samanosuke3 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam, mam ogromny problem. Kilka dni temu kupilem telefon xiaomi mi4c. Poza tym ze sie przegrzewa itp.( Chinski rom.) Mam ogromny problem ze sluchaniem muzyki na sluchawkach. Nie jest to wina sluchawek bo ze starym "nexusem 5" uzywalem tylko ich i wszystko pieknie chodzilo. Natomiast sluchajac muzyki z xiaomi mi4c juz po 5 minutach sluchania, czuje oszolomienie, jakby ktos przywalil mi w piesci w twarz. Dodam ze nie chodzi tu ani o rodzaj muzyki, ani o glosnosc, nawet po cichu odczuwam cos dziwnego w dzwieku, slabo zauwazalne szumy? cos czego nie jestem w stanie opisac. Myslicie ze zmiana ROM-u na polski pomoze? czy nie powinienem nic grzebac i zwrocic telefon? Jakkolwiek glupio to nie brzmi, prosze potraktujcie to powaznie. Dodam, ze nie jest to wina odtwarzacza, probowalem 2 rozne odtwarzacze muzyki, dzieje sie to nawet przy przegladaniu youtube.
makovic Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ja chyba nie mam tak czułego ucha bo mogę słuchać muzyki na mi4c przez kilkadziesiąt minut a może i więcej i nic mi się nie dzieje. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
samanosuke3 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2016 " Jakkolwiek glupio to nie brzmi, prosze potraktujcie to powaznie. "
rockmonster Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 widzę już kolejną osobę z bólem głowy na forum.. U mnie mi4 powoduje zawroty głowy przy dłuższym kontakcie i to takie mocniejsze, w zasadzie nieustannie mi towarzyszyły od czasu nabycia telefonu, zaniepokojony miałem się wybrać do lekarza, ale po przerwie w jego używaniu zaczęło mi przechodzić i wydaje mi się ze to może mieć związek, chociaż pewności nie mam Wysłane z mojego MI 4W
kulig007 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kwestia indywidualna. Ktoś wrażliwy coś tam odczuje, inny wcale. Ja raczej wcale, bo nigdy takich objawów nie zaobserwowałem u siebie. A ja dodatkowo, przy słuchaniu muzyki, mam wysiłek dla organizmu (godzinna jazda rowerem, siłownia). Używam słuchawek ZAMKNIĘTYCH, dobrze izolują. Głowa nie boli. TapTap Tapatalk+MI4W
rodzyn889 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 jak wyżej ja mam takie same problemy, miałem mi note pro, mi4c, teraz mam mi5 głowe urywa że masakra szkoda bo fajne telefony ale musze je wyrzucać do koszta
galakty Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 U mnie wystarczyło, że kurier przywiózł Mi4c i już mnie głowa boli... Nie no dobra, to wina pogody i ciśnienia XD
kamillm Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 37 minut temu, rodzyn889 napisał: jak wyżej ja mam takie same problemy, miałem mi note pro, mi4c, teraz mam mi5 głowe urywa że masakra szkoda bo fajne telefony ale musze je wyrzucać do koszta Mam mi4c z xiaomi.eu nie odczuwam zadnego dyskomfortu w słuchaniu muzyki, moze pobaw sie troche equalizerem. Wylacz mi sound zainstaluj jakis inny...
umretu Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Zdecydowanie pobaw się equalizerem. Wybierz słuchawki i pokombinuj z equalizerem, bo o ile niskie grają w miarę neutralnie, to wysokie są tak przesterowane i zaszumione, że trzeba je wycinać. Może to pomoże na ból głowy? Spędziłem godzinkę na ustawieniach - jestem świeżym nabywcą - i nie udało mi się za wiele. Może to słabe słuchawki, nieobiektywne odczucia, zbyt wrażliwe ucho (głowa) i w końcu może to podróbka, ale moim zdaniem grają na "ból głowy". Edytowane 7 Stycznia 2017 przez umretu
kamillm Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 1 godzinę temu, umretu napisał: Zdecydowanie pobaw się equalizerem, wybierz słuchawki i pokombinuj z equalizerem, bo o ile niskie grają w miarę neutralnie, to wysokie są tak przesterowane i zaszumione, że trzeba je wycinać. Może to pomoże na ból głowy? Spędziłem godzinkę na ustawieniach - jestem świeżym nabywcą - i nie udało mi się za wiele. Może to słabe słuchawki, nieobiektywne odczucia, zbyt wrażliwe ucho (głowa) i w końcu może to podróbka, ale moim zdaniem grają na "ból głowy". Az chyba jutro poslucham ciurkiem z godzine muzyki, bo az mi sie wierzyć nie chce, ze naprawde ten telefon działa na bol glowy, ale coz moze i cos jest...
Edifice Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 u mnie też wszystko w porządku na xiaomi.eu, ani przy muzyce ani przy rozmowach nic mi się nie dzieje
kamillm Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zapomniałem odpisać. Ostatnio testowałem sobie słuchanie muzyki słuchałem ok 30 minut na słuchawkach i wiecie co, nie chcialo mi sie ich zdjemowac z uszu bo tak dobrze mi sie sluchalo, zadnego dyskomfortu. Testowalem spotify+sluchawki xioami hybrid+wlaczony mi sound. Wszystko ok, rewelacja jak od pierwszego dnia
Rekomendowane odpowiedzi