Vesemir Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Głupia sprawa proszę o pomoc mogę odłaczyć usb?
Guziiik Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Jest tu ktoś, kto używa Mi Band Tools? Bez względu na to, że daję aplikacji dostęp do powiadomień oraz zablokowałem jej ubijanie przez kłódkę, po odpaleniu aplikacji po jakimś czasie zostaję poinformowany, że serwis powiadomień został zamknięty przez system...
vienio999 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Da się instalować dane aplikacji (np. z gry GTA SA) na karcie pamięci? soft oryginalny najnowszy (ENG)
cukru Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 2 godziny temu, Guziiik napisał: Jest tu ktoś, kto używa Mi Band Tools? Bez względu na to, że daję aplikacji dostęp do powiadomień oraz zablokowałem jej ubijanie przez kłódkę, po odpaleniu aplikacji po jakimś czasie zostaję poinformowany, że serwis powiadomień został zamknięty przez system... Spróbuj jeszcze dodać ją do autostartu.
superbart Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 7 godzin temu, Kuloczek napisał: Dane aplikacji znalezione w ,,Security'', dzięki. Jeszcze pytanko, czy można jakoś włączyć powiadomienia dla niektórych aplikacji. Przypadkowo Instagram, wszystko działa i powiadomienia się pojawiają, gdy aplikacja widoczna jest w uruchomionych aplikacjach. Jednak gdy proces się ,,zabije'', w tedy powiadomienia dla tej aplikacji już się nie pokazują. W moim starym HTC, działało jak należy, pomimo ,,zabitej'' aplikacji. Czy jest na to jakiś sposób? Odblokuj telefon, zsuń z góry pasek z opcjami, przesuń ekran w prawo i u góry po prawej od zegarka powinieneś mieć opcje ustawienia jakie aplikacje mają włączone powiadomienia. Jeżeli tam masz włączone i nie działa to niestety nie wiem jak Ci pomóc.
Kuloczek Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 2 godziny temu, superbart napisał: Odblokuj telefon, zsuń z góry pasek z opcjami, przesuń ekran w prawo i u góry po prawej od zegarka powinieneś mieć opcje ustawienia jakie aplikacje mają włączone powiadomienia. Jeżeli tam masz włączone i nie działa to niestety nie wiem jak Ci pomóc. Próbowałem, ale dalej nic. Chyba nie da sie na to poradzić.
fake4r Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 A jaka to aplikacja? Może brakuje jej internetu w tle?
Kuloczek Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 2 minuty temu, fake4r napisał: A jaka to aplikacja? Może brakuje jej internetu w tle? Mam kilka takich aplikacji. Przykładem może być Instagram. Gdy na niego wchodzę to powiadomienia przychodzą, do czasu aż się nie ,,usunie'' aplikacji z miejsca gdzie można te procesy wyłączać (1 guzik pod ekranem). W tedy aplikacja jak i powiadomienia do niej przestają działać.
fake4r Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Ustawienia-urządzenie-bateria i wydajność-oszczędzanie baterii Ja mam wybraną opcję normalne i wyżej jak dasz na - wybierz aplikacje - możesz określić które apki mają mieć w tle dostęp do lokalizacji i transmisji danych Spróbuj tego. 1
Apap Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Jeszcze pomaga jak się włączy aplikacje w autostart. Ale np Zoiper nic nie daje ... 25 minut temu, fake4r napisał: Ustawienia-urządzenie-bateria i wydajność-oszczędzanie baterii Ja mam wybraną opcję normalne i wyżej jak dasz na - wybierz aplikacje - możesz określić które apki mają mieć w tle dostęp do lokalizacji i transmisji danych Spróbuj tego. A co daje udostępnienie do lokalizacji w tle? Viber natomiast tak ożywa... Autostart plus dostęp to transmisji danych i wiadomości dochodzą. 1
fake4r Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Do lokalizacji niektórych nic. Ale o transmisję danych się rozchodzi przecież...
Apap Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Tak tylko spytałem... Autostart musi być włączony + transmisja danych + w aplikacji czasem coś trzeba. Zoipera też już ożywia sam tylko w aplikacji musiałem zaznaczyć start z androidem i logowanie po uruchomieniu Panel sterowania/uprawnienia/autostart 1
Kuloczek Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Rozwiązane Edytowane 12 Marca 2016 przez Kuloczek
Guziiik Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 6 godzin temu, cukru napisał: Spróbuj jeszcze dodać ją do autostartu. Dzięki, pomogło! Ale dopiero wraz z restartem systemu.
Kuloczek Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Tak, właśnie dodanie aplikacji do autostartu zadziałało! Dzięki bardzo! Problem rozwiązany Edytowane 12 Marca 2016 przez Kuloczek
Apap Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Kurcze a z tym brakiem możliwości włączenia (brakuje suwaka)HP Print Service Plugin nic się nie da zrobić???
vienio999 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) 2 godziny temu, Apap napisał: Tak tylko spytałem... Autostart musi być włączony + transmisja danych + w aplikacji czasem coś trzeba. Zoipera też już ożywia sam tylko w aplikacji musiałem zaznaczyć start z androidem i logowanie po uruchomieniu Panel sterowania/uprawnienia/autostart Na oryginalnym sofcie gdzie tego szukać? bo nie umiem znaleźć. konkretnie chodzi mi o snapchata bo też nie działa w tle Edytowane 12 Marca 2016 przez vienio999
Kuloczek Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) 29 minut temu, vienio999 napisał: Na oryginalnym sofcie gdzie tego szukać? bo nie umiem znaleźć. konkretnie chodzi mi o snapchata bo też nie działa w tle Autostart aplikacji ustawiasz w Panel Sterowania (aplikacja Security) - Uprawniania/Permissions - Autostart Edytowane 12 Marca 2016 przez Kuloczek
Apap Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Znalazłem jeszcze jeden mały problem... Jestem w zasięgu dwóch sieci Wi-Fi i obydwie są w moim zasiegu raz jedna doskonała a druga ledwo co i na odwrót. Problem polega na tym że nie zawsze mnie przełącza na ta z lepszym zasięgiem i jestem na tej kiepskiej i się czasem zamysli rozłaczy. Nie ma możliwości ustawienia aby odrzucało połączenie z kiepskiej jakości połączeniem Wi-Fi? Dodam że obydwie są ustawione na połącz automatycznie...
Maly_Szu Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Czy szkło z xiaomi.com.pl jest błyszczące czy matowe? Sklep nie odpisuje na wiadomości dlatego pytam tutaj a chcę coś w końcu zamówić
Apap Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Napisano przed chwilą · Błyszczące bardzo fajnie dopasowane nie za małe jak noname...
maciek30_pl Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 2 godziny temu, Maly_Szu napisał: Czy szkło z xiaomi.com.pl jest błyszczące czy matowe? Sklep nie odpisuje na wiadomości dlatego pytam tutaj a chcę coś w końcu zamówić Jest w pełni przejrzyste Czy jest opcja ustawienia różnych dzwonów dla różnych kontaktów? Nie mogę tego mamie ustawić a u mnie na Redmi Note 3 jest taka opcja normalnie w ustawieniach kontaktów.
Maly_Szu Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) 18 minut temu, maciek30_pl napisał: Czy jest opcja ustawienia różnych dzwonów dla różnych kontaktów? Nie mogę tego mamie ustawić a u mnie na Redmi Note 3 jest taka opcja normalnie w ustawieniach kontaktów. Klikasz na kontakt (na jego nazwę, nie na awatar) i niżej masz "domyślny dzwonek" i tam zmieniasz dzwonek. 2 godziny temu, Apap napisał: Napisano przed chwilą · Błyszczące bardzo fajnie dopasowane nie za małe jak noname... Nie wiem czy to dobrze, bo chciałem raczej matowe... W świetle się tak nie odbija. Choć obraz ładniej wygląda na błyszczącym ale np. w samochodzie w nawigacji mam matowe i nie wyobrażam sobie inaczej. Na allegro znalazłem matowe za 10 zł ale nikt nie potrafi powiedzieć czy pasuje idealnie http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-5-0-szklo-hartowane-9h-glass-i5985670497.html Większość szkieł ma grubość 0,26 mm a znalazłem też 0,33. Edytowane 13 Marca 2016 przez Maly_Szu
FromWP Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Ale to z twojego linku nie jest matowe tylko błyszczące, chyba nie na szkieł matowych, co najwyżej folie!
Maly_Szu Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Hmmm... zadawałem pytanie na maila i dostałem odpowiedź, że jest matowe. W sumie teraz sam nie wiem. Z twardością też kombinują, raz jest 8-9 H, raz 9 H. Zamówię chyba oryginał z xiaomi.com.pl i tyle. Software'owo Redmi już przygotowany NoRoot Firewall strzeże prywatności (a przynajmniej daje takie złudzenie...).
squirrelkuss Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Z xiaomi.com.pl jest oryginalne szkoło xiaomi w firmowym kartoniku (przynajmniej ja takie dostałem). W pełni przejrzyste, błyszczące i idealnie dopasowane. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
Maly_Szu Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 No właśnie to miało być moje kolejne pytanie czy rzeczywiście wysyłają w tym firmowym kartoniku czy tylko na zdjęciu Ale jak tak to spoko.
maciek30_pl Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 1 godzinę temu, Maly_Szu napisał: Klikasz na kontakt (na jego nazwę, nie na awatar) i niżej masz "domyślny dzwonek" i tam zmieniasz dzwonek. To troszkę beka, wygląda na to, że na romie xiaomi.eu nie ma takiej opcji Wchodzę w kontakt, tak jak na RN3 i tu mam "Domyślny dzwonek", a na R3 nie ma tego
Tenfilip Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) 3 minuty temu, maciek30_pl napisał: To troszkę beka, wygląda na to, że na romie xiaomi.eu nie ma takiej opcji Wchodzę w kontakt, tak jak na RN3 i tu mam "Domyślny dzwonek", a na R3 nie ma tego Zrób screenshot i pokaż. Co do kontaktów: jak zrobić, żeby po imporcie kontaktów z google nie pokazwyały mi się w "Contacts" kontakty bez nr telefonu ? Mam setki kontaktów z samym mailem, co jest bez sensu. Edytowane 13 Marca 2016 przez Tenfilip
FromWP Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Musisz znaleźć w opcjach kontakty do wyświetlenia: ukryj kontakty bez nr telefonu w romie oryginalnym jest ta opcja, w eu chyba też.
p3x! Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 53 minuty temu, maciek30_pl napisał: To troszkę beka, wygląda na to, że na romie xiaomi.eu nie ma takiej opcji Wchodzę w kontakt, tak jak na RN3 i tu mam "Domyślny dzwonek", a na R3 nie ma tego Mam xiaomi.eu i mam normalnie taką opcję - Kontakty - > wybierasz obojętnie jaki kontakt -> w sekcji pozostałe (poniżej numeru telefonu) jest Domyślny Dzwonek -> wybierasz to i dalej procedura jest już oczywista
Maly_Szu Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 55 minut temu, maciek30_pl napisał: To troszkę beka, wygląda na to, że na romie xiaomi.eu nie ma takiej opcji Wchodzę w kontakt, tak jak na RN3 i tu mam "Domyślny dzwonek", a na R3 nie ma tego Kolego musi być, bo u mnie jest na multilanguage z xiaomi.eu.
Tenfilip Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 1 godzinę temu, FromWP napisał: Musisz znaleźć w opcjach kontakty do wyświetlenia: ukryj kontakty bez nr telefonu w romie oryginalnym jest ta opcja, w eu chyba też. Mam MIUI by xiaomi.eu 7.1.3.0 (LHPCNCK). I nie widzę tego ni cholery. Możesz mi wrzucić dokładną scieżkę jak sie do tego dostać?
FromWP Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Niestety miałem ten rom tylko przez chwilę i na razie wróciłem do 7.2.4 chińsko-angielskiego więc nie pomogę. U mnie ścieżka wygląda tak: w kontaktach wchodzisz w menu Display preferences i tam mam Hide incomplete numbers.
Darkseeder Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 klikasz na kontakt, otwiera się i tam na dole masz pozostałe>> domyślny dzwonek
Rekomendowane odpowiedzi