AdBloczek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Gdybym był Chińczykiem, to z pewnością nie zadałbym tego pytania Dla mnie, Polaka, jest Google Play, albo nic. Swoją drogą dzisiaj dotarł do mnie ten telefon i nie było najmniejszego problemu z instalacją usług google.
Eragon Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 55 minut temu, AdBloczek napisał: Gdybym był Chińczykiem, to z pewnością nie zadałbym tego pytania Dla mnie, Polaka, jest Google Play, albo nic. Swoją drogą dzisiaj dotarł do mnie ten telefon i nie było najmniejszego problemu z instalacją usług google. Czekamy na reckę, wrażenia, cokolwiek ! (dział recenzje;P)
AdBloczek Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Raczej szanse nikłe, bo nie potrafię pisać bajek i nie miałem styczności z wieloma telefonami Ale... chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
wmb Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Podsumowujac. czyli w przyszlosci MIUI Polska nie wgram i bede skazany na chinski rom, albo zostane przy MIUI Polska bez aktualizacjiDodatkowo nie bede mial dostepu do roota? :/ Proces odblokowania jest porazaka i nie wiadomo czy w ogole sie zgodza na to bo np. "nie udzielasz sie na oficjalnym forum miui" Nawet jesli udalo by mi sie dostac kod i odblokowac to po kazdej aktualizacji musialbym proces powtarzac? Sorry ze tak dopytuje ale chce miec jasna sytuacje bo juz praktycznie bylem zdecydowany ma Mi4c ale problem z bootloaderm praktycznie go dyskfalifikuje tak samo zreszta jak Mi5 ad ktorym sie tez zastanawialem. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez wmb
kulig007 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Bez unlock, nie wgrasz nic poza oficjalnym MIUI. Ale ekipa z Miui Polska i xiaomi.eu, ogarną pewnie jak ominąć bootloader, jakby miała być taka potrzeba. To kwestia czasu. TapTap Tapatalk+MI4W 1
latet Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) 27 minut temu, kulig007 napisał: Bez unlock, nie wgrasz nic poza oficjalnym MIUI. Ale ekipa z Miui Polska i xiaomi.eu, ogarną pewnie jak ominąć bootloader, jakby miała być taka potrzeba. To kwestia czasu. No przecież już to ogarnęli. Nie od dziś można sobie wgrać wersję MIUI EU (ze spolszczeniem Acida) bez odblokowywania BL. Choć nie wiem, czy to jest identycznie taka sama wersja MIUI.EU, jaka normalnie co tydzień wychodzi dla telefonów bez blokady (nie chodzi mi o sposób instalacji, ale o "zawartość" ROM-u). Ale jeśli to jest taka sama wersja, to lista powodów, aby się stresować brakiem MIUI.PL jest raczej bardzo krótka i mało znacząca. Wszak MIUI EU to praktycznie to samo. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez latet 1
Nezumi Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ale przecież Bootloader jest odblokowywany bez większych problemów... dramatyzujecie z tym "oj nie dostanę bo się na forum nie udzielam"... 1
AndropaX Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Bez unlock, nie wgrasz nic poza oficjalnym MIUI. Ale ekipa z Miui Polska i xiaomi.eu, ogarną pewnie jak ominąć bootloader, jakby miała być taka potrzeba. To kwestia czasu. No przecież już to ogarnęli. Nie od dziś można sobie wgrać wersję MIUI EU (ze spolszczeniem Acida) bez odblokowywania BL. Choć nie wiem, czy to jest identycznie taka sama wersja MIUI.EU, jaka normalnie co tydzień wychodzi dla telefonów bez blokady (nie chodzi mi o sposób instalacji, ale o "zawartość" ROM-u). Ale jeśli to jest taka sama wersja, to lista powodów, aby się stresować brakiem MIUI.PL jest raczej bardzo krótka i mało znacząca. Wszak MIUI EU to praktycznie to samo. To tylko na rn3, gdzie bootloader można ominąć sp flash toolem, na telefonach z qualcommem tego nie zrobisz Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Ale przecież Bootloader jest odblokowywany bez większych problemów... dramatyzujecie z tym "oj nie dostanę bo się na forum nie udzielam"... Niestety teoria jedno, a rzeczywistość drugie... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
latet Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 12 minut temu, Nezumi napisał: Ale przecież Bootloader jest odblokowywany bez większych problemów... dramatyzujecie z tym "oj nie dostanę bo się na forum nie udzielam"... Pewnie masz rację, ale jak się czyta te wątki o odblokowywaniu, to trudno się oprzeć wrażeniu, że jednak problemy są i to różnorodne. Mnie najbardziej stresują problemy po stronie peceta - jak nie chce prawidłowo "widzieć" telefonu, a żonglowanie sterownikami tylko pogarsza sprawę... Ale i o jakichś "odmowach" ze strony Xiaomi ostatnio słychać... 2 minuty temu, AndropaX napisał: To tylko na rn3, gdzie bootloader można ominąć sp flash toolem, na telefonach z qualcommem tego nie zrobisz A, no fakt. Choć skoro na jednych się już da, to penie i na qualcommy się sposób znajdzie...
Nezumi Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Niekiedy się zastanawiam, czy to na pewno wina Xiaomi z tym bootlaoder'em czy może użytkownicy nie doczytują dokładnie co robić, lecą na czuja, coś pominą i o, takie kwiatki wyskakują . Takie tylko moje przemyślenia . Obstawiam, że to kwestia czasu, aż te "zablokowane" bootloader'y nie będą żadną przeszkodą . 1
makovic Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 A może blokada BL to nieśmiała próba wstępna wejścia na cywilizowane rynki? W innym wypadku xiaomi strzela sobie nie w kolano ale raczej w głowę. Zamiast progresu jest regres. Oby nie... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Cichq Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Wprowadzenie blokady BL może wyjść także na plus, Xiaomi zastanowi się zwłaszcza pod wpływem jakichś skarg ze strony użytkowników i usprawni proces. 2 godziny temu, wmb napisał: Nawet jesli udalo by mi sie dostac kod i odblokowac to po kazdej aktualizacji musialbym proces powtarzac? Nie 1
wmb Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Dzieki wszystkim za odpowiedz, juz wiem co i jak Jesli ktos z forum jest w trakcie procesu odblokowywania bl z Mi4c albo RN3 to mam nadzieje ze sie podzieli rezultatem. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez wmb
makovic Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 A co w sytuacji gdy zrobi się update na 6.1.21 która blokuje BL, jednak z różnych przyczyn ktoś chciałby skorzystać z backupu w TWRP i wrócić do wcześniejszej wersji? Próbował ktoś? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
conleche Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Da się. Ja dzis właśnie w ten sposób wróciłem do 6.1.14 Mi-4c
Numb Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 A wgrywałeś oficjalny ROM? Jeśli tylko MIUI Polska, to nie wiesz czy da się, bo MIUI Polska nie blokuje BL.
conleche Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 no nie, to byl miui polska Mi-4c
altowiolista Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Panowie (i Panie?), powiedzcie mi proszę - o co chodzi z tymi sms-ami o odblokowanie bootloadera? Wyczytałem to gdzieś tutaj w kontekście Redmi Note 3 chyba...? Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy to obowiązuje również w przypadku Redmi 3? (bez "Note" w nazwie, tak dla uściślenia ) Czy w ogóle się na razie nie da?
Numb Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Tak, w przypadku Redmi 3 też będzie obowiązywać.
Eragon Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 "According to a recent official statement, the company will be locking the bootloaders of all upcoming models as required by Google's CTS (Compatibility Test Suite)." Wiedzieliście o tym?
m4ci3k_sz Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 "According to a recent official statement, the company will be locking the bootloaders of all upcoming models as required by Google's CTS (Compatibility Test Suite)." Wiedzieliście o tym? W sumie, chyba każdy inny producent blokuje bootloader. Trochę sensu to ma Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dzieki wszystkim za odpowiedz, juz wiem co i jak Jesli ktos z forum jest w trakcie procesu odblokowywania bl z Mi4c albo RN3 to mam nadzieje ze sie podzieli rezultatem. Pełno osób odblokowało bootloader w rn3 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
szczyku Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Jestem na miui polska, chyba nie mam zablokowanego bootloadera, ale dostałem zgodę. Co dalej? Tzn wiem że mam iść do strony podanej w SMS, ale czy jest sens jak nie jest zablokowany?
Winiu89 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Skoro masz odblokowany to chyba się domyślasz że nie masz czego odblokowywać? Wysłane z mojego Mi-4c 1
Rekomendowane odpowiedzi