Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam na oku w/w model i przymierzam się do zakupu u sprzedawcy Technosonline, który informuje, że: 

• Instalujemy zoptymalizowany soft (Xiaomi.eu) zawierający pełny język polski oraz Google Playoraz innych aplikacji w języku polskim. (Instalacja softu MIUIPolska we własnym zakresie, na życzenie wysyłamy telefon z softem stockowym)

Link: http://allegro.pl/z-polski-xiaomi-redmi-note-3-4050-mah-3-32-serwis-i5935506784.html

Co radzicie mi wybrać? Jestem kompletnie nowy (zielony) w temacie. Chciałbym w miarę łatwo i bez większych problemów zainstalować MIUIPolska. Z jakim romem zamawiać?

PS: wczoraj wysłałem prośbę o odblokowanie bl. Lepiej poczekać na SMS zwrotny czy kupić teraz telefon?

•  
Opublikowano
59 minut temu, pull1990 napisał:

Jeśli docelowo ma być miuipolska to raczej polecam stock. Wiele roboty sobie zaoszczędzisz 

A najlepiej DEV ;-) 

• Like 1
Opublikowano

Ok, dzięki! Tak BTW. orientuje się ktoś kiedy może być dostępny na Allegro (w ogóle w sprzedaży) XRN3 w wersji ze snapem i lepszym aparatem? Spotkał się ktoś już z tym na jakiś aukcjach?

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na allegro masz już wersje 2/16 a na geekbuying jest preorder obu wersji.

Osobiście czekam aż na allegro pojawi się wersja 3/32 z upragnionym Snapem.

Opublikowano
13 godzin temu, malimalinello napisał:

Ok, dzięki! Tak BTW. orientuje się ktoś kiedy może być dostępny na Allegro (w ogóle w sprzedaży) XRN3 w wersji ze snapem i lepszym aparatem? Spotkał się ktoś już z tym na jakiś aukcjach?

Przedwczoraj pytałem technos-online, czy zamierzają w najbliższym czasie wystawić RN3Pro 3/32GB. Odpowiedź:

Witamy,

tak, za ok 3 tygodnie.

Opublikowano

Też dziś rano do nich napisałem, ale nie sprawdzałem jeszcze poczty.

W sumie to spoko. I tak planowałem kupić po sesji, bo inaczej bym się bawił zamiast uczyć, hehe

Opublikowano
9 godzin temu, rzadzu napisał:

Przedwczoraj pytałem technos-online, czy zamierzają w najbliższym czasie wystawić RN3Pro 3/32GB. Odpowiedź:

Witamy,

tak, za ok 3 tygodnie.

Potwierdzam, choć mi pisali o ok.2 tyg. Miejmy nadzieję,że tak będzie w rzeczywistości:grin: Już nie mogę się doczekać!

Opublikowano (edytowane)

Przed 20 na Allegro pojawił się RN3 Pro 3/32 - wysyłka teoretycznie po 28.01, więc może technos-online wyrobi się w te 2-3 tygodnie :-)

Edytowane przez rzadzu
Opublikowano

Wracając do tematu... 

Jeden ze sprzedawców na allegro oferuje wgrywanie MiuiPolska przed wysyłka. Jakie mogą być różnice między zleceniem zmiany softu sprzedawcy a zmiana we własnym zakresie? Jakie są wasze opinie na temat? Osobiście nigdy nie rootowalem telefonu i trochę się obawiam nauki na telefonie za tysiaka, a będzie to moje pierwsze Xiaomi. 

Opublikowano (edytowane)

Raczej nie wgra MIUI Polska tylko jakiś inny ROM z spolszczeniem wyciągniętym z romu robionego przez Acida i innych.

Który sprzedawca bawiłby się w odblokowywanie BL? No chyba, że ma jakiś inny sposób, ale raczej tego bym nie obstawiał ;)

Edytowane przez Tajniak
Opublikowano
2 godziny temu, chin353 napisał:

Wracając do tematu... 

Jeden ze sprzedawców na allegro oferuje wgrywanie MiuiPolska przed wysyłka. Jakie mogą być różnice między zleceniem zmiany softu sprzedawcy a zmiana we własnym zakresie? Jakie są wasze opinie na temat? Osobiście nigdy nie rootowalem telefonu i trochę się obawiam nauki na telefonie za tysiaka, a będzie to moje pierwsze Xiaomi. 

Ja bym nie ryzykował i nie kupował od takiego sprzedawcy. Jedzie ściemą na kilometr. Sprawdź na forum opinie o sprzedawcach. I rada ode mnie - jak jesteś na aukcji na Allegro to unikaj tych, gdzie liczba egzemplarzy wynosi jakieś kosmiczne ilości, np. 1000, 2000 itp... Przynajmniej dla mnie taka ilość jest bardzo podejrzana i "trąci fejkiem".

Opublikowano

Sprawdzałem już opinie na tym forum o tym sprzedawcy i są one raczej pozytywne. Bomar_com/pytono bo o nim mowa, na allegro pisze wyraźnie MIUI POLSKA i w rozmowie telefonicznej potwierdza, że to właśnie ten soft. 

Także mam dylemat co brac: xiaomi.eu, Stable czy MiuiPolska od Bomara. 

Opublikowano
Sprawdzałem już opinie na tym forum o tym sprzedawcy i są one raczej pozytywne. Bomar_com/pytono bo o nim mowa, na allegro pisze wyraźnie MIUI POLSKA i w rozmowie telefonicznej potwierdza, że to właśnie ten soft. 

Także mam dylemat co brac: xiaomi.eu, Stable czy MiuiPolska od Bomara. 

Nie ma takiej mozliwosci zeby to bylo miuipolska. Niech Ci podesle screeny z ustawie, z informacji o telefonie. Na 99,9% jesli juz to xiaomi.eu

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie chyba jakaś modyfikacja. Kontrahent przy ponownej rozmowie poinformował mnie, że instalują MiuiPolska przez root z pominięciem bootloadera... Na zdjęciu widać, że to ani MiuiPolska ani Stable... Choć ja się tam nie znam. 

7.0.19.0.0 (stabilna) 

temp.thumb.jpg.0072b5df027dc18b5bf688a36

Inny sprzedawca też sprzedaje MIUI w wersji 7.0.19 (LHNCNCJ) ale już jako Stable i tylko z językiem angielskim i chińskim. Nie wiele z tego rozumiem... 

Edytowane przez chin353
Opublikowano

Na forum są opinie o sprzedawcach. Ja ostatecznie chyba kupię u Technos-online. Nie zależy mi na super hiper szybkim procesorze,  więc wolę wersję 32gb.  Zawsze więcej miejsca na dane,  bo karty sd i tak nigdzie nie włożysz. 

Opublikowano
Dnia 26.01.2016o15:36, davidchoodek napisał:

A ma ktoś możę poleconego allegrowicza z RN3 3/32 ? I drugie pytanie: czy lepiej kupic rn3 3/32 czy rn3 pro 2/16 ktory jest w tej samej cenie mniej wiecej?

RN3 ze Snapdragonem. I najlepiej dołóż do wersji z 3GB RAMu, MIUI zeżre każdą ilość.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...