wilczewicz Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Opublikowano 5 Lutego 2016 A teraz sytuacja w które sprzedaje telefon. Traci on na wartości w momencie kiedy nie ma oryginalnej ładowarki. Nie jest z polskimi bolcami, tylko china. To żadna przysługa dla mnie, skoro kupiłen nowy telefon i ładowarka była w nim uszkodzona.
Pawliko Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 5 godzin temu, wilczewicz napisał: Ok, otrzymałem wczoraj ładowarkę od Technos do swojego Xiaomi, jednak nie otrzymałem oryginalnej ładowarki, a ładowarkę marki Lenovo. Coś tu chyba jest nie tak? Masz w niej QC ?
makovic Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 A teraz sytuacja w które sprzedaje telefon. Traci on na wartości w momencie kiedy nie ma oryginalnej ładowarki. Nie jest z polskimi bolcami, tylko china. To żadna przysługa dla mnie, skoro kupiłen nowy telefon i ładowarka była w nim uszkodzona. Bzdura. A ładowarka nie może ulec zniszczeniu? Jaka obniżka wartości telefonu? Herezje jakieś. Ja bym się cieszył gdybym dostał porządną markową a nie jakiś wynalazek. Teraz mam dwie ładowarki nillkina, lenovo itp i każda jest lepsza od tej którą dostałem z IBG razem z telefonem. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1
preston2009 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Dla ciekawskich fotki wnętrzności ładowarki:
mmichal Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Ja stawiam na niestykającą przejściówkę. Moją jak dostałem musiałem podgiąć blaszki bo nózki były krzywe, w środku wygląda baaardzo słabo, o ile ładowarka trzyma jakiś standard to ta przejściówka to badziewie. Może być tak że nie styka na przejściówce i ładowarka tego w końcu nie wytrzymała. Zobacz jak beznadziejnie jest zrobione łączenie pinów kontaktu ze stykami bolców ładowarki. Jak masz miernik to podepnij pod bolec i pin w środku i poruszaj bolcem zobacz czy cały czas jest połączenie czy jak ruszasz przypadkiem nie przerywa połączenia co by wyjaśniało awarię.
KILu Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 WIna może leżeć po stronie przejściówki. Przez kiepsko dogięte blaszki iskrzy, zamiast stałych 50Hz robi nam się dużo więcej, zamiast sinusa są szpilki, przetwornica szaleje i rozsadza kondensator elektrolityczny, stąd dym (z reguły jasny, zimnobiały).
wilczewicz Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) No i po ładowarce taką przysługe mi Technos wyświadczył że ho ho. Nie wiem czy mam w tym QC, bo nawet nie zdążyłem sprawdzić... Porażka jakaś. Poprzednio w ramach rekompensaty dostałem uchwyt samochodowy, tylko na ten uchwyt to bałbym się telefon przymocować. Nie na darmo jest w nim okienko na obrazek, chyba Matki Boskiej, żeby czuwała nad losem telefonu w tym uchwycie. Póki co Technos na duży minus... Dnia 5.02.2016o16:25, makovic napisał: Bzdura. A ładowarka nie może ulec zniszczeniu? Jaka obniżka wartości telefonu? Herezje jakieś. Ja bym się cieszył gdybym dostał porządną markową a nie jakiś wynalazek. Teraz mam dwie ładowarki nillkina, lenovo itp i każda jest lepsza od tej którą dostałem z IBG razem z telefonem. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Kup telefon i otrzymaj w niej ładowarkę innej marki niż ta która powinna być. Cwaniakowaniem niczego nie wskurasz, bo sam byś miał pretensje o to, że nie dostałeś to za co zapłaciłeś. Taka pożądna markowa że już nie działa <oklaski> Edytowane 8 Lutego 2016 przez wilczewicz
preston2009 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 E tam, ja dostałem z xiaomiforsale jakąś zwykłą 2A z naszymi bolcami i Mi4 potrafił chodzić do 9-10 dni na czuwaniu. Jak działa dobrze to złego słowa nie mogę napisać. ps Wstyd dla Lenovo za to, że padła ładowarka.
Sakson Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 E tam, ja dostałem z xiaomiforsale jakąś zwykłą 2A z naszymi bolcami i Mi4 potrafił chodzić do 9-10 dni na czuwaniu. Jak działa dobrze to złego słowa nie mogę napisać. ps Wstyd dla Lenovo za to, że padła ładowarka. Tylko że fabryczna ładowarka dla mi4 jest z qc. A dostałeś ładowarkę noname. Niby qc może wydawać się zbędnym bajerem ale skoro dają zamienniki to niech dają z qc. Ładowarka z qc nie kosztuje co jakiś travel charger Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
wilczewicz Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Opublikowano 15 Lutego 2016 Dnia 8.02.2016o14:00, Redmi2 napisał: Czyli jak juz druga Ci padla to masz cos nie tak ze swoja instalacja elektryczna. Mi raz padla ale kupilem szajs za 0,98$ na ali. Zjarala sie . Reszta z xfs mialem tak jak kolega wyzej jakis noname z PL bolcami i dziala super. Czym sie przejmowac, to tylko ladowarka. Conza roznica jakiej marki? Wazne ze telefon sprawny i oryginalny. Pozatym mam rozne chinskie ladowarki z przejsciokami i niektore.lataja jak wlosy na wietrze i zadna ladowarka nie padla. Wiec ktos jak pskak.ze to od pluga to sie mylk. Co najwyzej moze raz ladowac raz nie albi piszczec.. Wieksze przepjecia i tak sa w sieci. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Nie mam nic z instalacją, bo pod tym samym gniazdkiem ładuje ten telefon ładowakrą od Asusa, a wcześniej samsunga Nadal czekam na ładowarkę od technosa, już tydzień...
ddr Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 @wilczewicz jak ta kolejna oryginalna padnie to ja ją zaklepuję :-D.
Rekomendowane odpowiedzi