Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy możecie powiedzieć na co uważać przy zakupie tego modelu? Jest możliwość, że się trafi wersje nie na europejski rynek? Których sprzedawców polecacie?

Z góry dzięki! :)

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, krzysiek12k napisał:

620 zł minus 23% VAT to jakieś 504 zł a nie 480.

Zawsze można się skontaktować z sprzedawcą promotus i się dopytać o aukcję. Mnie też coś się nie podobało w tej aukcji choć akurat nie to, że za tanio bo xiaomi.com.pl ma po 679zł. Pierwsza rzecz na zdjęciu napis FVAT bez dopisku 23%, druga język polski. Pytając o to potwierdziły się moje obawy. Wystawiają owszem fakturę vat ale ze stawką zw. Na jakiej zasadzie nie wiem. Chyba, że faktura jest chińska. Pytanie o język polski zostało zbyte. To już wolę kupić na xiaomi.com.pl lub w technos (739zł) - normalna faktura bez problemów z importem, cena netto niższa i niezasyfiony soft.

Edytowane przez Farnsworth
Opublikowano
1 godzinę temu, cincin27 napisał:

Jak ma być wersja na europejski rynek jak Xiaomi nie ma oficjalnej dystrybucji w Europie a tym bardziej w Polsce..

Jest jedna wersja chińska, która obsługuje większość pasm operatorów - z wyjątkiem B20 800MHz. 

Pisząc "wersja europejska" miałem na myśli właśnie obsługiwanie pasm - źle się wyraziłem. Moje Redmi 2S nie ma pasma wcdma 900mhz i szczerze mówiąc chciałbym uniknąć w możliwie jak największym stopniu sytuacji, że jadę gdzieś na wieś w Polskę i nie mam zasięgu.

Opublikowano

Redmi 3 ma pasmo 900

Jestem tez optymistą jesli chodzi o pasmo 800. Moze uda sie odblokowac. W mi note sie udalo,a tu tez jest snap ktory wspiera tą czestotliwosc

Wyslane z G7 przez Tapatalk

Opublikowano

Jestem na zakupie tego telefonu lecz mam kilka pytań, mianowicie czy posiada funkcje clearmotion, która ponoć działa na mediateku? czy posiada problem z bluetooth przy zrywaniu połączeniu z mifit oraz co z jakością rozmów? Chciałbym zmienić mój Redmi Note 2 na Redmi 3 ze względu na baterię. Ktoś posiada wspomniane przeze mnie modele i może się wypowiedzieć jakie są różnice?

Opublikowano

Jak tam u Was z wydajnością R3? Czas odpalenia przeglądarki, płynność przewijania FB etc.? Bo u mnie coś z dnia na dzień poleciało na łeb, na szyję. Jak włączę dane pakietowe i zaczyna się synchronizować to już w ogóle kaszana się robi, czasami muszę poczekać kilka sekund, zanim zareaguje na dotyk.

Zastanawiam się, czy to może być wina zainstalowanego FB, który do najlżejszych nie należy. Ewentualnie czy w wirze usuwania wszelakiej chińszczyzny przez KingRoota nie wywaliłem o jednej rzeczy za dużo. :P Po zeszłotygodniowej wzmiance miałem nadzieję, że dziś ukaże się MIUIPolska dla R3, który mógłby trochę duszyczkę tego telefonu ogarnąć, ale chyba jeszcze przyjdzie nam na niego poczekać.

Opublikowano (edytowane)

Instalował ktoś z tu obecnych oficjalny update do 7.1.3? Widziałem, że pojawiło mi się powiadomienie początkiem tygodnia, ale nie mam dostępu do sensownego WiFi. Usuwa roota tak, jak to zrobiła wersja 7.1.2?

PS: Gdyby ktoś się zastanawiał tak jak ja, to tak - usuwa. :D 

Edytowane przez Guziiik
Opublikowano (edytowane)

Potrzebuję Waszej pomocy: jak zamawiać, to z oryginalnym z romem (w sensie na etapie fabryki)? Na co uważać?

Edytowane przez eloelo1
Opublikowano (edytowane)

Tez mam go w tej wersji od polskiego sprzedawcy. Obstawiam że ok 50% jest przetłumaczone. Np na głównym ekranie podczas blokady dzień tygodnia i miesiąc jest po polsku , ale po odblokowaniu już po angielsku. Generalnie jak coś nie jest po polsku to jest po angielsku także idzie się połapać. Nie ma nigdzie chińskich znaczków. GPS i wszystko inne działa bez zarzutu, ale też czekam z utęsknieniem na wersję full PL

Edytowane przez Darkseeder
  • Like 1
Opublikowano

Jeżeli można wiedzieć (pytanie do użytkowników Redmi 3), to ile daliście za swoje telefony i gdzie je kupiliście? Ciekawi mnie, czy cena ~700 zł jest "dobrą" ceną jak za ten telefon?

Opublikowano
2 godziny temu, enesas napisał:

Jeżeli można wiedzieć (pytanie do użytkowników Redmi 3), to ile daliście za swoje telefony i gdzie je kupiliście? Ciekawi mnie, czy cena ~700 zł jest "dobrą" ceną jak za ten telefon?

Zapłaciłem tyle samo co @cincin27 bo też brałem u Goldwaya, ale z tego co widzę wersja "dark grey" nieźle podrożała. Nawet z kuponem Alipay nie wychodzi już tak tanio.

Opublikowano
2 godziny temu, enesas napisał:

620zl  w spemallu , kolor dark grey , zapewnienie że nie zapłacisz VAT-u ,ROM z polskim j , zero chińskich aplikacji , spolszczony w 90% w informacji podane że spolszczenie zrobili koledzy z tej strony .

Opublikowano
11 minut temu, enesas napisał:

A gdzie taki kupon (Alipay) można nabyć? 

Za podpięcie karty dostaje się kupon na 8$. Później tym kuponem można obniżyć cenę telefonu.

Opublikowano
3 minuty temu, prz3m3k96 napisał:

Podlinkuje ktoś jakieś sprawdzone szkło na redmi 3, bo czytałem że któreś nie pasują.

dział akcesoria 

Opublikowano

A w telefonie z Goldwaya jest wgrany już Polski język czy tylko angielski i chiński?

@erda

Na spemallu wersja silver kosztuje 147,99$, czyli coś koło 585 zł. Tylko ile kosztuje przesyłka? 

Opublikowano
Przed chwilą, enesas napisał:

A w telefonie z Goldwaya jest wgrany już Polski język czy tylko angielski i chiński?

@erda

Na spemallu wersja silver kosztuje 147,99$, czyli coś koło 585 zł. Tylko ile kosztuje przesyłka? 

EU EXPRESS prawie 16$.., cennik poniżej:

EU Express 6-9 Working Days, 100% No Tax. We Pay if there is any tax at custom US$ 15.89
SF Airmail 10-18 Working Days US$ 8.70
Expedited Shipping 60% OFF Big Discount with with DHL express tracking NO! Fast, Safe, Realtime online tracking! Highly Recommended! we will lower value on invoice, so there is nearly no tax at your custom US$ 16.70
Standard Shipping 60% OFF 12-18 Working Days,with tracking No and ensurance.by priority singapore post,recommended! Free shipping is only available for product value under $80USD, as Free shipping is to send by China post, it is not safe and slow to send large value product US$ 8.65
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy dobrze przeliczam, ale z kuponem o którym pisał @szyps , cena wersji Silver (od goldwaya) wynosi 134 $, czyli coś koło 530 zł. Dobrze to rozumiem?  Wysyłka z tego co widzę (na aliexpress u goldwaya) jest darmowa. 

Edytowane przez enesas