mrosi Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Zapraszam do lektury: http://www.tablety.pl/android/xiaomi-mi-pad-2-test-recenzja/ Gdyby były jakieś pytania, zapraszam do zadawania w komentarzach pod artykułem. Edited January 13, 2016 by mrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
grembi Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Dyskusja pod artykułem wymiata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 dokładnie. dobrze ze tu jakaś kultura obowiązuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Czy szykujesz w przyszłości jakieś inne recki chinoli? Np chuwi teclasty itd? Wysłane z mojego MI PAD 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 15, 2016 Author Share Posted January 15, 2016 @grembi & @Rob83 Dyskusja po artykułem... cóż... Ten gość to typowy troll, o niskim ilorazie inteligencji. Na tyle niskim, że nie potrafi zdania po polsku sklecić, a każdy kolejny wpis to kopia poprzedniego x 2. Co ciekawe, to facet, który ma 58 lat! Dawał się już we znaki innym portalom, jednak tam błyskawicznie dostawał bany. Tutaj niestety nie mam wpływu na jego obecność. Gdyby to ode mnie zależało, to złożyłbym doniesienie do odpowiednich służb, bo zdarzało się niejednokrotnie, że obrażał publicznie użytkowników, również mnie. Ale cóż... Czasem liczą się "kliki". Bardziej niż cokolwiek innego. Z jednej strony to rozumiem, bo strona musi wykazywać ruch, żeby być atrakcyjną dla ewentualnych reklamodawców czy firm chcących dostarczyć sprzęt do testów. Musi się utrzymać i tu panują bezwzględne prawa rynku. Taki troll nabija odsłon i podnosi liczbę odsłon. Z drugiej jednak strony... Pozostawię to bez komentarza. @hhunter22 Dotychczas na Tablety.pl pojawiło się kilka napisanych przeze mnie recenzji telefonów Xiaomi (tak, wiem, chwalę się ). Recenzja Mi Pada 2 powstała dzięki Gearbest, który z własnej inicjatywy przesłał tablet do testów. Mam nadzieję, że to rokuje na przyszłość możliwością testowania też i innych urządzeń. Póki co jednak nie wiem czy i jak współpraca z Gearbest się rozwinie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Ładnie, rzeczowo, a takie moje pytanko, jest możliwość zmiany MIUI na WP i vice versa? Ciągle się zastanawiam nad Mi Pad 2, ale nadal nie wiem czy brać MIUI, czy W10 :< Co do Nazira, dawno się tak nie uśmiałem! Nie można mu tam jakoś dokleić posady "serwisowego klauna"? Co post to pisze to samo, tylko dodaje więcej tekstu o cebulactwie i gimbazie . Ciężko uwierzyć, że 58letni facet ma taką sieczkę w głowie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 15, 2016 Author Share Posted January 15, 2016 (edited) @Nezumi Dzięki za dobre słowo. W grę wchodzi MIUI lub Windows 10 (w pełnej edycji, nie Windows Phone). Możliwość wyboru OS wchodzi w grę tylko w przypadku modelu z 64 GB pamięci. Dlaczego? Po instalacji "Windy" na tym tablecie zostanie jakieś ~45-50 GB miejsca dla użytkownika. W modelu z 16 GB przestrzeni miejsca nie zostałoby nic. O ile oczywiście udałoby się zainstalować system. Niestety nie wiem i chyba ogólnie jeszcze nie wiadomo czy Xiaomi będzie sprzedawało dwie wersje - z Windowsem lub MIUI, czy pozwoli użytkownikom stosować systemy zamiennie. Co do Nazira.. Wiesz, szkoda nawet to komentować, bo każde kolejne słowo o tym facecie to marnotrawstwo klawiatury i czasu. Edited January 15, 2016 by mrosi literówki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Wy tu się śmiejecie... ale na większości portali technologicznych ten facet był (lub jest) obecny. Jedna(czyżby?) osoba - a stawiam że milion osób ją zna. Na swój sposób to sukces ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Dla urządzeń z 16GB flashem microsoft stworzył takie coś jak wimboot, system nie jest instalowany w pamięci tylko jego obraz jest kopiowany na oddzielną partycje. Wydajność jest taka sama a windek zajmuje nawet 4GB a nie 9GB... w teorii. Przez chwilę próbowałem to zrobić na laptopowym SSD no ale... zdaje się że to jest strasznie dużo kombinowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 12 godzin temu, mrosi napisał: @grembi & @Rob83 Dyskusja po artykułem... cóż... Ten gość to typowy troll, o niskim ilorazie inteligencji. Na tyle niskim, że nie potrafi zdania po polsku sklecić, a każdy kolejny wpis to kopia poprzedniego x 2. Co ciekawe, to facet, który ma 58 lat! Dawał się już we znaki innym portalom, jednak tam błyskawicznie dostawał bany. Tutaj niestety nie mam wpływu na jego obecność. Gdyby to ode mnie zależało, to złożyłbym doniesienie do odpowiednich służb, bo zdarzało się niejednokrotnie, że obrażał publicznie użytkowników, również mnie. Ale cóż... Czasem liczą się "kliki". Bardziej niż cokolwiek innego. Z jednej strony to rozumiem, bo strona musi wykazywać ruch, żeby być atrakcyjną dla ewentualnych reklamodawców czy firm chcących dostarczyć sprzęt do testów. Musi się utrzymać i tu panują bezwzględne prawa rynku. Taki troll nabija odsłon i podnosi liczbę odsłon. Z drugiej jednak strony... Pozostawię to bez komentarza. @hhunter22 Dotychczas na Tablety.pl pojawiło się kilka napisanych przeze mnie recenzji telefonów Xiaomi (tak, wiem, chwalę się ). Recenzja Mi Pada 2 powstała dzięki Gearbest, który z własnej inicjatywy przesłał tablet do testów. Mam nadzieję, że to rokuje na przyszłość możliwością testowania też i innych urządzeń. Póki co jednak nie wiem czy i jak współpraca z Gearbest się rozwinie. byłbyś pierwszy w PL z takimi reckami . ale jak tak dalej pójdzie i zielony będzie rósł a zł malała to będzie małe zainteresowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 4 godziny temu, hhunter22 napisał: byłbyś pierwszy w PL z takimi reckami . ale jak tak dalej pójdzie i zielony będzie rósł a zł malała to będzie małe zainteresowanie. Wiem. Recka Mi Pada 2 też jest pierwsza w Polsce, a kto wie, czy nie pierwsza w Europie. Zobaczymy, czy i jak rozwinie się współpraca z Gearbest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzdio Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 (edited) Moze wyjde na malkontenta i marude (wiem, ze byl czas na zadawanie pytan dot. recenzji). Ale jest kilka uwag: 1. Procki Intela to x86 z interpreterem arma w związku z czym brak androida w wersji 6.x to kwestia tego co intel proponuje ze swojej strony - 01.org/android-ia - stad tez moga wynikac problemy z plynnoscia miui (to pierwsze urzadzenie xiaomi na x86-intela). 2. Zarządzanie pamięcią - szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia czy 2gb ramu to na tablet dużo czy mało ? dlawi sie w przypadku przelaczania miedzy np. facebook-gra-przegladarka ? 3. Przydał by się test ogladania pliku video 4k z nas`a/pc 4. (to już zależne od recenzenta) ale przykladowo fajnie by bylo gdyby mipad 2 zostal zestawiony z takim teclastem x98 pro cenowo sa bardzo zblizone i szczerze powiedziawszy mialem sam watpliwosci co wybrac - koniec koncow jak robilem zakupy to wybralem mipada 2 ze wzgledu na procesor z8500, zamiast z8300 i mniejsza wage urzadzenia. edit: 5. Miui w przypadku rozwinięcia górnej belki ma opcje zablokowania przycisków dotykowych Pozdrawiam i dziekuje za recenzje Edited January 16, 2016 by xyzdio Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 byłbyś pierwszy w PL z takimi reckami . ale jak tak dalej pójdzie i zielony będzie rósł a zł malała to będzie małe zainteresowanie. Wiem. Recka Mi Pada 2 też jest pierwsza w Polsce, a kto wie, czy nie pierwsza w Europie. Zobaczymy, czy i jak rozwinie się współpraca z Gearbest. W Europie już jest dawno. W pl pierwsza. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 22 godziny temu, xyzdio napisał: Moze wyjde na malkontenta i marude (wiem, ze byl czas na zadawanie pytan dot. recenzji). Ale jest kilka uwag: 1. Procki Intela to x86 z interpreterem arma w związku z czym brak androida w wersji 6.x to kwestia tego co intel proponuje ze swojej strony - 01.org/android-ia - stad tez moga wynikac problemy z plynnoscia miui (to pierwsze urzadzenie xiaomi na x86-intela). 2. Zarządzanie pamięcią - szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia czy 2gb ramu to na tablet dużo czy mało ? dlawi sie w przypadku przelaczania miedzy np. facebook-gra-przegladarka ? 3. Przydał by się test ogladania pliku video 4k z nas`a/pc 4. (to już zależne od recenzenta) ale przykladowo fajnie by bylo gdyby mipad 2 zostal zestawiony z takim teclastem x98 pro cenowo sa bardzo zblizone i szczerze powiedziawszy mialem sam watpliwosci co wybrac - koniec koncow jak robilem zakupy to wybralem mipada 2 ze wzgledu na procesor z8500, zamiast z8300 i mniejsza wage urzadzenia. edit: 5. Miui w przypadku rozwinięcia górnej belki ma opcje zablokowania przycisków dotykowych Pozdrawiam i dziekuje za recenzje Ad. 1. Problem z płynnością może równie dobrze wynikać z samego systemu. Patrząc na to w jaki sposób choćby zostało wykonane spolszczenie. Ad. 2. 2 GB RAM w zupełności wystarczy do komfortowej pracy na tablecie. Ad. 3. Jeśli zasponsorujesz zakup NAS-a, nie ma problemu. Testuje urządzenia w taki sposób, w jaki posiadam na to środki. 99% to są moje prywatne środki - aparat, obiektywy, oświetlenie, miejsce pracy, komputer, dodatkowe akcesoria. Często 100% recenzji to moje środki, bo nawet testowany sprzęt jest moją własnością. Trochę wyrozumiałości zatem w kwestii wachlarza możliwości testowania. Ad. 4. Patrz pkt. 3. Jeśli mam zestawiać z innym sprzętem, to tylko z takim, który sam testowałem. W innym przypadku będzie to niemiarodajne. Takich osób jak Ty, które chciałyby zestawień z innym sprzętem są tysiące. I każda chciałaby zestawienia z innym urządzeniem. Jak sobie zatem to wyobrażasz? Mam kupić każde z tych urządzeń, czy jak...? Ad. 5. O tym wiem. Nie mniej tablet trzyma się inaczej niż telefon. W telefonie, przyciski zajmujące większość dolnej ramki nie są taką przeszkodą jak w tablecie, w którym tylko te szerokie ramki umożliwiają trzymanie urządzenia. Pozdrawiam i jak to mówią - "na zdrowie". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 35 minut temu, Redmi2 napisał: To ja zadam pytanie inaczej czy mi pad 2 wedlug Ciebie jest wart swojej ceny i czy na ta chwile warto go kupic czy poczekac ? Masz porownanie z jakims tabletem ktory uzywales dluzej niz np w sklepie z tej polki cenowej do tego mi pada2 ? Porownanie do roznych tabletow raczej nie realne, bo jest tego ze tak powiem od cholery, a nikt nie bedzie kupowal dla samych recek. Według mnie jest wart swojej ceny, ale trzeba poczekać, aż pojawi się w pełni dopracowany ROM. I pomimo tego, że angielski nie jest dla mnie żadnym problemem, to jednak poczekałbym na ROM MIUI Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Kupiłbyś go jeszcze raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 26, 2016 Author Share Posted January 26, 2016 2 godziny temu, Elderbary napisał: Kupiłbyś go jeszcze raz? Heh, jeszcze nie kupiłem. Akurat Mi Pada dostaliśmy do testów z Gearbest. Gdybym nie potrzebował modemu 3G/LTE, to nawet bym się nie zastanawiał. Niestety Xiaomi nie przewidziało takiego elementu wyposażenia, więc poczekam na kolejną generację. To niestety element, bez którego tablet jest dla mnie nieatrakcyjny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Recenzje bardzo dobrze się czyta, komentarze już trochę mniej Swoją droga może Gearbest by podesłał wersje z Windiwsem do testów? ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Dnia 26.01.2016o19:14, Redmi2 napisał: No wlasnie jakby mial 3G/LTE to bylby idealny tablet. Chyba ze ktos ma zewnetrzny modem lte to moze idealne rozwiazanje Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka do krótkiego używania netu na tablecie wystraczy udostepniony net z telefonu. jak ktoś używa systematycznie i dłużej niż powiedzmy 20-30min wolałbym już zainwestowac w zewnętrzny zwłaszcza ze nie są to jakieś duze pieniądze a podejrzewam ze odbije się to znacznie na dłuższym działaniu baterii w tablecie... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Wy tu się śmiejecie... ale na większości portali technologicznych ten facet był (lub jest) obecny. Jedna(czyżby?) osoba - a stawiam że milion osób ją zna. Na swój sposób to sukces ;D W myśl zasady "nie ważne jak, ważne by mówili"? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts