w stosownym temacie na http://en.miui.com/, ale niestety bez odzewu. W gwoli ścisłości, zgodnie z poradnikiem mam security check up na 100% i otrzymałem sms weryfikacyjny przy składaniu wniosku. Obecnie po przejściu do witryny yhttp://en.miui.com/unlock/ widnieje tylko instrukcja odblokowania, bez możliwości złożenia kolejnego wniosku.
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ponownie chciałbym zapytać, co mogę zrobić w sytuacji gdy po prawie 3 tygodniach dalej nie otrzymałem zgody na odblokowanie? Zamieściłem już posty w stosownym temacie na http://en.miui.com/, ale niestety bez odzewu. W gwoli ścisłości, zgodnie z poradnikiem mam security check up na 100% i otrzymałem sms weryfikacyjny przy składaniu wniosku. Obecnie po przejściu do witryny yhttp://en.miui.com/unlock/ widnieje tylko instrukcja odblokowania, bez możliwości złożenia kolejnego wniosku. A spróbuj odblokować Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 3 godziny temu, sent1nel napisał: Jeżeli mam wersję MIUI 8 by xiaomi.eu 6.8.4 (rozwojowa) to mogę czy nie odblokować bootloader bo już gdzieś wyczytałem, że wersja zainstalowanego MIUI nie ma znaczenia. Prośba o odpowiedź bo nie wiem co teraz robić a nie chcę uceglić telefonu.
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Prośba o odpowiedź bo nie wiem co teraz robić a nie chcę uceglić telefonu. Musisz chiński rom wgrać Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, okulowiec napisał: Najlepiej przez miflash zainstaluj China dev. Potem odblokuj bl. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Czyli mam zrobić jak na tym filmiku tylko bez odblokowanego bootloadera i wgrać china dev? Mam zrobione TWRP przez Technosa czy to niczemu nie przeszkadza? Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez sent1nel
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dokładnie. Wgraj miflash China dev, Uruchom system zaloguj się do konta mi, następnie odblokuj bl. Potem wgraj miflash 4.6.21 potem już przez twrp najnowszą betę. Dwa ostatnie z miui.pl Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Dziękuję za odpowiedź. Czy po zrobieniu miflasha TWRP nie zniknie z telefonu?
ahr Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 28 minut temu, sent1nel napisał: Mam zrobione TWRP przez Technosa czy to niczemu nie przeszkadza? Albo mi coś umknęło, albo posiadanie twrp na zablokowanym bootloaderze jest niezbyt możliwe? Jesteś pewien, że masz zablokowany bootloader? 1
don_kamillo Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, okulowiec napisał: A czy zalogowałeś się tym telefonem na koncie mi? To ważne przed odblokowywaniem. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Napisałem przecież: 6 godzin temu, don_kamillo napisał: wgranie stable china, wgranie china dev (który robi wipe całego telefonu - usuwa wszystkie dane), zalogowanie na konto Xiaomi na tym telefonie i dopiero unlocker. Dopiero wtedy przeszła weryfikacja. Bez tego unlocker nie będzie mógł zidentyfikować, czy rzeczywiście masz zgodę na odblokowanie.
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, ahr napisał: Albo mi coś umknęło, albo posiadanie twrp na zablokowanym bootloaderze jest niezbyt możliwe? Jesteś pewien, że masz zablokowany bootloader? Tak. Sprawdziłem i mam wersję z zablokowanym bootloaderem. Nie wiem jak to robią w Technosie ale TWRP też mam w telefonie. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez sent1nel
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Tak. Sprawdziłem i mam wersję z zablokowanym bootloaderem. Nie wiem jak to robią w Technosie ale TWRP też mam w telefonie. A może najzwyczajniej w świecie wgraj update przez twrp i używaj? Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ale muszę pozbyć się problemu ze zbyt małą ilością pamięci wewnętrznej a na to miflasha jest potrzebny.
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ale muszę pozbyć się problemu ze zbyt małą ilością pamięci wewnętrznej a na to miflasha jest potrzebny. IMO wipe wszystkiego w twrp też może pomóc Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, m4ci3k_sz napisał: IMO wipe wszystkiego w twrp też może pomóc Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka Nie pomógł Wipe. Zainstalowałem też najnowszy MIUI 6.8.11 i jest jeszcze gorzej. Zostąło mi 311 MB wolnego miejsca a nie mam nic na telefonie Lecę dalej z MiFlashem.
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 4 godziny temu, okulowiec napisał: Dokładnie. Wgraj miflash China dev, Uruchom system zaloguj się do konta mi, następnie odblokuj bl. Potem wgraj miflash 4.6.21 potem już przez twrp najnowszą betę. Dwa ostatnie z miui.pl Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Niestety ale podczas kliknięcia Flash w programie MiFlash pojawia się poniższy komunikat błędu Nie wiem już co dalej.
m4ci3k_sz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Czy aby na pewno masz odpowiedni plik do fastboot? Dla mi 5? z tego linka weź http://bigota.d.miui.com/6.8.12/miui_MI5_6.8.12_85d01af54f_6.0.zip Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka On ma mi maxa... Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
sent1nel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Wczoraj zainstalowałem jeszcze najnowszą wersję MIUI przez TWRP ale nie jestem w stanie zrobić MiFlasha.
sent1nel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 4 minuty temu, Redmi2 napisał: Bo nie czytasz poradnikow! Jak ma dzialac mifkash w trybie fastboof jak masz zablokowany bootloader? Pobierasz miflash najlepiej 2016(podawany wiele razy) Pobierasz rom china dev fastboot pod swoja komorke. Wprowadzasz komorke w tryb edl(download) i flashujesz. Potem unlockerem odblokowujesz bootloader. Wgrywasz co chcesz a miflash moze byc wtedy w fastboot. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Problem w tym, że jak próbuję wejść w tryb edl (vol + i Power) to telefon wchodzi mi do TWRP.
sent1nel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak Win 10 64 bit ale mam też laptopa z win 7 tylko tam mi nie widzi tego telefonu nawet pod fastboot. Co ciekawe jak daję vol + vol - i power to telefon tylko wibruje i nic się nie dzieje Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez sent1nel
sent1nel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 1 minutę temu, Redmi2 napisał: I masz czarny ekran na telefonie? To jest wlasnie edl(download mode) pozatym teraz miflash wykryje Ci telefon jako np COM1. A w fastboot miales literki np 2hhdh5. Miflash robisz tak samo jak w trybie w fastboot. Czyli odpalasz miflash, podlaczasz tel( w trybie edl w tym wypadku) refresh, wykrywa komorke. Wskazujesz sciezke do folderu z wypakowanym romem fastboot vhina dev, potem na dole flash_all a w advanced wskazujesz plik flash_all.bat z folderu z romem ktory wypakowales. Jak skonczy miflash, jest jednak roznica w fastboot sam rebootuje telefon. W trybie edl, odlacz wtey komorke od kabla usb i trzymaj power az uruchomi sie komorka i czekasz(nawet do 25minut) A potem juz unlock. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Dziękuję za szczegółową odpowiedź 1
sent1nel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 5 godzin temu, Redmi2 napisał: I masz czarny ekran na telefonie? To jest wlasnie edl(download mode) pozatym teraz miflash wykryje Ci telefon jako np COM1. A w fastboot miales literki np 2hhdh5. Miflash robisz tak samo jak w trybie w fastboot. Czyli odpalasz miflash, podlaczasz tel( w trybie edl w tym wypadku) refresh, wykrywa komorke. Wskazujesz sciezke do folderu z wypakowanym romem fastboot vhina dev, potem na dole flash_all a w advanced wskazujesz plik flash_all.bat z folderu z romem ktory wypakowales. Jak skonczy miflash, jest jednak roznica w fastboot sam rebootuje telefon. W trybie edl, odlacz wtey komorke od kabla usb i trzymaj power az uruchomi sie komorka i czekasz(nawet do 25minut) A potem juz unlock. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Udało się zainstalować china dev : hydrogen_images_6.8.11_20160805.0000.29_6.0_cn_370fcd9e7c.tgz teraz mam problem z odblokowaniem telefonu. Mam problem bo zatrzymuje się na 50% i koniec. Czy dla MI Max Jest już rozwiązanie tego problemu?
sent1nel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Poszło. Bootloader odblokowany Poszło po zmianie komputera z windows 7 na komputer z windows 10. Ogólnie na Windows 10 jest mniej problemów z tego co widzę. Nawet sterowniki same się ściągają
Rekomendowane odpowiedzi